טארט טאטן טבעוני

מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 18, 2017
טארט טאטן טבעוני
האמת היא שרציתי
לשמור את המתכון הזה לסדנה. הסדנה החלומית הזו שאני רוקמת ומנסה להרים. סדנת קינוחים טבעוניים, לא מסובכים, טעימים ומרשימים, שיעזרו
לאנשים להשתכנע שאפשר להימנע מהמוצרים מהחי בלי לפגוע באיכות וטעם החיים. בטח
ובטח לא בטעמם המתוק. שיעזרו לטבעונים לגוון את התפריט ולהתחבר לצד הנהנתני ומפונק.
טארט טאטן טבעוני
אני יודעת שאני לא גאון שיווקי, וכנראה זו הסיבה
העיקרית שאני נשארת בעיקר בעולם הווירטואלי. כאן העניין רב, והפרגון גדול. במציאות
בינתיים קצת פחות. אז לפני שנעבור לטארט טאטן חגיגי מטריף, אני רק אגיד שבניתי כמה סדנאות
קינוחים טבעוניים ו/או ללא גלוטן
, ואשמח ללמד אתכם. תוכלו לדעת להכין לבד את כל מה
שאתם רואים בבלוג, והרבה יותר 🙂
ובחזרה לטאטן – בכל זאת, ערב החג עוד כמה ימים. אני
אקדים ואגיד שזה לא המתכון שפיתחתי. ראיתי אותו כאן באינטרנט, בבלוג טבעוני מהמם, וחשבתי לתת לו צ'אנס,
כי הוא היה נראה מבטיח. בפועל הוא עלה על כל הציפיות שלי, והרגשתי חובה לחלוק
ולשתף אותו הלאה. עשיתי כמה התאמות קטנות של משקלים והוספתי ווניל שמאוד תורם
לטעמו של הטארט.
כמו שאני אוהבת,
ההכנה ממש לא מורכבת. ויש גם פטנט חביב להכנת תחתית. המתכון מיועד לתבנית בגול
18-20. לתבנית גדולה יותר צריך להגדיל את הכמויות שבמתכון.
טארט טאטן טבעוני
כמה שאתה יפה, כמה שאתה טעים!
כמו שאמרתי, יצא טארט
טאטן היסטרי: גם יפה וחגיגי, גם טעים ברמות אחרות, גם עם כמות סבירה בהחלט של
סוכר. אני ממש אוהבת את השימוש בשמן קוקוס בהכנת הקרמל, יחד עם ווניל לטארט יש ריח
נפלא.
טארט טאטן טבעוני
אפשר להגיש אותו כמו
שהוא, או בליווי קצפת קוקוס או סורבה וניל. אפשר קר, אבל אני ממליצה להגיש ישירות
מהתנור או מחומם, כדי שכל הטעמים ייפתחו מחדש.
טארט טאטן טבעוני
הטארט הזה מאוד פשוט
להכנה, מרשים, טעים, מתוק, ומן הסתם גם פרווה. הוא כל מה שקינוח חג צריך להיות. נסו אותו, הוא קסם 🙂
ולי לא נותר אלא להגיד
חג שמח, ולאחל לכם ולי שנה טובה, מלאה באתגרים והצלחות, שנת יצירה ושפע, שנת חופש
ומעוף! תודה שאתם כאן, וכמובן – בתאבון!

טארט טאטן טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר
20 ס"מ
:
מרכיבים למלית:
6 תפוחים בינוניים
מזן יונתן / חרמון אדום / גרני סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
20 גרם (2 כפות
מלאות) שמן קוקוס
100 גרם (1/2 כוס)
סוכר
2 כפות ברנדי / רום
(אופציונלי)
1.5 כפיות משחת וניל
מרכיבים לתחתית:
140 גרם (1 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות)
קורנפלור
50 גרם (3 כפות)
מייפל טבעי
50 גרם (1/4 כוס) שמן
אופן הכנה:
1.     מכינים מלית: מניחים
במחבת שמן קוקוס, סוכר וברנדי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2.     מוסיפים רבעי תפוחים,
מערבבים וממשיכים לבשל (ממשיכים לערבב מדי פעם) עד שהתפוחים מתחילים להתרכך והרוטב מתחיל
להסמיך. מכבים את האש.
3.     מעבירים את רבעי
התפוחים לתוך תבנית אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת), ומסדרים
בצפיפות, כך שהחלק החיצוני של התפוח פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שאריות הרוטב
ומניחים בצד.
4.     מחממים את התנור ל-
200 מעלות.
5.     מכינים תחתית: מניחים
בקערה את כל המרכיבים, מערבבים ידנית ולשים מעט עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם
פלסטלינה.
6.     מניחים על נייר אפייה
או שטיחון סיליקון רינג בקוטר 20 ס"מ, מעבירים את הבצק לתוך הרינג ומהדקים
היטב.
7.     מוציאים את הרינג,
הופכים את הבצק על כף היד (הוא ישמור על הצורה) ומניחים בזהירות מעל התפוחים.
מהדקים לדפנות התבנית. בעזרת קיסם עץ יוצרים על-גבי הבצק מספר חורים.
8.     אופים 15 דקות,
מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות, וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות, או עד שהתחתית
מזהיבה.
9.     מוציאים מהתנור,
משאירים ל- 10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
10. חותכים ומגישים,
מומלץ בליווי קצפת קוקוס.
הערות:
·       מומלץ להשתמש בתפוחים
מזן יונתן, חרמון אדום או גרני סמית. תפוחים אחרים עשוים להגיר כמות אחרת של נוזלים.
·       אני לא ניסיתי, אבל
די בטוחה שאפשר להחליף את הקמח באבקת שקדים, ובכך להפוך את הטארט לנטול גלוטן.
אולי הכמות של אבקת השקדים צריכה להיות קטנה יותר. תוסיפו בהדרגה ותעצרו כשתגיעו
לבצק במרקם רך ומעט דביק.
·       במתכון הזה אי אפשר
לוותר על המייפל. מעבר להמתקה יש לו גם תפקיד של "דבק".
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

41 תגובות

  1. הי, מתכננת לנסות להכין, זה נראה מעולה..
    האם יש אפשרות לשים ליקר במקום רום או ברנדי שאין לי? יש לי גרנד מרנייה (ליקר תפוזים) או דרמבוי (ליקר מתוק על בסיס וויסקי). נראה לך שאחד מהם יעבוד? אופציה נוספת שיש לי היא לימונצ'לו ביתי.
    תודה:)

    1. הי מיכל. כל אחד מהמשקאות שציינת מתאים. זה סה"כ תוספת טעם, לא יותר מזה, כי האלכוהול עצמו מתאדה. אפשר גם לוותר על התוספת הזו בגדול. בהצלחה וחג שמח! וספרי לי איך יצא 🙂

  2. היי,
    אשמח לדעת כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה.
    לאחר ההכנה – שומרים במקרר ולפני ההגשה – מחממים בתנור?

    חג שמח!

    1. הי נגה, הכי מומלץ להכין בצמוד להגשה. אם אין כזה מצב, אפשר להכין ולשמור בקירור בתוך התבנית, בלי לפתוח ובלי להפוך. לפני ההגשה עושים אפייה קצרה בחום של 200, ורק אז הופכים ומגישים. בהצלחה וחג שמח!

  3. הכנתי והעוגה יצאה בהירה מאוד, לא בצבע קרמל כמו בתמונה. הרוטב נזל דרך התבנית החוצה

    1. הי יעל. היא יצאה בהירה כי הרוטב נזל החוצה, ואיתו כל הסוכר שאמור להתקרמל. באיזו תבנית השתמשת שזה קרה? זה חייב להיות משהו אטום…

        1. מאוד מאוד מוזר.. לא כל כך יודעת מה להגיד.. מקווה שלפחות היא טעימה לך, גם אם לא הכי יפה

          1. פעם הבאה אכין במחבת כמו בטארט טאטן המקורי. תבנית מתפרקת, בדיעבד אני חושבת דווקא הגיוני שיזל החוצה. בגלל שהיא לא יחידה אחת אז זה לא אטום לחלוטין

  4. המתפרקת שלי לא דולפת, היא ננעלת בלחץ ונוצר חלל די אטום. אבל כן – בהחלט אפשר להכין במחבת.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם