פודינג צ’יה קוקוס ואוכמניות

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 5, 2017
פודינג צ'יה קוקוס ואוכמניות
מי שעוקב אחריי באינסטגרם, יודע שיש לי אהבה חדשה
בחיים, וקוראים לה צ’יה. זרעי צ’יה הם מזון על, גרגרים שחורים וקטנים שביכולתם להקטין את הסיכון
לסרטן ומחלות אחרות, לתרום לאורח חיים בריא ודיאטה, ובאופן כללי הם מכילים רק
דברים טובים.
טופ שוטס של קערות הצ’יה שלי
אני מכינה לי קערות
פודינג צ’יה מושקעות לארוחת בוקר, מצלמת ומעלה לאינסטוש, וכל פעם מקבלת שאלות
ובקשות לפרסם מתכון. דעו לכם שזרעי צ’יה הם לא רק חומר גלם בריא, אלא גם ממש טעים,
נפלא שכזה וזורם, מאפשר להשתמש בו בווריאציות רבות ומגוונות. כלומר, יש איזשהו
מתכון בסיס, הדרך להכין את הפודינג, ועל זה אפשר להלביש עשרות אפשרויות בהתאם לטעם
האישי.
פודינג צ'יה קוקוס ואוכמניות
כאן אני מציעה גרסה
סגולה שמשלבת פודינג צ’יה בסיסי על בסיס חלב קוקוס עם צ’יה בטעם אוכמניות. ולמה
דווקא סגול? חודש
נובמבר הוא חודש המודעות לתסמונת רט, תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות.
הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות
לדבר ולתקשר, אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד. נכון להיום אין תרופה לתסמונת.
העמותה לתסמונת רט בישראל מגייסת כספים לטובת המחקר שקרוב היום, יותר מתמיד,
למציאת מרפא. החודש העמותה פועלת באופן מיוחד להעלאת המודעות. ובעקבות זה התבקשתי,
ובשמחה רבה הסכמתי, להכין מתכון בצבע הסגול, הצבע שמזוהה עם חודש זה.
פודינג צ'יה קוקוס ואוכמניות
 אחד היתרונות של זרעי
צ’יה הוא בפשטות ההכנה שלהם, והפיכתם למה שנקרא “פודינג”. אני מניחה
שהשם הזה נובע בעיקר ממרקם הסמיך הפודינגי שמתקבל כתוצאה מערבוב הזרעים עם נוזלים.
תערובת פשוטה של צ’יה עם מים (בפרופורציה של 1 כף צ’יה על 3 כפות מים) עובדת נהדר
כתחליף ביצה.
אם תערבבו את הצ’יה
שלכם עם חלב קוקוס, סויה או שקדים, תקבלו פודינג בסיסי, בעל צבע לבנבן וטעם כמעט
ניטרלי, שעליו אפשר להלביש טעמים רבים. למשל לערבב עם אוכמניות טחונות ולקבל
פודינג חמצמץ בצבע סגלגל מטריף.
אני תמיד נוהגת
להמתיק את הפודינג שלי בעזרת מייפל טבעי, סילאן או שוקולד מומס, אם זה פודינג צ’יה
שוקולד למשל. כי מי אמר שארוחת בוקר בריאה לא יכולה להיות גם קינוח? 🙂 אני ממש
ממליצה לכם לנסות את הפודינג בשילוב טעמים שאתם אוהבים. לכו על תערובת עם חמאת
בוטנים, לימון, פירות יער טחונים, קינמון. תשדרגו בעזרת גרנולה, שבבי קוקוס,
אגוזים למיניהם, וכמובן פירות. זו ארוחת בוקר אולטימטיבית, טבעונית, ללא גלוטן, טעימה ברמות, כזאת שממלאה את הגוף באנרגיה ושמחה. שיהיה בתאבון!

פודינג צ’יה קוקוס ואוכמניות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 2 מנות
אישיות
:
לשכבת צ’יה קוקוס:
4 כפות זרעי צ’יה
1 כפית שבבי קוקוס
1 כוס חלב קוקוס
1 כף מייפל טבעי
לשכבת צ’יה אוכמניות:
1 כוס אוכמניות
קפואות
1-2 כפות מייפל טבעי
4 כפות זרעי צ’יה
1 כוס חלב סויה
להגשה:
4 כפות גרנולה (אופציונלי)
פיסטוק קצוץ
אופן הכנה:
1.     מכינים שכבת צ’יה
קוקוס: מניחים בקערה זרעי צ’יה וקוקוס ומערבבים. מוסיפים חלב קוקוס ומייפל,
מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות. מדי פעם מערבבים. זרעי הצ’יה יספגו את הנוזלים,
והתערובת תסמיך ותקבל מרקם של פודינג.
2.     מכינים שכבת צ’יה
אוכמניות: מניחים בקלחת אוכמניות ומייפל ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כ- 10-15
דקות, או עד שהאוכמניות מתחילות להתפוצץ, ומתקבלת תערובת סמיכה. מכבאים את האש.
שומרים בצד 2 כפיות מתערובת האוכמניות. מוסיפים חלב סויה ומערבבים היטב. מעבירים
את החלב הסגול לקערה, מוסיפים זרעי צ’יה, מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות, או עד
שמתקבל פודינג סמיך. מדי פעם מערבבים.
3.     מרכיבים את המנה:
מחלקים את פודינג הקוקוס לשני חצאים ומניחים בעזרת כף בתחתית כלי הגשה. מפזרים מעל
2 כפות גרנולה. מחלקים את פודינג האוכמניות לשני חצאים ומניחים בעזרת כף מעל
הגרנולה. מקשטים עם תערובת האוכמניות ששמרנו בצד ופיסטוק קצוץ.
4.     מגישים מיד או שומרים
במקרר.
הערות:
·       אפשר להשתמש בכל חלב
צמחי שאוהבים.
·       אפשר להחליף את
המייפל בשכבת האוכמניות ב- 2 כפות סוכר חום.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

14 תגובות

  1. אולגה, המתכון נראה מהמם!!!! רציתי להודות לך על הירתמותך למען מלאכיות הדממה ועזרתך בחשיפת הנושא במסגרת חודש המודעות לתסמונת רט. ריגשת אותנו מאד! סיגל הרץ-תירוש, מנכ"לית העמותה לתסמונת רט

  2. היי אולגה, לא יצא לי ברור, צודקת 🙂 התכוונתי האם אפשר להפוך את האוכמניות והמייפל למחית בבלנדר במקום בסיר על האש?

    1. הי, אני לא יודעת איך זה מראה תכלת, כי זה לבן עם נקודות כהות של צ׳יה. השכבה הראשונה היא קוקוס. השכבה השנייה עם סגולה, וזה נעשה ע״י הערבוב עם מחית אוכמניות.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה