מי שעוקב אחריי באינסטגרם, יודע שיש לי אהבה חדשה
בחיים, וקוראים לה צ'יה. זרעי צ'יה הם מזון על, גרגרים שחורים וקטנים שביכולתם להקטין את הסיכון
לסרטן ומחלות אחרות, לתרום לאורח חיים בריא ודיאטה, ובאופן כללי הם מכילים רק
דברים טובים.
בחיים, וקוראים לה צ'יה. זרעי צ'יה הם מזון על, גרגרים שחורים וקטנים שביכולתם להקטין את הסיכון
לסרטן ומחלות אחרות, לתרום לאורח חיים בריא ודיאטה, ובאופן כללי הם מכילים רק
דברים טובים.
אני מכינה לי קערות
פודינג צ'יה מושקעות לארוחת בוקר, מצלמת ומעלה לאינסטוש, וכל פעם מקבלת שאלות
ובקשות לפרסם מתכון. דעו לכם שזרעי צ'יה הם לא רק חומר גלם בריא, אלא גם ממש טעים,
נפלא שכזה וזורם, מאפשר להשתמש בו בווריאציות רבות ומגוונות. כלומר, יש איזשהו
מתכון בסיס, הדרך להכין את הפודינג, ועל זה אפשר להלביש עשרות אפשרויות בהתאם לטעם
האישי.
פודינג צ'יה מושקעות לארוחת בוקר, מצלמת ומעלה לאינסטוש, וכל פעם מקבלת שאלות
ובקשות לפרסם מתכון. דעו לכם שזרעי צ'יה הם לא רק חומר גלם בריא, אלא גם ממש טעים,
נפלא שכזה וזורם, מאפשר להשתמש בו בווריאציות רבות ומגוונות. כלומר, יש איזשהו
מתכון בסיס, הדרך להכין את הפודינג, ועל זה אפשר להלביש עשרות אפשרויות בהתאם לטעם
האישי.
כאן אני מציעה גרסה
סגולה שמשלבת פודינג צ'יה בסיסי על בסיס חלב קוקוס עם צ'יה בטעם אוכמניות. ולמה
דווקא סגול? חודש
נובמבר הוא חודש המודעות לתסמונת רט, תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות.
הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות
לדבר ולתקשר, אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד. נכון להיום אין תרופה לתסמונת.
העמותה לתסמונת רט בישראל מגייסת כספים לטובת המחקר שקרוב היום, יותר מתמיד,
למציאת מרפא. החודש העמותה פועלת באופן מיוחד להעלאת המודעות. ובעקבות זה התבקשתי,
ובשמחה רבה הסכמתי, להכין מתכון בצבע הסגול, הצבע שמזוהה עם חודש זה.
סגולה שמשלבת פודינג צ'יה בסיסי על בסיס חלב קוקוס עם צ'יה בטעם אוכמניות. ולמה
דווקא סגול? חודש
נובמבר הוא חודש המודעות לתסמונת רט, תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות.
הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות
לדבר ולתקשר, אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד. נכון להיום אין תרופה לתסמונת.
העמותה לתסמונת רט בישראל מגייסת כספים לטובת המחקר שקרוב היום, יותר מתמיד,
למציאת מרפא. החודש העמותה פועלת באופן מיוחד להעלאת המודעות. ובעקבות זה התבקשתי,
ובשמחה רבה הסכמתי, להכין מתכון בצבע הסגול, הצבע שמזוהה עם חודש זה.
אחד היתרונות של זרעי
צ'יה הוא בפשטות ההכנה שלהם, והפיכתם למה שנקרא "פודינג". אני מניחה
שהשם הזה נובע בעיקר ממרקם הסמיך הפודינגי שמתקבל כתוצאה מערבוב הזרעים עם נוזלים.
תערובת פשוטה של צ'יה עם מים (בפרופורציה של 1 כף צ'יה על 3 כפות מים) עובדת נהדר
כתחליף ביצה.
צ'יה הוא בפשטות ההכנה שלהם, והפיכתם למה שנקרא "פודינג". אני מניחה
שהשם הזה נובע בעיקר ממרקם הסמיך הפודינגי שמתקבל כתוצאה מערבוב הזרעים עם נוזלים.
תערובת פשוטה של צ'יה עם מים (בפרופורציה של 1 כף צ'יה על 3 כפות מים) עובדת נהדר
כתחליף ביצה.
אם תערבבו את הצ'יה
שלכם עם חלב קוקוס, סויה או שקדים, תקבלו פודינג בסיסי, בעל צבע לבנבן וטעם כמעט
ניטרלי, שעליו אפשר להלביש טעמים רבים. למשל לערבב עם אוכמניות טחונות ולקבל
פודינג חמצמץ בצבע סגלגל מטריף.
שלכם עם חלב קוקוס, סויה או שקדים, תקבלו פודינג בסיסי, בעל צבע לבנבן וטעם כמעט
ניטרלי, שעליו אפשר להלביש טעמים רבים. למשל לערבב עם אוכמניות טחונות ולקבל
פודינג חמצמץ בצבע סגלגל מטריף.
אני תמיד נוהגת
להמתיק את הפודינג שלי בעזרת מייפל טבעי, סילאן או שוקולד מומס, אם זה פודינג צ'יה
שוקולד למשל. כי מי אמר שארוחת בוקר בריאה לא יכולה להיות גם קינוח? 🙂 אני ממש
ממליצה לכם לנסות את הפודינג בשילוב טעמים שאתם אוהבים. לכו על תערובת עם חמאת
בוטנים, לימון, פירות יער טחונים, קינמון. תשדרגו בעזרת גרנולה, שבבי קוקוס,
אגוזים למיניהם, וכמובן פירות. זו ארוחת בוקר אולטימטיבית, טבעונית, ללא גלוטן, טעימה ברמות, כזאת שממלאה את הגוף באנרגיה ושמחה. שיהיה בתאבון!
להמתיק את הפודינג שלי בעזרת מייפל טבעי, סילאן או שוקולד מומס, אם זה פודינג צ'יה
שוקולד למשל. כי מי אמר שארוחת בוקר בריאה לא יכולה להיות גם קינוח? 🙂 אני ממש
ממליצה לכם לנסות את הפודינג בשילוב טעמים שאתם אוהבים. לכו על תערובת עם חמאת
בוטנים, לימון, פירות יער טחונים, קינמון. תשדרגו בעזרת גרנולה, שבבי קוקוס,
אגוזים למיניהם, וכמובן פירות. זו ארוחת בוקר אולטימטיבית, טבעונית, ללא גלוטן, טעימה ברמות, כזאת שממלאה את הגוף באנרגיה ושמחה. שיהיה בתאבון!
פודינג צ'יה קוקוס ואוכמניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 2 מנות
אישיות:
אישיות:
לשכבת צ'יה קוקוס:
4 כפות זרעי צ'יה
1 כפית שבבי קוקוס
1 כוס חלב קוקוס
1 כף מייפל טבעי
לשכבת צ'יה אוכמניות:
1 כוס אוכמניות
קפואות
קפואות
1-2 כפות מייפל טבעי
4 כפות זרעי צ'יה
1 כוס חלב סויה
להגשה:
4 כפות גרנולה (אופציונלי)
פיסטוק קצוץ
אופן הכנה:
1. מכינים שכבת צ'יה
קוקוס: מניחים בקערה זרעי צ'יה וקוקוס ומערבבים. מוסיפים חלב קוקוס ומייפל,
מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות. מדי פעם מערבבים. זרעי הצ'יה יספגו את הנוזלים,
והתערובת תסמיך ותקבל מרקם של פודינג.
קוקוס: מניחים בקערה זרעי צ'יה וקוקוס ומערבבים. מוסיפים חלב קוקוס ומייפל,
מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות. מדי פעם מערבבים. זרעי הצ'יה יספגו את הנוזלים,
והתערובת תסמיך ותקבל מרקם של פודינג.
2. מכינים שכבת צ'יה
אוכמניות: מניחים בקלחת אוכמניות ומייפל ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כ- 10-15
דקות, או עד שהאוכמניות מתחילות להתפוצץ, ומתקבלת תערובת סמיכה. מכבאים את האש.
שומרים בצד 2 כפיות מתערובת האוכמניות. מוסיפים חלב סויה ומערבבים היטב. מעבירים
את החלב הסגול לקערה, מוסיפים זרעי צ'יה, מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות, או עד
שמתקבל פודינג סמיך. מדי פעם מערבבים.
אוכמניות: מניחים בקלחת אוכמניות ומייפל ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כ- 10-15
דקות, או עד שהאוכמניות מתחילות להתפוצץ, ומתקבלת תערובת סמיכה. מכבאים את האש.
שומרים בצד 2 כפיות מתערובת האוכמניות. מוסיפים חלב סויה ומערבבים היטב. מעבירים
את החלב הסגול לקערה, מוסיפים זרעי צ'יה, מערבבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות, או עד
שמתקבל פודינג סמיך. מדי פעם מערבבים.
3. מרכיבים את המנה:
מחלקים את פודינג הקוקוס לשני חצאים ומניחים בעזרת כף בתחתית כלי הגשה. מפזרים מעל
2 כפות גרנולה. מחלקים את פודינג האוכמניות לשני חצאים ומניחים בעזרת כף מעל
הגרנולה. מקשטים עם תערובת האוכמניות ששמרנו בצד ופיסטוק קצוץ.
מחלקים את פודינג הקוקוס לשני חצאים ומניחים בעזרת כף בתחתית כלי הגשה. מפזרים מעל
2 כפות גרנולה. מחלקים את פודינג האוכמניות לשני חצאים ומניחים בעזרת כף מעל
הגרנולה. מקשטים עם תערובת האוכמניות ששמרנו בצד ופיסטוק קצוץ.
4. מגישים מיד או שומרים
במקרר.
במקרר.
הערות:
· אפשר להשתמש בכל חלב
צמחי שאוהבים.
צמחי שאוהבים.
· אפשר להחליף את
המייפל בשכבת האוכמניות ב- 2 כפות סוכר חום.
המייפל בשכבת האוכמניות ב- 2 כפות סוכר חום.
0/5
(0 Reviews)
14 תגובות
תודה. אנסה. האם צריך לטחון את זרעי הצ'יה?
לא בשביל הפודינג. כן בשביל תחליף ביצה
נראה מצוין. את יכולה לכתוב את גרסת השוקולד?
תודה רבה! פשוט לוקחים את בסיס הקוקוס ( שאפשר להכין גם עם חלב צמחי אחר) ומוסיפים 1-2 כפות שוקולד מריר מומס
אולגה, המתכון נראה מהמם!!!! רציתי להודות לך על הירתמותך למען מלאכיות הדממה ועזרתך בחשיפת הנושא במסגרת חודש המודעות לתסמונת רט. ריגשת אותנו מאד! סיגל הרץ-תירוש, מנכ"לית העמותה לתסמונת רט
תודה רבה, ושמחתי להיות חלק מהפרויקט!
אפשר את האוכמניות ומייפל לבנדר עם קצת מים או חלב צמחי?
הי לורה, לא כל כך הבנתי את השאלה.. התכוונת ללערבב? אם כן, אז התשובה כן
היי אולגה, לא יצא לי ברור, צודקת 🙂 התכוונתי האם אפשר להפוך את האוכמניות והמייפל למחית בבלנדר במקום בסיר על האש?
כן, אבל תצטרכי להפשיר אותם כמובן
אני לא מבינה, בתמונה השכבה הראשונה נראית בצבע תכלת, איך עשית את זה?
הי, אני לא יודעת איך זה מראה תכלת, כי זה לבן עם נקודות כהות של צ׳יה. השכבה הראשונה היא קוקוס. השכבה השנייה עם סגולה, וזה נעשה ע״י הערבוב עם מחית אוכמניות.
אפשר להשתמש בסילאן במקום מייפל?
כן, אבל פודינג הצ׳יה יהיה קצת יותר כהה, כי סילאן צובע אותו