סמוזי תות-בננה טבעוני

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 19, 2017
סמוזי תות-בננה טבעוני
כמו בכל שנה, הבטחתי
לעצמי לא להגזים במהלך החג עם דברים מטוגנים ומתוקים, וכמו בכל שנה, נכשלתי בלעבוד
על המידות. בעיקר על מידת המכנסיים. ולכן, עוד לפני שהנר האחרון כבה, אני מתחילה
באקזיט הדרגתי לכיוון השפוי והמאוזן של האכילה. הכללים שלי בתהליך הזה:
שום דבר מטוגן, כמות סוכר מבוקרת ששואפת לאפס, כמה שיותר רכיבים בריאים ומזינים.
וכשאני חושבת על השילוש הקדוש הזה, אני חושבת – סמוזי. אני מכינה המון כאלה לאחרונה, משתפת באינסטגרם, ותמיד מקבלת תגובות נלהבות. ובצדק יש לומר, כי זה לא רק נראה יפה, זה גם ממש טעים!
סמוזי תות-בננה טבעוני
השם הזה כבר השתרש
בשפה שלנו, ולמען האמת, אני לא יודעת איך אפשר לעברת אותו. סמוזי, מהלשון smooth (חלק), זה מעין תערובת סמיכה שנטחנת בבלנדר או מעבד מזון, ובדרך
כלל מתבססת על פירות או ירקות טריים עם תוספת מרכיבים כמו מים, חלב, יוגורט, קרח,
ממתיקים למיניהם וכו'. משהו כמו שייק. כמו חטיף אנרגיה, רק במצב צבירה נוזלי.
אפשר להגיש אותו בכוס, או בצלחת, תלוי במרקם ובכוונות שלכם: תרצו משקה – לכו על
כוס, תרצו כמוני להפוך את הסמוזי לארוחה שלמה – לכו על צלחת.
סמוזי תות-בננה טבעוני
בתור טבעונית יחסית
טרייה ונחושה, אני כל הזמן לומדת את עולם חומרי הגלם. ואין יותר שמחה ממני כשאני
מגלה דברים חדשים, במיוחד כאלה שלא צריך לחפש אותם בנרות או להזמין מאתרים
בחו"ל, אלא פשוט לקנות בסופר הקרוב. אני משתמשת בסויה בסגנון גבינה לבנה להסמכת הסמוזי, והוא מחזיר לי אהבה 🙂 הטעמים
הקלאסיים של החורף הם כמובן תות ובננה.
סמוזי תות-בננה טבעוני
התחביב שלי הוא לייצר תמונות אכילות
בהתאם לתוצאה שתרצו
לקבל אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים, או בתערובת שלהם. אני למשל השתמשתי
בבננה קפואה ותותים טריים, כי זו העונה והם הכי טעימים וזמינים עכשיו. הסמוזי יצא
קר וסמיך, אך לא במרקם גלידה. אם הייתי משתמשת גם בתותים קפואים, הייתי מקבלת מרקם
שקרוב יותר לסורבה. אפשר כאמור להשתמש ב- 100% פירות טריים, ולשמור על כל הערכים
התזונתיים שלהם. אני אוהבת לאכול את הסמוזי שלי בתור ארוחת בוקר שמוכנה תוך דקה, טבעונית, ללא גלוטן, ממלאת אותי באנרגיה וויטמינים, והכי חשוב – טעימה בטירוף. מוסיפה לצלחת קצת גרנולה ביתית תוצרת בית, ואני מסודרת עד צהרים. אבל אם תשאלו אותי, סמוזי
לגמרי יכול להיות קינוח 🙂 אז לחיי
העבודה על המידות, ובתאבון!

סמוזי תות-בננה טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 2 מנות:
1 בננה, קפואה
250 גרם (קופסה קטנה)
תותים, טריים או קפואים, שטופים וללא עלים
3-4 כפות סויה בסגנון
גבינה לבנה של תנובה
1 כף מייפל טבעי
להגשה:
גרנולה (אופציונלי)
תותים טריים
סילאן או מייפל טבעי
אופן הכנה:
1.     מכניסים לקערת מעבד
מזון או בלנדר את כל מרכיבי המתכון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מידי פעם עוצרים
את הבלנדר ומנקים את הדפנות.
2.     מגישים בליווי
גרנולה, תותים טריים וזילופי סילאן.
הערות:
·       אם רוצים לקבל סמוזי
במרקם שדומה יותר לגלידה, מומלץ להשתמש בתותים קפואים. אם רוצים מרקם נוזלי יותר
של יוגורט, כדאי להשתמש בתותים טריים. הבננה אמורה להיות קפואה.
·       תוסיפו את הסויה
בסגנון גבינה לבנה בהתאם לטעם. אני שמתי 4 כפות, אבל יכול להיות שתצטרכו רק 3.
·       אפשר להשתמש בכל
פירות שאוהבים.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

4 תגובות

  1. נשמע מעולה ואולי אני אצליח להחליף עם זה את היוגורט שהילדים שלי אוכלים בבוקר
    רק שאלה האם ישמשהו שיכול להחליף את היוגורט של תנובה?!
    כשאני מכינה לעצמי שייק זה עם קרם קוקוס אבל הבכור שלי לא אוהב קוקוס :/

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה