כמו בכל שנה, הבטחתי
לעצמי לא להגזים במהלך החג עם דברים מטוגנים ומתוקים, וכמו בכל שנה, נכשלתי בלעבוד
על המידות. בעיקר על מידת המכנסיים. ולכן, עוד לפני שהנר האחרון כבה, אני מתחילה
באקזיט הדרגתי לכיוון השפוי והמאוזן של האכילה. הכללים שלי בתהליך הזה:
שום דבר מטוגן, כמות סוכר מבוקרת ששואפת לאפס, כמה שיותר רכיבים בריאים ומזינים.
וכשאני חושבת על השילוש הקדוש הזה, אני חושבת – סמוזי. אני מכינה המון כאלה לאחרונה, משתפת באינסטגרם, ותמיד מקבלת תגובות נלהבות. ובצדק יש לומר, כי זה לא רק נראה יפה, זה גם ממש טעים!
לעצמי לא להגזים במהלך החג עם דברים מטוגנים ומתוקים, וכמו בכל שנה, נכשלתי בלעבוד
על המידות. בעיקר על מידת המכנסיים. ולכן, עוד לפני שהנר האחרון כבה, אני מתחילה
באקזיט הדרגתי לכיוון השפוי והמאוזן של האכילה. הכללים שלי בתהליך הזה:
שום דבר מטוגן, כמות סוכר מבוקרת ששואפת לאפס, כמה שיותר רכיבים בריאים ומזינים.
וכשאני חושבת על השילוש הקדוש הזה, אני חושבת – סמוזי. אני מכינה המון כאלה לאחרונה, משתפת באינסטגרם, ותמיד מקבלת תגובות נלהבות. ובצדק יש לומר, כי זה לא רק נראה יפה, זה גם ממש טעים!
השם הזה כבר השתרש
בשפה שלנו, ולמען האמת, אני לא יודעת איך אפשר לעברת אותו. סמוזי, מהלשון smooth (חלק), זה מעין תערובת סמיכה שנטחנת בבלנדר או מעבד מזון, ובדרך
כלל מתבססת על פירות או ירקות טריים עם תוספת מרכיבים כמו מים, חלב, יוגורט, קרח,
ממתיקים למיניהם וכו'. משהו כמו שייק. כמו חטיף אנרגיה, רק במצב צבירה נוזלי.
אפשר להגיש אותו בכוס, או בצלחת, תלוי במרקם ובכוונות שלכם: תרצו משקה – לכו על
כוס, תרצו כמוני להפוך את הסמוזי לארוחה שלמה – לכו על צלחת.
בשפה שלנו, ולמען האמת, אני לא יודעת איך אפשר לעברת אותו. סמוזי, מהלשון smooth (חלק), זה מעין תערובת סמיכה שנטחנת בבלנדר או מעבד מזון, ובדרך
כלל מתבססת על פירות או ירקות טריים עם תוספת מרכיבים כמו מים, חלב, יוגורט, קרח,
ממתיקים למיניהם וכו'. משהו כמו שייק. כמו חטיף אנרגיה, רק במצב צבירה נוזלי.
אפשר להגיש אותו בכוס, או בצלחת, תלוי במרקם ובכוונות שלכם: תרצו משקה – לכו על
כוס, תרצו כמוני להפוך את הסמוזי לארוחה שלמה – לכו על צלחת.
בתור טבעונית יחסית
טרייה ונחושה, אני כל הזמן לומדת את עולם חומרי הגלם. ואין יותר שמחה ממני כשאני
מגלה דברים חדשים, במיוחד כאלה שלא צריך לחפש אותם בנרות או להזמין מאתרים
בחו"ל, אלא פשוט לקנות בסופר הקרוב. אני משתמשת בסויה בסגנון גבינה לבנה להסמכת הסמוזי, והוא מחזיר לי אהבה 🙂 הטעמים
הקלאסיים של החורף הם כמובן תות ובננה.
טרייה ונחושה, אני כל הזמן לומדת את עולם חומרי הגלם. ואין יותר שמחה ממני כשאני
מגלה דברים חדשים, במיוחד כאלה שלא צריך לחפש אותם בנרות או להזמין מאתרים
בחו"ל, אלא פשוט לקנות בסופר הקרוב. אני משתמשת בסויה בסגנון גבינה לבנה להסמכת הסמוזי, והוא מחזיר לי אהבה 🙂 הטעמים
הקלאסיים של החורף הם כמובן תות ובננה.
בהתאם לתוצאה שתרצו
לקבל אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים, או בתערובת שלהם. אני למשל השתמשתי
בבננה קפואה ותותים טריים, כי זו העונה והם הכי טעימים וזמינים עכשיו. הסמוזי יצא
קר וסמיך, אך לא במרקם גלידה. אם הייתי משתמשת גם בתותים קפואים, הייתי מקבלת מרקם
שקרוב יותר לסורבה. אפשר כאמור להשתמש ב- 100% פירות טריים, ולשמור על כל הערכים
התזונתיים שלהם. אני אוהבת לאכול את הסמוזי שלי בתור ארוחת בוקר שמוכנה תוך דקה, טבעונית, ללא גלוטן, ממלאת אותי באנרגיה וויטמינים, והכי חשוב – טעימה בטירוף. מוסיפה לצלחת קצת גרנולה ביתית תוצרת בית, ואני מסודרת עד צהרים. אבל אם תשאלו אותי, סמוזי
לגמרי יכול להיות קינוח 🙂 אז לחיי
העבודה על המידות, ובתאבון!
לקבל אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים, או בתערובת שלהם. אני למשל השתמשתי
בבננה קפואה ותותים טריים, כי זו העונה והם הכי טעימים וזמינים עכשיו. הסמוזי יצא
קר וסמיך, אך לא במרקם גלידה. אם הייתי משתמשת גם בתותים קפואים, הייתי מקבלת מרקם
שקרוב יותר לסורבה. אפשר כאמור להשתמש ב- 100% פירות טריים, ולשמור על כל הערכים
התזונתיים שלהם. אני אוהבת לאכול את הסמוזי שלי בתור ארוחת בוקר שמוכנה תוך דקה, טבעונית, ללא גלוטן, ממלאת אותי באנרגיה וויטמינים, והכי חשוב – טעימה בטירוף. מוסיפה לצלחת קצת גרנולה ביתית תוצרת בית, ואני מסודרת עד צהרים. אבל אם תשאלו אותי, סמוזי
לגמרי יכול להיות קינוח 🙂 אז לחיי
העבודה על המידות, ובתאבון!
סמוזי תות-בננה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 2 מנות:
1 בננה, קפואה
250 גרם (קופסה קטנה)
תותים, טריים או קפואים, שטופים וללא עלים
תותים, טריים או קפואים, שטופים וללא עלים
3-4 כפות סויה בסגנון
גבינה לבנה של תנובה
גבינה לבנה של תנובה
1 כף מייפל טבעי
להגשה:
גרנולה (אופציונלי)
תותים טריים
סילאן או מייפל טבעי
אופן הכנה:
1. מכניסים לקערת מעבד
מזון או בלנדר את כל מרכיבי המתכון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מידי פעם עוצרים
את הבלנדר ומנקים את הדפנות.
מזון או בלנדר את כל מרכיבי המתכון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מידי פעם עוצרים
את הבלנדר ומנקים את הדפנות.
2. מגישים בליווי
גרנולה, תותים טריים וזילופי סילאן.
גרנולה, תותים טריים וזילופי סילאן.
הערות:
· אם רוצים לקבל סמוזי
במרקם שדומה יותר לגלידה, מומלץ להשתמש בתותים קפואים. אם רוצים מרקם נוזלי יותר
של יוגורט, כדאי להשתמש בתותים טריים. הבננה אמורה להיות קפואה.
במרקם שדומה יותר לגלידה, מומלץ להשתמש בתותים קפואים. אם רוצים מרקם נוזלי יותר
של יוגורט, כדאי להשתמש בתותים טריים. הבננה אמורה להיות קפואה.
· תוסיפו את הסויה
בסגנון גבינה לבנה בהתאם לטעם. אני שמתי 4 כפות, אבל יכול להיות שתצטרכו רק 3.
בסגנון גבינה לבנה בהתאם לטעם. אני שמתי 4 כפות, אבל יכול להיות שתצטרכו רק 3.
· אפשר להשתמש בכל
פירות שאוהבים.
פירות שאוהבים.
0/5
(0 Reviews)
6 תגובות
נראה ממש טעים
תודה רבה!
נשמע מעולה ואולי אני אצליח להחליף עם זה את היוגורט שהילדים שלי אוכלים בבוקר
רק שאלה האם ישמשהו שיכול להחליף את היוגורט של תנובה?!
כשאני מכינה לעצמי שייק זה עם קרם קוקוס אבל הבכור שלי לא אוהב קוקוס :/
הי, בגדול כל יוגורט או גבינה לא חלבית יעשו את העבודה. אפשר בגדול לדלל גם עם מיץ כלשהו, אבל זה מייצר מרקם טיפה פחות קרמי
אולגה, את מדהימה! כל מתכון שלך פשוט ומושלם! אין לי מילים, הכנתי והעוגיות האלו ממש מזכירות לי טעמי ילדות כשסבתא הייתה מכינה עוגיות על בסיס טבורוג עם אגוז מלך שלם בפנים וטובלת בסוכר יאמממ לא אכלתי כזה מלא זמן! לא מאמינה שזה ככה דומה ובלי רכיבים מיוחדים! תודה !!
הי, ראיתי את התגובה רק עכשיו.. איזה באסה שפספסתי. המון תודה על הפרגון וחג שמח!