לאחרונה החלטתי להחזיר לבלוג מתכונים של אוכל אמיתי. מי שמלווה את "המרכיב
הסודי" מהקמתו, או לפחות במהלך השנים האחרונות, בוודאי שם לב לשינויים שחלו
בבלוג. בהתחלה האהבה שלי לקונדיטוריה דחקה החוצה כל דבר שלא כלל מרכיב מתוק או
בצקי. אחר כך ההתעניינות שלי בטבעונות צמצמה את מלאי המתכונים המתוקים לאלה שלא
כוללים מרכיבים מן החי. והשאיפה שלי לאורך חיים מאוזן, ותחזוקת מידת המכנסיים הקיימת,
דורשת ממני (ודחוף!) להתחיל להתייחס למשהו אחר חוץ מקינוחים.
הסודי" מהקמתו, או לפחות במהלך השנים האחרונות, בוודאי שם לב לשינויים שחלו
בבלוג. בהתחלה האהבה שלי לקונדיטוריה דחקה החוצה כל דבר שלא כלל מרכיב מתוק או
בצקי. אחר כך ההתעניינות שלי בטבעונות צמצמה את מלאי המתכונים המתוקים לאלה שלא
כוללים מרכיבים מן החי. והשאיפה שלי לאורך חיים מאוזן, ותחזוקת מידת המכנסיים הקיימת,
דורשת ממני (ודחוף!) להתחיל להתייחס למשהו אחר חוץ מקינוחים.
אני מאמינה שהבלוג בחלקו
הגדול עדיין יישאר מתוק, אבל מעכשיו אני מתכוונת להכניס יותר ויותר מתכונים של
אוכל טבעוני מבושל. אני הולכת לשתף אתכם במה שאני אוכלת בבית. ואני מבטיחה שזה
יהיה טעים ורלוונטי לכולם, לא משנה אם אתם טבעונים, צמחונים או אוכלי כל. אוכל הוא
אוכל הוא אוכל, וכשמכינים אותו באהבה, הוא מחזיר אותה עם ריבית.
הגדול עדיין יישאר מתוק, אבל מעכשיו אני מתכוונת להכניס יותר ויותר מתכונים של
אוכל טבעוני מבושל. אני הולכת לשתף אתכם במה שאני אוכלת בבית. ואני מבטיחה שזה
יהיה טעים ורלוונטי לכולם, לא משנה אם אתם טבעונים, צמחונים או אוכלי כל. אוכל הוא
אוכל הוא אוכל, וכשמכינים אותו באהבה, הוא מחזיר אותה עם ריבית.
קחו למשל את הפשטידה
הזו. צבעונית, שחומה, קראנצ'ית בקצוות, נימוחה מבפנים. פעם חשבתי שאי אפשר להשיג
את התוצאה הזו בלי ביצים וגבינה, אבל מסתבר שזה אפשרי, ואפילו די פשוט. אומנם הרצתי
סקר קצר באינסטגרם, ובחרתם בכרובית בתור התוספת לפלפלים, אבל לא הייתה לי כרובית
בבית. וממש התעצלתי לצאת החוצה, מודה ומתנצלת. כן היה לי תירס, וכך נולדה הפשטידה
המעולה הזו. והשוס הוא שאפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים. אז אם אתם מעדיפים כרובית – לכו על
זה!
הזו. צבעונית, שחומה, קראנצ'ית בקצוות, נימוחה מבפנים. פעם חשבתי שאי אפשר להשיג
את התוצאה הזו בלי ביצים וגבינה, אבל מסתבר שזה אפשרי, ואפילו די פשוט. אומנם הרצתי
סקר קצר באינסטגרם, ובחרתם בכרובית בתור התוספת לפלפלים, אבל לא הייתה לי כרובית
בבית. וממש התעצלתי לצאת החוצה, מודה ומתנצלת. כן היה לי תירס, וכך נולדה הפשטידה
המעולה הזו. והשוס הוא שאפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים. אז אם אתם מעדיפים כרובית – לכו על
זה!
אני הוספתי לתערובת גם
צ'ילי, כי אני מתה על חריף. וכוסברה, כי כוסברה היא החיים. אתם מוזמנים להוסיף או
להוריד אותם בהתאם לטעם האישי. המתכון הזה יכול בקלות להפוך לנטול גלוטן, ראו את
ההנחיות בהערות. וכך, תוך זמן קצר ובלי מאמץ, תהיה לכם פשטידה טרייה וחמה, ארומטית,
עם עוקץ של צ'ילי וטעם מעולה. היא טבעונית ופרווה, אפשר להגיש אותה לצד סלט ירוק ולסגור את הפינה של ארוחת
צהרים. זה בדיוק מה שאני עשיתי 🙂 שיהיה בתאבון!
צ'ילי, כי אני מתה על חריף. וכוסברה, כי כוסברה היא החיים. אתם מוזמנים להוסיף או
להוריד אותם בהתאם לטעם האישי. המתכון הזה יכול בקלות להפוך לנטול גלוטן, ראו את
ההנחיות בהערות. וכך, תוך זמן קצר ובלי מאמץ, תהיה לכם פשטידה טרייה וחמה, ארומטית,
עם עוקץ של צ'ילי וטעם מעולה. היא טבעונית ופרווה, אפשר להגיש אותה לצד סלט ירוק ולסגור את הפינה של ארוחת
צהרים. זה בדיוק מה שאני עשיתי 🙂 שיהיה בתאבון!
פשטידת תירס ופלפלים טבעונית
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3-4 מנות
אישיות:
אישיות:
1 בצל בינוני, מקולף
וחתוך לחצאי טבעות
וחתוך לחצאי טבעות
1/2 פלפל צ'ילי חריף,
חתוך לטבעות דקות (אופציונלי)
חתוך לטבעות דקות (אופציונלי)
1 פלפל גמבה, חתוך
לרצועות קצרות
לרצועות קצרות
2-3 כפות שמן לטיגון
2 כוסות תירס, מסונן
היטב
היטב
3 כפות כוסברה קצוצה
250 גרם (1 מיכל)
סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה של תנובה
סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה של תנובה
35 גרם (1/4 כוס) קמח / קמח חומוס / קמח ללא גלוטן
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור, כמון
לפי הטעם
לפי הטעם
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-
180 מעלות. משמנים קלות תבנית/תבניות אפייה.
180 מעלות. משמנים קלות תבנית/תבניות אפייה.
2. מחממים שמן במחבת
ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל צ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן יחד.
מוסיפים פלפל גמבה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ- 5-7 דקות, או עד שהוא מתחיל
להתרכך. מכבים את האש.
ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל צ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן יחד.
מוסיפים פלפל גמבה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ- 5-7 דקות, או עד שהוא מתחיל
להתרכך. מכבים את האש.
3. מעבירים את תכולת
המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים תירס, כוסברה, סויה בסגנון גבינה לבנה, קמח ואבקת
אפייה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים תירס, כוסברה, סויה בסגנון גבינה לבנה, קמח ואבקת
אפייה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
4. מעבירים את העיסה
לתבנית (או מחלקים בין תבניות אישיות), מיישרים ואופים את הפשטידה בין 35 ל- 45
דקות, או עד להזהבה.
לתבנית (או מחלקים בין תבניות אישיות), מיישרים ואופים את הפשטידה בין 35 ל- 45
דקות, או עד להזהבה.
5. מוציאים מהתנור,
מצננים קצת ומגישים.
מצננים קצת ומגישים.
6. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· אפשר להכין את
הפשטידה כמוני, בכלים אישיים, או בכלי מרכזי אחד. הכמות מספיקה לתבנית בקוטר
18-20.
הפשטידה כמוני, בכלים אישיים, או בכלי מרכזי אחד. הכמות מספיקה לתבנית בקוטר
18-20.
· אם אתם רוצים להעביר
את הפשטידה מתבנית האפייה לכלי הגשה, חובה לתת לה להתקרר ולהתייצב!
את הפשטידה מתבנית האפייה לכלי הגשה, חובה לתת לה להתקרר ולהתייצב!
· אם אתם רוצים
שהפשטידה תהיה צבעונית ויפה, תשתמשו בפלפל גמבה אדום, כתום או ירוק. בקיצור, לא
צהוב כמו תירס.
שהפשטידה תהיה צבעונית ויפה, תשתמשו בפלפל גמבה אדום, כתום או ירוק. בקיצור, לא
צהוב כמו תירס.
· אפשר להשתמש בתירס
טרי, משומר או קפוא. הכי חשוב זה לסנן אותו היטב מהנוזלים.
טרי, משומר או קפוא. הכי חשוב זה לסנן אותו היטב מהנוזלים.
· אפשר להחליף את
הכוסברה בפטרוזיליה, להשתמש בשתיהן, או לדלג על הוספת עשבי התיבול.
הכוסברה בפטרוזיליה, להשתמש בשתיהן, או לדלג על הוספת עשבי התיבול.
· אם רוצים פשטידה ללא
גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכמות זהה של קמח ללא גלוטן, או קמח כוסמת/עדשים/חומוס.
גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכמות זהה של קמח ללא גלוטן, או קמח כוסמת/עדשים/חומוס.
· תתבלו את הפשטידה
בהתאם לטעם האישי. אצלי הכמון הוא תבלין בסיסי, בדיוק כמו מלח או פלפל.
בהתאם לטעם האישי. אצלי הכמון הוא תבלין בסיסי, בדיוק כמו מלח או פלפל.
0/5
(0 Reviews)
16 תגובות
איזה יופי שאת ממשיכה בקו הטבעוני ומעשירה לנו את המגוון.
שאלה:
האם הכמות שכתבת מספיקה לתבנית אחת בקוטר שכתבת 18-20
הי, תודה רבה!
הכמות אמורה להספיק. במקרה הכי גרוע הפשטידה לא תיצא גבוהה.
נראה מושלם. האם אפשר להשתמש בגבינת טופוטי שיש לי כרגע?
תודה רבה וכן
היי,
מה אפשר לשים במקום גבינת הסויה?
לא ניסיתי, אבל לדעתי סילקן טופו וטחינה יכולים לעבוד גם
הי אפשר להוסיף טונה? במקום רצועות בצל וגמבה אבל לחתוך לקוביות?
הי, אני טבעונית, אז פחות בעניין דגים. אפשר אבל לשחק עם תוספות, אז נראה לי שהכל יעבוד
הכנתי ואהבתי!! הולכת לנסות בווריאציות שונות ❤❤
הי רעות, שמחה לשמוע 🙂 ספרי לי אחר כך איזה וריאציות עשית 🙏
האם אפשר לתבל גם בשמרי בירה? אם כן כמה לשים ?
הי אביטל. בהחלט אפשר ואפילו רצוי. אני שמה שמרי בירה איפה שרק אפשר 🙂 הייתי שמה לפחות 2 כפות
לי יש שמרי בירה כמו קמח זה נראה לא פתיתי שמרי בירה בכל זאת לשים 2 כפות ?
כן, זה נשמע כמו אבקה. אני לא מכירה את המוצר. ממליצה להוסיף בהדרגה לפי הטעם
היי נשמע מעולה!
לדעתך יצא טוב כמאפינס? משהו לשים לב אליו?
תודה דניאלה. לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא. כדאי לשמן היטב את שקעי התבנית.