פשטידת תירס ופלפלים טבעונית

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 23, 2017
פשטידת תירס ופלפלים טבעונית
לאחרונה החלטתי להחזיר לבלוג מתכונים של אוכל אמיתי. מי שמלווה את "המרכיב
הסודי" מהקמתו, או לפחות במהלך השנים האחרונות, בוודאי שם לב לשינויים שחלו
בבלוג. בהתחלה האהבה שלי לקונדיטוריה דחקה החוצה כל דבר שלא כלל מרכיב מתוק או
בצקי. אחר כך ההתעניינות שלי בטבעונות צמצמה את מלאי המתכונים המתוקים לאלה שלא
כוללים מרכיבים מן החי. והשאיפה שלי לאורך חיים מאוזן, ותחזוקת מידת המכנסיים הקיימת,
דורשת ממני (ודחוף!) להתחיל להתייחס למשהו אחר חוץ מקינוחים.
פשטידת תירס ופלפלים טבעונית
אני מאמינה שהבלוג בחלקו
הגדול עדיין יישאר מתוק, אבל מעכשיו אני מתכוונת להכניס יותר ויותר מתכונים של
אוכל טבעוני מבושל. אני הולכת לשתף אתכם במה שאני אוכלת בבית. ואני מבטיחה שזה
יהיה טעים ורלוונטי לכולם, לא משנה אם אתם טבעונים, צמחונים או אוכלי כל. אוכל הוא
אוכל הוא אוכל, וכשמכינים אותו באהבה, הוא מחזיר אותה עם ריבית.
קחו למשל את הפשטידה
הזו. צבעונית, שחומה, קראנצ'ית בקצוות, נימוחה מבפנים. פעם חשבתי שאי אפשר להשיג
את התוצאה הזו בלי ביצים וגבינה, אבל מסתבר שזה אפשרי, ואפילו די פשוט. אומנם הרצתי
סקר קצר באינסטגרם, ובחרתם בכרובית בתור התוספת לפלפלים, אבל לא הייתה לי כרובית
בבית. וממש התעצלתי לצאת החוצה, מודה ומתנצלת. כן היה לי תירס, וכך נולדה הפשטידה
המעולה הזו. והשוס הוא שאפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים. אז אם אתם מעדיפים כרובית – לכו על
זה!
פשטידת תירס ופלפלים טבעונית
זו אני שמיישרת את הפשטידה
אני הוספתי לתערובת גם
צ'ילי, כי אני מתה על חריף. וכוסברה, כי כוסברה היא החיים. אתם מוזמנים להוסיף או
להוריד אותם בהתאם לטעם האישי. המתכון הזה יכול בקלות להפוך לנטול גלוטן, ראו את
ההנחיות בהערות. וכך, תוך זמן קצר ובלי מאמץ, תהיה לכם פשטידה טרייה וחמה, ארומטית,
עם עוקץ של צ'ילי וטעם מעולה. היא טבעונית ופרווה, אפשר להגיש אותה לצד סלט ירוק ולסגור את הפינה של ארוחת
צהרים. זה בדיוק מה שאני עשיתי 🙂 שיהיה בתאבון!

פשטידת תירס ופלפלים טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3-4 מנות
אישיות
:
1 בצל בינוני, מקולף
וחתוך לחצאי טבעות
1/2 פלפל צ'ילי חריף,
חתוך לטבעות דקות (אופציונלי)
1 פלפל גמבה, חתוך
לרצועות קצרות
2-3 כפות שמן לטיגון
2 כוסות תירס, מסונן
היטב
3 כפות כוסברה קצוצה
250 גרם (1 מיכל)
סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה של תנובה
35 גרם (1/4 כוס) קמח / קמח חומוס / קמח ללא גלוטן
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור, כמון
לפי הטעם
אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל-
180 מעלות. משמנים קלות תבנית/תבניות אפייה.
2.     מחממים שמן במחבת
ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל צ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן יחד.
מוסיפים פלפל גמבה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ- 5-7 דקות, או עד שהוא מתחיל
להתרכך. מכבים את האש.
3.     מעבירים את תכולת
המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים תירס, כוסברה, סויה בסגנון גבינה לבנה, קמח ואבקת
אפייה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
4.     מעבירים את העיסה
לתבנית (או מחלקים בין תבניות אישיות), מיישרים ואופים את הפשטידה בין 35 ל- 45
דקות, או עד להזהבה.
5.     מוציאים מהתנור,
מצננים קצת ומגישים.
6.     שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
·       אפשר להכין את
הפשטידה כמוני, בכלים אישיים, או בכלי מרכזי אחד. הכמות מספיקה לתבנית בקוטר
18-20.
·       אם אתם רוצים להעביר
את הפשטידה מתבנית האפייה לכלי הגשה, חובה לתת לה להתקרר ולהתייצב!
·       אם אתם רוצים
שהפשטידה תהיה צבעונית ויפה, תשתמשו בפלפל גמבה אדום, כתום או ירוק. בקיצור, לא
צהוב כמו תירס.
·       אפשר להשתמש בתירס
טרי, משומר או קפוא. הכי חשוב זה לסנן אותו היטב מהנוזלים.
·       אפשר להחליף את
הכוסברה בפטרוזיליה, להשתמש בשתיהן, או לדלג על הוספת עשבי התיבול.
·       אם רוצים פשטידה ללא
גלוטן
, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכמות זהה של קמח ללא גלוטן, או קמח כוסמת/עדשים/חומוס.
·       תתבלו את הפשטידה
בהתאם לטעם האישי. אצלי הכמון הוא תבלין בסיסי, בדיוק כמו מלח או פלפל.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

16 תגובות

  1. איזה יופי שאת ממשיכה בקו הטבעוני ומעשירה לנו את המגוון.
    שאלה:
    האם הכמות שכתבת מספיקה לתבנית אחת בקוטר שכתבת 18-20

    1. הי אביטל. בהחלט אפשר ואפילו רצוי. אני שמה שמרי בירה איפה שרק אפשר 🙂 הייתי שמה לפחות 2 כפות

    1. תודה דניאלה. לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא. כדאי לשמן היטב את שקעי התבנית.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם