שמתם לב שמשנה לשנה
סופגניות מתחילות להופיע יותר ויותר מוקדם? גם בחנויות, אבל בעיקר בפייסבוק ובאינסטגרם? בקצב כזה, עוד כמה שנים נוכל להנות מהן
מיד אחרי סוכות. הו, התקופה הזו בשנה… המאבק הנצחי בין המוח שאומר שכדאי ללכת על
אפוי, לבין הלב והבטן שמתעקשים על מטוגן. ובכך, אני פותחת רשמית את עונת החנוכה ולא
עם סופגניות (ברור שיבואו בהמשך, איך לא?), אלא דווקא עם צ'ורוס.
סופגניות מתחילות להופיע יותר ויותר מוקדם? גם בחנויות, אבל בעיקר בפייסבוק ובאינסטגרם? בקצב כזה, עוד כמה שנים נוכל להנות מהן
מיד אחרי סוכות. הו, התקופה הזו בשנה… המאבק הנצחי בין המוח שאומר שכדאי ללכת על
אפוי, לבין הלב והבטן שמתעקשים על מטוגן. ובכך, אני פותחת רשמית את עונת החנוכה ולא
עם סופגניות (ברור שיבואו בהמשך, איך לא?), אלא דווקא עם צ'ורוס.
החלטתי שאני אאזן
ואעלה מתכונים מטוגנים ואפויים לסירוגין. ככה כל אחד יוכל לבחור את מה שהוא הכי
אוהב. צ'ורוס זה קינוח ספרדי קלאסי, שבזכות היותו מטוגן בשמן עמוק, תואם לגמרי את
עקרונות החג שלנו. אגב, בהערות תוכלו למצוא את ההנחיות לאפייה. השמועה אומרת
שהצ'ורוס המקוריים המקוריים היו טבעוניים, כלומר הכינו אותם על בסיס בצק רבוך ללא
תוספת ביצים.
ואעלה מתכונים מטוגנים ואפויים לסירוגין. ככה כל אחד יוכל לבחור את מה שהוא הכי
אוהב. צ'ורוס זה קינוח ספרדי קלאסי, שבזכות היותו מטוגן בשמן עמוק, תואם לגמרי את
עקרונות החג שלנו. אגב, בהערות תוכלו למצוא את ההנחיות לאפייה. השמועה אומרת
שהצ'ורוס המקוריים המקוריים היו טבעוניים, כלומר הכינו אותם על בסיס בצק רבוך ללא
תוספת ביצים.
אז מה צריך יותר מזה?
לי זה נשמע קינוח מושלם לפתוח איתו את החגיגות. כדי להוסיף עוד קצת יופי וחגיגיות,
ציפיתי את הצ'ורוס המוכנים שלי בסוכר צבעוני. כמובן שבחרתי בצבע ורוד, אבל אתם
יכולים ללכת על כל צבע אחר, על שילוב צבעים, או לדלג על עניין הצביעה, ולהסתפק בתערובת סוכר
וקינמון.
לי זה נשמע קינוח מושלם לפתוח איתו את החגיגות. כדי להוסיף עוד קצת יופי וחגיגיות,
ציפיתי את הצ'ורוס המוכנים שלי בסוכר צבעוני. כמובן שבחרתי בצבע ורוד, אבל אתם
יכולים ללכת על כל צבע אחר, על שילוב צבעים, או לדלג על עניין הצביעה, ולהסתפק בתערובת סוכר
וקינמון.
מה שכיף בצ'ורוס, זה שההכנה שלהם ממש פשוטה ומהירה,
לא דורשת התפחה, והתוצאה יפהפייה וטעימה בטירוף. נו, כאילו שזה יכול להיות אחרת
עם בצק מטוגן 🙂
לא דורשת התפחה, והתוצאה יפהפייה וטעימה בטירוף. נו, כאילו שזה יכול להיות אחרת
עם בצק מטוגן 🙂
וכדי ששום דבר לא יחסר, אני
ממליצה להגיש את הצ'ורוס, כמו בספרד, עם רוטב שוקולד. שם זה מרגיש יותר כמו מעדן שוקולדי,
אני מעדיפה את השוקולד שלי מריר ומרוכז. ומכיוון שיש שבוע שלם של החג, אין שום
סיבה שלא תכינו גם את הצ'ורוס האלה – טבעוניים, קראנצ'יים מבחוץ ונימוחים מבפנים,
בגוונים של זהב וורוד, פשוט מושלמים. שיהיה חג שמח ובתאבון!
ממליצה להגיש את הצ'ורוס, כמו בספרד, עם רוטב שוקולד. שם זה מרגיש יותר כמו מעדן שוקולדי,
אני מעדיפה את השוקולד שלי מריר ומרוכז. ומכיוון שיש שבוע שלם של החג, אין שום
סיבה שלא תכינו גם את הצ'ורוס האלה – טבעוניים, קראנצ'יים מבחוץ ונימוחים מבפנים,
בגוונים של זהב וורוד, פשוט מושלמים. שיהיה חג שמח ובתאבון!
צ'ורוס טבעוניים עם סוכר ורוד ורוטב שוקולד
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 13-15
צ'ורוס:
צ'ורוס:
240 מ"ל (1 כוס)
מים
מים
25 גרם (2 כפות) סוכר
2 כפות שמן קוקוס /
קנולה
קנולה
קורט מלח
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון
מרכיבים לסוכר ורוד:
100 גרם (1/2 סוכר)
סוכר
סוכר
1/4 כפית קינמון
(אופציונלי)
(אופציונלי)
כמה טיפות צבע מאכל
אדום / ורוד
אדום / ורוד
מרכיבים לרוטב שוקולד:
1/2 כוס חלב צמחי
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
1. מניחים בסיר קטן מים,
סוכר, שמן ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
סוכר, שמן ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
2. מערבבים בקערה קמח
ואבקת אפייה ומוסיפים בבת אחת לסיר עם המים. מערבבים נמרצות בעזרת מרית או כף עץ במשך
כדקה עד שמתקבל בצק אחיד. מכבאים את האש.
ואבקת אפייה ומוסיפים בבת אחת לסיר עם המים. מערבבים נמרצות בעזרת מרית או כף עץ במשך
כדקה עד שמתקבל בצק אחיד. מכבאים את האש.
3. מעבירים את הבצק
לצלחת ומשאירים להתקרר כ- 10 דקות. הוא אמור להישאר חם, אך כזה שאפשר לגעת בו
ולעבוד איתו.
לצלחת ומשאירים להתקרר כ- 10 דקות. הוא אמור להישאר חם, אך כזה שאפשר לגעת בו
ולעבוד איתו.
4. מכינים סוכר ורוד:
מניחים סוכר, קינמון (אופציונלי) וטיפת צבע מאכל לתוך קופסת פלסטיק או צנצנת, סוגרים היטב
ומשקשקים. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפת צבע מאכל. הסוכר ייצבע בצבע עדין.
מניחים סוכר, קינמון (אופציונלי) וטיפת צבע מאכל לתוך קופסת פלסטיק או צנצנת, סוגרים היטב
ומשקשקים. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפת צבע מאכל. הסוכר ייצבע בצבע עדין.
5. מכינים רוטב שוקולד:
מניחים בקערה שוקולד וחלב צמחי ומחממים במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, עד
שהשוקולד נמס. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק.
מניחים בקערה שוקולד וחלב צמחי ומחממים במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, עד
שהשוקולד נמס. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק.
6. יוצקים שמן לסיר או
מחבת עמוקה ומחממים על אש בינונית. השמן צריך להיות חם! איך
יודעים? אם זורקים
לתוכו חתיכה קטנה של הבצק, אמורות להיווצר סביבה בועות קטנות, והשמן אמור לרחוש.
מחבת עמוקה ומחממים על אש בינונית. השמן צריך להיות חם! איך
יודעים? אם זורקים
לתוכו חתיכה קטנה של הבצק, אמורות להיווצר סביבה בועות קטנות, והשמן אמור לרחוש.
7. בינתיים לשים את הבצק
(הוא אמור להיות קשה אך גמיש), ומעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב, או כל צנטר משונן
(הוא אמור להיות קשה אך גמיש), ומעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב, או כל צנטר משונן
8. לוחצים ומזלפים פסים
באורך כ- 7 ס"מ. מסדרים בינתיים על השיש.
באורך כ- 7 ס"מ. מסדרים בינתיים על השיש.
9. זורקים את הצ'ורוס
לתוך השמן החם בקבוצות, ככל שהסיר מאפשר, ומטגנים עד להזהבה. מידי פעם מערבבים.
לתוך השמן החם בקבוצות, ככל שהסיר מאפשר, ומטגנים עד להזהבה. מידי פעם מערבבים.
10. מוציאים בעזרת תרבד
או מלקחיים על צלחת מרופדת במגבות נייר.
או מלקחיים על צלחת מרופדת במגבות נייר.
11. מגלגלים כל צ'ורו
בסוכר הוורוד ומגישים לצד רוטב שוקולד.
בסוכר הוורוד ומגישים לצד רוטב שוקולד.
הערות:
· אם רוצים להעשיר קצת
את הבצק, אפשר להמיר את המים בכמות זהה של חלב צמחי.
את הבצק, אפשר להמיר את המים בכמות זהה של חלב צמחי.
· אפשר להכין סוכר בכל
צבע שאוהבים. אפשר לדלג על הצביעה, ולהכין תערובת פשוטה של סוכר וקינמון.
צבע שאוהבים. אפשר לדלג על הצביעה, ולהכין תערובת פשוטה של סוכר וקינמון.
· אל תנסו לזלף את
הצ'ורוס ישירות לתוך השמן החם. הבצק דורש הפעלת כוח מסוימת, לכן כדאי להכין את
כולם מראש (הם לא מדבקים לשיש), ולטגן אחר כך.
הצ'ורוס ישירות לתוך השמן החם. הבצק דורש הפעלת כוח מסוימת, לכן כדאי להכין את
כולם מראש (הם לא מדבקים לשיש), ולטגן אחר כך.
· הצ'ורוס הכי טעימים
ביום ההכנה, כל עוד הם חמימים. לרוב הם לא שורדים יותר מיום אחד. אבל אם כן,
שומרים במקרר בכלי אטום ומחממים טיפה במיקרו.
ביום ההכנה, כל עוד הם חמימים. לרוב הם לא שורדים יותר מיום אחד. אבל אם כן,
שומרים במקרר בכלי אטום ומחממים טיפה במיקרו.
· לא ניסיתי לאפות את
הצ'ורוס האלה, אבל בגדול אין שום סיבה שזה לא יצליח. מי שרוצה לנסות, תחממו את
התנור ל- 170, תסדרו את הצ'ורוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תרססו עליהם קצת שמן
ותאפו עד להזהבה.
הצ'ורוס האלה, אבל בגדול אין שום סיבה שזה לא יצליח. מי שרוצה לנסות, תחממו את
התנור ל- 170, תסדרו את הצ'ורוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תרססו עליהם קצת שמן
ותאפו עד להזהבה.
0/5
(0 Reviews)
6 תגובות
איזה CHURROS יפים:) אני לא מתה על סופגניות אבל כן הייתי טועמת מ CHURROS שלך
תודה רבה, יעל! אני בעצמי רוב הזמן לא מטה על הז׳אנר, רק בחנוכה 🙂
היי! הכנתי אתמול אבל איך ששמתי בשמן הם התפרקו. מה פספסתי?
הי מאי. השמן היה מספיק חם?
האם הבצק אמור להיות דביק? נוזלי ממש כמו בלילה ?
דביק אבל לא נוזלי מדי..