שום בלוג לא יהיה שלם
בלי מתכון אחד לפחות של פנקייקים. כי פנקייק זה קינוח שלגיטימי לאכול על הבוקר. אז
ברור שחובה. למעשה, בעבר פרסמתי כבר שני מתכוני פנקייקים, אבל הם לא טבעוניים. יש
מתכון של בלינצ'ס טבעוניים, והוא ממש פופולרי, אבל אלה שני דברים שונים לגמרי.
בקיצור, הגיע הזמן לעשות תיקון.
בלי מתכון אחד לפחות של פנקייקים. כי פנקייק זה קינוח שלגיטימי לאכול על הבוקר. אז
ברור שחובה. למעשה, בעבר פרסמתי כבר שני מתכוני פנקייקים, אבל הם לא טבעוניים. יש
מתכון של בלינצ'ס טבעוניים, והוא ממש פופולרי, אבל אלה שני דברים שונים לגמרי.
בקיצור, הגיע הזמן לעשות תיקון.
מצד אחד, לא צריך
להיות גאון גדול כדי להכין פנקייקים. מצד שני, הם לא כזה מובנים מאליהם. לדעתי,
הדבר החשוב ביותר לפנקייקיסט מתחיל הוא הבנת מרקם הבלילה.
להיות גאון גדול כדי להכין פנקייקים. מצד שני, הם לא כזה מובנים מאליהם. לדעתי,
הדבר החשוב ביותר לפנקייקיסט מתחיל הוא הבנת מרקם הבלילה.
כי ברגע שיודעים שבלילת הפנקייקים אמורה להרגיש כמו
יוגורט ממש סמיך, אפשר להגיע אליה גם בלי השימוש בביצים. סויה בסגנון גבינה לבנה
נותנת לפנקייקים "גבינתיות" מסוימת. רסק תפוחים אחראי על רכות ולחות.
אבקת אפייה וסודה לשתייה בשילוב עם חומץ אחראיים לאווריריות.
יוגורט ממש סמיך, אפשר להגיע אליה גם בלי השימוש בביצים. סויה בסגנון גבינה לבנה
נותנת לפנקייקים "גבינתיות" מסוימת. רסק תפוחים אחראי על רכות ולחות.
אבקת אפייה וסודה לשתייה בשילוב עם חומץ אחראיים לאווריריות.
אפשר להקטין או
להגדיל את כמות הסוכר בבלילה בהתאם לטעם, אבל אל תשכחו שסביר מאוד להניח שאת
הפנקייקים המוכנים תאכלו בליווי סילאן, מייפל, ריבה או רוטב שוקולד. זה מה שאני
הייתי עושה במקומכם 🙂
להגדיל את כמות הסוכר בבלילה בהתאם לטעם, אבל אל תשכחו שסביר מאוד להניח שאת
הפנקייקים המוכנים תאכלו בליווי סילאן, מייפל, ריבה או רוטב שוקולד. זה מה שאני
הייתי עושה במקומכם 🙂
כי מה שווה ערימת
פנקייקים בלי שהיא מוקפת בשלולית רוטב מתוק? ומה יותר מתאים לט"ו בשבט מדבש
תמרים? כדי שכל הסיפור הזה יהיה עוד יותר שווה, וגם יפה יותר להגשה, סידרתי בין
הפנקייקים פרוסות תותים טריים. זה נותן לערימה מראה עוגתי משהו.
פנקייקים בלי שהיא מוקפת בשלולית רוטב מתוק? ומה יותר מתאים לט"ו בשבט מדבש
תמרים? כדי שכל הסיפור הזה יהיה עוד יותר שווה, וגם יפה יותר להגשה, סידרתי בין
הפנקייקים פרוסות תותים טריים. זה נותן לערימה מראה עוגתי משהו.
ואז אפשר לחסל אותם
אחד-אחד, או כמוני – פשוט לחתוך למעין פרוסות. אין לכם מושג כמה הם רכים וטעימים!
טבעוניים, פרווה, מוכנים בדקות ספורות ובקלות רבה. הם אחלה ארוחת בוקר, אבל גם
ארוחת צהרים וערב. מבחינתי אין שעה שלא מתאימה לפנקייק. ואם תרצו, הם יכולים להיות
נטולי גלוטן (ראו הנחיות בהערות). נסו אותם ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
אחד-אחד, או כמוני – פשוט לחתוך למעין פרוסות. אין לכם מושג כמה הם רכים וטעימים!
טבעוניים, פרווה, מוכנים בדקות ספורות ובקלות רבה. הם אחלה ארוחת בוקר, אבל גם
ארוחת צהרים וערב. מבחינתי אין שעה שלא מתאימה לפנקייק. ואם תרצו, הם יכולים להיות
נטולי גלוטן (ראו הנחיות בהערות). נסו אותם ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
פנקייק טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6
פנקייקים גדולים:
פנקייקים גדולים:
250 גרם (1 מיכל)
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
1/4 כוס חלב סויה
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
2-3 כפות סוכר (או
לפי הטעם)
לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
(אופציונלי)
(אופציונלי)
3 כפות שמן
105 גרם (3/4 כוס)
קמח
קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית חומץ 5%
תרסיס שמן לטיגון
להגשה: תותים וסילאן
אופן הכנה:
- מניחים בקערה סויה
בסגנון גבינה לבנה, חלב סויה, רסק תפוחים, סוכר, קינמון ושמן ומערבבים היטב בעזרת
מטרפה ידנית. - מוסיפים קמח, אבקת
אפייה, סודה לשתייה וחומץ ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. - מחממים מחבת קטנה על
אש בינונית. מרססים בספריי ויוצקים מצקת אחת של הבלילה. מטגנים עד להזהבה והופכים
לצד השני בעזרת תרבד. מטגנים עד להזהבה. אם יש לכם רק מחבת גדולה, אפשר להכין מספר
פנקייקים במקביל. - מגישים עם מייפל
ופירות. - שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את חלב
הסויה בכל חלב צמחי אחר שאוהבים. - תוסיפו את הסוכר
בהתאם לטעם, ואל תשכחו שאת הפנקייקים המוכנים אוכלים עם רטבים מתוקים. - לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקמח תמי, תערובת קמח קוקוס
וקורנפלור, או אפילו באבקת שקדים. שימו לב למרקם הבלילה. במידת הצורך תוסיפו מעט
נוזלים. - אפשר להגיש את
הפנקייקים עם מייפל, סילאן, ריבה, חמאת בוטנים, שוקולד מומס, לוטוס, טחינה גולמית,
וכמו כן בליווי פירות טריים, שבבי קוקוס ואגוזים קצוצים.
0/5
(0 Reviews)
6 תגובות
כל כך מזמין – נהדר !
תודה רבה!
כמה פשוט – ככה טעים! מעולה, תודה 🙂
שמחה שאהבת! בכיף 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח טף?
לא ניסיתי, אבל תיאורטית אין סיבה שלא.. אולי יהיה צורך בקצת יותר נוזלים