פנקייק טבעוני

מאת אולגה טוכשר
ינואר 27, 2018
פנקייקים טבעוניים
שום בלוג לא יהיה שלם
בלי מתכון אחד לפחות של פנקייקים. כי פנקייק זה קינוח שלגיטימי לאכול על הבוקר. אז
ברור שחובה. למעשה, בעבר פרסמתי כבר שני מתכוני פנקייקים, אבל הם לא טבעוניים. יש
מתכון של בלינצ'ס טבעוניים, והוא ממש פופולרי, אבל אלה שני דברים שונים לגמרי.
בקיצור, הגיע הזמן לעשות תיקון.
פנקייקים טבעוניים
מצד אחד, לא צריך
להיות גאון גדול כדי להכין פנקייקים. מצד שני, הם לא כזה מובנים מאליהם. לדעתי,
הדבר החשוב ביותר לפנקייקיסט מתחיל הוא הבנת מרקם הבלילה.
כי ברגע שיודעים שבלילת הפנקייקים אמורה להרגיש כמו
יוגורט ממש סמיך, אפשר להגיע אליה גם בלי השימוש בביצים. סויה בסגנון גבינה לבנה
נותנת לפנקייקים "גבינתיות" מסוימת. רסק תפוחים אחראי על רכות ולחות.
אבקת אפייה וסודה לשתייה בשילוב עם חומץ אחראיים לאווריריות.
פנקייקים טבעוניים
הרגע הזה…
אפשר להקטין או
להגדיל את כמות הסוכר בבלילה בהתאם לטעם, אבל אל תשכחו שסביר מאוד להניח שאת
הפנקייקים המוכנים תאכלו בליווי סילאן, מייפל, ריבה או רוטב שוקולד. זה מה שאני
הייתי עושה במקומכם 🙂
פנקייקים טבעוניים
ארוחת בוקר נוצצת
כי מה שווה ערימת
פנקייקים בלי שהיא מוקפת בשלולית רוטב מתוק? ומה יותר מתאים לט"ו בשבט מדבש
תמרים? כדי שכל הסיפור הזה יהיה עוד יותר שווה, וגם יפה יותר להגשה, סידרתי בין
הפנקייקים פרוסות תותים טריים. זה נותן לערימה מראה עוגתי משהו.
פנקייקים טבעוניים
ואז אפשר לחסל אותם
אחד-אחד, או כמוני – פשוט לחתוך למעין פרוסות. אין לכם מושג כמה הם רכים וטעימים!
טבעוניים, פרווה, מוכנים בדקות ספורות ובקלות רבה. הם אחלה ארוחת בוקר, אבל גם
ארוחת צהרים וערב. מבחינתי אין שעה שלא מתאימה לפנקייק. ואם תרצו, הם יכולים להיות
נטולי גלוטן (ראו הנחיות בהערות). נסו אותם ואל תשכחו לספר לי איך יצא.

פנקייק טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6
פנקייקים גדולים
:
250 גרם (1 מיכל)
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
1/4 כוס חלב סויה
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
2-3 כפות סוכר (או
לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
(אופציונלי)
3 כפות שמן
105 גרם (3/4 כוס)
קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית חומץ 5%
תרסיס שמן לטיגון
להגשה: תותים וסילאן
אופן הכנה:
  1. מניחים בקערה סויה
    בסגנון גבינה לבנה, חלב סויה, רסק תפוחים, סוכר, קינמון ושמן ומערבבים היטב בעזרת
    מטרפה ידנית.
  2. מוסיפים קמח, אבקת
    אפייה, סודה לשתייה וחומץ ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  3. מחממים מחבת קטנה על
    אש בינונית. מרססים בספריי ויוצקים מצקת אחת של הבלילה. מטגנים עד להזהבה והופכים
    לצד השני בעזרת תרבד. מטגנים עד להזהבה. אם יש לכם רק מחבת גדולה, אפשר להכין מספר
    פנקייקים במקביל.
  4. מגישים עם מייפל
    ופירות.
  5. שומרים במקרר בכלי
    אטום.
הערות:
  • אפשר להחליף את חלב
    הסויה בכל חלב צמחי אחר שאוהבים.
  • תוסיפו את הסוכר
    בהתאם לטעם, ואל תשכחו שאת הפנקייקים המוכנים אוכלים עם רטבים מתוקים.
  • לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקמח תמי, תערובת קמח קוקוס
    וקורנפלור, או אפילו באבקת שקדים. שימו לב למרקם הבלילה. במידת הצורך תוסיפו מעט
    נוזלים.
  • אפשר להגיש את
    הפנקייקים עם מייפל, סילאן, ריבה, חמאת בוטנים, שוקולד מומס, לוטוס, טחינה גולמית,
    וכמו כן בליווי פירות טריים, שבבי קוקוס ואגוזים קצוצים.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

6 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם