אני לא יודעת אם זו
תקופת החגים, או פשוט החיים הפכו להיות יותר דינמיים, אבל לאחרונה אני ממש עסוקה.
עסוקה ושמחה שזה המצב. אופה, מצלמת, כותבת, מנהלת עמוד עסקי בפייסבוק וחשבון באינסטגרם, מעבירה
סדנאות של קינוחים טבעוניים. אפילו יצא לי להתארח בכמה תכניות טלוויזיה. בקיצור –
כיף!
תקופת החגים, או פשוט החיים הפכו להיות יותר דינמיים, אבל לאחרונה אני ממש עסוקה.
עסוקה ושמחה שזה המצב. אופה, מצלמת, כותבת, מנהלת עמוד עסקי בפייסבוק וחשבון באינסטגרם, מעבירה
סדנאות של קינוחים טבעוניים. אפילו יצא לי להתארח בכמה תכניות טלוויזיה. בקיצור –
כיף!
אבל ככל שיש פחות
זמן, כך אני נאלצת להתייעל יותר ויותר, בין השאר בתחום המטבח. אם שמתם לב, לאחרונה
אני מעלה בעיקר מתכונים לא מסובכים וממש זריזים, אם זה עוגת ביסקוויטים עם שוקולד ו"גבינה", פנקייקים, בראוניז, גרנולה ביתית או עוגת גבינה בצנצנת. כולם מאוד פופולריים ברשת, מה שאומר שגם אתם עסוקים לא פחות ממני. כולם
מוכיחים שגם במינימום זמן ומאמץ עדיין אפשר להכין קינוחים טעימים שנראים ממש טוב.
זמן, כך אני נאלצת להתייעל יותר ויותר, בין השאר בתחום המטבח. אם שמתם לב, לאחרונה
אני מעלה בעיקר מתכונים לא מסובכים וממש זריזים, אם זה עוגת ביסקוויטים עם שוקולד ו"גבינה", פנקייקים, בראוניז, גרנולה ביתית או עוגת גבינה בצנצנת. כולם מאוד פופולריים ברשת, מה שאומר שגם אתם עסוקים לא פחות ממני. כולם
מוכיחים שגם במינימום זמן ומאמץ עדיין אפשר להכין קינוחים טעימים שנראים ממש טוב.
הרוגלך האלה הם
הדובדבן שבקצפת ההוכחות 🙂 קודם כל הם עשויים מארבעה מרכיבים בלבד כולל מלית. טוב, מחמישה, אם
תבחרו להמתיק. והם ממש זריזים, במיוחד כשמכינים אותם בחורף, כשבצק פריך לא חייב
קירור ממושך. ערבוב חומרים מהיר, רידוד, חיתוך, הנחת מלית, גלגול – והרוגלך שלכם כבר מזהיבים בתנור.
הדובדבן שבקצפת ההוכחות 🙂 קודם כל הם עשויים מארבעה מרכיבים בלבד כולל מלית. טוב, מחמישה, אם
תבחרו להמתיק. והם ממש זריזים, במיוחד כשמכינים אותם בחורף, כשבצק פריך לא חייב
קירור ממושך. ערבוב חומרים מהיר, רידוד, חיתוך, הנחת מלית, גלגול – והרוגלך שלכם כבר מזהיבים בתנור.
אני השתמשתי בשני סוגי מילוי: ממרח לוטוס וריבת פטל ללא תוספת סוכר. זה מה שהיה לי בבית. אתם יכולים
להשתמש בממרחים אחרים, רשמתי לכם רעיונות בהמשך בסעיף ההערות.
להשתמש בממרחים אחרים, רשמתי לכם רעיונות בהמשך בסעיף ההערות.
הבצק הזה פשוט נהדר:
מאוד פריך, עם טעם ממש עדין של קוקוס. יחד עם המליות וקצת אבקת סוכר מתקבלות
עוגיות ביס קטנטנות, ממש סוכריות זהובות, שקשה להפסיק לנשנש.
מאוד פריך, עם טעם ממש עדין של קוקוס. יחד עם המליות וקצת אבקת סוכר מתקבלות
עוגיות ביס קטנטנות, ממש סוכריות זהובות, שקשה להפסיק לנשנש.
יש משהו נאיבי, עדין
ושובה לב במראה של רוגלך: ספירלות הבצק השבלוליות האלה עם עודפי המלית שמציצה מבין
השכבות. זיכרון הילדות. מתכון של סבתות. רק מתורגם לטבעונית צחה 🙂 פריכות
קראנצ'ית מבחוץ ורכות מתקתקה מבפנים. הרוגלך האלה סופר טעימים וסופר מתאימים
למשלוחי מנות – בכל זאת אנחנו בחודש אדר, ועוד מעט פורים.
ושובה לב במראה של רוגלך: ספירלות הבצק השבלוליות האלה עם עודפי המלית שמציצה מבין
השכבות. זיכרון הילדות. מתכון של סבתות. רק מתורגם לטבעונית צחה 🙂 פריכות
קראנצ'ית מבחוץ ורכות מתקתקה מבפנים. הרוגלך האלה סופר טעימים וסופר מתאימים
למשלוחי מנות – בכל זאת אנחנו בחודש אדר, ועוד מעט פורים.
נתראה בפוסט הבא
שהולך להיות חגיגי ומחופש היטב. ובינתיים כמעט חג שמח ובתאבון!
שהולך להיות חגיגי ומחופש היטב. ובינתיים כמעט חג שמח ובתאבון!
רוגלך טבעוניים
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 16 יחידות:
מרכיבים לבצק קוקוס
פריך:
פריך:
130 גרם קמח (1 כוס
פחות 1 כף)
פחות 1 כף)
60 גרם (3.5 כפות)
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
60 גרם שמן קוקוס קר מוצק
2 כפות אבקת סוכר
(אופציונלי)
(אופציונלי)
מלית: ממרח לוטוס / ריבת פטל
הברשה: 2 כפות חלב צמחי + 1 כפית סילאן + 1/2 כפית שמן
הגשה: אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-
180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. - במעבד מזון או מיקסר
עם וו גיטרה מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבלים פירורים לחים. מקבצים אותם
לעיגול בצק רך ודביק. אל תעבדו את הבצק יותר מדי! מניילנים ומקררים כ- 10 דקות. - מקמחים את משטח העבודה
ומרדדים את הבצק המקורר לעיגול דק בקוטר כ- 24 ס"מ. - בעזרת גלגלת פיצה או
סכין לא משוננת חותכים את עיגול הבצק ל- 16 משולשים: קודם חותכים לארבעה רבעים,
ואחר כך כל רבע – לארבעה משולשים. - בעזרת כפית או פלטה
קטנה מורחים כל משולש ב- 1/2 כפית ממרח לוטוס או ריבה. - מגלגלים כל משולש מכיוון
הצד הרחב לכיוון הצד הצר. מסדרים את הרוגלך על תבנית האפייה, מברישים ואופים כ- 25
דקות, או עד שהם משחימים. - זורים אבקת סוכר
ומגישים. - שומרים בכלי אטום.
הערות:
- אם רוצים, אפשר לוותר
לגמרי על הסוכר במתכון הבצק – המליות די מתוקות, ויש גם את אבקת הסוכר שמעל. - כשחם בבית, הבצק עלול
להידבק למשטח העבודה – תשתמשו בקמח על-מנת למנוע את זה. בתקופה קרירה כמו עכשיו,
הבצק לא נדבק בכלל ומאוד נוח לעבודה. - אני חילקתי את העיגול
ל- 16 חלקים, כי רציתי לקבל רוגלך ממש קטנים בגודל שני ביסים. אם אתם רוצים אותם
גדולים יותר, פשוט תחלקו את עיגול הבצק ל- 8 או 12 משולשים. - אם הבצק לא הכי ישר
בקצוות, או נסדק טיפה (כי הוא ממש פריך), אל תתרגשו: פשוט תסגרו את הסדקים, והקצוות
ממילא נכנסים פנימה ולא רואים אותם. - יותר נוח לגלגל את
הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך – כך הוא נוגעים במשולשים
האחרים. - טעם הקוקוס מאוד עדין
אחרי האפייה, וכמעט ולא מורגש. אם ממש לא אוהבים אותו, אפשר להחליף בכמות זהה של
מרגרינה קרה, או שמן קנולה שהיה בלילה במקפיא. - אפשר להשתמש במליות
לפי הטעם: נסו לגוון עם שוקולד, פרג, ממרח תמרים, חלבה, נוגט, מרציפן וכו'.
0/5
(0 Reviews)
43 תגובות
אלופה!!!!
תודה רבה! 🙂
נראה אש !! נראה לך שאפשר לעשות אותם גם מקמח סובין?
הי, תודה רבה! אני לא מכירה את הקמח הזה. אבל בעיקרון לא אמורה להיות בעיה. אולי תצטרכי קצת יותר נוזלים (במקרה שלנו זה סויה)
אוי התבלבלתי התכוונתי לכוסמין 🙂 זה צריך להיות אותה כמות קמח גם? עם טיפה יותר נוזל?
זהו, הייתה לי תחושה שזאת הכוונה 🙂 אני מציעה שתתחילי בדיוק מהכמויות שכתבתי, ואם הבצק יבש מדי, תוסיפי עוד קצת סויה, אבל ממש ברמה של כפית או שתיים
היי
המתכון נראה נהדר!
אפשר לעבד את הבצק בידיים?
תודה 🙂
הי, כן. עדיף אולי להשתמש בסכין, כמו במקרה של בצק פריך רגיל. פשוט בהתחלה זה עלול להיות דביק..
תודה.
מה הכוונה להשתמש בסכין? באיזה שלב?
סוג של לחתוך את שמן הקוקוס המוצק פנימה. לערבב את הכל, אבל בעזרת סכין. אם זה מסובך, פשוט תעשי ידנית 🙂
לא מכירה את הטכניקה הזו 🙂
אנסה ידנית, תודה!
בכיף ובהצלחה!
היי אולגה!
נראה מהמם. אני לא טבעונית, ואין לי "גבינת סויה" בבית, האם יש תחליף למצרך זה? גבינה לבנה רגילה תעשה את העבודה?
תודה!
הי, תודה רבה! קודם כל ממליצה בלי קשר להכיר את המוצר, יש אותו בכל סופר. ואם את רוצה בכל זאת להחליף, הייתי הולכת על כמות זהה של גבינת שמנת. בהצלחה! 🙂
הכנתי. אכן מתכון טעים מאוד והבצק נוח לעבודה. מה שלא הורגש היה הפריכות שלו. יצא בצק פחות פריך ויותר רך. מומלץ פחות ממרחים שנוזלים. עדיפות לממרח חלווה, לוטוס, ריבה (בעדינות כי נוזל).
הי, שמחה שאהבת! אצלי הרוגלך יצאו ממש פריכים. מקווה שלא ערבבת את הבצק יותר מדי, כי זה עלול לפגוע בפריכות.
הי אפשר עם קמחים ללא גלוטן?
הי. אני מניחה שאין בעיה עם זה. יכול להיות שיהיה צורך בקצת יותר או קצת פחות סויה. אני לא עובדת עם קמחים ללא גלוטן ולא בטוחה איך הם מגיבים. שווה לנסות.
כמה כפות זה 60 גרם שמן קוקוס?
זה קצת בעייתי, כי שמן קוקוס מוצק לא נמדד בכפות.. אני חוששת שבמצכון הספציפי הזה צריך לשקול. אופציה נוספת היא להמיר את שמן הקוקוס במרגרינה או מחמאה, ואז עם הקוביה זה יותר פשוט
היי.יופי של מתכון.יש חלופה טבעונית לגבינת סויה?
הי, תודה רבה! גבינת סויה זה מוצר טבעוני
ברור..אני פשוט לא אוכלת סויה…
זו קצת בעיה.. אין לי רעיון לתחליף שלא מכיל סויה 🙁
יש דרך להפוך את המתכון לכשר לפסח? הוא יעבוד עם קמח מצה?
הי. לא ניסיתי, אז לא יכולה להתחייב..
היי אולגה,
רוצה לנסות את המתכון רק קודם שאלה קטנה – האם ניתן להקפיא את הרוגלך לאחר האפייה?
הי ליאת, אני לא ניסיתי, אבל לדעתי כן. ויש גם אופציה להקפיא לפני האפיה שהיא נראית לי עדיפה
מה אפשר במקום הגבינה?
מממ, זה בסיס המתכון, אז לא הייתי מחליפה
ניסיתי עכשיו להכין בצק, כדי להקשות שמן קוקוס הכנסתי אותו למקרר ואחרי זה קצת למקפיא. מה שקרה שאחרי זה הכנסתי למעבד מזון והוא לא הצליח לערבל לפירורים. נראה לי קודם היה צריך רק קמח ושמן כמו בעושים בבצק פריך רגיל. הוצאתי, חתכתי לחתיכות והכנסתי חזרה וקיבלתי פשוט גוש בצק עם חתיכות שמן קוקוס בפנים. עכשיו מנסה לתקן את המצב ע״י חימום קערה אבל נדמה לי זה יפגע באיכות הפירורית של הבצק. מבעס.
הי יוליה. נראה לי הבעיה בכך שהכנסת את שמן הקוקוס למקפיא. אני עשיתי בדיוק כמו שתיארתי במתכון, ולא הייתה שום בעיה. ועוד די הרבה אנשים הכינו את המתכון והצליחו. מקווה שבסוף יצאו לך רוגלך פריכים וטעימים! ספרי לי אם המצב השתפר
אפשר במקום הגבינת סויה, יוגורט סויה בטעם תות?
(מצטערת זה מה שיש לי כרגע במקרר ומפחיד לצאת לסופר)
הי לירי. אין שום בעיה. בהצלחה 🙂
היי וחג שמח
ניסיתי. וזה יצא סבבה.
אבל מרגיש לי שהבצק הזה מתאים יותר להחליף עוגיות 'חמאה' טבעוניות, שאפשר לתת לילדים לחתוך בצורות, או לעשות סנדביץ משתי עוגיות ולשים ביניהן את הריבה, ופחות לרוגעלך. משהו בפריכות של הבצק הזה פחות מזכיר רוגעלך ויותר פשוט עוגיות 'חמאה' פריכות.
תודה
הי מיכל, חג שמח! את צודקת, אלה רוגלך פריכים. יש רוגלך דביקים ונימוחים מבצק שמרים, ויש כאלה. זה פשוט סוג נוסף 🙂 אבל את מוזמנת להכין מהבצק הזה כל מה שבא לך. וגם אני אנסה את ההצעה שלך אחרי החג
היי אולגה
האם אפשר במקום גבינת סויה של תנובה, טופו משי? אם כן באותה הכמות? בלי להוסיף שום דבר?
האם אשפר להחליף את הגבינת סויה בטופו?
תודה רבה.
לא, אבל אפשר במעדן סויה.
היי
אפשר להוסיף לסיר מייפל ?
במקום הסילאן? כן.
הי אולגה
סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה – קופסא מלאה , לא ציינת כמות
אשמח לדעת באיזו גבינה מדובר.. של אלטרנטיב או אלה הישנות בקופסא כממרח או בסגנון שמנת..
אודה להבהרות .. תודה , שרית
הי שרית. זה מכל סויה של 250 מ"ל – יש תמונה של המוצר בפוסט.