ובכן, מבצע
"פסח" יוצא לדרך. כרגיל, הכל התחיל בסטורי באינסטגרם. ביקשתי שתעזרו לי
להחליט איזה קינוח כשר לפסח כדאי שאעלה קודם: מוס שוקולד או חטיף באונטי. המון אנשים
הצביעו, ובמשך רוב הזמן התוצאה עמדה על 50-50. אז פניתי בקריאה נרגשת שתמשיכו
להצביע ולהשפיע, ומאז מלא אנשים פנו אליי בפרטי וביקשו ממש שקודם כל אעלה את מתכון
הבאונטי.
"פסח" יוצא לדרך. כרגיל, הכל התחיל בסטורי באינסטגרם. ביקשתי שתעזרו לי
להחליט איזה קינוח כשר לפסח כדאי שאעלה קודם: מוס שוקולד או חטיף באונטי. המון אנשים
הצביעו, ובמשך רוב הזמן התוצאה עמדה על 50-50. אז פניתי בקריאה נרגשת שתמשיכו
להצביע ולהשפיע, ומאז מלא אנשים פנו אליי בפרטי וביקשו ממש שקודם כל אעלה את מתכון
הבאונטי.
אז ברור שאני זורמת 🙂 אבל אל תדאגו, מתכון של מוס שוקולד מטורף יעלה כאן כבר בתחילת השבוע הבא. תישארו בסביבה.
ובינתיים חזרה
לבאונטי. כידוע מדובר בחטיף קוקוס בציפוי שוקולד. וכשאני אומרת קוקוס, אני מתכוונת
שהוא מאוד, אבל מאוד קוקוסי. אי אפשר לפספס את הטעם, כי בהכנת החטיף
הזה משתמשים גם בקרם, גם בשמן וגם בשבבי קוקוס.
לבאונטי. כידוע מדובר בחטיף קוקוס בציפוי שוקולד. וכשאני אומרת קוקוס, אני מתכוונת
שהוא מאוד, אבל מאוד קוקוסי. אי אפשר לפספס את הטעם, כי בהכנת החטיף
הזה משתמשים גם בקרם, גם בשמן וגם בשבבי קוקוס.
שלושתם יחד אחראיים
על המרקם הלח והעסיסי של הבאונטי. כדי לדמות את צורת החטיף המקורית השתמשתי ברינגים
אובליים. אני כבר יכולה לשמוע אתכם חושבים: "אבל לנו אין רינגים כאלה"..
צודקים. התכוננתי מראש והכנתי עוד כמה גרסאות כדי שכל אחד מכם יוכל להכין בתנאי הבית חטיף לא פחות ממושלם. כי מי אמר שהוא חייב להיות דומה לקנוי?
על המרקם הלח והעסיסי של הבאונטי. כדי לדמות את צורת החטיף המקורית השתמשתי ברינגים
אובליים. אני כבר יכולה לשמוע אתכם חושבים: "אבל לנו אין רינגים כאלה"..
צודקים. התכוננתי מראש והכנתי עוד כמה גרסאות כדי שכל אחד מכם יוכל להכין בתנאי הבית חטיף לא פחות ממושלם. כי מי אמר שהוא חייב להיות דומה לקנוי?
אז הנה לכם – אופציה מס' 2: לרוב
האנשים יש בבית תבניות להכנת קרח. עדיף להשתמש בתבנית סיליקון – במקרה שלי התקבלו
חטיפים מרובעים מקסימים, כמו גלידניות כאלה, שאין שום בעיה לשלוף מהתבנית החוצה. אבל אפשר גם מפלסטיק – שימו לב לחמוד שבמרכז. במקרה הזה קחו בחשבון
שתצטרכו להעביר סכין בין דופן השקעים לחטיפים כדי לשחרר אותו בשלום. ממש לא סיפור.
האנשים יש בבית תבניות להכנת קרח. עדיף להשתמש בתבנית סיליקון – במקרה שלי התקבלו
חטיפים מרובעים מקסימים, כמו גלידניות כאלה, שאין שום בעיה לשלוף מהתבנית החוצה. אבל אפשר גם מפלסטיק – שימו לב לחמוד שבמרכז. במקרה הזה קחו בחשבון
שתצטרכו להעביר סכין בין דופן השקעים לחטיפים כדי לשחרר אותו בשלום. ממש לא סיפור.
אין לכם תבנית קרח? לא נורא. קחו בערך כף של התערובת ותעבירו אותה מיד ליד תוך כדי שאתם מקנים לה
צורה כדורית. המסה רטובה אך דביקה, כך שאין צורך לגלגל ולמעוך אותה בכוח. תעשו את זה בעדינות, ואני
מבטיחה שהכדורים שלכם לא יתפרקו. וייראו כמו סוכריות קוקוס אישיות.
צורה כדורית. המסה רטובה אך דביקה, כך שאין צורך לגלגל ולמעוך אותה בכוח. תעשו את זה בעדינות, ואני
מבטיחה שהכדורים שלכם לא יתפרקו. וייראו כמו סוכריות קוקוס אישיות.
אין לכם כוח לכדרר?
בסדר, גם על זה חשבתי. תעבירו את כל המסה לתבנית או קופסת פלסטיק מרופדת בנייר
אפייה או ניילון נצמד, תהדקו היטב לתחתית, תקפיאו ותחתכו לפסים. זה מה שיוצא כשעובדים בשיטה הזו.
אין חוקים, אין כללים, העובי והאורך של החטיפים תלויים רק ברצון ושיקול הדעת שלכם.
בסדר, גם על זה חשבתי. תעבירו את כל המסה לתבנית או קופסת פלסטיק מרופדת בנייר
אפייה או ניילון נצמד, תהדקו היטב לתחתית, תקפיאו ותחתכו לפסים. זה מה שיוצא כשעובדים בשיטה הזו.
אין חוקים, אין כללים, העובי והאורך של החטיפים תלויים רק ברצון ושיקול הדעת שלכם.
ואפשר כמוני לשלב בין כל השיטות הנ"ל, ולקבל בונבוניירה שלמה. אספתי את שאריות השוקולד, העברתי לשקית
זילוף וקישטתי את החטיפים המצופים בפסים וספירלות. זה גם יותר יפה, וגם יותר שוקולדי 🙂 אם רוצים, אפשר לפזר מעל גם פתיתי קוקוס קלויים.
זילוף וקישטתי את החטיפים המצופים בפסים וספירלות. זה גם יותר יפה, וגם יותר שוקולדי 🙂 אם רוצים, אפשר לפזר מעל גם פתיתי קוקוס קלויים.
כל זה כבר פרטים
שוליים, כי הכי חשוב שבכלום עבודה ועל בסיס חמישה מרכיבים בלבד יהיו לכם מלא חטיפי באונטי ביתיים. טבעוניים, פרווה וכשרים לפסח. חובה לכל אוהבי הקוקוס! לדעתי, הם
אפילו יותר טעימים מהמקור. בטוח יותר בריאים וכיפיים. אז תהיו יצירתיים, תכינו
ותקשטו, ואל תשכחו לצלם ולספר לי איך יצא. אפשר כאן, אפשר בפייסבוק או באינסטגרם. אני משתפת את התוצרים שלכם אצלי בסטוריז. ובינתיים שיהיה בתאבון וכמעט חג שמח.
שוליים, כי הכי חשוב שבכלום עבודה ועל בסיס חמישה מרכיבים בלבד יהיו לכם מלא חטיפי באונטי ביתיים. טבעוניים, פרווה וכשרים לפסח. חובה לכל אוהבי הקוקוס! לדעתי, הם
אפילו יותר טעימים מהמקור. בטוח יותר בריאים וכיפיים. אז תהיו יצירתיים, תכינו
ותקשטו, ואל תשכחו לצלם ולספר לי איך יצא. אפשר כאן, אפשר בפייסבוק או באינסטגרם. אני משתפת את התוצרים שלכם אצלי בסטוריז. ובינתיים שיהיה בתאבון וכמעט חג שמח.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני (כשר לפסח)
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 כוס קרם קוקוס
(לערבב את תכולת הפחית)
(לערבב את תכולת הפחית)
2-3 כפות מייפל טבעי
3 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
2.5 כוסות פתיתי /
שבבי קוקוס
שבבי קוקוס
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס
מעט פתיתי קוקוס קלויים (אופציונלי)
מעט פתיתי קוקוס קלויים (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מניחים בסיר קרם
קוקוס, מייפל, שמן קוקוס ומלח ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שמתקבלת
תערובת אחידה. - מוסיפים פתיתי קוקוס
ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת יחסית רטובה. היא אמורה להיות כזאת! ממשיכים
לבשל תוך ערבוב עוד כ- 2 דקות, ומכבים את האש. - בהתאם לסוג החטיף
שייבחר: ממלאים תבניות אובליות בתערובת הקוקוס, או ממלאים שקעי תבנית קרח
מסיליקון או פלסטיק בתערובת הקוקוס, או מגלגלים את התערובת בין הידיים עד לקבלת כדורים, או
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד ומשטחים היטב בעזרת
כף. - מעבירים למקפיא לשלוש
שעות, או עד שהחטיפים מתייצבים לחלוטין. - מכינים ציפוי: ממיסים
שוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק. - משחררים את החטיפים
מהתבניות. אם יש צורך, חותכים לפסים בגודל רצוי בעזרת סכין חדה מחוממת. - טובלים את החטיפים
בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים, ובעזרת מזלג או קיסמים מעבירים על קרש מרופד
בנייר אפייה. - מעבירים לקירור של 30
דקות, או עד שהשוקולד מתייצב. - מעבירים את שאריות
השוקולד לשק זילוף, ומזלפים קישוט על החטיפים המוכנים. אם רוצים, מפזרים מעל פתיתי קוקוס קלויים. - שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
- אם אין לכם מייפל,
אפשר להחליף אותו ב- 2-3 כפות סוכר. תטעמו ותוסיפו לפי הטעם. - אפשר לדלג לגמרי על
עניין ציפוי השוקולד. תקבלו מלא סוכריות רפאלו טבעוניות ביתיות. - בתהליך הציפוי מאוד
חשוב מדי פעם לחמם את השוקולד. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים, הוא מתקרר
ומתקשה. אני אוהבת לצפות כשהקערה עם השוקולד המומס נשארת על באן מרי. - השיטה הנוחה ביותר
לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם. נועצים, טובלים, מעבירים על קרש מרופד בנייר
אפייה, ובמידת הצורך מעלימים את החור בעזרת מעט שוקולד מומס.
0/5
(0 Reviews)
45 תגובות
נראה פשוט מעולה!
תודה רבה! 🙂
מה תפקיד המייפל? אפשר להחליף אותו ברסק תפוחים? באלכוהול?
הי אשר. זה אך ורק להמתקה. כך שאפשר להוריד לגמרי, או להחליף בקצת סוכר. אין צורך ברסק. אלכוהול דווקא זה מעניין 🙂 אבל לא כתחליף, כתוספת.
אלכוהול עלול להקשות על הקפיאה של הקוקוס 🙂
נראה מתכון שווה ביותר. איזו חברה של שמן קוקוס והקרם קוקוס את ממליצה.
הי סיגי, תודה רבה. אני משתמשת במוצרי קוקוס אורגניים של ג׳מוקה
איזה כיף…מחדשת את תבנית הסיליקומארט לבבות עם זה. נראה מקסים…
תודה רבה! בגלל צורת התבנית ממליצה להקפיא את המסה ממש ממש טוב, כדי שלא תהיה בעיה לשחרר את הלבבות. אשמח לראות את התוצאה 🙂
יש תחליף לקרם קוקוס?
הי ישראל. אם רוצים את הטעם של באונטי, עדיף להשתמש בחלב או קרם קוקוס. אם לא עיקרוני, אז אפשר שמנת צמחית
3 כפות שמן קוקוס הכוונה כשהוא במצב מוצק או נוזלי?
הי. זו אמורה להיות אותה הכמות 🙂 אם יותר קל, עדיף להמיס קודם..
היי אולגה, איזו כמות חטיפים יוצאת מהכמויות שבמתכון? אני תוהה אם להכפיל כמויות, כי אני אמורה להביא קינוח לארוחה גדולה (יהיו עוד קינוחים)
הי מור, זה מאוד תלוי באיזה תבנית תשתמשי. אם זה חטיפים קטנים, זה יכול להגיע אפילו ל- 40 חתיכות..
איזה מענה מהיר, תודה רבה, טרם חיפשתי תבנית מתכננת לחפש את האובליים כדי שיזכירו את המקור, נניח לצפות 20 אובליים?
אם זה אובלי גדול כמו אצלי, יצאו לך בין 10 ל- 12 להערכתי. התבנית שלי קצת יותר גדולה מהחטיף המקורי
מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
חמאת קקאו
אפשר צילום של הקרם קוקוס יש לי משהו של ארוידי לא יודעת אם זה זה…..
הי, השתמשתי בקרם קוקוס של ג׳מוקה
עדיין לא התקרר עד הסוף, אבל כמובן הייתי חייבת לגנוב כמה, וזה פצצה D:
פעם הבאה אעשה יותר מתוק 😉 אולי עם שוקולד פנדה 3>
תודה רבה! ממש שמחה שאהבת! 😊
אה, ושכחתי לציין שלא חיממתי את השוקולד מעבר לחימום הראשוני, ולא היתה שום בעיה 😉
מחר אכין שוב עם פנדה 🙂
הי
לא יצא נוזלי בכלל, מה יכל להשתבש?
לא יודעת, אבל זה לא נורא. כל עוד זה דביק, הכל בסדר. ואם זה יבש, אפשר להוסיף קצת קרם קוקוס
קניתי קרם קוקוס בקרטון ולא בשימורים. זה 250 מל. זה טוב?
כן, כוס זה 240 מ"ל
יצא מושלם!
תודה רבה על המתכון! מתכוונת לנסות היום 💪 שאלה, האם אפשר/כדאי להחליף את המייפל בסוכר וניל? באיזה יחס? שואלת מטעמי חומרים זמינים כשלפים בסופר הקרוב לביתי 🙂
הי אבישג. אפשר להחליף באבקת סוכר. הייתי מוסיפה בהדרגה לפי הטעם. מזל שאפשר לטעום את המסה 🙂 בהצלחה!
היי
לכמה ימים זה מחזיק במקרר?
הי טלי. די הרבה. פשוט השוקולד מתקשה.
אפשרי להכין את הציפוי מאבקת חרובים במקום שוקולד מריר? צריך עוד שמן ומייפל?
הי רינה. לצערי אף פעם לא עבדתי עם אבקת חרובים. אם זה יוצא כמו שוקולד, אז כן אפשר. אם צריך להמתיק, תוסיפי קצת מייפל. מבחינת שמן, נהוג לשים כף על כל 100 גרם שוקולד. אני מקווה שהפרופורציה הזו נשמרת..
האם אפשר להחליף את המייפל בדבש?
כן
ניסיתי, יוצא מעולה!
תודה מיכל, שמחה שאהבת!
היי אולגה,
קרם קוקוס – רק את החלק הלבן
או
לבן + הנוזל?
הי סילבי. הכל – צריך לערבב.
לצערי המילוי התקבל נוזלי.
אני חושבת שצריך להשתמש רק ובלבד בחלק המוצק של קרם הקוקוס.
עוד אכזבונת, טעם קוקוסי מידי..
גם קרם קוקוס, גם שמן קוקוס וגם פתיתי קוקוס…
הי סילבי. את יודעת שבאונטי זה חטיף קוקוס? בוודאי שאמור להחוץ טעם דומיננטי של הקוקוס..
היי האם אפשר להחליף את השמן קוקוס ?
הי אוליביה. בציפוי אפשר להחליף בשמן קנולה. בבאונטי עצמו רק בחמאת קקאו.