עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן עם ציפוי שוקולד-פטיסייר (כשרה לפסח)

מאת
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
אני הכי הכי הכי אוהבת לטבען את המתכונים של עצמי. יש בזה איזשהו אתגר, עניין וגם ערך מוסף. קחו למשל את העוגה הזו. המקור הלא טבעוני שלה היה סופר פופולרי לפני שנתיים. זאת הייתה עוגת שוקולד כשרה לפסח עם ציפוי משולב של שוקולד ושוקולד לבן.
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
מעין פאקמן שוקולדי טבעוני
לטבען אותה היה מאתגר במיוחד, כי בנוסף להיעדר של מוצרי חלב וקמח רגיל, אין בה גם ביצים. כלומר כל העוגה הזו מתקיימת אך ורק הודות לאלוהים והאמונה שלי בטבעונות 🙂 כולנו שמענו על נס חנוכה, אבל כאן, חברים, התרחש נס פסח אמיתי!
את הביצים החלפתי בשילוב של רסק תפוחים ו”ביצי” פשתן. את הקמח הרגיל בתערובת של קמח שקדים וקמח קוקוס (ראו בהערות את כל ההמרות האפשריות). השתמשתי במשקה סויה כשר לפסח של אלפרו. ואת השוקולד הלבן החליף קרם פטיסייר טבעוני פשוט להכנה, שבזכותו נוצר הציפוי המעלף הזה במראה שיש. באינסטגרם שלי העליתי סרטונים שמראים בדיוק איך קישטתי את העוגה – כנסו לראות.
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
עוגה בסיסית ללא קרם פטיסייר
אם במקרה איבדתי אתכם ב”קרם פטיסייר”, אל דאגה – יש גרסה פשוטה יותר של ציפוי שוקולד בלבד. כמו שאתם יכולים לראות, העוגה נראית מהממת וחגיגית גם בגרסה המונוכרומית הזו. אבל באמת שאין ממה לחשוש: קרם הפטיסייר הטבעוני מאוד ידידותי, והוא משדרג פלאים גם את המראה החיצוני של העוגה, וגם את טעמה. אז תאתגרו את עצמכם לכבוד החג – זה יהיה שווה!
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
יותר יפה וטעים עם השיש
ומה אני יכולה לספר על העוגה? קודם כל, שהיא טעימה ויפה מאוד. המרקם שלה אומנם לא אוורירי, אבל יחד עם הציפוי נוצר ביס מושלם ולא יבש, אפילו די לח. מאוד חשוב לא לאפות את העוגה יותר ממה שרשמתי, ולצנן אותה טוב-טוב לפני שפורסים. אפילו לילה שלם במקרר יעשה לה רק טוב. היא כאמור פרווה וכשרה לפסח, וזה אומר שהיא לא מכילה גלוטן ויכולה לשמש אתכם במשך כל השנה, לא רק בחג. אני סופר מרוצה מהתוצאה, ונורא בא לי שתכינו אותה וספרו לי איך יצא. ביום ראשון יעלה כאן מתכון חגיגי נוסף שאני מראש אומרת שאסור לכם לפספס. הוא אדיר! ובינתיים – שיהיה בתאבון וחג שמח.

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן עם ציפוי שוקולד-פטיסייר (כשרה לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 18-20 ס”מ:
לעוגה:
130 גרם שוקולד מריר
30 מ”ל (2 כפות) אספרסו או 1 כף קפה מהול ב- 2 כפות מים רותחים
2 “ביצי” פשתן (2 כפות פשתן טחון + 6 כפות משקה סויה כשל”פ של אלפרו)
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
85 גרם (1 כוס) קמח שקדים
40 גרם (1/2 כוס) קמח קוקוס
10 גרם (1 כף) קקאו
1/4 כפית מלח
לציפוי שוקולד (אופציה פשוטה יותר):
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 1 כף משקה סויה כשל”פ
לציפוי שיש שוקולד-פטיסייר (אופציה משודרגת):
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 1 כף משקה סויה
3/4 כוס משקה סויה
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
10 גרם (1 כף) קורנפלור
להגשה: פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים בצק: שוברים שוקולד לקוביות, מניחים בקערה גדולה וממיסים על באן מרי (אפשר גם במיקרוגל) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  3. בינתיים יוצקים משקה סויה על זרעי פשתן טחונים, מערבבים היטב ומשאירים בצד ל- 5 דקות.
  4. מוסיפים לקערת השוקולד המומס אספרסו / תמצית קפה, “ביצי” פשתן, רסק תפוחים וסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים קמח שקדים, קמח קוקוס, קקאו ומלח ומערבבים עד שמתקבל בצק.
  6. מעבירים את הבצק לתוך תבנית אפייה ומיישרים בעזרת מרית או ידיים. אין צורך לדחוס.
  7. אופים במשך 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. מכינים ציפוי שוקולד פשוט: מניחים בקערה שוקולד ומשקה סויה וממיסים על באן מרי או במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. לחלופין, מכינים ציפוי שוקולד- פטיסייר משויש משודרג: בנוסף לגנאש השוקולד (לעיל), מכינים קרם פטיסייר טבעוני: מניחים בסיר קטן משקה סויה, אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים ומצננים.
  9. מקשטים את העוגה: יוצקים את גנאש השוקולד ומפזרים פולי קקאו גרוסים. לגרסה המשודרגת: טורפים היטב את הקרם עד שהוא חוזר להיות חלק, מניחים 5-6 כפיות במרווחים מעל ציפוי השוקולד, ובעזרת קיסם או מזלג מייצרים מראה שיש. מפזרים פולי קקאו גרוסים.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להמיר את סה”כ קמח או לקמח שקדים, או לקמח קוקוס.
  • אל תאפו את העוגה יותר מ- 25 דקות.
  • יש לצנן את העוגה לחלוטין לפני החיתוך, אחרת היא עלולה להתפורר. היא הכי טובה ויציבה למחרת, כך שמומלץ להכין יום מראש.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
12 תגובות
  1. Unknown 9 חודשים לפני
    הגב

    אפשר להחיליף את הסוכר בחצי כוס סילאן?

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      לא ניסיתי, אבל אפשר לנסות. כדאי לטעום אם הבצק ולראות אם צריך להוסיף עוד

  2. Goldy 9 חודשים לפני
    הגב

    לאלו שגרים בחו"ל ולא מכירים,
    משקה אלפרו סויה הוא חלב סויה? חלב סויה וניל?

  3. עמליה 9 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה! זה נראה מעולה !

  4. אנונימי 9 חודשים לפני
    הגב

    מה אפשר לשים במקום החלב , יש לי הכל חוץ נזה :/

  5. Alona Lahav 9 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, ניסיתי להכין את העוגה והחלק של הבצק יצא מאוד דחוס, כמו של כדורי שוקולד, מאוד מאוד טעים אבל היה נראה שאין מספיק נוזלים. יש לך מושג למה?

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      הי אלונה, העוגה הזו אכן דחוסה (כמו כל עוגות פסח..), אבל לי היא יצאה יחסית לחה. אולי אפית יותר מדי? בכל אופן, כשעשיתי ניסיונות עם העוגה הזו, והוספתי יותר נוזלים, העוגה לא נאפתה.. זה באמת מאתגר, כי אין ביצים.

  6. איילת 8 חודשים לפני
    הגב

    היי,
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את אבקת השקדים ו/או הקוקוס בקמח חיטה רגיל, או שההמרה לא תתאים.
    אם ניתן להחליף, זה יהיה באותה כמות?

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הי איילת. אני עוד לא ניסיתי, אבל ההגיון אומר שלא צריכה להיות בעיה. אני הייתי מתחילה בכמות זהה של קמח ומסתכלת מה המרקם.. זה אמור להיות די סמיך, על גבול בצק..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם