עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן עם ציפוי שוקולד-פטיסייר (כשרה לפסח)

מאת אולגה טוכשר
מרץ 21, 2018
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
אני הכי הכי הכי
אוהבת לטבען את המתכונים של עצמי. יש בזה איזשהו אתגר, עניין וגם ערך מוסף. קחו
למשל את העוגה הזו. המקור הלא טבעוני שלה היה סופר פופולרי לפני שנתיים. זאת הייתה
עוגת שוקולד כשרה לפסח עם ציפוי משולב של שוקולד ושוקולד לבן.
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
מעין פאקמן שוקולדי טבעוני
לטבען אותה היה מאתגר
במיוחד, כי בנוסף להיעדר של מוצרי חלב וקמח רגיל, אין בה גם ביצים. כלומר כל העוגה
הזו מתקיימת אך ורק הודות לאלוהים והאמונה שלי בטבעונות 🙂 כולנו שמענו על נס חנוכה, אבל כאן, חברים,
התרחש נס פסח אמיתי!
את הביצים החלפתי בשילוב
של רסק תפוחים ו"ביצי" פשתן. את הקמח הרגיל בתערובת של קמח שקדים וקמח
קוקוס (ראו בהערות את כל ההמרות האפשריות). השתמשתי במשקה סויה כשר לפסח של אלפרו.
ואת השוקולד הלבן החליף קרם פטיסייר טבעוני פשוט להכנה, שבזכותו נוצר הציפוי המעלף
הזה במראה שיש. באינסטגרם שלי העליתי סרטונים שמראים בדיוק איך קישטתי את העוגה – כנסו לראות.
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
עוגה בסיסית ללא קרם פטיסייר
אם במקרה איבדתי אתכם
ב"קרם פטיסייר", אל דאגה – יש גרסה פשוטה יותר של ציפוי שוקולד בלבד.
כמו שאתם יכולים לראות, העוגה נראית מהממת וחגיגית גם בגרסה המונוכרומית הזו. אבל באמת שאין
ממה לחשוש: קרם הפטיסייר הטבעוני מאוד ידידותי, והוא משדרג פלאים גם את המראה
החיצוני של העוגה, וגם את טעמה. אז תאתגרו את עצמכם לכבוד החג – זה יהיה שווה!
עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן כשרה לפסח
יותר יפה וטעים עם השיש
ומה אני יכולה לספר
על העוגה? קודם כל, שהיא טעימה ויפה מאוד. המרקם שלה אומנם לא אוורירי, אבל יחד עם
הציפוי נוצר ביס מושלם ולא יבש, אפילו די לח. מאוד חשוב לא לאפות את העוגה יותר ממה שרשמתי,
ולצנן אותה טוב-טוב לפני שפורסים. אפילו לילה שלם במקרר יעשה לה רק טוב. היא כאמור
פרווה וכשרה לפסח, וזה אומר שהיא לא מכילה גלוטן ויכולה לשמש אתכם במשך כל השנה,
לא רק בחג. אני סופר מרוצה מהתוצאה, ונורא בא לי שתכינו אותה וספרו לי איך יצא. ביום ראשון יעלה כאן מתכון חגיגי נוסף שאני מראש אומרת שאסור לכם לפספס. הוא אדיר! ובינתיים – שיהיה בתאבון וחג שמח.

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן עם ציפוי שוקולד-פטיסייר (כשרה לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 18-20
ס"מ
:
לעוגה:
130 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל (2 כפות)
אספרסו או 1 כף קפה מהול ב- 2 כפות מים רותחים
2 "ביצי"
פשתן (2 כפות פשתן טחון + 6 כפות משקה סויה כשל"פ של אלפרו)
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
100 גרם (1/2 כוס)
סוכר
85 גרם (1 כוס) קמח
שקדים
40 גרם (1/2 כוס) קמח
קוקוס
10 גרם (1 כף) קקאו
1/4 כפית מלח
לציפוי שוקולד
(אופציה פשוטה יותר)
:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 1 כף משקה
סויה כשל"פ
לציפוי שיש שוקולד-פטיסייר
(אופציה משודרגת)
:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 1 כף משקה
סויה
3/4 כוס משקה סויה
20 גרם (2 כפות) אבקת
סוכר
10 גרם (1 כף)
קורנפלור
להגשה: פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-
    175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים בצק: שוברים
    שוקולד לקוביות, מניחים בקערה גדולה וממיסים על באן מרי (אפשר גם במיקרוגל) עד
    שמתקבלת תערובת חלקה.
  3. בינתיים יוצקים משקה
    סויה על זרעי פשתן טחונים, מערבבים היטב ומשאירים בצד ל- 5 דקות.
  4. מוסיפים לקערת
    השוקולד המומס אספרסו / תמצית קפה, "ביצי" פשתן, רסק תפוחים וסוכר
    ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים קמח שקדים,
    קמח קוקוס, קקאו ומלח ומערבבים עד שמתקבל בצק.
  6. מעבירים את הבצק לתוך
    תבנית אפייה ומיישרים בעזרת מרית או ידיים. אין צורך לדחוס.
  7. אופים במשך 25 דקות.
    מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. מכינים ציפוי שוקולד
    פשוט: מניחים בקערה שוקולד ומשקה סויה וממיסים על באן מרי או במיקרוגל. מערבבים עד
    שמתקבל גנאש חלק. לחלופין, מכינים ציפוי שוקולד- פטיסייר משויש משודרג:
    בנוסף לגנאש השוקולד (לעיל), מכינים קרם פטיסייר טבעוני: מניחים בסיר קטן משקה
    סויה, אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על אש בינונית תוך
    ערבוב קבוע עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים ומצננים.
  9. מקשטים את העוגה:
    יוצקים את גנאש השוקולד ומפזרים פולי קקאו גרוסים. לגרסה המשודרגת: טורפים
    היטב את הקרם עד שהוא חוזר להיות חלק, מניחים 5-6 כפיות במרווחים מעל ציפוי
    השוקולד, ובעזרת קיסם או מזלג מייצרים מראה שיש. מפזרים פולי קקאו גרוסים.
  10. שומרים בכלי אטום
    במקרר.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל חלב
    צמחי שאוהבים.
  • אפשר להמיר את
    סה"כ קמח או לקמח שקדים, או לקמח קוקוס.
  • אל תאפו את העוגה
    יותר מ- 25 דקות.
  • יש לצנן את העוגה
    לחלוטין לפני החיתוך, אחרת היא עלולה להתפורר. היא הכי טובה ויציבה למחרת, כך
    שמומלץ להכין יום מראש.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

18 תגובות

  1. לאלו שגרים בחו"ל ולא מכירים,
    משקה אלפרו סויה הוא חלב סויה? חלב סויה וניל?

  2. היי אולגה, ניסיתי להכין את העוגה והחלק של הבצק יצא מאוד דחוס, כמו של כדורי שוקולד, מאוד מאוד טעים אבל היה נראה שאין מספיק נוזלים. יש לך מושג למה?

    1. הי אלונה, העוגה הזו אכן דחוסה (כמו כל עוגות פסח..), אבל לי היא יצאה יחסית לחה. אולי אפית יותר מדי? בכל אופן, כשעשיתי ניסיונות עם העוגה הזו, והוספתי יותר נוזלים, העוגה לא נאפתה.. זה באמת מאתגר, כי אין ביצים.

  3. היי,
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את אבקת השקדים ו/או הקוקוס בקמח חיטה רגיל, או שההמרה לא תתאים.
    אם ניתן להחליף, זה יהיה באותה כמות?

    1. הי איילת. אני עוד לא ניסיתי, אבל ההגיון אומר שלא צריכה להיות בעיה. אני הייתי מתחילה בכמות זהה של קמח ומסתכלת מה המרקם.. זה אמור להיות די סמיך, על גבול בצק..

  4. היוש! ה ניראה מושלם!!! אפשר להכין גם קאפקייקס מהבלילה הזו? אם כן… בכמה משתנה זמן האפייה?

    1. הי חגית, תודה רבה! אפשר בהחלט, אבל אל תכיני במנז׳טים גבוהים, כי זה עלול להיות לא אפוי במרכז. זמן האפייה יתארך טיפה, תעשי את מבחן הקיסם – הוא אמור לצאת במרכז יבש בלי פירורים. בהצלחה!

  5. היי ניראל עוגת מהממת…
    אחן לי קמח שקדים ולא קמח קוקוס.
    יש לי קמח מצה כוסמין .. יצא טוב?
    ואני רוצה להחליף את הסוכר במייל.. אפשרי?

    1. הי אילי, אני לא ניסיתי, אז קשה לי להתחייב לתוצאה טובה. את הסוכר אפשר להחליף במייפל

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם