ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם

מאת אולגה טוכשר
מאי 7, 2018
צילום – דן פרץ
שלושה מתכונים במסגרת שבועות טבעוני כבר עלו בבלוג:
פאי רועים, קיש בטטה וכרישה וטירמיסו. וזה אומר שנשארו עוד שני מתכונים טבעוניים
מעולים שיעשו לכם את החג מאוד טעים ושמח. אחד מהמתכונים האלה הוא כמובן עוגת
"גבינה", ואני שומרת אותה לסוף 🙂 היום
אני רוצה לחלוק אתכם את המתכון הזה של ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם. ניוקי זה מאכל
איטלקי, מעין אח של פסטה העשוי מתפוחי אדמה. וכמו פסטה, גם ניוקי לגמרי
אפשרי להכין בלי ביצים. הייתי אומרת שאפילו נוח יותר לעבוד עם הבצק ללא ביצים, כי
הוא קצת פחות דביק והרבה יותר ידידותי. ותראו כמה יפים וזהובים יוצאים הניוקי!
וככה המתכון נראה בחוברת שבועות של תנובה
את הרוטב הכנתי משלושה סוגי פטריות, אבל אתם
יכולים להשתמש בכל סוג שאתם אוהבים. רציתי להכין את הגרסה הטבעונית של רוטב אלפרדו
המפורסם, אז הוספתי מעט בשמל זריז. בהערות תמצאו אופציות להחלפה. וזהו, הניוקי
מוכן. פריך וקראנצ'י מבחוץ, נימוח מבפנים. עם רוטב טעים ברמות, ללא טיפה של מוצרי
חלב. קצת עירית קצוצה מעל, ומנת החג שלכם מוכנה. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-4 מנות:
לניוקי:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 כפית שטוחה מלח דק
3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
1 כף מלח גס
רוטב הבשמל-פטריות:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-2 שיני שום, קצוצות
1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
1 סלסילה פטריות פורטובלו או יער, פרוסות
1 סלסילה פטריות שימג'י, מפורקות
1 כוס (240 מ"ל) משקה סויה תנובה במתיקות
מופחתת
2 כפות קמח לבן
1 כף שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
2 כפיות שמרי בירה
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
עירית קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
  1. הניוקי: מחממים את
    התנור ל-180 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ואופים כשעה, עד שהם
    מתרככים. מצננים.
  2. קולפים את תפוחי האדמה
    ומועכים למחית חלקה ככל האפשר (לא במעבד מזון). מוסיפים את המלח הדק ומערבבים.
    מוסיפים בהדרגה, תוך לישה, 125 גרם (קצת פחות מכוס) מהקמח, וממשיכים ללוש עד
    שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
  3. מקמחים היטב את משטח
    העבודה ביתרת הקמח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל
    ארוך בקוטר 2 ס"מ.
  4. חותכים את הגלילים
    לפרוסות באורך כ-3 ס"מ. אם רוצים, חורצים כל פרוסה במזלג ליצירת דוגמת פסים.
    שומרים על המשטח המקומח בזמן שמכינים את הרוטב.
  5. רוטב בשמל-פטריות:
    מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
    מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים כ-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
  6. במקביל שמים בסיר קטן
    את משקה הסויה, הקמח והשמן ומחממים על אש בינונית כ-4 דקות, תוך ערבוב מתמיד
    במטרפה, עד שהנוזל מסמיך. מוסיפים את המים, שמרי הבירה והתבלינים ומבשלים כחצי דקה
    נוספת, תוך ערבוב. מכבים את האש.
  7. מרתיחים בסיר גדול מים
    עם כף המלח הגס. מבשלים את הניוקי 3-2 דקות, עד שהם צפים ומוציאים מהסיר בכף
    מחוררת (מבשלים בכמה סבבים, כדי שהמים יישארו רותחים).
  8. מחממים את 2 כפות שמן
    הזית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.
  9. מוסיפים למחבת את הרוטב, מערבבים ומכבים את האש. מפזרים את העירית ומגישים מיד.
הערות:
  • במקום החלק של הבשמל, כדי להפוך את
    הרוטב לקרמי, אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול. ואפשר להישאר רק עם הפטריות – גם זה
    מאוד טעים.
  • בהגשה אפשר לפזר על המנה עוד קצת
    שמרי בירה שמחליפים גבינת פרמזן.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

17 תגובות

    1. הי שני, תודה רבה! אפשר להכין מראש, לבשל, לערבב עם מעט שמן כדי שלא יידבקו אחד לשני, ולשמור במקרר בכלי אטום. יכול להיות שאפשר גם להקפיא, אבל לא ניסיתי, ולא מרגישה בטוחה להתחייב לתוצאה. בהצלחה וחג שמח!

    1. תודה רבה. אפשר, אבל צריך לאפות בטטות עם הקליפה, לא לבשל. אחרת יהיו יותר מדי נוזלים, ותצטרכי המון קמח.

  1. היי נראה ממש מדהים! ראיתי שכתוב שמן זית במצרכים לבצק אך בהוראות ההכנה לא מופיע.. האם צריך להוסיף או לא?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג