עוגת "גבינה" פירורים טבעונית

מאת אולגה טוכשר
מאי 11, 2018
עוגת גבינה פירורים טבעונית
צילום – דן פרץ
טוב, לא באמת חשבתם שאפשר להשלים את פרויקט השבועות
הטבעוני בלי עוגת "גבינה"? אלה היו שבועיים מאוד מרגשים מכל בחינה
אפשרית, ואחרי כל המתכונים שפורסמו בחוברת שבועות של תנובה, וכאן בבלוג (ראו פאי רועים, קיש בטטה וכרישה, טירמיסו, ניוקי), נשארה רק היא, המלכה הלבנה – עוגת גבינה פירורים טבעונית.
פיני זומר, הסטייליסט והמלביש, כרקע אנושי מושלם לעוגה 🙂
הכנתי עוגת גבינה קרה, קלאסית
ואהובה כל כך, בגרסה טבעונית טעימה ופשוטה להכנה. הדבר המאתגר ביותר במתכון זה שימוש באגר-אגר, התחליף הצמחי של ג'לטין. ואם עד היום לא ניסיתם או חששתם לעבוד איתו,
אין סיבה להנציח את הטעות. אתם הולכים להכין את העוגה הזו ולהיווכח עד כמה השימוש
בחומר הגלם הנפלא הזה פשוט וידידותי.
חג שמח ממני ומהעוגה
בסוף המתכון בהערות יש את כל האופציות לתחליפים.
אפשר להכין את העוגה מראש, להקפיא ולהפשיר במקרר לקראת הגשה. היא רכה וטעימה, לא
מתוקה מדי, מאוד "גבינתית" וגם מאוד חגיגית, למרות המראה הפשוט והצנוע.
היה לי לעונג להיות חלק מהפרויקט ההיסטורי הזה. שמחתי
להציע לכם תפריט חג שלם ללא טיפה של מוצרי חלב. זה אפשרי, וזה בהחלט טעים. מקווה
שזאת רק ההתחלה, ושבשנה הבאה יהיו יותר ויותר מתכונים טבעוניים. אני מאחלת לכם חג
שבועות שמח, חברים! ואם אתם מכינים משהו מהבלוג, אל תשכחו לספר לי איך יצא.

עוגת "גבינה" פירורים טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 24-26 ס"מ:
לבסיס ולפירורים:
300 גרם עוגיות פתי בר
1/2 4 כפות סוכר חום בהיר
2/3 כוס (135 גרם) שמן קוקוס מומס או מרגרינה
מומסת
למלית:
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית השף הלבן
3 מכלים (750 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) משקה סויה תנובה מועשר
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כפות מיץ לימון
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
1/2 7 כפיות (15 גרם) אבקת אגר-אגר
אופן ההכנה:
  1. הכנת הבסיס: מרפדים את דופנות התבנית בנייר אפייה או בשקף.
  2. שמים במעבד המזון את העוגיות, הסוכר ושמן הקוקוס (או
    המרגרינה) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
  3. מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית בשכבה
    אחידה. מעבירים למקפיא. שומרים בצד את יתרת הפירורים.
  4. הכנת המלית: מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה ושומרים במקרר.
  5. שמים בסיר את הסויה בסגנון גבינה לבנה, 1/2 1 כוסות ממשקה
    הסויה, 1/2 כוס מהסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב.
    מעבירים לכיריים ומחממים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל
    מתחיל להסמיך.
  6. שמים בסיר אחר את יתרת משקה הסויה והסוכר ואת האגר-אגר
    ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב קבוע. ממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות, עד
    שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים בהדרגה לקרם הגבינה שבסיר השני ומערבבים היטב.
  7. מקפלים לתוך הקרם את הקצפת ויוצקים על תחתית העוגה. מיישרים
    בעזרת מרית ומפזרים למעלה את הפירורים ששמרנו בצד.
  8. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד
    יומיים).
הערות:
  • אפשר להחליף את הפתי בר בעוגיות טבעוניות אחרות שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להחליף את הקצפת הצמחית בחלק המוקשה של קרם קוקוס אחרי
    לילה במקרר.
  • ממליצה לטעום את הבלילה ולהוסיף את הלימון לפי הטעם. ייתכן
    ותצטרכו קצת יותר מ- 4 כפות.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

76 תגובות

  1. נראה מהמם!
    אפשר לדעתך להחליף את ה"סויה בסגנון גבינה לבנה" במשהו כמו טופו משי? היית משנה את הטעמים בהתאם?
    תודה!

    1. היי אולגה, זה תמיד המתכון שחוזרת אליו הוא מעולה! רציתי לשאול האם בכדי ליצור שתי עוגות קטנות (קוטר 20 או 18) המתכון מספיק או שצריך להגדיל כמויות? תודה רבה!

      1. הי מאיה. תודה רבה! כדאי להגדיל לפחות בחצי ואולי אפילו להכפיל, אחרת העוגות יצאו נמוכות ופחות מרשימות.

  2. ואו היא נראית מדהימה! יש לי רק שבבים של אגר אגר, אפשר להשתמש בהם? מה ההמרה בין אבקה לשבבים?

  3. ואו! לגמרי מכינה אותה מחר D:
    שאלה לגבי 5- למה צריך לחמם את הגבינות? זה לא יהרוס את המרקם שלהן?
    אני תוהה אם אפשר לחמם רק את החלב עם הסוכר והקורנפלור (והלימון) ואז להוסיף לגבינות ואז גם לאגר אגר שנכין בנפרד? או שצריך שהתערובות יהיו כולן חמות כדי שיתאחדו כמו שצריך או משהו כזה? (האגר אגר)
    מקווה שהייתי מובנת, ותודה!

  4. היי,
    בת זוגי הכינה עוגה לראשונה בחייה והקפידה להכין מצרכים לעוגה לפי המתכון,
    וכשניסתה לפזר את הפירורים מעל העוגה וחשכה עיניה כשראתה את הפירורים שקעו לתוכה ולא נשאר אף פירור, וראתה את העוגה הפכה לבריכה, וקיוותה שהקירור במקרר יקשה את העוגה לאחר חצי יום, אך לצערי לא ניתן לטעום את העוגה הנוזלית.
    מה נראה לך שאיזהו היא התפקששה? אשמח אם תאירי את עיניה, תודה!

    1. הי, קודם כל מצטערת לשמוע. קשה לי לדעת מה התפקשש.. אם הולכים בהתאם להנחיות, לא אמורה להיות שום בעיה. לא מעט אנשים חוץ ממני כבר הכינו את המתכון, ולא הייתה בעיה. אגר אגר היה בתוקף? היא שמה כמות מספקת? כי זה הגורם שמייצב את העוגה.

    2. זו אבקה, נכון? לא פתיתים? כמו שאמרתי, אם הכל בתוקף, השקילות היו נכונות, וההכנה הייתה בהתאם להנחיות, לצערי אין לי דרך לדעת איפה הייתה הבעיה. אבל העוגה אמורה להתייצב, וזה בטוח. עוד לפני ההתייצבות הסופית, המסה עצמה מאוד סמיכה, והפירורים לא אמורים לטבוע

  5. הי:) נראה מהמם! רוצה להכין וקניתי את כל המצרכים, אבל בסופר נשארו רק 2 גבינות סויה.. יש לי בבית יוגורט סויה, אפשר לשים במקום גבינה אחת?

  6. היי,
    אני צריכה עוגה שהיא גם ללא גלוטן (טבעונים ורגישים לגלוטן יהיו בארוחה), מה אפשר במקום פתי בר?
    אולי להכין בצק ולהשתמש בקמח תמי?

    1. רעיון טוב, אבדוק איתם שאכן אוכליפ שיבולת שועל (הבנתי שהבעיה היא בשדות הגידול של שיבולת השועך הצומדת ליד חיטה או משהו אחר המכיל גלוטן). תוכלי לרשום לי מתכון? השטרויזל מתאים גם כבסיס וגם כפירורים?

    2. אין לי כל כך מתכון. הייתי משתמשת בקוואקר דק. מוסיפה סוכר/מייפל ושמן קוקוס בהדרגה עד שתיצא מסה דביקה יחסית. ואז משטחת חצי בתחתית ומפזרת פירורים קטנים מלמעלה. אמור לעבוד. יש שיבולת שועל שכתוב עליה ללא גלוטן, היא באה באריזות נפרדות, לא במשקל. ואז למיטב ידיעתי אין חשש לגלוטן

  7. הפירורים מושלמים! הכנתי מתכון של קראמבל טבעוני+ פירורי הביסקוויטים שלך. התייאשתי מהללא גלוטן. הטעם של המלית היה מעולה לפני קירור. הבלילה יצאה מאוד נוזלית ומאוד חששתי, לאחר לילה בקירור, המרקם ג'לטיני ובלתי אכיל☹
    ממש מאכזב. יש לך מושג למה? הכנתי 2 עוגות כאלה את השנייה הייתי אמורה להביא מחר לאירוע אצטרך למצוא פתרון

    1. הי, עניתי לך כבר בפייס, אבל משהו השתבש לך בתהליך. אולי משהו במדידות וכמות החומרים. הבלילה אמורה להיות די סמיכה, היא מתייצבת מהר. והיא אמורה להיות לא ג׳לטינית מדי

  8. הי, לא מצאתי בסופרים גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה, קניתי במקום 2 חבילות של טופוטי בסגנון גבינה. יעבוד? אם כן בכמה להשתמש ממנו? להוסיף משהו בשביל להגיע ל750 גרם?

  9. הי. תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
    הכנתי את העוגת גבינה…המרקם יציב אבל לא באמת קרמי כמו העוגת גבינה האמיתית.
    אני חייבת לציין שהשתמשתי ב250 מל קרם קוקוס ולא בקצפת צמחית רכה. אולי זאת הסיבה? כמו כן,יצא לי קוטר 20 גובה 5 . מניחה שזה בגלל שמקציפים את הקצםת צמחית אז נהיה לה יותר נפח מאשר הקרם קוקוס.

    אשמח להערות/תובנות.
    תודה 🙂

    1. הי נופר. קודם כל תודה רבה! את ענית לשתי השאלות שלך 🙂 לגבי המרקם – יכול להיות שהעוגה עדיין הייתה קפואה?

      1. תודה על התגובה הממש מהירה:)
        העוגה לא הייתה בהקפאה…רק במקרר.
        אני חושבת שאולי זה בגלל הקרם קוקוס שהוא היה ממש נוקשה.
        אפשר להפחית בכמות של האגר אגר והעוגה עדיין תהיה יציבה?

        1. אני לא הייתי מפחיתה משמעותית ללא בדיקה נוספת. אגר אגר הוא הדבר היחיד שמייצב את העוגה

    1. הי אדיר. הלימון הוא אכן בשביל הטעם. אבל לא הייתי ממליצה לוותר, כי הוא נותן לעוגה את הטעם ״הגבינתי״ החמצמץ.

  10. הכנתי את העוגה ובטעות שמתי 7.5 כפיות של פתיתים ולא אבקה, היא במקרר.
    יש לה סיכוי?

    1. הי אדיר. לדעתי היא לא תהיה מספיק יציבה.. אפשר לנסות להקפיא אותה ולהגיש בתור עוגת גלידה..

  11. שלום אולגה, יש לך אתר יפיפה עם מתכונים שממש עושים חשק לבשל ולאפות. אני רוצה להכין את עוגת הגבינה פירורים ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש ב-2 שמנת צמחית להקצפה ובשני גביעי גבינת סויה, או שזה עלול לשנות את המרקם והיציבות? כמו כן, האם ניתן לוותר על הסוכר בפירורי העוגה?

    1. הי מיכל. קודם כל, תודה רבה! אני ממש שמחה שאת אוהבת את הבלוג ואת המתכונים 🙂
      לגבי השאלות שלך: אין בעיה להשתמש במוצרים כמו שכתבת. אני מאמינה שיהיה בסדר. וגם לא חייבים את הסוכר. בהצלחה!

      1. היי אולגה, הכנתי את העוגה היא הצליחה להתייצב רק לאחר יומיים, אני לא יודעת אם זה בגלל שהקצפתי בטעות לקצפת נוקשה במקום לרכה, או שאולי יש צורך נוסף באגר אגר או קורנפלור. בכל מקרה יצאה טעימה מאוד. אני אישית הוספתי מיץ מלימון אחד מאחר ואני אוהבת עוגת גבינה חמצמצות יותר.

        1. הי מיכל, קצת קשה לי לשער מה הסיבה לכך, אבל לא נראה לי שיש לזה קשר להקצפה. אולי.. מה שכן, הכמויות של האגר-אגר והקורנפלור מספיקות כדי לייצב את העוגה.

          1. היי אולגה, שמחה לבשר שהכנתי את העוגה בשנית אתמול, עם שינויים קטנים, הוספתי עוד 2 כפות קורנפלור ושמתי 11 כפיות של אגר אגר, מיץ לימון מלימון וחצי וגרידת לימון משלושה לימונים. והיא יצאה מושלם, גבוהה ויפה וממש טעימה.

  12. היי, קודם כל רציתי להגיד שאני מאוד אוהבת את האתר שלך ורציתי לשאול אם אפשר להשתמש במשקה סויה במתיקות מעודנת או שצריך משקה סויה בלי סוכר?

  13. היי אולגה 🙂
    תנובה שינו את מתכון הגבינה הלבנה שלהם ועכשיו היא 9% שומן.
    האם להשתמש כרגיל לפי הוראות המתכון?
    תודה

  14. היי, רציתי לדעת איפה קונים אגר אגר והאם אפשר למצוא אותו גם בסופרים רגילים?

    1. הי גיא. לצערי אגר אגר עדיין לא נמצא בסופרים. אבל אפשר לקנות אותו בחנויות טבע או אפייה

    1. הי שירן, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל לשאלתך – למרקם רך.

  15. היי אולגה
    שאלתי מקודם על שמנת צמחית הבכוונתי
    לקצפת צמחית של של השף הלבן, ועוד שאלה לגבי המעדן סויה של תנובה, אני גרה בחו״ל אז אין להשיג אבל זה בסדר להשתמש בטופו משי במקום? ואם כן המשקל אותו הדבר 750 גרם? והאם צריך להוסיף משהו לטעם? תודה רבה יא אלופה

    1. הי שירן, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל כן – טופו משי באותה הכמות ובלי תוספות אחרות. מקווה שהעוגה יצאה לך טוב.

  16. היי 💚
    רוצה להכין לחבר שלי ליום האהבה את העוגה הזאת אבל לא כעוגה אלא בתור צנצנות.
    אפשר לוותר על האגר אגר אם זה לא צריך להחזיק את עצמו אלא בתוך צנצנת לדעתך?
    את מהממת.

  17. היי, עוגה מדהימה – לא האמינו שזו לא גבינה. אני רוצה להכין אותה הפעם עם השומן של הקרם קוקוס במקום השמנת הצמחית – רציתי לברר את יחס ההמרה, מכיון שכל ה 250 מ"ל של השמנת נכנסת לעוגה, האם עלי להשתמש ב 250 מ"ל שומן של הקרם קוקוס?
    וד"ש לפנקס הדוגמן!

    1. איזה כיף לשמוע! כן, עדיף להשתמש בחלק השומני של קרם קוקוס. תשאירי אותו בלילה במקרר, תסנני את הנוזל ואז תשתמשי בעוגה

  18. היי זה נראה מושלם!!!!
    רציתי לשאול אפשר לוותר על האגר הזה?
    או במה אפשר להחליף אני לא יודעת מה זה ואיפה אפשר לקנות את זה?

    1. הי עדן, תודה רבה! אי אפשר להחליף אגר אגר וגם לא לוותר עליו. אפשר לקנות אותו בכל חנות טבע או חנות אפייה

  19. היי תודה רבה על התגובה המהירה!!!
    אני אנסה…
    אפשר לעשות חצי כמות ואם כן באיזה תבנית כדאי להשתמש?

  20. שלום וברכה האם במקום האגר אגר אפשר להשתמש בג'לטין רגיל? ואם כן אזה כמה? יש בשקית 15 גרם

    1. הי אסתר. ג׳לטין זה לא מרכיב טבעוני, לכן לא ניסיתי ולא יכולה להגיד כלום על הכמויות..

  21. שלוםו וברכה
    שלבים 5 ו-6 האם לפני שמקפלים לתוך הקצפת הקרה צריך לחכות למעשה ששני הסירים יתקררו לפושר ואז לקפל?

  22. הי אולגה, אני מכינה את העוגה המוצלחת הזו כבר פעם שניה. מתכון מצוין. כמב זמן אפשר להחזיק את העוגה במקרר? האם ניתן להקפיא לשימוש מאוחר יותר? תודה.

    1. הי בטיה, תודה רבה! אי אפשר להקפיא את העוגה – היא תגיר נוזלים אחרי ההפשרה. הייתי מכינה יום מראש, לא יותר מזה. טריות זה הכל 🙂

    1. הי, אי אפשר לוותר על הקורנפלור. וגם מומלץ לשמור את העוגה בקירור ולא בהקפאה – היא עלולה להגיר נוזלים בהפשרה.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם