טוב, אני מפחדת אפילו לשאול. אבל אני אשאל בכל זאת: אתם מוכנים לזה? כי אני בעצמי סוג של לא לגמרי הייתי מוכנה לקחת טופו ולהפוך אותו לקינוח. כשהתחלתי את הפרויקט הזה והכנתי את המוקפץ, הפסטה, הקציצות, ומתכונים נוספים, המחשבה היחידה שהציקה לי הייתה "איך זה ייתכן? את קונדיטורית, ולא הכנת עדיין שום דבר מתוק עם טופו".. זה הרגיש לי לא תקין בכל כך הרבה רמות, שהייתי חייבת להמציא משהו. וכך נולד המתכון של טופו בציפוי קינמון פריך עם בננות ברוטב קרמל.
שלא תטעו, יש בבלוג לא מעט מתכונים מתוקים עם טופו, ביניהם טארט שוקולד משי אגדי. אבל מדובר בטופו משי רך, חומר גלם שונה מטופו מוצק. הרבה יותר קרמי, ניטרלי ומשתלב. טופו מוצק כאילו נולד בשביל אוכל אמיתי, לא מנות אחרונות. לפחות כך חשבתי לפני שניסיתי אותו במתכון הזה. ותקשיבו – הכל עבד נפלא! כללי עבודה זהים להכנת מנות מלוחות: השרייה והגשה עם רוטב. על-מנת להתפטר מטעם הלוואי האופייני לטופו (שזה בעצם טעם חזק של שום דבר), צריך להשרות אותו ולהלביש עליו טעמים שאנחנו אוהבים ושמחמיאים לו. כאן שמתי דגש על לימון ומייפל במשרה, ועל בישול ברוטב קרמל. את הטופו עצמו טיגנתי בכמות יחסית קטנה של שמן, והוא יצא קראנצ'י ופריך בניחוח קינמון.
אלוהים, כמה שהקינוח הזה מושחת! אני מתה על שילוב הטעמים והמרקמים. קוביות הטופו פריכות, הבננות נימוחות, וכל זה שוחה ברוטב קרמל מתוק ומפנק. כל כך נהניתי לחסל אותו, אפילו שלא היה לי בבית סורבה, שלדעתי היה מקפיץ את המנה עוד יותר גבוה. אז שידכתי דובדבנים טריים. הם תמיד לדעתי רעיון טוב 🙂 אני בהחלט מרוצה מהתוצאה וממליצה לכם לנסות את המתכון. אל תשכחו לספר לי איך יצא, כאן או בעמוד האינסטגרם שלי. ובינתיים שיהיה בתאבון.
טופו בציפוי קינמון פריך עם בננות ברוטב קרמל
אז מה היה לנו?
מרכיבים לטופו:
300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מייפל
1 כף קורנפלור
2 כפות פירורי לחם
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית שטוחה קינמון
3-4 כפות שמן לטיגון
מרכיבים לבננות ברוטב קרמל:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כוס מים
1 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית מלח
2 בננות, קלופות וחתוכות לטבעות
אופן הכנה:
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמייפל, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך לפחות 30 דקות.
- מערבבים בקערה את הקורנפלור, פירורי הלחם, אבקת הסוכר והקינמון.
- מעבירים את קוביות הטופו לקערה ומערבבים היטב כדי שציפוי מכל הצדדים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו עד להזהבה.
- מכינים את רוטב הקרמל: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית בלי לערבב (אפשר לנער את הסיר) עד שכל המים מתאדים, ומתקבל קרמל בגוון ענברי.
- יוצקים את קרם הקוקוס לתוך הקרמל (זהירות – התערובת תבעבע) וממשיכים לבשל. בשלב זה בתוך הרוטב ייווצרו גושי קרמל, וזה בסדר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הגושים נמסים, ומתקבל רוטב חלב.
- מוסיפים את טבעות הבננה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומכבים את האש.
- מוסיפים את הטופו, מערבבים היטב ומגישים. אפשר בתוספת פירות טריים, או כדור גלידה טבעונית/סורבה.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג טופו בלי תוספת טעם.
- ככל שזמן השריית הטופו ארוך יותר, כך הוא יספוג יותר את טעמי הלימון והמייפל.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית.
- אפשר לטגן את הטופו בשמן עמוק לקבלת תוצאה סופר-קראנצ'ית בזמן קצר.
4 תגובות
נראה מצוין! רצה לנסות
תודה רבה! 🙂
וואו נראה מדהים!
האם צריך להגיש מיד לאחר ההכנה או אפשר להגיש אחרי כמה שעות?
הי גל, תודה רבה! נראה לי עדיף מיד, או לחמם טיפה לפני ההגשה