אני לא יודעת מתי
ולמה הוחלט על הקשר הישיר בין אהבה, יום האהבה ושוקולד, אבל זה קרה, ואני ממש
מסכימה עם הקביעה הזו. לכבוד הט"ו באב, הבא אלינו לטובה בתחילת השבוע הבא,
יצרתי את אחד הקינוחים הטבעוניים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. תעצמו את
העיניים ותחשבו רגע על קרם שוקולד במרקם משי, חלק ועדין, שנמס על הלשון.. עכשיו תפתחו
את העיניים.
ולמה הוחלט על הקשר הישיר בין אהבה, יום האהבה ושוקולד, אבל זה קרה, ואני ממש
מסכימה עם הקביעה הזו. לכבוד הט"ו באב, הבא אלינו לטובה בתחילת השבוע הבא,
יצרתי את אחד הקינוחים הטבעוניים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. תעצמו את
העיניים ותחשבו רגע על קרם שוקולד במרקם משי, חלק ועדין, שנמס על הלשון.. עכשיו תפתחו
את העיניים.
כי זה לגמרי זה! כל כך התאהבתי במרקם, שהייתי חייבת לצלם גם וידאו
הטארט הזה נולד כדי
להוכיח את הטענה שהדברים הגאוניים באמת תמיד פשוטים. על מנת להכין אותו תצטרכו
6 מצרכים בלבד, מעבד מזון, וכלום זמן. מרקם המשי של המלית נוצר בזכות סילקן טופו,
טופו רך בעל טעם ניטרלי ומרקם חלומי. כלומר כל מה שתרגישו בביס זה שוקולד, הטופו רק
מייצר את "הגוף". זאת הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם חומר הגלם הזה, ואני מ א ו ה ב ת
בו. אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע וגם בסופרים גדולים, הוא לא יקר, ועושה
עבודה מעולה בהשוואה לקרם קוקוס או שמנת צמחית, שאני אישית פחות מתחברת אליה.
להוכיח את הטענה שהדברים הגאוניים באמת תמיד פשוטים. על מנת להכין אותו תצטרכו
6 מצרכים בלבד, מעבד מזון, וכלום זמן. מרקם המשי של המלית נוצר בזכות סילקן טופו,
טופו רך בעל טעם ניטרלי ומרקם חלומי. כלומר כל מה שתרגישו בביס זה שוקולד, הטופו רק
מייצר את "הגוף". זאת הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם חומר הגלם הזה, ואני מ א ו ה ב ת
בו. אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע וגם בסופרים גדולים, הוא לא יקר, ועושה
עבודה מעולה בהשוואה לקרם קוקוס או שמנת צמחית, שאני אישית פחות מתחברת אליה.
כמו שאמרתי, הטארט לא
דורש אפייה, מה שמצוין לנו בימים החמים האלה, כאשר להדליק את התנור בבית זה מעשה
גבורה על גבול שגעון. והוא גם די בריא, ללא גלוטן, פרווה, ואפילו יותר דיאטטי מגרסאות
אחרות של טארט שוקולד, כי הטופו בעל אחוזי שומן ממש נמוכים. כבר אמרתי מושלם?
דורש אפייה, מה שמצוין לנו בימים החמים האלה, כאשר להדליק את התנור בבית זה מעשה
גבורה על גבול שגעון. והוא גם די בריא, ללא גלוטן, פרווה, ואפילו יותר דיאטטי מגרסאות
אחרות של טארט שוקולד, כי הטופו בעל אחוזי שומן ממש נמוכים. כבר אמרתי מושלם?
אפשר להגיש אותו בשתי צורות: מהמקרר – קרם השוקולד יוצא
רך אבל יציב, או מהמקפיא – הקרם מרגיש כמו גלידת שוקולד. אני עוד לא החלטתי מה אני אוהבת
יותר.
רך אבל יציב, או מהמקפיא – הקרם מרגיש כמו גלידת שוקולד. אני עוד לא החלטתי מה אני אוהבת
יותר.
אבל כשהתחלתי לטעום את הגרסה הרכה יותר, בקושי הצלחתי להפסיק 🙂
לפני כמה שנים פרסמתי את טארט האוראו-שוקולד ללא
אפייה שעד היום מככב בבלוג בחמישייה הפותחת מבחינת הכניסות והצפיות. טארט השוקולד הזה
הוא הגרסה הטבעונית שלו, מעולה כל כך שאני צופה לה עתיד מוצלח לא פחות. אני יודעת
שאני אומרת את זה בסוף כל פוסט, אבל הפעם, במיוחד, במודגש, באותיות הגדולות ככל הניתן, ועם סימן קריאה בסוף – אתם חייבים לנסות את הטארט הזה בבית! תכינו אותו
ותפיצו את אהבתכם, כי כבר אמרנו שיש לה טעם שוקולד 🙂
אפייה שעד היום מככב בבלוג בחמישייה הפותחת מבחינת הכניסות והצפיות. טארט השוקולד הזה
הוא הגרסה הטבעונית שלו, מעולה כל כך שאני צופה לה עתיד מוצלח לא פחות. אני יודעת
שאני אומרת את זה בסוף כל פוסט, אבל הפעם, במיוחד, במודגש, באותיות הגדולות ככל הניתן, ועם סימן קריאה בסוף – אתם חייבים לנסות את הטארט הזה בבית! תכינו אותו
ותפיצו את אהבתכם, כי כבר אמרנו שיש לה טעם שוקולד 🙂
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר
20 ס"מ:
20 ס"מ:
150 גרם (1.5 כוסות)
אגוזי מלך
אגוזי מלך
6 תמרים מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
340 גרם (1 אריזה)
סילקן טופו, מסונן מהנוזלים
סילקן טופו, מסונן מהנוזלים
200 גרם שוקולד מריר
מומס
מומס
לקישוט: סוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו
אופן הכנה:
1. מכינים קלתית: מרפדים
תבנית או רינג בנייר אפייה (ראו תמונה).
תבנית או רינג בנייר אפייה (ראו תמונה).
2. מניחים בקערת מעבד
מזון אגוזים, תמרים, קקאו ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה
ודביקה.
מזון אגוזים, תמרים, קקאו ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה
ודביקה.
3. מעבירים את התערובת
לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כך שייווצרו שוליים בגובה כ- 4-5
ס"מ. מעבירים למקפיא.
לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כך שייווצרו שוליים בגובה כ- 4-5
ס"מ. מעבירים למקפיא.
4. מכינים מלית: מניחים
בקערת מעבד מזון טופו ושוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק
במרקם משי.
בקערת מעבד מזון טופו ושוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק
במרקם משי.
5. יוצקים את הקרם לתוך
התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
6. מקשטים את הטארט
בסוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו. מעבירים לקירור של שעה.
בסוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו. מעבירים לקירור של שעה.
7. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· מתיקות הקלתית נובעת מהתמרים,
ולי זה מספיק. אם בא לכם קלתית מתוקה יותר, אפשר להוסיף מעט סוכר או מייפל.
ולי זה מספיק. אם בא לכם קלתית מתוקה יותר, אפשר להוסיף מעט סוכר או מייפל.
· אם תמרים קצת קשים /
יבשים, אפשר להניח אותם לכמה דקות בקערה עם מים חמים. זה מחזיר אותם לחיים.
יבשים, אפשר להניח אותם לכמה דקות בקערה עם מים חמים. זה מחזיר אותם לחיים.
· אפשר לקשט את הטארט
בהתאם לטעם האישי.
בהתאם לטעם האישי.
· לטארט יש שתי צורות
הגשה: מהמקרר – במרקם רך אך יציב (כמו בסרטון האחרון); או מהמקפיא – במרקם של
גלידה. שתי הצורות טעימות מאוד.
הגשה: מהמקרר – במרקם רך אך יציב (כמו בסרטון האחרון); או מהמקפיא – במרקם של
גלידה. שתי הצורות טעימות מאוד.
0/5
(0 Reviews)
46 תגובות
או.מיי.גוד!!!
לו רק היו לי מספיק ימים בשבוע, ומספיק טועמים, כדי להספיק את כל המתכונים הטבעונים שלך…
🙂 לאט לאט
מה אפשר בתור תחליף לטופו?
מה שחשוב לי זה ללא גלוטן. פחות הטבעוני וכו'
הי בר. בגדול אפשר להכין מלית שוקולד של טארט אוראו (בגוגל ״טארט אוראו המרכיב הסודי״)
הרגת עם הקרמיות הזאת! נראה נפלא
תודה רבה, ענבל!
כןןןןן
גם אני נהרגתי מהקרמיות 🙂
הכנת? אהבת? איזה כיף 🙂
טופו קדיתא יעבוד?
אם זה טופו רך.
תחליף לשמן קוקוס? 🙂
אין לי מעבד מזון.. מיקסר/ בלנדר יעשו את העבודה?
הי אשלי. אין כל כך תחליף..את יכול להשתמש ב-2 כפות מרגרינה מומסת, אבל אני אישית לא מתחברת לזה. ההצעה נוספת היא לוותר על שמן הקוקוס, ולהכין את הטארט בתוך תבנית (בלי להוציא). שמן הקוקוס אחראי בעיקר על התייצבות הקלתית. ובלנדר טוב לגמרי יעשה את העבודה. בהצלחה!
בגרסאות דומות שאני מכינה אני משתמשת בחמאת קקאו עבור המרקם. אין לה טעם של קוקוס (שמפריע לי), והיא נהדרת כאן ובעוד קינוחים קרים אחרים
הי מורן. זה רעיון טוב! למרות ש טארט הזה כמות שמן הקוקוס ממש קטנה וכמעט ולא מורגשת
היי, גרה באנגליה…
כל טופו במרקם רך יעבוד במקום הסילקן טופו?
הי רומי, נראה לי שכן. בהצלחה!
יצא חבל על הזמן!
לדעתי כדאי מאוד להוסיף שתי כפיות סוכר לתחתית, אחרת מריר מהקקאו.
מפיצה את המתכון באהבה!
איזה כיף לשמוע! ולגבי הסוכר, זה עניין יחסי. אבל כן, אם יותר טעים לך ככה, אז כמובן מבורך 🙂
מתכון מ ד ה י ם
תודה רבה! 🙂
הוספתי אגבה לתחתית וגם למלית… יצא טעים מאוד.. תודה על המתכון
מעניין איך אפשר להכין מלית לא שוקולדית מהטופו הזה שיהיה דומה לקרם וניל וכך להכין שתי עוגות בשני טעמים
הי רינה, שמחה שאהבת.
אני בהחלט מתכוונת להמשיך את הניסיונות עם סילקן טופו. תעקבי כאן אחרי התפתחויות 🙂
שלמות. קישטתי בתותים ואגוזי לוז מסוכרים ויצא מדהים, איזה כיף שגיליתי את הבלוג שלך!
איזה כיף של תגובה! שמחה שאהבת וברוכה הבאה!
מעולה
יצא ממש טעים
תודה ☺
בכיף! שמחה לשמוע 🙂
ניסיתי ויצא ממש ממש טעים
שמחה לשמוע! תודה רבה 🙂
לא מצאתי סילקן טופו בחנויות כמו טבע עדן מרקט. איפה קונים אותו?
הי, אני קניתי בפעם האחרונה בטיב טעם, אבל הוא כן נמצא בעדן טבע וחנויות טבע אחרות, או בחנויות מוצרי מזרח.
היי,אני רוצה להכין את העוגה (:
זה משנה איזה טופו משי זה? יש לי כרגע סילקן טופו firm (האריזה הכחולה), את חושבת שזה יעבוד?
וגם – יש לך רעיון לאלטרנטיבה לתחתית? פחות אוהבת את הקטע של תמרים ואגוזים… לא חייב להיות ללא אפייה
הי, עדיף להשתמש בטופו רך (האריזה האדומה). הטופו הכחול עלול לצאת פחות חלק. לגבי התחתית, פשוט תחפשי בצק פריך פרווה/טבעוני. אין לי כרגע אפשרות לתת אלטרנטיבה.. בבצלחה 🙂
מתכון אליפות!! מצליח להפיל את כולם כל פעם מחדש(: תודה לך
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
היי, ממש קשה להשיג את הטופו הזה, קניתי טופו רך אחר (אריזה של 300 גרם).
השאלה האם זה בסדר?
דרך אגב, הייתי היום בעדן ואין להם את הטופו הזה, בטיב טעם גם לא מופיע וגם לא בניצת הדובדבן (באתרים שלהם)
תודה מראש, אורית
הי אורית, 300 גרם זה גם בסדר גמור. אני ומה טופו כזה בטיב טעם ובד״כ יש גם בשופרסל. בהצלחה עם הטארט 🙂
תודה רבה, אדווח איך יצא, עד עכשו לא הלך לי עם קינוחים/עוגות טבעוניות
הקינוח הזה בטוח יצליח לך 🙂
היי אלונה, לצערי ממש לא הצליח. הבעיה לא במתכון חלילה, אלא בטופו. כנראה צריך בדיוק את הטופו שהראת, מרקם משי ולא "רך".
יצא זוועה, גושי, בכלל לא קרמי. אי אפשר היה להציל, הלך לפח.
התחתית נהדרת….
תודה רבה על המתכונים!
תודה לך!
היי אולגה:)
אני רוצה להכין את הטארט הזה לערב חג, אפשר להכין אותו יום מראש או שעדיף באותו היום?
הי שירן. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. חג שמח!
היי אולגה, הטארט יצא מושלם!!!!
אני רוצה להכין אותו שוב אבל לאנשים שפחות מתחברים לתחתית תמרים ואגוזים, יש לך הצעה לקלתית אפויה שתתאים לטארט הזה?
הי שירן, תודה רבה. את יכולה לנסות את הקלתית הפריכה של קיש עם תרד ועגבניות שרי. פשוט תוסיפי לבצק כמה כפות סוכר. ותעשי אפייה עיוורת עם משקולת
תודה רבה!:)