טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 1, 2017
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
אני לא יודעת מתי
ולמה הוחלט על הקשר הישיר בין אהבה, יום האהבה ושוקולד, אבל זה קרה, ואני ממש
מסכימה עם הקביעה הזו. לכבוד הט"ו באב, הבא אלינו לטובה בתחילת השבוע הבא,
יצרתי את אחד הקינוחים הטבעוניים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. תעצמו את
העיניים ותחשבו רגע על קרם שוקולד במרקם משי, חלק ועדין, שנמס על הלשון.. עכשיו תפתחו
את העיניים.
 כי זה לגמרי זה! כל כך התאהבתי במרקם, שהייתי חייבת לצלם גם וידאו
הטארט הזה נולד כדי
להוכיח את הטענה שהדברים הגאוניים באמת תמיד פשוטים. על מנת להכין אותו תצטרכו
6 מצרכים בלבד, מעבד מזון, וכלום זמן. מרקם המשי של המלית נוצר בזכות סילקן טופו,
טופו רך בעל טעם ניטרלי ומרקם חלומי. כלומר כל מה שתרגישו בביס זה שוקולד, הטופו רק
מייצר את "הגוף". זאת הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם חומר הגלם הזה, ואני מ א ו ה ב ת
בו. אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע וגם בסופרים גדולים, הוא לא יקר, ועושה
עבודה מעולה בהשוואה לקרם קוקוס או שמנת צמחית, שאני אישית פחות מתחברת אליה.
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
כמו שאמרתי, הטארט לא
דורש אפייה, מה שמצוין לנו בימים החמים האלה, כאשר להדליק את התנור בבית זה מעשה
גבורה על גבול שגעון. והוא גם די בריא, ללא גלוטן, פרווה, ואפילו יותר דיאטטי מגרסאות
אחרות של טארט שוקולד, כי הטופו בעל אחוזי שומן ממש נמוכים. כבר אמרתי מושלם?
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
ביס מהחלומות
אפשר להגיש אותו בשתי צורות: מהמקרר – קרם השוקולד יוצא
רך אבל יציב, או מהמקפיא – הקרם מרגיש כמו גלידת שוקולד. אני עוד לא החלטתי מה אני אוהבת
יותר.
אבל כשהתחלתי לטעום את הגרסה הרכה יותר, בקושי הצלחתי להפסיק 🙂
לפני כמה שנים פרסמתי את טארט האוראו-שוקולד ללא
אפייה שעד היום מככב בבלוג בחמישייה הפותחת מבחינת הכניסות והצפיות. טארט השוקולד הזה
הוא הגרסה הטבעונית שלו, מעולה כל כך שאני צופה לה עתיד מוצלח לא פחות. אני יודעת
שאני אומרת את זה בסוף כל פוסט, אבל הפעם, במיוחד, במודגש, באותיות הגדולות ככל הניתן, ועם סימן קריאה בסוף – אתם חייבים לנסות את הטארט הזה בבית! תכינו אותו
ותפיצו את אהבתכם, כי כבר אמרנו שיש לה טעם שוקולד 🙂

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר
20 ס"מ
:
150 גרם (1.5 כוסות)
אגוזי מלך
6 תמרים מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
340 גרם (1 אריזה)
סילקן טופו, מסונן מהנוזלים
200 גרם שוקולד מריר
מומס
לקישוט: סוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו
אופן הכנה:
1.     מכינים קלתית: מרפדים
תבנית או רינג בנייר אפייה (ראו תמונה).
2.     מניחים בקערת מעבד
מזון אגוזים, תמרים, קקאו ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה
ודביקה.
3.     מעבירים את התערובת
לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כך שייווצרו שוליים בגובה כ- 4-5
ס"מ. מעבירים למקפיא.
4.     מכינים מלית: מניחים
בקערת מעבד מזון טופו ושוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק
במרקם משי.
5.     יוצקים את הקרם לתוך
התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
6.     מקשטים את הטארט
בסוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו. מעבירים לקירור של שעה.
7.     שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
·       מתיקות הקלתית נובעת מהתמרים,
ולי זה מספיק. אם בא לכם קלתית מתוקה יותר, אפשר להוסיף מעט סוכר או מייפל.
·       אם תמרים קצת קשים /
יבשים, אפשר להניח אותם לכמה דקות בקערה עם מים חמים. זה מחזיר אותם לחיים.
·       אפשר לקשט את הטארט
בהתאם לטעם האישי.
·       לטארט יש שתי צורות
הגשה: מהמקרר – במרקם רך אך יציב (כמו בסרטון האחרון); או מהמקפיא – במרקם של
גלידה. שתי הצורות טעימות מאוד.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

46 תגובות

    1. הי אשלי. אין כל כך תחליף..את יכול להשתמש ב-2 כפות מרגרינה מומסת, אבל אני אישית לא מתחברת לזה. ההצעה נוספת היא לוותר על שמן הקוקוס, ולהכין את הטארט בתוך תבנית (בלי להוציא). שמן הקוקוס אחראי בעיקר על התייצבות הקלתית. ובלנדר טוב לגמרי יעשה את העבודה. בהצלחה!

    2. בגרסאות דומות שאני מכינה אני משתמשת בחמאת קקאו עבור המרקם. אין לה טעם של קוקוס (שמפריע לי), והיא נהדרת כאן ובעוד קינוחים קרים אחרים

  1. יצא חבל על הזמן!
    לדעתי כדאי מאוד להוסיף שתי כפיות סוכר לתחתית, אחרת מריר מהקקאו.
    מפיצה את המתכון באהבה!

  2. הוספתי אגבה לתחתית וגם למלית… יצא טעים מאוד.. תודה על המתכון
    מעניין איך אפשר להכין מלית לא שוקולדית מהטופו הזה שיהיה דומה לקרם וניל וכך להכין שתי עוגות בשני טעמים

  3. היי,אני רוצה להכין את העוגה (:
    זה משנה איזה טופו משי זה? יש לי כרגע סילקן טופו firm (האריזה הכחולה), את חושבת שזה יעבוד?
    וגם – יש לך רעיון לאלטרנטיבה לתחתית? פחות אוהבת את הקטע של תמרים ואגוזים… לא חייב להיות ללא אפייה

    1. הי, עדיף להשתמש בטופו רך (האריזה האדומה). הטופו הכחול עלול לצאת פחות חלק. לגבי התחתית, פשוט תחפשי בצק פריך פרווה/טבעוני. אין לי כרגע אפשרות לתת אלטרנטיבה.. בבצלחה 🙂

  4. היי, ממש קשה להשיג את הטופו הזה, קניתי טופו רך אחר (אריזה של 300 גרם).
    השאלה האם זה בסדר?
    דרך אגב, הייתי היום בעדן ואין להם את הטופו הזה, בטיב טעם גם לא מופיע וגם לא בניצת הדובדבן (באתרים שלהם)
    תודה מראש, אורית

    1. הי אורית, 300 גרם זה גם בסדר גמור. אני ומה טופו כזה בטיב טעם ובד״כ יש גם בשופרסל. בהצלחה עם הטארט 🙂

          1. היי אלונה, לצערי ממש לא הצליח. הבעיה לא במתכון חלילה, אלא בטופו. כנראה צריך בדיוק את הטופו שהראת, מרקם משי ולא "רך".
            יצא זוועה, גושי, בכלל לא קרמי. אי אפשר היה להציל, הלך לפח.
            התחתית נהדרת….

  5. היי אולגה:)
    אני רוצה להכין את הטארט הזה לערב חג, אפשר להכין אותו יום מראש או שעדיף באותו היום?

      1. היי אולגה, הטארט יצא מושלם!!!!
        אני רוצה להכין אותו שוב אבל לאנשים שפחות מתחברים לתחתית תמרים ואגוזים, יש לך הצעה לקלתית אפויה שתתאים לטארט הזה?

        1. הי שירן, תודה רבה. את יכולה לנסות את הקלתית הפריכה של קיש עם תרד ועגבניות שרי. פשוט תוסיפי לבצק כמה כפות סוכר. ותעשי אפייה עיוורת עם משקולת

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג