זוכרים שבפוסט הקודם דיברתי על נזקי החגים הארוכים והבטחתי לכם מתכון שפוי? אז הנה – אני מקיימת. לכבוד שיא עונת מנגו וימי חום אחרונים הכנתי גלידוניות מנגו טבעוניות. ציפוי השוקולד כל כך דק, שאני בלב שלם קוראת להן דיאטטיות. מה גם, אין בהן גלוטן וסוכר, כל המתיקות מגיעה מפירות עצמם ותוספת קטנטנה של סירופ מייפל טבעי.
כמובן מי שבאמת שומר יכול לוותר לגמרי גם על תוספת המייפל וגם על ציפוי השוקולד. במקרה כזה תקבלו ערימה של גלידוניות מנגו צהבהבות וחמודות, ולא פחות טעימות.
ומי שמעדיף מה שנקרא בין לבין – לא לצפות את הגלידוניות לגמרי, אבל כן ליהנות מקצת שוקולד, יכול ללכת על ההצעה שהעליתי בסרטון באינסטגרם. לדעתי זו פשרה לגמרי הוגנת 🙂 ורק שתדעו, בגלידונית אחת יש בערך 60 קלוריות.
ועכשיו כשהחלטנו על הקונספט, בחזרה לגלידוניות. ההכנה שלהן ממש פשוטה, והמתכון מבוסס על 4 מרכיבים בלבד. מחית מנגו, שהשנה טעימים ומתוקים במיוחד, אחראית על הצבע המהמם והטעם המיוחד. סויה בסגנון גבינה לבנה אחראית על המרקם הקרמי הגלידתי במינימום אחוזי שומן. אפשר להכין את הגלידוניות בכל צורה, אבל הכי נוח להשתמש בתבנית קרח, עדיף מסיליקון. השימוש בה עוזר לחלץ את הגלידוניות במהירות ויעילות, ותהליך הציפוי קל ממש – ראו את ההסבר בשלבי ההכנה.
וזהו, צ'יק צ'ק תהיה לכם כמות מכובדת של גלידוניות קטנות וחמודות בטעם מנגו משגע. אפשר לשמור אותן במקפיא ממש הרבה זמן ולהתפנק כל פעם שרוצים. ממש ללא רגשות אשם. זה ביס מעולה שסוגר את פינת הקרייב למתוק, וגם מצנן בימי אוקטובר שעדיין מסרבים להתקרר. נסו אותן כל עוד מנגו איתנו, ואל תשכחו לספר לי איך יצא. שתפו אותי בתגובות כאן בבלוג, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
גלידוניות מנגו טבעוניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 35 גלידוניות קטנות:
2 מנגו בשלים, מקולפים ומגולענים
250 גרם (1 גביע) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב סויה תנובה
1-2 כפות סירופ מייפל טבעי
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
אופן הכנה:
- מניחים תבנית קרח (מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון) על קרש חיתוך ומשאירים בצד.
- מכינים את הגלידוניות: שמים במעבד מזון את המנגו וטוחנים למחית חלקה לגמרי.
- מוסיפים את הסויה בסגנון גבינה לבנה וחלב סויה וממשיכים לטחון עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. טועמים ואם רוצים מוסיפים את המייפל.
- מעבירים את התערובת לכלי שנוח לצקת ממנו וממלאים את שקעי התבנית. טופחים בעדינות כמה פעמים על שיש כדי להוציא את בועות האוויר.
- מעבירים את התבנית למקפיא ל-3 שעות, או עד שהגלידוניות מתייצבות לגמרי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. מעבירים לכלי צר ועמוק.
- מחלצים את הגלידוניות מהתבנית (מומלץ לעבוד בנגלות של 5-6 וכל פעם להחזיר את התבנית חזרה למקפיא).
- נועצים קיסם במרכז כל גלידונית, טובלים לשנייה בשוקולד, מנערים את העודפים ומניחים על תבנית או קרש עם נייר אפייה. אפשר לחליפין להשתמש במזלג. ממשיכים עם יתר הגלידוניות.
- מעבירים למקפיא כדי שהציפוי יתייצב. שומרים במקפיא בקופסה אטומה.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אם תערובת המנגו מתוקה לכם מספיק, אפשר לוותר על תוספת המייפל.
- מכינים את הציפוי ממש בסמוך לפעולת טבילה.
- אם רוצים מתכון דיאטטי ממש, מוותרים על ציפוי השוקולד ונשארים עם גלידוניות מנגו נטו.
- אפשר להשתמש במחית פירות אחרים, למשל תותים, פירות יער וכו'.
- אפשר להחליף את גבינת הסויה בקרם קוקוס. במקרה כזה לא משתמשים בחלב סויה, אלא בפחית שלמה של קרם קוקוס. כמובן בקרם קוקוס יש הרבה יותר אחוזי שומן, מאשר בסויה.
10 תגובות
היי.נשמעמונראה מדהים❣.אפשר להחליף את הגבינת סויה בטופו רך טחון?
תודה רבה, וכן – אין שום בעיה. בהצלחה 🙂
אפשר למלות בבננות במקום?
הי, אפשר כל פרי שאוהבים.
שלום אם מיליפים את המנגו בתותים או פירות יער כמה כמו היית שמה? וגם איך את שומרת שלמטה ישאר שוקולד לאחר שאת טובלת ולא ידבק לתבנית או לנייר?
הי הילה, הייתי שמה לפחות כוס אחת של מחית, אפילו אחת וחצי, כדי שיהיה טעם חזק של פרי. שוקולד לא נדבק לנייר אפייה. הוא נמעך קצת בצדדים אם לא מנערים טוב את העודפים, אבל נשאר לגמרי בתחתית החטיפים אחרי ההתייצבות וניתוק מהנייר. בהצלחה 🙂
הי, במידה ואקציף שמנת צמחית ואקפל את מחית המנגו לתוכה, ייצאו לי גלידוניות מוצלחות להערכתך?
הי אדוה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
הי, הרעיון של להסמיך עם גבינת סויה היא גאונית כי קרם קוקוס בעיני משתלט על הטעם ומקהה את הטעם הנהדר של המנגו. אני הוספתי מיץ ליים, גרידת ליים, קצת מייפל ועלי נענע. יצא מעוללללה!!! היתה התנפלות של האורחים. חלק אהבו עם שוקולד וחלק בלי, אז כדאי להגיש גם וגם
הי חווי, איזה כיף שאהבתם! והרעיונות שלך לשדרוג הגלידוניות מעולים 🙂