פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 22, 2018

פרלין שוקולד טבעוני במילוי דלעת

פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע בגדול יפתיע רק את אלה מכם שלא ראו את הפוסט הקודם שלי. בשבוע שעבר שיתפתי כאן מתכון של ריבת דלעת משגעת, וכתבתי שהכנתי אותה כחלק ממתכון אחר. ובעצם כבר אז החזון היה להשתמש בה כמילוי של פרלין שוקולד תוצרת בית, פשוט וקל להכנה.

פרלין שוקולד במילוי ריבת דלעתאני לא סגורה ב-100% שאפשר לקרוא לממתק הזה פרלין – בראש ובראשונה כי לא טמפררתי בשבילו את השוקולד. יש לזה יתרון גדול אחד – זה באמת הופך את ההכנה לסופר זריזה ופשוטה. וחסרון אחד לא משמעותי מדי בעיניי – השוקולדים נמסים מהר במגע. נו אז מה? תלקקו את האצבעות, ביג דיל 🙂

הקולז' הזה ממחיש עד כמה ההכנה לא מורכבת. היא די כוללת שלוש פעולות. ואם כבר יש לכם ריבת דלעת מוכנה, תסיימו את כל התהליך בפחות מחצי שעה, כולל זמן המתנה.

זילוף שוקולד מומס זה אחד הדברים המרגיעים והכיפיים ביותר שיש. זה די מהפנט אותי להסתכל על זה..

אפשר לקשט את הפרלינים המוכנים איך שבא לכם. אני השתמשתי בסוכריות בצבע זהב ובפטל מיובש. אפשר לוותר על הקישוט, או למשל להוסיף זילופי חמאת בוטנים מומסת. לכו עם הפנטזיה שלכם. קישוט זה תמיד החלק היצירתי והכיפי.

פרלין שוקולד טבעוני עם ריבת דלעת
יצאה לי מעטפת השוקולד קצת עבה – אל תעשו כמוני! 🙂

ותוך זמן קצר תהיה לכם כמות מכובדת של ממתקים טבעוניים תוצרת בית ללא גלוטן. עם מילוי מפתיע וטעים ממש של ריבת דלעת מתובלת. אני יודעת שכאן בארץ אנחנו פחות חושבים על דלעת במושגים של מנה אחרונה. אבל גם באוקראינה בה נולדתי, וגם בארה"ב זה מאוד מקובל ונפוץ. וכל כך הרבה אנשים לא יכולים לטעות!

פרלין שוקולד טבעוני עם מילוי ריבת דלעת

השילוב של שוקולד ודלעת מתוקה אלוהי ממש. מיוחד, לא שגרתי, מפתיע. תראו גם כמה זה יפה ואסתטי. הרי אנחנו אוכלים עם העיניים, והן לא משקרות. אתם כמובן יכולים להשתמש במילוי אחר, אבל אני ממש ממליצה בחום להרחיב את האופקים ולנסות את מילוי ריבת הדלעת. אתם לא תצטערו! וכמובן אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בפוסט כתום נוסף בעוד שבוע, שהוא גם שבוע יום ההולדת שלי 🙂 שיהיה בתאבון!

פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20 יחידות:
300 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו
1 כוס ריבת דלעת
קישוט:
סוכריות צבעוניות
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מרפדים תבנית שקעים קטנה במנג'טים.
  2. ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ודלילה. מעבירים אותה לבקבוק לחיץ או כלי שנוח לצקת ממנו.
  3. יוצקים מעט מתערובת השוקולד, בערך כפית, לתוך כל מנג'ט – המטרה רק לכסות את התחתית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מניחים במרכז כל תחתית שוקולד בערך 1/2 כפית ריבה. משתדלים שהריבה תהיה במרכז, לא תיגע במנג'ט ולא תעלה מעל גובה המנג'ט. משטחים במידת הצורך. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  5. ממלאים את המנג'טים בשוקולד עד הסוף, מקשטים את הפרלינים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות, או עד שהסוכריות מתייצבות סופית.
  6. שומרים במקרר. משאירים בחוץ ל-5 דקות לפני ההגשה.

 

הערות:

  • תשתדלו לשים פחות שוקולד בתחתית ומסביב, ויותר מילוי – ככה הפרלין יהיה פחות קשה.
  • אפשר להכין את הפרלינים גם ללא חמאת הקקאו. פשוט המרקם יהיה קצת יותק קשה.
  • אפשר למלא את הפרלינים בכל דבר אחר שאוהבים: הלהיט האישי שלי הוא חמאת בוטנים.
  • אפשר לקשט את הפרלינים בהתאם לטעם האישי, או לוותר על הקישוט.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

8 תגובות

    1. תודה מיכל! בגדול אפשר באמת כל דבר שאוהבים. אני כבר הכנתי כזה עם דובדבן אמרנה בפנים. אפשר גם ממרח שקדיה, ממרח חרובים, כל ריבה ואפילו תערובת קוקוס ליצירת מעין "באונטי"

  1. יש לי חמאת קקאו שפג תוקפה לפני חודשיים בערך האם עדיין יכולה להשתמש לדעתך ? ואם לא במה ניתן להחליף ?
    תודה (:

    1. הי, לדעתי לא יקרה לה כלום אחרי חודשיים.. היא נראית טוב? לא מסריחה? לא החליפה צבע? אז אפשר 🙂 ובמקרה הגרוע ביותר אפשר פשוט להשמיט אותה מהמתכון..

  2. נראה מהמם. איפה ניתן למצוא קישוט זהב או פטל מיובש? יש בסופר? תודה רבה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם