פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע בגדול יפתיע רק את אלה מכם שלא ראו את הפוסט הקודם שלי. בשבוע שעבר שיתפתי כאן מתכון של ריבת דלעת משגעת, וכתבתי שהכנתי אותה כחלק ממתכון אחר. ובעצם כבר אז החזון היה להשתמש בה כמילוי של פרלין שוקולד תוצרת בית, פשוט וקל להכנה.
אני לא סגורה ב-100% שאפשר לקרוא לממתק הזה פרלין – בראש ובראשונה כי לא טמפררתי בשבילו את השוקולד. יש לזה יתרון גדול אחד – זה באמת הופך את ההכנה לסופר זריזה ופשוטה. וחסרון אחד לא משמעותי מדי בעיניי – השוקולדים נמסים מהר במגע. נו אז מה? תלקקו את האצבעות, ביג דיל 🙂
הקולז' הזה ממחיש עד כמה ההכנה לא מורכבת. היא די כוללת שלוש פעולות. ואם כבר יש לכם ריבת דלעת מוכנה, תסיימו את כל התהליך בפחות מחצי שעה, כולל זמן המתנה.
זילוף שוקולד מומס זה אחד הדברים המרגיעים והכיפיים ביותר שיש. זה די מהפנט אותי להסתכל על זה..
אפשר לקשט את הפרלינים המוכנים איך שבא לכם. אני השתמשתי בסוכריות בצבע זהב ובפטל מיובש. אפשר לוותר על הקישוט, או למשל להוסיף זילופי חמאת בוטנים מומסת. לכו עם הפנטזיה שלכם. קישוט זה תמיד החלק היצירתי והכיפי.
ותוך זמן קצר תהיה לכם כמות מכובדת של ממתקים טבעוניים תוצרת בית ללא גלוטן. עם מילוי מפתיע וטעים ממש של ריבת דלעת מתובלת. אני יודעת שכאן בארץ אנחנו פחות חושבים על דלעת במושגים של מנה אחרונה. אבל גם באוקראינה בה נולדתי, וגם בארה"ב זה מאוד מקובל ונפוץ. וכל כך הרבה אנשים לא יכולים לטעות!
השילוב של שוקולד ודלעת מתוקה אלוהי ממש. מיוחד, לא שגרתי, מפתיע. תראו גם כמה זה יפה ואסתטי. הרי אנחנו אוכלים עם העיניים, והן לא משקרות. אתם כמובן יכולים להשתמש במילוי אחר, אבל אני ממש ממליצה בחום להרחיב את האופקים ולנסות את מילוי ריבת הדלעת. אתם לא תצטערו! וכמובן אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בפוסט כתום נוסף בעוד שבוע, שהוא גם שבוע יום ההולדת שלי 🙂 שיהיה בתאבון!
פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20 יחידות:
300 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו
1 כוס ריבת דלעת
קישוט:
סוכריות צבעוניות
פטל מיובש
אופן הכנה:
- מרפדים תבנית שקעים קטנה במנג'טים.
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ודלילה. מעבירים אותה לבקבוק לחיץ או כלי שנוח לצקת ממנו.
- יוצקים מעט מתערובת השוקולד, בערך כפית, לתוך כל מנג'ט – המטרה רק לכסות את התחתית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מניחים במרכז כל תחתית שוקולד בערך 1/2 כפית ריבה. משתדלים שהריבה תהיה במרכז, לא תיגע במנג'ט ולא תעלה מעל גובה המנג'ט. משטחים במידת הצורך. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- ממלאים את המנג'טים בשוקולד עד הסוף, מקשטים את הפרלינים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות, או עד שהסוכריות מתייצבות סופית.
- שומרים במקרר. משאירים בחוץ ל-5 דקות לפני ההגשה.
הערות:
- תשתדלו לשים פחות שוקולד בתחתית ומסביב, ויותר מילוי – ככה הפרלין יהיה פחות קשה.
- אפשר להכין את הפרלינים גם ללא חמאת הקקאו. פשוט המרקם יהיה קצת יותק קשה.
- אפשר למלא את הפרלינים בכל דבר אחר שאוהבים: הלהיט האישי שלי הוא חמאת בוטנים.
- אפשר לקשט את הפרלינים בהתאם לטעם האישי, או לוותר על הקישוט.
8 תגובות
נהדר
תודה רבה!
נראה מהמם.
איזה מילוי אחר את מציעה למעט ריה וחמאת בוטנים?
תודה מיכל! בגדול אפשר באמת כל דבר שאוהבים. אני כבר הכנתי כזה עם דובדבן אמרנה בפנים. אפשר גם ממרח שקדיה, ממרח חרובים, כל ריבה ואפילו תערובת קוקוס ליצירת מעין "באונטי"
יש לי חמאת קקאו שפג תוקפה לפני חודשיים בערך האם עדיין יכולה להשתמש לדעתך ? ואם לא במה ניתן להחליף ?
תודה (:
הי, לדעתי לא יקרה לה כלום אחרי חודשיים.. היא נראית טוב? לא מסריחה? לא החליפה צבע? אז אפשר 🙂 ובמקרה הגרוע ביותר אפשר פשוט להשמיט אותה מהמתכון..
נראה מהמם. איפה ניתן למצוא קישוט זהב או פטל מיובש? יש בסופר? תודה רבה
תודה רבה שירה. את סוכריות הזהב הבאתי מחו"ל. ואת הפטל המיובש אני מזמינה כאן: https://www.iherb.com/search?sug=freeze%20dried%20raspberries&kw=freeze%20dried%20raspberries&rank=6 מקווה שעזרתי 🙂