פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 22, 2018

פרלין שוקולד טבעוני במילוי דלעת

פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע בגדול יפתיע רק את אלה מכם שלא ראו את הפוסט הקודם שלי. בשבוע שעבר שיתפתי כאן מתכון של ריבת דלעת משגעת, וכתבתי שהכנתי אותה כחלק ממתכון אחר. ובעצם כבר אז החזון היה להשתמש בה כמילוי של פרלין שוקולד תוצרת בית, פשוט וקל להכנה.

פרלין שוקולד במילוי ריבת דלעתאני לא סגורה ב-100% שאפשר לקרוא לממתק הזה פרלין – בראש ובראשונה כי לא טמפררתי בשבילו את השוקולד. יש לזה יתרון גדול אחד – זה באמת הופך את ההכנה לסופר זריזה ופשוטה. וחסרון אחד לא משמעותי מדי בעיניי – השוקולדים נמסים מהר במגע. נו אז מה? תלקקו את האצבעות, ביג דיל 🙂

הקולז' הזה ממחיש עד כמה ההכנה לא מורכבת. היא די כוללת שלוש פעולות. ואם כבר יש לכם ריבת דלעת מוכנה, תסיימו את כל התהליך בפחות מחצי שעה, כולל זמן המתנה.

זילוף שוקולד מומס זה אחד הדברים המרגיעים והכיפיים ביותר שיש. זה די מהפנט אותי להסתכל על זה..

אפשר לקשט את הפרלינים המוכנים איך שבא לכם. אני השתמשתי בסוכריות בצבע זהב ובפטל מיובש. אפשר לוותר על הקישוט, או למשל להוסיף זילופי חמאת בוטנים מומסת. לכו עם הפנטזיה שלכם. קישוט זה תמיד החלק היצירתי והכיפי.

פרלין שוקולד טבעוני עם ריבת דלעת
יצאה לי מעטפת השוקולד קצת עבה – אל תעשו כמוני! 🙂

ותוך זמן קצר תהיה לכם כמות מכובדת של ממתקים טבעוניים תוצרת בית ללא גלוטן. עם מילוי מפתיע וטעים ממש של ריבת דלעת מתובלת. אני יודעת שכאן בארץ אנחנו פחות חושבים על דלעת במושגים של מנה אחרונה. אבל גם באוקראינה בה נולדתי, וגם בארה"ב זה מאוד מקובל ונפוץ. וכל כך הרבה אנשים לא יכולים לטעות!

פרלין שוקולד טבעוני עם מילוי ריבת דלעת

השילוב של שוקולד ודלעת מתוקה אלוהי ממש. מיוחד, לא שגרתי, מפתיע. תראו גם כמה זה יפה ואסתטי. הרי אנחנו אוכלים עם העיניים, והן לא משקרות. אתם כמובן יכולים להשתמש במילוי אחר, אבל אני ממש ממליצה בחום להרחיב את האופקים ולנסות את מילוי ריבת הדלעת. אתם לא תצטערו! וכמובן אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בפוסט כתום נוסף בעוד שבוע, שהוא גם שבוע יום ההולדת שלי 🙂 שיהיה בתאבון!

פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20 יחידות:
300 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו
1 כוס ריבת דלעת
קישוט:
סוכריות צבעוניות
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מרפדים תבנית שקעים קטנה במנג'טים.
  2. ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ודלילה. מעבירים אותה לבקבוק לחיץ או כלי שנוח לצקת ממנו.
  3. יוצקים מעט מתערובת השוקולד, בערך כפית, לתוך כל מנג'ט – המטרה רק לכסות את התחתית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מניחים במרכז כל תחתית שוקולד בערך 1/2 כפית ריבה. משתדלים שהריבה תהיה במרכז, לא תיגע במנג'ט ולא תעלה מעל גובה המנג'ט. משטחים במידת הצורך. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  5. ממלאים את המנג'טים בשוקולד עד הסוף, מקשטים את הפרלינים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות, או עד שהסוכריות מתייצבות סופית.
  6. שומרים במקרר. משאירים בחוץ ל-5 דקות לפני ההגשה.

 

הערות:

  • תשתדלו לשים פחות שוקולד בתחתית ומסביב, ויותר מילוי – ככה הפרלין יהיה פחות קשה.
  • אפשר להכין את הפרלינים גם ללא חמאת הקקאו. פשוט המרקם יהיה קצת יותק קשה.
  • אפשר למלא את הפרלינים בכל דבר אחר שאוהבים: הלהיט האישי שלי הוא חמאת בוטנים.
  • אפשר לקשט את הפרלינים בהתאם לטעם האישי, או לוותר על הקישוט.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

8 תגובות

    1. תודה מיכל! בגדול אפשר באמת כל דבר שאוהבים. אני כבר הכנתי כזה עם דובדבן אמרנה בפנים. אפשר גם ממרח שקדיה, ממרח חרובים, כל ריבה ואפילו תערובת קוקוס ליצירת מעין "באונטי"

  1. יש לי חמאת קקאו שפג תוקפה לפני חודשיים בערך האם עדיין יכולה להשתמש לדעתך ? ואם לא במה ניתן להחליף ?
    תודה (:

    1. הי, לדעתי לא יקרה לה כלום אחרי חודשיים.. היא נראית טוב? לא מסריחה? לא החליפה צבע? אז אפשר 🙂 ובמקרה הגרוע ביותר אפשר פשוט להשמיט אותה מהמתכון..

  2. נראה מהמם. איפה ניתן למצוא קישוט זהב או פטל מיובש? יש בסופר? תודה רבה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג