קציצות תרד ועדשים טבעוניות

קציצות תרד ועדשים טבעוניות

מאת

קציצות תרד ועדשים טבעוניות

חוק בלוג האוכל הלא כתוב אומר שבחנוכה צריך לשמור על האיזון הנכון בין מתוק למלוח. כלומר, אם בשבוע שעבר העליתי כאן את המתכון של כוסות צ’ורוס טבעוניות, זה אומר שהשבוע יהיה כאן אוכל אמיתי. קציצות. או לביבות, ברוח חנוכה. הגבול ביניהן ממש עדין, במיוחד כשמדובר בקציצות טבעוניות. הפעם זה קציצות תרד ועדשים.

קציצות תרד ועדשים
אותן הקציצות, לפני זילוף טחינה גולמית

סוף השבוע היה קר, ולי במקרר היו שתי שקיות של תרד שהתחננו למצות את הפוטנציאל. מכאן הדרך אל הקציצות הייתה קצרה במיוחד.

אני מתה על תרד! יש לו צבע ירוק מהמם שנשמר גם אחרי אידוי, הוא עשיר בברזל ומזכיר לי את פופאי. העניין הטריקי איתו שמתחילים עם ערימת תרד ענקית, ואחרי כמה דקות מסיימים עם שלולית תרד קטנה. או כמו שג’ורג’ מסיינפלד היה אומר – significant shrinkage. אני ממש חושבת שזאת קונספירציה של מגדלי תרד 🙂

בגלל התכונה הזו של תרד, הוא חייב שותף לדרך. לפחות לדרך אל הקציצה המושלמת. אני שידכתי לו עדשים, כי הן היו לי בשלוף. אבל אפשר להמיר אותן בחומוס, שעועית או קינואה מבושלים, ואפילו בתפוחי אדמה.

קציצות תרד ועדשים

אני את הקציצות האלה טיגנתי, יש לומר בכמות שמן ממש סבירה, על מחבת עם ציפוי non-stick. ביננו, אין לי שום בעיה עם אוכל מטוגן, כשלא מגזימים איתו. בבלילה של הקציצות אין תוספת שמן, אז למה לא לטגן? אבל אם בא לכם, אפשר גם לאפות אותן. כל ההסברים בהערות.

קציצות תרד ועדשים

וזהו, כעבור זמן קצר תהיה לכם ערימת קציצות תרד ועדשים ללא גלוטן. ירקרקות, נימוחות, חורפיות, טעימות וגם בריאות. הן מעולות גם ישירות מהמחבת, וגם אחרי שהן מתקררות ומתייצבות סופית. תצרפו אליהן סלט קטן, ויש לכם ארוחה מושלמת של חנוכה. הן עוד יותר מוצלחות עם תוספת טחינה גולמית. טעים-טעים! אז נסו אותן וספרו לי איך יצא: בתגובות בבלוג, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בהמשך השבוע עם מתכון מתוק משגע. ובינתיים, חג שמח ובתיאבון!

קציצות תרד ועדשים טבעוניות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 קציצות בינוניות:
1-2 כפות שמן
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, קצוצות
600 גרם תרד טרי
450 גרם (2 כוסות) עדשים מבושלות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
6 כפות קמח חומוס / קמח עדשים
שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. אם לא משתמשים בעדשים מבושלות, מבשלים את העדשים עד לרכות ומסננים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות (מערבבים מדי פעם) עד שהוא מוריד משמעותית מהנפח ומתרכך.
  4. סוחטים את התרד היטב מהנוזלים ומעבירים למעבד מזון. לא שוטפים את המחבת.
  5. מוסיפים את העדשים והתבלינים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים לקערה, מוסיפים את קמח החומוס / העדשים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת רכה ודביקה. טועמים ומתקנים את התיבול. אם התערובת רכה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
  7. מחממים מעט שמן במחבת. מייצרים קציצות בגודל רצוי בעזרת 2 כפות או ידיים רטובות, ומטגנים עד להשחמה יפה. הופכים לצד שני בעזרת תרווד. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  8. מגישים עם סלט ירוק וטחינה גולמית. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג של עדשים: ירוקות, כתומות, חומות.
  • אפשר להחליף את העדשים המבושלות בכמות זהה של חומוס או שעועית מבושלים.
  • אפשר לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי. אם אוהבים חריף, מומלץ להוסיף קצת שבבי צ’ילי.
  • אם לא חייבים מתכון ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח רגיל.
  • הבלילה יוצאת רכה, וזה בסדר. גם הקציצות רכות תוך כדי הטיגון ומיד אחריו. גם זה בסדר גמור. פשוט תהפכו אותן בזהירות. הן מתייצבות אחרי כמה דקות.
  • אפשר לאפות את הקציצות ב-180 מעלות עד להשחמה. באמצע התהליך הופכים בזהירות לצד השני.
הדפסה
25 תגובות
  1. מיטל 2 שנים לפני
    הגב

    נראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש בקמח קוקוס במקום קמח חומוס?
    תודה!

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      תודה מיטל, ואין שום בעיה – גם קמח קוקוס יעבוד.

    • לאה שנה 1 לפני
      הגב

      החלפתי את קמח תפוחי האדמה בפירה ואפיתי בתנור. יצא מעולה. תודה רבה על מתכון מנצח מבחינתי.

      • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
        הגב

        פירה זה רעיון מעולה 🙂 שמחה שאהבת את המתכון!

    • קרן שנה 1 לפני
      הגב

      2 כוסות עדשים- זה אחרי הבישול? אם כן, כמה זה בערך לפני הבישול?

      • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
        הגב

        הי קרן. זה בערך כוס

    • שלי שנה 1 לפני
      הגב

      היי! הכנתי את הקציצות ויצא טעים אך היה מלווה בטעם לוואי של שום, איך להימנע מזה פעם הבאה לדעתך? תודה (:

      • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
        הגב

        הי שלי, אפשר להוריד את כמות השום או לוותר לגמרי

  2. shlomit 2 שנים לפני
    הגב

    היי! יש לי תרד קפוא של סנפרוסט, זה מתאים? אם כן – באיזו כמות?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי שלומית. אין שום בעיה להשתמש בתרד קפוא. אני לא יודעת כמה יש באריזה. צריך לצאת בערך 1 כוס של תרד מאודה. וצריך להקפיד לסחוט אותו היטב לפני שמערבבים עם עדשים. בהצלחה!

      • טל 2 שנים לפני
        הגב

        היי אולגה,
        600 גרם תרד זה כוס תרד מאודה??

        • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
          הגב

          הי טל. כן, זה יוצא בערך כוס

          • טל 2 שנים לפני

            וכנה כוסות של תרד טרי זה 600 גרם?

          • אולגה טוכשר 2 שנים לפני

            לצערי אני לא יודעת. לא מדדתי אותו בכוסות..

  3. נעה 2 שנים לפני
    הגב

    איזה עדשים? חומות או ירוקות? האם במקום קמח חומוס אפשר קמח כוסמין או שיבולת שועל דקה?
    תודה

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי נעה, אפשר כל סוג של עדשים. אפשר גם כל סוג של קמח. רשמתי את הכל בהערות 🙂

  4. נעה 2 שנים לפני
    הגב

    תודה רבה. לא שמתי לב

  5. חן 2 שנים לפני
    הגב

    היי האם אפשר ללא קמח בכלל?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי. עדיף שלא. הבלילה תהיה רכה מדי ויהיה ממש קשה להפוך את הקציצות.

  6. אסף 2 שנים לפני
    הגב

    היי,
    האם זה 2 כוסות עדשים לפני השריה ובישול או אחרי? (ואם אחרי, אז כמה כוסות עדשים יבשות בעצם?)

    תודה 3>

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי אסף. רשמתי שהעדשים מבושלות. ממליצה להשרות ולבשל כוס עדשים. מקסימום, לא תשתמש בכל הכמות. בהצלחה!

  7. נעמה שנה 1 לפני
    הגב

    וואו!!! יצא מדהים!!!
    לקח לי קצת זמן להצליח לטגן, כמו שכתבת הבלילה ממש נוזלית, כמו לטגן פנקייק.
    תודה לך על המתכון המעולה הזה

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי נעמה, שמחה שאהבת 🙂 תודה על התגובה!

  8. מיטל 6 חודשים לפני
    הגב

    יצא נהדר!
    ערבבתי במקום 3 כפות קמח פירורי לחם ושיבולת שועל

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי מיטל, מאוד שמחה שאהבת ותודה על התגובה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם