כוסות צ'ורוס טבעוניות

כוסות צ’ורוס טבעוניות במילוי שוקולד

מאת

כוסות צ'ורוס טבעוניות

חיכיתי וחיכיתי והמתנתי, וזהו – לא יכולה יותר. קצת יותר משבוע עד לחנוכה, ואפשר בהחלט להתחיל את מרתון השמן השנתי. כולנו אוהבים לקטר על כל השמן הזה, והקלוריות, והעלייה במשקל, ויחד עם זאת מתים מתים מתים על סופגניות, לביבות, צ’ורוס ושאר החברים. אני חיה בשלום עם הדיסוננס הקוגניטיבי הזה, הלוואי והוא היה היחיד שיש לי 🙂 אני מתכבדת להתחיל את פרויקט החנוכה 2018 עם מתכון חביב ביותר שעשיתי בשיתוף פעולה עם חברת “מיה” – כוסות צ’ורוס טבעוניות במילוי שוקולד או שוקולד עם חמאת בוטנים.

כוסות צ'ורוס טבעוניותהמתכון הזה מצטרף למתכוני החג הטבעוניים מהשנה שעברה: צ’ורוס עם סוכר ורודסופגניות במילוי קרם פטיסייר ולביבות אפויות עם דלעת, בטטה וקוקוס. כוסות הצ’ורוס שהכנתי הפעם הן אפויות ולא מטוגנות, ובבלילה יש תוספת של אקווה פאבה (מי חומוס), שהופכת אותה לרכה ונוחה יותר לעבודה וזילוף. אני מבטיחה שלצ’ורוס האלה אין טעם וריח של חומוס! וההכנה לא מורכבת במיוחד – פשוט צריך להיצמד למתכון ולעקוב אחרי ההנחיות שהפעם לא רק כתובות, אלא גם מצולמות. כן-כן, אני לומדת לערוך סרטוני וידאו, ואתם מרוויחים הסבר יותר דינמי ואינטראקטיבי.

חשוב לי להדגיש שכוסות הצ’ורוס אומנם אפויות, אבל עדיין מושחתות ביותר. שיחקתי קצת עם המילויים, אבל נשארתי באזור האהוב של השוקולד. אתם מוזמנים לבחור מה שבא לכם, כתבתי בהערות רשימה שלמה של אופציות וגיוונים. כמו כן, בבקשה שימו לב לכל ההערות. אני רושמת שם דברים שחשוב לקחת בחשבון כשמכינים את המתכון.

 

כוסות צ'ורוס טבעוניות
ביס טוב מדי 🙂

כוסות הצ’ורוס האלה יוצאות פריכות וזהובות מבחוץ ורכות מבפנים. הן כלי הגשה מושלם למילוי, כי לא צריך לשטוף אותו בסוף הארוחה 🙂 זה מאוד אקולוגי וטעים. מאוד מושחת. מאוד חנוכה! אז ספרו לי איך יצא לכם, כאן בבלוג, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ניפגש יותר מאוחר עם מתכון של סופגניות חדשות ומפתיעות. שיהיה חג שמח ובתאבון!

כוסות צ’ורוס טבעוניות במילוי שוקולד

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-8 כוסות:
לצ’ורוס:
240 מ”ל (1 כוס) מים / חלב צמחי
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן / שמן קוקוס מומס
3 כפות סוכר / סוכר חום
קורט מלח
140 גרם (1 כוס) קמח
80 מ”ל (1/3 כוס) אקווה פאבה (מי חומוס)
למילוי שוקולד / שוקולד עם חמאת בוטנים:
250 גרם (1 חבילה) שוקולד צ’יפס מריר של מיה
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב צמחי
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה של מיה
קישוט:
בוטנים, קצוצים
פיסטוק, קצוץ

 

אופן הכנה:

  1. משמנים קלות את הצד ההפוך של תבנית שקעים קטנים.
  2. שמים בסיר קטן את המים, השמן, הסוכרו המלח ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או מרית. התערובת תסמיך משמעותית וצריך לערבב אותה היטב כדי לשבור את כל גושי הקמח.
  4. מוסיפים את האקווה פאבה וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש מאוד. מכבים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד קצת.
  5. מעבירים את הבצק לתוך שקית זילוף עם צנטר חלק (ראו בהערות הצעה להכנת הצ’ורוס ללא שקית זילוף). הבצק טיפה חם, אבל צריך לעבוד איתו לפני שהוא מספיק להתקרר ולאבד את הגמישות שלו.
  6. מזלפים ספירלות בצק צפופות מעל החלק הבולט של השקעים. משטחים את השפיץ בחלק הגבוה, כי הוא הולך להיות התחתית של כוס. משאירים מרווחים בין כוס לכוס. ראו את ההדגמה בסרטון.
  7. מעבירים את התבנית למקפיא ל- 3 שעות לפחות, או עד שהכוסות קופאות לגמרי.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. אופים את הצ’ורוס כ-60 דקות, או עד להזהבה יפה.
  10. לקראת הגשה מכינים את הקרם: שמים בסיר קטן את השוקולד צ’יפס והחלב הצמחי ומחממים עד שהשוקולד נמס. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק. אם רוצים, מעבירים חצי לכלי נפרד, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
  11. ממלאים כל כוס בכמות נדיבה של המילוי, מפזרים מעל את הבוטנים או הפיסטוק ומגישים.
  12. שומרים בקופסה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • לבצק של צ’ורוס ולצ’ורוס עצמם אין שום ריח או טעם של חומוס! מבטיחה J
  • חשוב מאוד להקפיא היטב את הצ’ורוס, אחרת הם עלולים להתפרק באפייה.
  • זמן האפייה יחסית ארוך, כי אנחנו אופים בצק קפוא. אל תתרגשו אם לוקח להם זמן להזהיב – בסוף זה קורה.
  • אם רוצים לטגן את הצ’ורוס, משמיטים מהמתכון לגמרי את האקווה פאבה. הבצק יהיה טיפה יותר קשה לזילוף.
  • אפשר לאפות צ’ורוס ישרים רגילים, ולא בצורת כוסות.
  • אם אין לכם שקית זילוף / צנטרים / כוח לזלף, אפשר לעשות את הכוסות בדרך הבאה: הבצק מאוד גמיש ונוח לעבודה. פשוט מגלגלים נחשים ארוכים בעובי רצוי ומסובבים אותם בספירלה מסביב לשקעי התבנית. לא חייבים לעשות נחש ארוך אחד אם זה לא מצליח – אפשר פשוט להדביק את קצוות הבצק. מה שכן חשוב ביותר – זה לצופף את סיבובי הבצק כדי שיהיו אפס חורים בספירלה. זה מה שיגרום לכוס להיות שלמה.
  • אפשר להגיש את הכוסות עם כל מילוי אחר שאוהבים: כדור גלידה טבעונית ביתית, קרם לימון, קרם שוקולד, ריבה, מלבי וכו’. כמובן אפשר פשוט לגלגל את הצ’ורוס בתערובת של סוכר וקינמון.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
4 תגובות
  1. jdh, 4 שבועות לפני
    הגב

    אפשר להקפיא את הכוסיות האלה?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      הי חגית. ממש לא מומלץ. כמו במקרה של סופגניות, עדיף לאכול כל עוד טרי.

  2. ליאורה 3 שבועות לפני
    הגב

    מי חומוס ניתנים לקנייה מוכנים? שימורים? תודה

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי ליאורה, בוודאי. אני למעשה משתמשת רק בקנוי – משימורים של חומוס. אני אישית מעדיפה את פרי הגליל.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם