טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

מאת

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

החורף אומנם מראה לנו את השרירים, אבל מפה לשם עוד שנייה הוא נגמר. הייתי בסוף השבוע בצפון, והכל שם ירוק, זורם ופורח. ועוד שבועיים מגיע ט”ו בשבט, וזה אומר שאביב כבר כמעט כאן. לכבוד החג המתקרב, ובשיתוף פעולה עם חברת “מיה”, הכנתי את הקינוח הזה – טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים.

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

בגדול, רוב הקינוחים הטבעוניים, במיוחד ה-raw שביניהם (כלומר, ללא בישול ו/או אפייה), מתאימים בול לט”ו בשבט, כי הם עשויים מתערובת אגוזים, שקדים, קשיו, תמרים ופירות יבשים אחרים. אם תפתחו את המקרר או המזווה שלי, ט”ו בשבט נמשך שם 365 ימים בשנה 🙂 אבל את הטארט הזה הכנתי עם מחשבה וכוונה מיוחדת – שלא יישאר שום ספק לאיזה חג הוא מוקדש. והוא מצטרף לכמה מתכונים מהשנים הקודמות: ממתק הודי – לאדו, שקדים בקרמל מתובל וצ’אטני תפוחים עם צימוקים.

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים
מאוהבת בטארט הזה!

בקלתית יש מלא שקדים וחמוציות, שמוסיפות נגיעות חמצמצות עדינות. בתוך קרם מלבי קוקוס מתקתק מסתתרת הפתעה של חתיכות מנגו מיובש, שמוסיפות טעם וצבע כתום משגע. וכמובן שאי אפשר לפספס את עיטור האננס, שאחראי על המראה החגיגי והאצילי. פיסטוק קצוץ ופטל מיובש מסיימים את היצירה, שכולה מחווה לחג האילנות.

ויש גם בונוס חגיגי חמוד – סרטון הכנה! לא שצריך לתת הנחיות מיוחדות – המתכון באמת פשוט. אבל זה תמיד נחמד להמחיש את הדברים. אז תלחצו ותהנו!

טארט מלבי טבעוני עם פירות יבשים

וככה, במעט מאוד זמן ומאמץ, תכינו את הטארט המעולה הזה. טבעוני, ללא גלוטן, בריא וטעים, במראה מגרה ויפהפה. קינוח מושלם לט”ו בשבט. אם אתם מכינים אותו, אל תשכחו לספר לי איך יצא – כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

מרכיבים ל-3 טארטים אישיים, או טארט אחד בקוטר 20 ס”מ:
לקלתית:
3/4 כוס שקדים
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/4 כוס רצועות קוקוס טבעי מיובשות ללא סוכר של מיה
1 כוס חמוציות מיובשות ברכז תפוחים של מיה
2 כפות סירופ מייפל
1 כף שמן קוקוס
למלית מלבי קוקוס:
400 מ”ל (1 פחית) קרם קוקוס
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב צמחי
45 גרם (3 כפות) סוכר
1 כפית תמצית ורדים (אופציונלי)
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
1 כפית אגר-אגר
1/2 כוס מנגו טבעי מיובש ללא סוכר של מיה, חתוך לקוביות קטנות
לקישוט:
אננס מיובש ללא סוכר של מיה
פיסטוק קצוץ
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים את התערובת לתבנית טארט (מומלץ עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מניחים בסיר את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-3-4 דקות, או עד שהמלבי מגיע לרתיחה עדינה ומתחיל להסמיך. מצננים כ-5 דקות.
  3. יוצקים 1/2 המלית לתוך הקלתית, מפזרים מעל את קוביות המנגו ומכסים בשארית המלית. אם חתיכות המנגו צפים, מטביעים אותם פנימה.
  4. מקשטים בפרוסות אננס, פיסטוק קצוץ ופטל מיובש ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שמלית המלבי מתייצבת.
  5. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך / אגוזי פקאן / אגוזי לוז.
  • אפשר להחליף את רצועות הקוקוס בשבבי קוקוס.
  • אפשר להחליף את החמוציות ב-6-8 תמרים מגולענים.
  • אפשר להכין את הקלתיות מראש ולשמור במקפיא.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים: סויה, שקדים, אורז, שיבולת שועל וכו’. אני השתמשתי בסויה.
  • אפשר להשתמש לצורכי הקישוט בכל פירות יבשים שאוהבים. אפשר לשלב גם אגוזים, שקדים וכו’ – הכל ברוח ט”ו בשבט.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
2 תגובות
  1. Orit 4 חודשים לפני
    הגב

    הי, אין לי אגר אגר ובכל זאת רוצה להכין את המלבי. איך אפשר להמיר לג׳לטין?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי אורית. אפשר להכין גם בלי אגר אגר במקרה הכי גרוע. אני לא הייתי מערבבת ג׳לטין עם קורנפלור. וללא קורנפלור זה כבר מתכון אחר.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם