טפיוקה וניל ושוקולד

טפיוקה וניל וטפיוקה שוקולד

מאת
טפיוקה וניל ושוקולד
צילום – אמיר מנחם

טפיוקה ואני זה סיפור אהבה ישן שלא נגמר. התאהבתי בה הרבה לפני שהפכתי לטבעונית, בעיקר הודות למסעדות אסיאתיות בארץ שמגישות אותה לקינוח. זה מה שנתן לי את ההשראה להכין את הטפיוקה הראשונה שלי. קצת יותר מאוחר נתקלתי בה גם בטיול בברזיל, שם מכינים אותה בכל צורה אפשרית, בין השאר מבושלת ביין אדום מתובל. כמובן שהייתי חייבת לשחזר בבית, וכך נולד המתכון השני שלי של טפיוקה סאגו הברזילאית. והיום, בתור טבעונית, זה עדיין אחד הקינוחים האהובים עליי, כזה שלא צריך לטבען, כי הוא מלכתחילה נטול מוצרי חלב. והנה, הכנתי אותה בשתי גרסאות פשוטות וטעימות – טפיוקה וניל וטפיוקה שוקולד.

טפיוקה וניל ושוקולד
צילום – אמיר מנחם

למרות שמדובר באחד הקינוחים הפשוטים ביותר להכנה, הרבה אנשים עדיין חוששים להתעסק עם הטפיוקה. משהו לא נראה להם בכדורים הלבנים הקטנים האלה שהופכים להיות אכילים 🙂 אני לוקחת על עצמי משימה לשים לזה קץ! תעשו לעצמכם טובה ותכינו טפיוקה. במיוחד שהיום היא כל כך זמינה, ואפשר לקנות את הפנינים בכל סופר גדול.

כל מה שצריך לדעת הוא שאת הטפיוקה מכינים בדיוק כמו פסטה: מרתיחים מים, מערבבים פנימה את הפנינים ומבשלים עד שהן הופכות להיות שקופות, עם נקודה לבנה קטנה במרכז. מדי פעם מערבבים. מוסיפים חלב צמחי (ראו את ההסבר בשלבי ההכנה) וזהו. כאן מסתיים שלב חובה של הכנת הבסיס הניטרלי, ומתחיל המעוף החופשי שלכם לעולם הטעמים.

 

מצד אחד, לגמרי אפשר לאכול את הטפיוקה כמו שהיא. מצד שני, למה להסתפק במשהו בסיסי, כשאפשר להעשיר ולשדרג את הקינוח? אחד הרעיונות נולד בזכות שיתוף הפעולה עם תנובה שמייצרת מעדני סויה בטעמים וניל ושוקולד. פשוט מוסיפים את המעדן לבסיס הניטרלי ואחרי 20 שניות מקבלים טפיוקה משודרגת בטעם וניל או שוקולד. כמה פשוט – ככה טעים.

טפיוקה וניל ושוקולד
צילום – אמיר מנחם

וכמובן הדבר שהכי מחמיא לטפיוקה זה פירות טריים שמוסיפים בהגשה. מומלץ ללכת על הפירות האקזוטיים בעלי טעם חזק, כמו מנגו, פסיפלורה, קיווי או אננס. אבל גם פירות אחרים, כמו תפוזים, ענבים, תאנים, וכמובן בעונה הזו תותים, יעשו את העבודה בצורה יוצאת מן הכלל. ובקלי קלות יהיה לכם קינוח בריא וטעים, ללא גלוטן, עדין ומיוחד, כזה שלא תפסיקו להכין לעולם. אם אתם מנסים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

טפיוקה וניל וטפיוקה שוקולד

מרכיבים ל- 4 מנות:
1/3 כוס פניני טפיוקה
480 מ”ל (2 כוסות) מים
2 כפות סוכר
120 מ”ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה
250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה בטעם וניל
250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה בטעם שוקולד
להגשה:
500 גרם תותים טריים, חתוכים לרבעים

 

אופן הכנה:

  1. מביאים את המים והסוכר לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כ- 15 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה, והפנינים נעשות שקופות, עם נקודה לבנה במרכז.
  2. מוסיפים לטפיוקה את משקה הסויה ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד. מניילנים ומקררים כ-15 דקות. הטפיוקה תתייצב בקירור.
  3. מחלקים את הטפיוקה חצי-חצי ומעבירים לשתי קערות. מוסיפים לקערה הראשונה את מעדן הסויה בטעם וניל, ולקערה השנייה את מעדן הסויה בטעם שוקולד, ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את הקינוחים: מניחים בתחתית כלי הגשה 2-3 כפות תותים. יוצקים מעל שניים מכלי ההגשה את הטפיוקה בטעם ווניל, ומעל שניים נוספים את הטפיוקה בטעם שוקולד.
  5. מקשטים בחצאי תותים ומגישים מיד, או מניילנים ושומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, כולל חלב או קרם קוקוס.
  • אפשר להוריד או להוסיף את הסוכר בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר לשדרג את הטפיוקה עם כל תוספת שאוהבים: מייפל, סילאן, ריבה, שוקולד מומס, חמאת בוטנים וכו’.
  • אפשר להגיש את הטפיוקה עם כל פרי או תערובת פירות שאוהבים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
4 תגובות
  1. Rina 10 חודשים לפני
    הגב

    יופי של מתכון, אני בדיוק חיפשתי

    • אולגה טוכשר 10 חודשים לפני
      הגב

      הכל בא בזמן 🙂

  2. מור לילי 10 חודשים לפני
    הגב

    היי , זה נשמע מעולה וקניתי הכל לנסות , רציתי לשאול- כמה זמן אפשר להחזיק את הקינוח במקרר? תודה רבה 🙂

    • אולגה טוכשר 10 חודשים לפני
      הגב

      הי מור, לדעתי לפחות 5 ימים. למען האמת זה אף פעם לא מחזיק אצלי כל כך הרבה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם