אני אוהבת פסח. מה יש לא לאהוב? בחוץ הכל פורח והאביב בעיצומו, יש אווירה של חופש וחג, הירקות הכי ירוקים וטריים, ואני גם ככה כמעט ולא אוכלת לחם. אז כלום לא חסר לי. לפני שהפכתי לטבעונית, הכי אהבתי לאכול בחג את המצה בריי של אמא. אני עדיין מנסה למצוא לו תחליף ראוי, ובינתיים הלכתי על הדבר הבטוח והכנתי חטיף מצות טבעוני עם שוקולד וחמאת בוטנים.
אתם יודעים מה זה סוף? זה ה-סוף! לא, ברצינות. זה אחד החטיפים הכשרים לפסח הטובים ביותר שיש. ובאותה מידה גם הכי מסוכנים שיש. כן-כן, אי אפשר להפסיק לאכול את הדבר המושלם הזה. בזכותו החג שלי השנה יהיה הרבה יותר קסום 🙂 תכלס הייתי יכולה להפסיק לדבר מיד אחרי שאמרתי "שוקולד וחמאת בוטנים".
מיותר לציין שהקינוח הזה הוא בול מה שאני אוהבת – נראה מיליון דולר והכי קל להכנה שיש. בזכות המראה המהמם אפשר בקלות להמיר אותו לעוגת ליל הסדר. פשוט תכינו אותו בתבנית עגולה. זה מה שאני הולכת לעשות. זה ועוד משהו שתראו כאן בשבוע הבא. אבל גם בחול המועד החטיף הזה ישמח אתכם לא פחות, במיוחד שאפשר בקלות להכין אותו יחד עם הילדים.
אפילו צילמתי לכם סרטון קצר כדי להמחיש את עניין הפשטות של התהליך. תקשיבו, מדובר ב-5 מרכיבים בלבד, והיעדר מוחלט של שימוש במוצרי חשמל.
בסוף התהליך תקבלו כאלה חטיפים. אם החטיף הזה היה רץ לראשות הממשלה, לא הייתם מתלבטים בכלל, נכון? 🙂 אני תמיד מצביעה חמאת בוטנים ושוקולד!
השילוב עם המצות נפלא. התחתית נשארת פריכה וקראנצ'ית, שכבת השוקולד מאזנת את חמאת הבוטנים. המייפל נותן מתיקות נכונה ומדויקת. הזילופים מוסיפים צבעוניות והופכים כל ריבוע לחגיגה של אסתטיקה וטעם. אני מאוהבת בדבר הזה ובא לי לצעוק את זה בכל פינה 🙂 אתם פשוט חייבים לנסות את החטיף הזה! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות , או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
חטיף מצות טבעוני עם שוקולד וחמאת בוטנים (כשר לפסח)
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ:
תחתית:
4 מצות
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב צמחי
קישוט:
1-2 כפות חמאת בוטנים, מומסת
20 גרם שוקולד מריר, מומס
אופן הכנה:
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את התחתית: שוברים את המצות לחתיכות קטנות, משתדלים שיהיה כמה שפחות "אבקה" ויותר חתיכות.
- מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל, אם היא לא חלקה ונוזלית.
- מוסיפים את המייפל לחמאת הבוטנים ומחממים על באן מרי עד שהתערובת הופכת לקרמית, כמו בתמונה. אפשר לעשות את אותה הפעולה במיקרו, בפולסים של 10 שניות.
- מערבבים את המצות השבורות עם תערובת חמאת הבוטנים, עד שכל המצות מכוסות.
- מעבירים את המסה לתבנית, מרטיבים קלות את הידיים ומשטחים ומהדקים את המצות לתחתית.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד והחלב הצמחי ומחממים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה, מבריקה וסמיכה.
- יוצקים את ציפוי השוקולד על תחתית המצות ומיישרים.
- מעבירים את התבנית למקפיא לשעה לפחות, או עד שהכל מתייצב.
- שולפים את החטיף מהתבנית. טובלים סכין במים רותחים, מנגבים וחותכים את הריבוע הגדול ל-9 ריבועים, או לחתיכות בגודל רצוי.
- מקשטים בזילופי חמאת בוטנים ושוקולד ומגישים. שומרים במקרר.
הערות:
- מומלץ להשתמש בחמאת בוטנים טבעית שנשארת נוזלית כל הזמן, אבל אפשר גם בחמאת בוטנים רגילה, כמו סקיפי וכו'. פשוט צריך לחמם אותה לפני תחילת העבודה.
- אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת אגוזי לוז, קשיו או שקדים.
- אפשר להחליף את המייפל בסילאן.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, כולל חלב קוקוס.
- אם לא בא לכם על מצה, אפשר להכין את אותו החטיף עם פצפוצי אורז. לתבנית בגודל 20 על 20 צריך כ-2 כוסות, אולי קצת יותר.
- אפשר להפוך את החטיף בקלות לעוגה חגיגית: פשוט מכינים בתבנית עגולה בקוטר 18-20, או מכפילים את הכמויות ומכינים עוגה גדולה יותר.
13 תגובות
יאמי! אם אני משתמשת בחמאת בוטנים טבעית- להוסיף מלח? ואיך עושים זילופים כאלה יפים?
הי ענת, תודה רבה! המלח זה עניין של טעם אישי. לגבי הזילופים – עשיתי אותם עם חמאת בוטנים לא טבעית, מומסת קלות, בעזרת שקית זילוף עם חור קטן. בהצלחה 🙂
שלום לך.
שאלה:
אם משתמשים בחמאת בוטנים כמו שכתבת, והיא נוזלית כבר
אז אפשר לא להרתיח על בן מארי אלא ישר לערבב עם המייפל?
הי מיכל. קודם כל אין צורך להרתיח. צריך רק לחמם. זה מה שהופך את התערובת עם מייפל לסמיכה
שלום לך.
מייפל לא כשר
מה אפשר במקום?
באמת? מוזר.. אפשר להחליף בסילאן טבעי.
בטח שיש כשר. אפילו בדץ.
היי, אפשר להכין את זה איכשהו עם קמח מצות ולא עם מצות?
לדעתי זה יהיה דחוס והרבה פחות מוצלח
יצא מצוין! תודה.
הי אורלי, שמחה לשמוע שאהבת 🙂
יצא טעים מאוד! וגם יהיה אידאלי לקחת בקופסא לפיקניק במסגרת טיולי האביב. חג שמח (:
שמחה שאהבת! תודה וחג שמח 🙂