קרם ברולה טבעוני

מאת אולגה טוכשר
מאי 13, 2017
קרם ברולה טבעוני
בואו נישאר עוד קצת בספרד, טוב? בפוסט הקודם סיפרתי שבניגוד
לאוכל, הקינוחים המקומיים לא ריגשו אותי במיוחד. כלומר אני כן מחבבת צ'ורוס פלוס
פלוס, אבל חוץ מזה ברוב המתוקים יש נוכחות כבדה מדי של ביצים: אם זה מרנגים,
פלאנים, או הגרסה הספרדית של קרם ברולה שנקראת "קרמה קטלנה".
קרם ברולה טבעוני
הכי כיף זה לשבור את שכבת הסוכר המקורמל
טעמתי את הקינוח הזה,
והתלהבתי בעיקר מהכלים בהם הוא מוגש. כמובן קניתי לי כמה, וכבר אז התחלתי לחשוב
איך אוכל להשתמש בהם. ככה בסופרמרקט בספרד נולד הרעיון לטבען קרם ברולה.
כל מה שצריך זה למצוא תחליפים לחלב / שמנת ולביצים.
המרתי את הביצים בקורנפלור, ואת החלק החלבי במשקה שקדים. אפשר כמובן להשתמש בכל
חלב צמחי אחר שאוהבים, כולל חלב קוקוס. אבל אז לקרם ברולה יהיה טעם קוקוסי חזק.
אני מעדיפה את שלי יותר נייטרלי, עם דגשים עדינים של וניל וקינמון.
קרם ברולה טבעוני
גילוי נאות: כשהתחלתי
להכין את הקינוח הזה, הייתי די סקפטית לגבי התוצאה. לא במושגים של הטעם – אני מאוד
אוהבת מלבי טבעוני, ויודעת שבישול של חלב
צמחי עם קורנפלור נותן תוצאה טובה מאוד. אבל קצת חששתי משלב שריפת הסוכר וקירמול
הקרם.
קרם ברולה טבעוני
לא הייתי בטוחה איך
קרם פחות יציב, ללא ביצים, יעמוד בחימום מבער. פיזרתי סוכר חום בהיר, הדלקתי את
הברנר שלי, ולא נשמתי במשך כמה שניות ארוכות. הקרם הזה הכניס אותי לסטרס..
קרם ברולה טבעוני
קרם ברולה טבעוני זו אהבה מהביס הראשון
כדי להירגע נאלצתי
לאכול תבנית שלמה 🙂 זה התירוץ הרשמי. הגרסה הלא רשמית ויותר אמינה אומרת שכשמתחילים
לאכול את הקינוח הזה, פשוט אי אפשר לעצור. זה מתחיל משבירת שכבת הקרמל הפריכה.
מתחתיה מתגלה קרם עדין וקטיפתי, מתוק, טעים וממש מפנק. רבותיי וגבירותיי, מדובר בקינוח טבעוני ופרווה מעולה,
ללא גלוטן, מחומרי גלם זמינים, וללא מאמץ בכלל. נסו אותו וספרו לי איך יצא.
בתאבון!

מתכון לקרם ברולה טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 מנות
אישיות
:
2 כוסות משקה שקדים
של תנובה
3-4 כפות אבקת סוכר
(לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
(אופציונלי)
קורט מלח
3 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות סוכר
חום דמררה
אופן הכנה:
1.     מניחים את כל מרכיבי
המתכון בסיר קטן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2.     מבשלים על להבה
בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 5-6 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך, אך עדיין נשאר
נוזלי. הוא יתייצב סופית בקירור.
3.     יוצקים את הקרם
לכלים, מניילנים ומעבירים לקירור של 1-2 שעות, או עד שהקרם מתייצב.
4.     לקראת ההגשה מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר חום. שורפים
היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך, ללא גרגירי סוכר.
5.     מניחים במקרר ל- 15 דקות, כדי לתת לקרם להתקרר בחזרה.
6.     מגישים, אפשר בליווי
פירות חתוכים.
הערות:
·       אפשר להחליף את משקה
השקדים בכל חלב צמחי אחר (סויה / אורז)
·       אם אין לכם ברנר,
אפשר להכניס את הכלים לתנור ב- 180-200 מעלות מתחת לגריל העליון לכמה דקות, או עד
שהסוכר הופך לקרמל.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

33 תגובות

  1. נראה מושלם!
    הקורנפלור לא גורם לגושים? אין צורך לסנן לפני שיוצקים לתבניות?

    1. תודה רבה! וממש לא. כדי שלא ייווצרו גושים, מוסיפים את הקורנפלור למשקה השקדים כשהוא לגמרי קר. מערבבים ורק אז מתחילים לחמם תוך ערבוב קבוע. בדרך הזו אין מצב שהוא יתגבש לגושים. זה הסוד 🙂

  2. היי! האם 4 כפות הסוכר הן לסיר עם שאר החומרים או כדי לפזר מעל אחכ? ואם משתמשים בחלב קוקוס אז הכוונה לאלפרו הדליל נגיד או לפחיות עם האחוזי שומן הגבוהים?

    1. הי מיכל, הסוכר מיועד לפיזור אחר כך ליצירת שכבת קרמל. אם את משתמשת בקוקוס אפשר לקחת את מה שנקרא "נוזל" קוקוס, כלומר בעל אחוזים נמוכים יותר מקרם קוקוס.

  3. היי מתכון מדהיםםם רצה להכין .. רציתי לדעת האם אפשר להכין את המתכון כברולה קפוא סמיפרדו לאחר אפייה כמובן בתבנית גדולה ולחתוך לאחר ההקפאה לריבועים קטנים ?

  4. נראה מעולה, אם אשתמש בברנר ואחזיר למקרר. האם זה עדיין יהיה בסדר אחרי כמה שעות או אפילו יום למחרת (אחרי השימוש בברנר)?

    1. הי לריסה, תודה רבה. לא הייתי ממליצה לעשות זאת, כי גם אחרי השריפה עם הברנר, הסוכר נמס עם הזמן. ובקיצור, שורפים כמה שיותר קרוב למועד הגשה 🙂

  5. היי
    נראה מתכון טבעוני מדליק
    כמה ימים נשמר בקירור?
    אם רוצה להגיש בשישי האם הכנה בשלישי זה יהיה טוב?
    תודה

  6. היי אולגה
    עשיתי לפי המתכון שלך רק הכפלתי כמות והבסיס,הוא חלב שקדים אורז של ויטריז, וזה לא הסמיך לי בכלל, הוספתי קורנפלור ועדיין זה לא מסמיך. מה עושים?

  7. כן בישלתי יותר מעשר דקות, כמעט רבע שעה בבחישה מתמדת וזה לא הצליח, חוששת להוסיף עוד קורנפלור כי כבר יש תחושה שלו במירקם…

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם