בואו נישאר עוד קצת בספרד, טוב? בפוסט הקודם סיפרתי שבניגוד
לאוכל, הקינוחים המקומיים לא ריגשו אותי במיוחד. כלומר אני כן מחבבת צ'ורוס פלוס
פלוס, אבל חוץ מזה ברוב המתוקים יש נוכחות כבדה מדי של ביצים: אם זה מרנגים,
פלאנים, או הגרסה הספרדית של קרם ברולה שנקראת "קרמה קטלנה".
לאוכל, הקינוחים המקומיים לא ריגשו אותי במיוחד. כלומר אני כן מחבבת צ'ורוס פלוס
פלוס, אבל חוץ מזה ברוב המתוקים יש נוכחות כבדה מדי של ביצים: אם זה מרנגים,
פלאנים, או הגרסה הספרדית של קרם ברולה שנקראת "קרמה קטלנה".
טעמתי את הקינוח הזה,
והתלהבתי בעיקר מהכלים בהם הוא מוגש. כמובן קניתי לי כמה, וכבר אז התחלתי לחשוב
איך אוכל להשתמש בהם. ככה בסופרמרקט בספרד נולד הרעיון לטבען קרם ברולה.
והתלהבתי בעיקר מהכלים בהם הוא מוגש. כמובן קניתי לי כמה, וכבר אז התחלתי לחשוב
איך אוכל להשתמש בהם. ככה בסופרמרקט בספרד נולד הרעיון לטבען קרם ברולה.
כל מה שצריך זה למצוא תחליפים לחלב / שמנת ולביצים.
המרתי את הביצים בקורנפלור, ואת החלק החלבי במשקה שקדים. אפשר כמובן להשתמש בכל
חלב צמחי אחר שאוהבים, כולל חלב קוקוס. אבל אז לקרם ברולה יהיה טעם קוקוסי חזק.
אני מעדיפה את שלי יותר נייטרלי, עם דגשים עדינים של וניל וקינמון.
המרתי את הביצים בקורנפלור, ואת החלק החלבי במשקה שקדים. אפשר כמובן להשתמש בכל
חלב צמחי אחר שאוהבים, כולל חלב קוקוס. אבל אז לקרם ברולה יהיה טעם קוקוסי חזק.
אני מעדיפה את שלי יותר נייטרלי, עם דגשים עדינים של וניל וקינמון.
גילוי נאות: כשהתחלתי
להכין את הקינוח הזה, הייתי די סקפטית לגבי התוצאה. לא במושגים של הטעם – אני מאוד
אוהבת מלבי טבעוני, ויודעת שבישול של חלב
צמחי עם קורנפלור נותן תוצאה טובה מאוד. אבל קצת חששתי משלב שריפת הסוכר וקירמול
הקרם.
להכין את הקינוח הזה, הייתי די סקפטית לגבי התוצאה. לא במושגים של הטעם – אני מאוד
אוהבת מלבי טבעוני, ויודעת שבישול של חלב
צמחי עם קורנפלור נותן תוצאה טובה מאוד. אבל קצת חששתי משלב שריפת הסוכר וקירמול
הקרם.
לא הייתי בטוחה איך
קרם פחות יציב, ללא ביצים, יעמוד בחימום מבער. פיזרתי סוכר חום בהיר, הדלקתי את
הברנר שלי, ולא נשמתי במשך כמה שניות ארוכות. הקרם הזה הכניס אותי לסטרס..
קרם פחות יציב, ללא ביצים, יעמוד בחימום מבער. פיזרתי סוכר חום בהיר, הדלקתי את
הברנר שלי, ולא נשמתי במשך כמה שניות ארוכות. הקרם הזה הכניס אותי לסטרס..
כדי להירגע נאלצתי
לאכול תבנית שלמה 🙂 זה התירוץ הרשמי. הגרסה הלא רשמית ויותר אמינה אומרת שכשמתחילים
לאכול את הקינוח הזה, פשוט אי אפשר לעצור. זה מתחיל משבירת שכבת הקרמל הפריכה.
מתחתיה מתגלה קרם עדין וקטיפתי, מתוק, טעים וממש מפנק. רבותיי וגבירותיי, מדובר בקינוח טבעוני ופרווה מעולה,
ללא גלוטן, מחומרי גלם זמינים, וללא מאמץ בכלל. נסו אותו וספרו לי איך יצא.
בתאבון!
לאכול תבנית שלמה 🙂 זה התירוץ הרשמי. הגרסה הלא רשמית ויותר אמינה אומרת שכשמתחילים
לאכול את הקינוח הזה, פשוט אי אפשר לעצור. זה מתחיל משבירת שכבת הקרמל הפריכה.
מתחתיה מתגלה קרם עדין וקטיפתי, מתוק, טעים וממש מפנק. רבותיי וגבירותיי, מדובר בקינוח טבעוני ופרווה מעולה,
ללא גלוטן, מחומרי גלם זמינים, וללא מאמץ בכלל. נסו אותו וספרו לי איך יצא.
בתאבון!
מתכון לקרם ברולה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 מנות
אישיות:
אישיות:
2 כוסות משקה שקדים
של תנובה
של תנובה
3-4 כפות אבקת סוכר
(לפי הטעם)
(לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
(אופציונלי)
(אופציונלי)
קורט מלח
3 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות סוכר
חום דמררה
חום דמררה
אופן הכנה:
1. מניחים את כל מרכיבי
המתכון בסיר קטן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
המתכון בסיר קטן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2. מבשלים על להבה
בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 5-6 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך, אך עדיין נשאר
נוזלי. הוא יתייצב סופית בקירור.
בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 5-6 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך, אך עדיין נשאר
נוזלי. הוא יתייצב סופית בקירור.
3. יוצקים את הקרם
לכלים, מניילנים ומעבירים לקירור של 1-2 שעות, או עד שהקרם מתייצב.
לכלים, מניילנים ומעבירים לקירור של 1-2 שעות, או עד שהקרם מתייצב.
4. לקראת ההגשה מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר חום. שורפים
היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך, ללא גרגירי סוכר.
היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך, ללא גרגירי סוכר.
5. מניחים במקרר ל- 15 דקות, כדי לתת לקרם להתקרר בחזרה.
6. מגישים, אפשר בליווי
פירות חתוכים.
פירות חתוכים.
הערות:
· אפשר להחליף את משקה
השקדים בכל חלב צמחי אחר (סויה / אורז)
השקדים בכל חלב צמחי אחר (סויה / אורז)
· אם אין לכם ברנר,
אפשר להכניס את הכלים לתנור ב- 180-200 מעלות מתחת לגריל העליון לכמה דקות, או עד
שהסוכר הופך לקרמל.
אפשר להכניס את הכלים לתנור ב- 180-200 מעלות מתחת לגריל העליון לכמה דקות, או עד
שהסוכר הופך לקרמל.
0/5
(0 Reviews)
33 תגובות
שיחקת אותה!!
נראה לך שאפשר להקפיא לפני הקירמול?
תודה רבה 🙂
כן, נראה לי שלא אמורה להיות בעיה. כדי להניח ניילון על הקרם עצמו. ככה לא ייווצר קרום ו/או שכבת קרח.
האם חלב שקדים תוצרת בית יעשה את העבודה?
אין סיבה שלא
ומדדת את הכל נכון? אני באמת לא יודעת מה להגיד…
וואו. יפיפה. נהדרת!
והפרחים משגעים.
נראה מושלם!
הקורנפלור לא גורם לגושים? אין צורך לסנן לפני שיוצקים לתבניות?
תודה רבה! וממש לא. כדי שלא ייווצרו גושים, מוסיפים את הקורנפלור למשקה השקדים כשהוא לגמרי קר. מערבבים ורק אז מתחילים לחמם תוך ערבוב קבוע. בדרך הזו אין מצב שהוא יתגבש לגושים. זה הסוד 🙂
היי! האם 4 כפות הסוכר הן לסיר עם שאר החומרים או כדי לפזר מעל אחכ? ואם משתמשים בחלב קוקוס אז הכוונה לאלפרו הדליל נגיד או לפחיות עם האחוזי שומן הגבוהים?
הי מיכל, הסוכר מיועד לפיזור אחר כך ליצירת שכבת קרמל. אם את משתמשת בקוקוס אפשר לקחת את מה שנקרא "נוזל" קוקוס, כלומר בעל אחוזים נמוכים יותר מקרם קוקוס.
הבנתי! תודה רבה רצה לנסות
היי מתכון מדהיםםם רצה להכין .. רציתי לדעת האם אפשר להכין את המתכון כברולה קפוא סמיפרדו לאחר אפייה כמובן בתבנית גדולה ולחתוך לאחר ההקפאה לריבועים קטנים ?
הי מורן. שימי לב שאין במתכון שלב אפייה. כך שאני מניחה שהשאלה לא רלוונטית
היי אולגה
אם אין ברנר, יעבוד בחלק העליון של התנור?
כן, אבל קרם ברולה צריך להיות קר לגמרי, וממש כמה דקות בתנור חם מאוד מתחת לגריל. בהצלחה 🙂
נראה מעולה, אם אשתמש בברנר ואחזיר למקרר. האם זה עדיין יהיה בסדר אחרי כמה שעות או אפילו יום למחרת (אחרי השימוש בברנר)?
הי לריסה, תודה רבה. לא הייתי ממליצה לעשות זאת, כי גם אחרי השריפה עם הברנר, הסוכר נמס עם הזמן. ובקיצור, שורפים כמה שיותר קרוב למועד הגשה 🙂
היי לריסה,
האם יעבוד גם עם חלב צמחי אחר?
כן, אין שום בעיה.
אפשר להשתמש בחלב רגיל?
זה יצא לי מאוד נוזלי , איך אפשר להציל אותו?
נוזלי אחרי הקירור? אפשר להסמיך עם עוד קורנפלור..
האם אפשר להשתמש, בקמח תפו"א ולא בקורנפלור?
הי, אני לא ניסיתי, אבל בתחושה שלי זה בסדר
היי אולגה
מתכון נהדר!
האם צריך להמיס את הקורנפלור לפני הכנסתו לסיר?
הי אלי, אם מוסיפים אותו לסיר קר, אין צורך. מספיק רק לטרוף היטב
היי
נראה מתכון טבעוני מדליק
כמה ימים נשמר בקירור?
אם רוצה להגיש בשישי האם הכנה בשלישי זה יהיה טוב?
תודה
לדעתי הכי טוב להכין בחמישי. שלישי מרגיש לי מוקדם מדי..
היי אולגה
עשיתי לפי המתכון שלך רק הכפלתי כמות והבסיס,הוא חלב שקדים אורז של ויטריז, וזה לא הסמיך לי בכלל, הוספתי קורנפלור ועדיין זה לא מסמיך. מה עושים?
הי רונית, סוג החלב לא אמור להשפיע. בישלת מספיק?
כן בישלתי יותר מעשר דקות, כמעט רבע שעה בבחישה מתמדת וזה לא הצליח, חוששת להוסיף עוד קורנפלור כי כבר יש תחושה שלו במירקם…
זה ממש רותח אני מפחדת שהניילון ימס מה לעשות?
תצנני קצת…