חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

מאת אולגה טוכשר
אפריל 21, 2019

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

בשבוע שעבר פרסמתי, בין השאר, את המתכון של חטיפי מצות עם חמאת בוטנים ושוקולד שהיה הצלחה גדולה. הרבה אנשים פנו אליי בעקבות הפוסט ושאלו האם אפשר להכין את החטיף גם עם פצפוצי אורז. אז כדי להיות בטוחה הכנתי מתכון נוסף, הפעם של חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח, עם חמאת חלבה-שקדים וציפוי שוקולד. כי אני אוהבת לגוון. וגם לאט לאט מתחילה למצות את עניין המצות 🙂

מדובר בקינוח קל וזריז להכנה שמבוסס על רשימת מרכיבים מצומצמת. הכי מתאים לחול המועד – פשוט וטעים. השתמשתי בחמאת חלבה-שקדים טבעית מושלמת של ראסטיז. מי שמייצרת אותה זו החברה שלי טל נמרודי, ואני מעריצה גדולה של הדרך האמיצה שלה, וכמובן של סדרת המוצרים האיכותיים והטעימים.

ההכנה כאמור מאוד פשוטה. מה שלוקח זמן זה התייצבות הקינוח במקפיא. וגם זה לא נורא. אני קישטתי אותו בשערות חלבה, שמתקשרות עם החלבה שבחמאת השקדים. יצא שילוב מגניב וטעים.

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח
בלגן יפה

וגם מאוד מאוד נעים לעין – מעין בלגן שקשה להוריד ממנו מבט 🙂

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

ככה החטיף נראה אחרי שמוציאים אותו מהתבנית – כמו עוגה מרובעת חמודה. מכאן אפשר ללכת לכל כיוון שרוצים: לחתוך או לא לחתוך. אני חילקתי ל-9 ריבועים נדיבים.

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

אפשר כמובן לעשות חתיכות קטנות יותר, אבל אל תלכו על ממש קטנות, כי בשלב כלשהו החטיף עלול להתחיל להתפורר. הבסיס שלו זה לא יציקה קשוחה. אבל זה מה שנותן לו את האווריריות והקראנצ’יות.

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

כשאמרתי “ריבוע נדיב” התכוונתי לכך 🙂 בתבנית מרובעת 20 ס”מ החטיף יוצא די גבוה ושמנמן. לכן אין בעיה להשתמש גם בתבנית גדולה יותר, למשל 22 ס”מ. אגב, באופן כללי, ממליצה להתייחס למה שכתבתי בהערות למתכון.

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח
ביס טעים וקראנצ’י

זה נכון שרק עכשיו סיימנו את ליל הסדר, ואכלנו הרבה וטעים, אבל חול המועד רק מתחיל, ואיתו החופש הארוך. אז המתכון הזה של חטיף מהיר, טעים וכה פשוט להכנה לדעתי לגמרי במקום. אחלה פינוק שמורכב מאחלה טעמים – שקדים, חלבה ושוקולד. קראנצ’י בטירוף. אם אתם מכינים אותו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. מועדים לשמחה ובתאבון!

חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית מרובעת 20-22 ס”מ:
בסיס פצפוצי אורז:
4.5 כוסות פצפוצי אורז
120 מ”ל (1/2 כוס) חמאת חלבה-שקדים טבעית של ראסטיז
80 מ”ל (1/3 כוס) סילאן טבעי
2 כפות שמן קוקוס, מומס
ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב צמחי
קישוט:
שערות חלבה (אופציונלי)

 

אופן הכנה:

  1. מרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה.
  2. מכינים את בסיס פצפוצי האורז: שמים בקערה את חמאת השקדים, הסילאן ושמן הקוקוס ומחממים תוך ערבוב על באן מרי (או במיקרוגל בפולסים) עד שמתקבלת תערובת סמיכה וקרמית. שמים בקערת ערבוב גדולה את פצפוצי האורז, מוסיפים את תערובת חמאת השקדים, הסילאן ושמן הקוקוס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה.
  3. מעבירים את התערובת לתוך התבנית/רינג, משטחים ומהדקים היטב, אפשר בעזרת תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
  4. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי על באן מרי או במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק, סמיך ומבריק.
  5. יוצקים את הציפוי מעל התחתית המקוררת, מיישרים ומפזרים מעל את שערות החלבה.
  6. מחזירים את התבנית למקפיא ל-3 שעות, או עד שהקינוח מתייצב סופית.
  7. טובלים סכין במים רותחים, מנגבים וחותכים את הריבוע לחטיפים אישיים בגודל רצוי.
  8. מגישים קר. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את חמאת חלבה-שקדים בחמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת אגוזי לו”ז וכו’.
  • אם משתמשים בחמאת אגוזים לא 100% טבעית, כדאי לחמם אותה לפני תחילת העבודה כדי שתהיה נוזלית.
  • אפשר להחליף את הסילאן הטבעי בסירופ מייפל טבעי.
  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס בכמות זהה של חמאת קקאו מומסת.
  • להכנת הציפוי אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, כולל חלב קוקוס.
  • שערות חלבה הינן על תקן קישוט. אפשר לוותר עליהן או להחליף בכל קישוט אחר, אבל הן ממש משלימות את טעם החטיפים.
  • החטיפים עלולים להתפורר קלות בזמן החיתוך – זה בסדר.
  • חובה לשמור את החטיפים בקירור ולהגיש קרים. הם נמסים יחסית מהר מחוץ למקרר.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

4 תגובות

  1. וואוו היה מדהים!
    חיכיתי לפסח רק כדי לנסות את המתכון הזה
    הוא טעייםםם
    גם טבעוני וגם כשר לפסח

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה