בשבוע שעבר פרסמתי, בין השאר, את המתכון של חטיפי מצות עם חמאת בוטנים ושוקולד שהיה הצלחה גדולה. הרבה אנשים פנו אליי בעקבות הפוסט ושאלו האם אפשר להכין את החטיף גם עם פצפוצי אורז. אז כדי להיות בטוחה הכנתי מתכון נוסף, הפעם של חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח, עם חמאת חלבה-שקדים וציפוי שוקולד. כי אני אוהבת לגוון. וגם לאט לאט מתחילה למצות את עניין המצות 🙂
מדובר בקינוח קל וזריז להכנה שמבוסס על רשימת מרכיבים מצומצמת. הכי מתאים לחול המועד – פשוט וטעים. השתמשתי בחמאת חלבה-שקדים טבעית מושלמת של ראסטיז. מי שמייצרת אותה זו החברה שלי טל נמרודי, ואני מעריצה גדולה של הדרך האמיצה שלה, וכמובן של סדרת המוצרים האיכותיים והטעימים.
ההכנה כאמור מאוד פשוטה. מה שלוקח זמן זה התייצבות הקינוח במקפיא. וגם זה לא נורא. אני קישטתי אותו בשערות חלבה, שמתקשרות עם החלבה שבחמאת השקדים. יצא שילוב מגניב וטעים.
וגם מאוד מאוד נעים לעין – מעין בלגן שקשה להוריד ממנו מבט 🙂
ככה החטיף נראה אחרי שמוציאים אותו מהתבנית – כמו עוגה מרובעת חמודה. מכאן אפשר ללכת לכל כיוון שרוצים: לחתוך או לא לחתוך. אני חילקתי ל-9 ריבועים נדיבים.
אפשר כמובן לעשות חתיכות קטנות יותר, אבל אל תלכו על ממש קטנות, כי בשלב כלשהו החטיף עלול להתחיל להתפורר. הבסיס שלו זה לא יציקה קשוחה. אבל זה מה שנותן לו את האווריריות והקראנצ'יות.
כשאמרתי "ריבוע נדיב" התכוונתי לכך 🙂 בתבנית מרובעת 20 ס"מ החטיף יוצא די גבוה ושמנמן. לכן אין בעיה להשתמש גם בתבנית גדולה יותר, למשל 22 ס"מ. אגב, באופן כללי, ממליצה להתייחס למה שכתבתי בהערות למתכון.
זה נכון שרק עכשיו סיימנו את ליל הסדר, ואכלנו הרבה וטעים, אבל חול המועד רק מתחיל, ואיתו החופש הארוך. אז המתכון הזה של חטיף מהיר, טעים וכה פשוט להכנה לדעתי לגמרי במקום. אחלה פינוק שמורכב מאחלה טעמים – שקדים, חלבה ושוקולד. קראנצ'י בטירוף. אם אתם מכינים אותו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. מועדים לשמחה ובתאבון!
חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית מרובעת 20-22 ס"מ:
בסיס פצפוצי אורז:
4.5 כוסות פצפוצי אורז
120 מ"ל (1/2 כוס) חמאת חלבה-שקדים טבעית של ראסטיז
80 מ"ל (1/3 כוס) סילאן טבעי
2 כפות שמן קוקוס, מומס
ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב צמחי
קישוט:
שערות חלבה (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה.
- מכינים את בסיס פצפוצי האורז: שמים בקערה את חמאת השקדים, הסילאן ושמן הקוקוס ומחממים תוך ערבוב על באן מרי (או במיקרוגל בפולסים) עד שמתקבלת תערובת סמיכה וקרמית. שמים בקערת ערבוב גדולה את פצפוצי האורז, מוסיפים את תערובת חמאת השקדים, הסילאן ושמן הקוקוס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה.
- מעבירים את התערובת לתוך התבנית/רינג, משטחים ומהדקים היטב, אפשר בעזרת תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי על באן מרי או במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק, סמיך ומבריק.
- יוצקים את הציפוי מעל התחתית המקוררת, מיישרים ומפזרים מעל את שערות החלבה.
- מחזירים את התבנית למקפיא ל-3 שעות, או עד שהקינוח מתייצב סופית.
- טובלים סכין במים רותחים, מנגבים וחותכים את הריבוע לחטיפים אישיים בגודל רצוי.
- מגישים קר. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את חמאת חלבה-שקדים בחמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת אגוזי לו"ז וכו'.
- אם משתמשים בחמאת אגוזים לא 100% טבעית, כדאי לחמם אותה לפני תחילת העבודה כדי שתהיה נוזלית.
- אפשר להחליף את הסילאן הטבעי בסירופ מייפל טבעי.
- אפשר להחליף את שמן הקוקוס בכמות זהה של חמאת קקאו מומסת.
- להכנת הציפוי אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, כולל חלב קוקוס.
- שערות חלבה הינן על תקן קישוט. אפשר לוותר עליהן או להחליף בכל קישוט אחר, אבל הן ממש משלימות את טעם החטיפים.
- החטיפים עלולים להתפורר קלות בזמן החיתוך – זה בסדר.
- חובה לשמור את החטיפים בקירור ולהגיש קרים. הם נמסים יחסית מהר מחוץ למקרר.
6 תגובות
מהמם
תודה רבה שרה!
וואוו היה מדהים!
חיכיתי לפסח רק כדי לנסות את המתכון הזה
הוא טעייםםם
גם טבעוני וגם כשר לפסח
הי יהודית, שמחה שאהבת 🙂 חג שמח!
הי אולגה מאד רוצה להכין את הקינוח חטיף פצפוצי אורז טבעוני כשר לפסח, אבל אין לי איך להשיג שערות חלבה….אני לא בארץ….רעיון במה להחליף? תודה
הי תמר. שערות חלבה זה רק קישוט, אז אפשר בלעדיו 🙂 חג שמח!