פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

מאת

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

מפה לשם, עושה רושם שאנחנו עומדים לעבור את החג בשלום. עד כה היה טעים, ממלא בכל מובן של המילה וכיף גדול. אני כרגיל השקעתי במיוחד בקינוחים, שהשנה היו מבוקשים ומוצלחים במיוחד, אבל השתדלתי גם לא לשכוח מאוכל אמיתי. תבשיל פטריות עם פירה כרובית היה נציג מכובד בתחום המלוחים. ועכשיו מצטרף אליו גם פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח).

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

אני קראתי לו פנקייק, כי מטגנים אותו על מחבת, והוא נראה ממש ממש כמו. אבל הוא לא לגמרי פנקייק, כי הוספתי לו קצת ירקות. מה שהופך אותו כנראה… ללביבה. או לבקייק, אם תרצו 🙂

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)
בעיני זה פשוט מהמם!

ראיתי את הגימיק הזה באינסטגרם בקונסטלתיה קצת אחרת, והייתי חייבת לנסות. זה פשוט מהמם ויפהפה בעיניי. כל כך צבעוני ושמח. וגם קצת יותר מזין ובריא. וזה אף פעם לא מזיק!

והחלק הכיפי הוא שתוכלו לבחור בתור תוספת בכל ירק שאתם אוהבים. אני הלכתי על צבעוניות. אבל בהערות רשמתי לכם הרבה אופציות נוספות שלדעתי יהיו טעימות ומקסימות לא פחות. הכנתי את הפנקייקים האלה בשיתוף פעולה עם תנובה על בסיס מעדן סויה ביו שמשתלב מעולה בבלילה. הוא גם מאפשר לקחת את המנה לכיוון מלוח, כמו שאני הכנתי, או לכיוון מתוק (הסברתי את ההצעה בהערות).

ההכנה מאוד פשוטה. מכינים את הבלילה, מוסיפים את הירקות אחרי שמתחילים לטגן צד ראשון של כל פנקייק. הופכים – עדיף ישירות למחבת אחרת – ככה אין סכנה שפנקייקים יתפרקו, וגם כל התהליך ילך הרבה יותר זריז, כי הטיגון נעשה במקביל. בהערות רשמתי את כל האופציות של המרות הקמחים.

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

יצאו לי 6 פנקייקים אישיים גדולים. אם אין לכם מחבת פנקייק קטנה, אפשר לטגן במקביל כמה פנקייקים קטנים על מחבת גדולה. רק תקפידו שתהיה אחת עם ציפוי non-stick. יהיה הרבה יותר קל להפוך אותם לצד שני. הם לא הכי יציבים בהתחלה (בכל זאת, אין ביצים), אבל מתייצבים לגמרי אחרי הקירור.

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)
ביס טעים

וכמה שהם רכים ועדינים. צד אחד זהוב וחלק, והצד השני – פסיפס של צבעים. הם טעימים גם חמים, גם קרים, גם עם תוספת של גבינה או מיונז טבעוני, גם בלי שום תוספת. בזכות הירקות הם כבר קירקס שלם של טעמים 🙂 והם יפים מאוד – אז כיף להגיש אותם בתור מנה חגיגית. למשל בערב החג השני, או במהלך סופ”ש שנשאר עד ליציאת החג. ואז החמץ יחזור לחיינו, ואנחנו נחזור לשגרה. הפנקייקים האלה אגב מעולים לא רק בחג – למעשה זו סתם אחלה מנה ללא גלוטן. אם אתם מכינים אותם, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן (כשר לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-6 פנקייקים גדולים:
בלילה:
60 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
65 גרם (1/2 כוס) קמח קוקוס
40 גרם (1/4 כוס) קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום (אופציונלי)
250 מ”ל (2 גביעים) מעדן סויה ביו תנובה
180 מ”ל (3/4 כוס) משקה סויה תנובה
1 כף חומץ
תוספות:
גזר
זוקיני ירוק
פלפל גמבה אדום
פלפל גמבה צהוב
פטריות

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים את הגזר וחותכים את כל הירקות לרצועות דקיקות. הכי נוח להשתמש בקולפן ירקות מיוחד. את הפטריות חותכים לפלחים דקים.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את שני סוגי הקמחים, הקורנפלור, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח ואבקת השום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את המעדנים, משקה הסויה והחומץ ומערבבים שוב, הפעם עם כף, עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  4. מחממים קצת שמן במחבת עם ציפוי non-stick, יוצקים בערך 2 כפות של הבלילה ומשטחים טיפה. מפזרים מעל את הירקות הצבעוניים. מטגנים עד להזהבה קלה והופכים על מחבת משומנת נוספת. ככה הפנקייק בטוח לא יתפרק. אפשר גם בעזרת תרווד.
  5. מטגנים עד להזהבה גם בצד השני ומעבירים לצלחת. הפנקייקים עדיין רכים בשלב זה, אז בעדינות. הם יתייצבו סופית אחרי שיתקררו.
  6. מגישים מיד או שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח מצות. ייתכן ותצטרכו קצת פחות נוזלים. אפשר להשתמש רק בקמח שקדים.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לתבל את הפנקייקים לפני הטעם האישי. אפשר למשל להוסיף קצת כמון.
  • אפשר להשתמש בכל תוספת ירקות שאוהבים. הנה רעיונות: אספרגוס, עירית, תרד, סלק, קישוא, בטטה, דלעת. הכי חשוב לחתוך אותם כמה שיותר דק ושטוח.
  • אפשר להכין את הפנקייקים האלה ללא תוספות. זה טעים, אבל פחות יפה.
  • אם רוצים לקחת אותם לכיוון מתוק, מורידים את המלח, ומוסיפים לבלילה 2-3 כפות סוכר.
  • אם אין לכם מחבת קטנה לפנקייקים אישיים, אפשר להכין כמה פנקייקים קטנים על אותה מחבת.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
4 תגובות
  1. YAFIT 3 חודשים לפני
    הגב

    נהדר

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה יפית!

  2. דפנה 2 חודשים לפני
    הגב

    היי, האם ניתן לשלב קמחים אחרים ובאיזה הרכב? לאו דווקא כשרים לפסח ולאו דווקא נטולי גלוטן? קמח חיטה מלאה? קמח לבן?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי דפנה. אפשר. את יכולה לשלב כל סוג קמח שבא לך בתנאי שאת לא חורגת מסה״כ משקל הקמחים שבמתכון. הבלילה אמורה להיות סמיכה. בהצלחה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם