תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)

מאת

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)

עד עכשיו כהרגלי פרסמתי אך ורק מנות טבעוניות מתוקות כשרות לפסח: עוגיות קוקוס, חטיף מצות עם שוקולד וחמאת בוטנים, עוגת טראפל שוקולד. מה לעשות – אני קונדיטורית, וזה העולם שלי. אבל גם קונדיטוריות מדי פעם (הלוואי שרק מדי פעם) אוכלות אוכל אמיתי. ועל המשבצת הזו בחג מככב אצלי תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית כשר לפסח.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)

סיפרתי לכם על אהבתי לפטריות בפוסט עם מתכון מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן. אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל פטריות תפסו אצלי את מקום הבשר, ומרגישות לי היום במרקם ובטעם כמשהו “בשרי”.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)
יאמי ברמות על חלל

התחושה הזו ניכרת במיוחד בתבשיל הזה. אולי כי יש בו רוטב עשיר ומתובל שמזכיר לי גולש הונגרי, גם במראה וגם בצבע. ואולי כי הוא מוגש על פירה, שלרוב מהווה תוספת ל, ולא מתפקד כפרטנר שווה ערך.

ההכנה פשוטה מאוד: גם של תבשיל הפטריות, ובטח ובטח של הפירה. אני הצעתי את נבחרת התבלינים שלי, אבל אם בא לכם, אתם יכולים לשחק עם הטעמים.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)
מתנה אכילה ממני אליכם לחג 🙂

בגדול מדובר בשני מתכונים נפרדים שקיבצתי לפוסט חגיגי אחד, כי לדעתי השילוב מושלם ומתאים להיות מנה עיקרית מזינה וטעימה בשולחן ליל הסדר. וגם בכל ארוחה אחרת כמובן. בקיצור, לרגל החג הרווחתם שני מתכונים בפוסט אחד 🙂

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)

אם תנסו אותם בנפרד, אני לא איעלב. אבל ממש ממליצה לנסות ביחד, כי תראו כמה זה נראה טוב! אמא שלי הייתה שותפה לבישול וממש אהבה את התוצאה. והיא בכלל לא טבעונית. ויודעת הרבה מאוד על אוכל טעים.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)
ביס של אושר

ומי שהכי נהנתה זו כמובן אני. הביס הזה שאתם רואים הלך ישירות לפה שלי, ואליו הצטרפו ביסים רבים אחרים 🙂 מדובר במנה נפלאה: טעימה, מזינה, ללא גלוטן וכשרה לפסח, פשוטה להכנה. מה עוד צריך כדי שיהיה חג שמח? רק משהו מתוק. אבל עם זה אתם מסודרים – פשוט תבדקו את ארבעת הפוסטים הקודמים שלי. אם אתם מכינים את המנה הזו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג ממש שמח וטעים! נתראה בחול המועד, ובינתיים – בתאבון.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3-4 מנות:
פירה כרובית:
1 ראש כרובית, מפורק לפרחים
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות בינוניות
מלח ופלפל לפי הטעם
תבשיל פטריות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 חבילות פטריות (אצלי שיטקי, שימג’י ושינוקי), חתוכות גס
1 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סילאן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
הגשה:
כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הפירה: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את פרחי הכרובית. מבשלים 10 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה והכרובית מתרככים.
  2. מכבים את הלהבה, מסננים את המים וטוחנים את הירקות עם מועך או במעבד מזון עד שמתקבל פירה במרקם כמעט חלק (לא חייב להיות קרם). מתבלים ומשאירים בצד.
  3. מכינים את תבשיל הפטריות: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
  4. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך וטיפה מזהיב.
  5. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
  6. מוסיפים את המים, הרסק, הסילאן והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, כ-15 דקות, או עד שהפטריות מתרככות, והנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  7. מגישים את תבשיל הפטריות עם פירה הכרובית. לפני ההגשה מפזרים כוסברה או בצל ירוק.

 

הערות:

  • אפשר להכין את פירה הכרובית ללא תפוחי האדמה. אני פשוט אוהבת להוסיף אותם איפה שרק אפשר.
  • אפשר להשתמש בפטריות מכל זן שקיים ושאתם אוהבים: שמפיניון, יער, פורטובלו וכו’.
  • התיבול כרגיל בגדר המלצה. לכו עם האמת שלכם בנושא 🙂
  • אם אתם אוהבים הרבה רוטב, אפשר להכפיל את כמות המים במתכון, אבל לקראת סוף הבישול יש להוסיף למחבת 1 כף קורנפלור מהול ב-2 כפות מים. זה יסמיך את הרוטב.
  • השילוב של שני מרכיבי המנה מושלם לטעמי. כמובן אפשר להכין כל אחד מהם בנפרד. אלה שתי מנות אוטונומיות וטעימות מאוד.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
4 תגובות
  1. מיכל 2 חודשים לפני
    הגב

    נראה אסתטי ונפלא.
    בטוח גם מוצלח, כיתר מתכונייך.
    אנסה ממש ממש בקרוב ואחזור עם תגובה.

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה, מיכל! איזה כיף לקבל תגובות כאלה 🙂 מקווה שתאהבי את המנה לפחות כמוני. שיהיה חג שמח!

  2. מירי 4 שבועות לפני
    הגב

    נשמע שילוב טעים בטירוף.
    שתי המאכלים הכי טעימים ביחד!!

    עושה חשק ללכת להכין אפילו באמצע הלילה 🙂

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      וואו, איזו תגובה כיפית 🙂 תודה רבה מירי!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם