קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)

מאת

קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)

החג הזה הוכיח מעבר לכל ספק את מה שידעתי כבר מזמן – כולם אוהבים קינוחים טעימים שנראים מרשים, אבל בעצם מאוד פשוטים להכנה. עוגת הטראפל הטבעונית היא סימן הקריאה בסוף המשפט הזה. כל כך הרבה אנשים הכינו אותה בחג, שלא האמנתי למבול התמונות, התגובות והפרגון. תודה – עשיתם לי חג שמח! ומכיוון שאני לומדת מהר, הנה לכם עוד מנה אחרונה טעימה, יפה, חגיגית והכי קלה להכנה שיש – קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים בלבד.

כי אחרי ליל הסדר כל מה שצריך זה קינוח שאפשר לתקתק בכמה דקות עבודה. הכי מושלם לחול המועד, וללא ספק מתאים גם לארוחה של החג השני. רק תראו כמה הוא יפה!

את הקינוח הזה הכנתי בשיתוף פעולה עם תנובה. נכון שלנו, טבעונים, יש אופציה להכין קצפת מקרם קוקוס. אבל בואו נודה בזה – היא לא הכי יציבה, וצריך לקרר את הקרם לילה לפני, ולהפריד בזהירות את החלק השומני מהמים. בקיצור – קצת בלגן. השמנת הצמחית היא פתרון מעולה לקינוח ספונטני שמעוטר בערימת קצפת סמיכה ויציבה, שתשרוד גם שינוע.

קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)
ענני קצפת

שינוע ממקום למקום זה אכן דבר נפוץ בחגים, כי כולן מארחים את כולם. לכן קינוחי כוסות או צנצנות הם פתרון נפלא לקושייה “איך מתארחים בלי שמגיעים בידיים ריקות”.

הייתי רוצה להרחיב קצת לגבי ההכנת, אבל אין לי באמת מה להגיד. הכל כל כך פשוט, שזה פשוט לא יאומן. הרי מה כבר אפשר לעשות עם 3 מרכיבים? 🙂

אבל כן צילמתי לכם סרטון קצר שמראה כמה קל להפוך קינוח פושטי ומובן מאליו למשהו מאוד אסתטי ומגרה חושים. בעיקר את בלוטות הרוק.

קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)
לצלול לתוכו..

אני הלכתי על צבעים מונוכרומטיים, וקישטתי את הקינוח בגילופי שוקולד מריר. הכי קל לייצר אותם בעזרת קולפן ירקות. ואם אין, אפשר גם לגרד בפומפייה או לקצוץ דק עם סכין. אבל תרגישו חופשי לקשט את החמודים האלה איך שבא לכם: תותים טריים, פירות חתוכים אחרים, קוקוס קלוי, פיסטוק קצוץ, שברי פקאנים מסוכרים. לא חסר אופציות טעימות.

קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)
ביס חלומי

וככה ב-15 דקות עבודה תקבלו קינוח טעים ומהמם שנותן פייט אמיתי לקינוחים מושקעים שמבוססים על הרבה יותר מרכיבים. הוא מאוד שוקולדי וקטיפתי. הקצפת האוורירית מאזנת את המרקם ומוסיפה טעם של ילדות. הוא נטול גלוטן, פרווה וכמובן כשר לפסח. תכינו מנה כפולה – הבייבי הזה נגמר לפני ששמים לב 🙂 ואם אתם מכינים אותו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או  באינסטגרם. מועדים לשמחה, חברים, ובתאבון!

קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים (כשר לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-6 קינוחים אישיים:
200 גרם שוקולד מריר
180 מ”ל (3/4 כוס) משקה סויה תנובה
200 מ”ל (1 מיכל) שמנת צמחית תנובה
הגשה:
גילופי שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הגנאש: מביאים את משקה הסויה לסף רתיחה, סוגרים את האש, מוסיפים את השוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
  2. מעמידים כוסות הגשה על קרש או תבנית ומחלקים את הגנאש בין הכוסות עד בערך 1/3 גובה (3 כוסות גדולות, כמו בתמונות, או 6 כוסות שוט). מעבירים למקרר.
  3. מכינים את הקצפת: יוצקים את השמנת הצמחית לקערה ומקציפים בעזרת מיקסר ידני (או מיקסר עם וו בלון) עד שמתקבלת קצפת סמיכה ויציבה.
  4. מוציאים את הכוסות מהמקרר, מניחים מעל הגנאש כמה כפות נדיבות של הקצפת ומקשטים עם גילופי שוקולד מריר.
  5. מגישים מיד או שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את משקה הסויה בכל חלב צמחי אחר שאוהבים.
  • אם אין לכם קולפן, אפשר להשתמש בפומפייה, או לקצוץ את השוקולד עם סכין.
  • אפשר לקשט את הקינוח עם שברי אגוזי פקאן, שקדים, פיסטוק, קוקוס קלוי. אפשר לפזר סוכריות צבעוניות. אפשר לשדרג בפירות טריים, למשל תותים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם