עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

מאת אולגה טוכשר
אפריל 15, 2019

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

איזה כיף – החג מגיע ממש בסוף השבוע הזה. אחרי ששיתפתי כאן את מתכוני עוגיות הקוקוס וחטיף המצות עם שוקולד וחמאת בוטנים, הגיע הזמן של כוכבת שולחן ליל הסדר שלי השנה – עוגת טראפל שוקולד טבעונית כשרה לפסח. זאת העוגה הפשוטה ביותר שקיימת בעולם הזה, ויחד עם זאת הכי טעימה. תחשבו על טראפל שוקולד – אז כזה, רק בעוגה 🙂 גם אם אף פעם לא הצלחתם להכין קינוח טעים ומרשים, או לצורך העניין אתם על הפנים בקינוחים באופן כללי, ויש לכם חרדות איומות – השנה אתם הולכים לקבל חוויה מתקנת ולהפתיע את כולם. תישארו איתי..

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

את העוגה המקורית הכנתי פעם בהזמנה לבחור שרצה להפתיע את החברה שלו שמאוד אוהבת שוקולד. מתוך הזדהות מוחלטת המצאתי בשבילה את העוגה הזו, שהיא הדבר הקרוב ביותר לממתק שוקולד. רק מרשים יותר. פרסמתי את התמונה באינסטגרם, ומאז אני לא מפסיקה לקבל בקשות לשתף את המתכון. ערב פסח זו הזדמנות מעולה סוף סוף לעשות זאת.

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)
כמו טראפל שוקולד, רק בעוגה

כי מדובר בעוגה שלא רק יפה, טעימה ופשוטה להכנה, ללא אפייה, אלא גם כשרה לפסח! לא – אין דברים כאלה. היא פשוט מושלמת 🙂 וכמו כל טראפל שמכבד את עצמו, גם היא מעוטרת בשכבת קקאו איכותי ובנוסף מקושטת בחצאי תותים שעדיין בעונה.

ההכנה לא רק פשוטה, אלא גם ממש זריזה. את התחתית מכינים תוך כמה דקות ספורות במעבד מזון, את שכבת השוקולד מכינים תוך עוד כמה דקות ספורות במיקרוגל או על באן מרי. לכמה דקות הגענו? נגיד ואתם לא הכי מנוסים במטבח, עדיין ייקח לכם גג 20 דקות. ועוד איזה 3 שעות לייצב אותה במקפיא. אבל היי – זה אומר שאפשר להכין את העוגה מראש, להקפיא ולשנע ממש בלי בעיה לארוחת החג.

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

הקוטר של העוגה לא גדול, אבל אל תמהרו להכפיל את הכמויות. את העוגה הזו אפשר לחלק בקלות ל-20 מנות, ואולי אפילו יותר. היא מאוד עשירה ומרוכזת, ומספיק לאכול ממנה פרוסה ממש דקיקה, והיא כבר תסגור את פינת המתוק שאחרי האוכל. כי זה כמעט 100% שוקולד!

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)
ביס שוקולדי מטורף

ולא סתם שוקולד, אלא שוקולד קטיפתי מעולה שנמס על הלשון, שמונח על תחתית קראנצ’ית שכזאת, שמשליחה את המרקם החלק של הטראפל. שחיתות מטורפת שהופכת את ארוחת החג לחגיגת טעמים. חובה לכל אוהבי שוקולד, חובה לכל מי שרוצה להפגיז עם קינוח בלתי נשכח, שאף אחד לא ינחש כמה מעט עמלתם עליו. אם אתם מכינים את העוגה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה עוד מעט עם מתכוני פסח נוספים, ובינתיים שיהיה חג שמח ובתאבון!

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס”מ:
תחתית:
1 כוס שקדים
4 תמרים לחים, מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
שכבת טראפל שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
250 מ”ל (1 כוס + 1 כף) קרם קוקוס
הגשה:
אבקת קקאו
תותים טריים חצויים

 

אופן הכנה:

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מרפדים את הדופן בשקף או פס נייר אפייה.
  2. מכינים את התחתית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת פירורית דקה ודביקה.
  3. מעבירים את המסה לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא.
  4. מכינים את שכבת הטראפל: שמים את השוקולד וקרם הקוקוס בקערה ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה, מבריקה וסמיכה.
  5. יוצקים את השוקולד מעל התחתית, טופחים כמה פעמים על השיש, מיישרים ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, או עד שהעוגה מתייצבת לגמרי. כ-30 דקות לפני הגשה מעבירים למקרר.
  6. מנפים מעל אבקת קקאו, מקשטים בחצאי התותים ומגישים. טובלים סכין במים רותחים, מנגבים וחותכים את העוגה למשולשים קטנים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • כשעה לפני הגשה מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר.
  • אפשר להחליף את השקדים באגוזים, אגוזי לוז או אגוזי פקאן.
  • אפשר להחליף את המייפל בסילאן.
  • טעם הקוקוס בשכבת הטראפל לא מורגש. אבל אם אתם ממש לא אוהבים קרם קוקוס, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של כל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את העוגה לפי הטעם האישי. ממליצה לא לוותר על הקקאו.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

114 תגובות

  1. שלום לך.
    עוגה מדהימה ביופיה.
    שאלות:
    1.האם את מקלפת את השקדים לפני הטחינה?
    2. להפחתת קלוריות, 1/2 מכמות הקרם תוריד מחצית בערך מהגובה לא?

    1. הי מיכל. תודה רבה! אני לא מקלפת את השקדים. ולגבי הפחתת מסת העוגה – היא אכן תהיה נמוכה. היא מראש באה לא הכי גבוהה, כי אין צורך. היא הרי מאוד מאוד שוקולדית ועשירה. ממליצה פשוט לאכול חתיכות קטנות ממנה, אבל להכין כמות מלאה, כדי לשמור על המראה החגיגי 🙂 חג שמח!

    2. שלום לך. ראשית העוגה נריאת מדהים. אבל הכנתי אותה בתבנית 24 והיא מאוד נמוכה. מה אפשר להוסיף כדי שתגבה קצת. לא חושבת להוסיף שוקולד כי זה יהיה יותר מידי. אשמח לרעיון. המון תודות

      1. הי מיכל, לא הכפלת את הכמויות? הגיוני שהיא תהיה נמוכה.. בכל אופן, אפשר להוסיף גובה עם למשל קצפת ותותים. זה גם יותר אוורירי. בהצלחה וחג שמח!

    3. שלום וברכה
      מה מייצב את העוגה ..כי בעצם שום דבר לא מחזיק אותה, האם לא כדאי להוסיף אגר אגר?

      1. הי הילה. מה שמייצב את העוגה זה חמאת קקאו שבשוקולד. יחד עם השומן שבקוקוס זה עובד מעולה, ואין שום צורך המייצבים נוספים. בהצלחה!

    4. הכנתי את העוגה לסדר פסח זוגי שסידרה לנו הקורונה.. יצא מושלם! הכנתי חצי מהכמות(בדיעבד הייתי מכינה הרבה פחות לשניים), לא הייתה לי תבנית קטנה אז הכנתי בקערה שבסוף הפכתי: בחרתי קערה קטנה יחסית, הכנתי את הבסיס וקרצתי ממנו עיגול בקוטר של הקערה ושמתי בפריזר לייצוב. הנחתי ניילון נצמד בתוך הקערה, שפכתי פנימה את מסת השוקולד, ואחרי שהתקשתה קצת בפריזר חיברתי את התחתית מלמעלה. בהגשה זה יצא ממש בקלות עם הניילון הנצמד והיה מהמם טעים ומשמח!!! לגמרי הולך להיות מתכון קבוע שלי. תודה רבה!

      1. הי זהר, איזו דרך יצירתית ויפה לבין את הקינוח! שמחה שאהבתם 🙂 אם צילמת, מוזמנת להעלות אצלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה חג שמח!

    1. הי קרן. אני לא יודעת מה זה תמרים רגילים, אבל בטוח אפשר 🙂 פשוט תדאגי שהתערובת אחרי הטחינה תרגיש דביקה. אם היא לא תהיה מספיק דביקה, תוסיפי עוד קצת מייפל וטיפה שמן קוקוס. בהצלחה וחג שמח!

  2. המתכון נראה ממש קליל להכנה והתמונות יפיפיות, חושבת להכין לערב החג כקינוח אישי בכוסות קטנות (אין לי עגולה בקוטר 18), האם נראה לך שמתאים כקינוח כוסות ?

    1. הי ענת, תודה רבה! לדעתי יכול להתאים, אבל ב-2 תנאים: אל תקפיאי, תשמרי מלחתכילה במקרר. ואל תעשי מנות גדולות, כי זה עשיר מאוד מאוד! שיהיה בהצלחה וחג שמח!

  3. כשאת כותבת קרם קוקוס זה אומר שצריך להשתמש רק בשכבה של השומן או בהכל?
    חדשה בתחום הטבעוני אז יכל להיות שאני מדברת שטויות… חחח

    1. הי רעות, נעים מאוד והכל בסדר. אין דבר כזה שאלות לא רלוונטיות 🙂
      צריך להשתמש בכל תכולת פחות קרם הקוקוס. לא מקציפים, אז גם לא צריך להפריד. שיהיה בהצלחה עם העוגה וחג שמח!

  4. היי, העוגה נראית מהמם! אני אלרגית לשקדים ואגוזים… יש לך רעיון למה ניתן לשים במקום?

    1. הי הדר, תודה רבה! אפשר קשיו ובוטנים, אם זה לא נכלל באלרגיה. אם לא, לטחון עוגיות כשרות לפסח. בהצלחה וחג שמח 🙂

      1. אח”כ קראתי שוב את המתכון וראיתי שאין צורך חח. תודה רבה על התגובה המהירה!! ❤

  5. אולגה הנדירה! הכנתי הערב ויצא מעדן !!!! כמה פשוט-ככה טעים . 🙏👌🙏 תודה וחג שמח !!!

    1. הי מיטל, איזה כיף לשמוע! הכי שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת לפרסם בעמודים שלי בפייס או באינסטגרם. שיהיה חג שמח 🌸

    1. הי מיכל. אין צורך – אפשר לשמור את העוגה במקרר, לדעתי לפחות שבוע. עדיף בלי התותים, הם מתחילים לנבול בשלב כלשהו..

  6. שלום לך.
    שאלות נוספות:
    1.למה את מרפדת את תחתית העוגה ואת השוליים?
    2. ואם אני שמה את הבצק ושכבת הקרם,זה יהיה יציב על הנייר ולא “ירקוד” לי?

    1. 1. פשוט יותר קל לשלוף ככה את העוגה מהתבנית
      2. בלי תבנית? בטוח ירקוד. חייבים תבנית או רינג. העוגה מתייצבת בקירור.

      1. שלום לך.
        הכנתי את העוגה.
        המתכון כל-כך מדוייק ופשוט.
        יצאה נפלאה.
        ובהחלט לא רק טבעונים נהנו ממנה.
        היא תהפוך לעוגה קבועה, ולא רק לפסח.
        תודה לך.

    1. הי רגינה. באופן עקרוני כן, אבל לדעתי תצטרגכי להוסיף 50% למצרכי המתכון. תלוי בגודל התבנית.

    2. היי אולגה! נראה מדהים, אם אשתמש בתבנית של 28 זה יכול לעבוד או שלא תהיה מספיק יציבה? ובכמה להגדיל את הכמויות?

      1. הי ליאת, תודה רבה! העוגה תתייצב בכל תבנית, לא משנה מה הגודל שלה. 28 זה ענק. את תצטרכי לעשות כפול 3 לפחות, ועדיין העוגה תהיה לך נמוכה. לכמה אנשים היא מיועדת? למה התבנית כל כך גדולה? 🙂

        1. אין לי פשוט בבית תבניות קטנות יותר 😳 זה לא מיועד ליותר מידיי אנשים, אראה אם יש לי אופציה לקנות קטנה יותר! תודה!
          ולגבי הבסיס, יש לי אגוזי לוז טחונים, אפשר להשתמש בהם במקום שקדים? אם כן בריזו כמות להמיר?

          1. ממליצה להשיג תבנית או רינג קטן יותר, אפילו חד פעמי יילך. העוגה מאוד עשירה ואי אפשר לאכול ממנה יותר מדי. אפשר להסתדר עם קוטר קטן 🙂 לגבי ההמרה – אותה הכמות. בהצלחה ושבת שלום 🙂

  7. היי אולגה, אפשר פשוט להשתמש בשקד טחון? או שצריך מרקם יותר גס של התערובת?
    ואם אפשר, מה הכמות הנדרשת?
    תודה!

    1. הי אפרת, אין באמת חוקים 🙂 עם שקד טחון המרקם יהיה ממש חלק ולא תרגישי גושים. זה בסדר גם. צריך את אותה הכמות אני מאמינה. בהצלחה וחג שמח!

  8. היי אולגה, העוגה ניראת נהדר! כ”כ פשוט ובכל זאת הסתבכתי: הקרם התפרק לי תוך כדי חימום ועירבוב על בן מרי. המים לא נגעו בתחתית הקערה. השתמשתי בשוקולד מריר 85% וחלב קוקוס של חברת אירודי (19%שומן).יש לך מושג למה זה קרה לי?

    1. הי גולן, מקווה שהנזק לא היה בלתי הפיך. אקדים ואומר שכשמשהו מתפרק, לרוב אפשר לחבר את זה בחזרה (נשמע קצת פילוסופי אפילו 😊) בעזרת בלנדר מוט או ערבוב עוצמתי אחר, כי מדובר באמולסיה. אני לא בטוחה מה קרה, אבל מניחה שפוט היה צריך כל הזמן לערבב. מה שלום העוגה?

  9. רוצה להכין את העוגה להערב.
    נוזל קוקוס גם יכול לעבוד?
    ואם עושה עם שמנת רגילה האם עדיין להמיס בבן מארי ביחד עם השוקולד?
    תודה וחג שמח

  10. כשקיבלתי את המתכון במייל ישר קניתי קרם קוקוס ושוקולד מריר. כמה שעות לפני ליל הסדר באמת מוניתי לאחראית עוגה ורצתי למטבח.
    הכפלתי כמויות, אבל בתבנית 24 העוגה לא יצאה מאוד גבוהה (וטוב שכך, כי אמאלה כמה שוקולד), אז הוספתי עליה קצפת רכה ומלא תותים ופרחי כובע הנזיר, בשביל השופוני 😉 יצאה עוגה מהממת. השוקולד עשיר ונמס בפה וקצפת מאוד איזנה אותו.
    תודה על מתכון נהדר! חג שמח

    1. הי, איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת. אם צילמת את כל השופוני, מוזמנת לפרסם בדף שלי בפייס או באינסטגרם 🙂 חג שמח!

  11. חייבת להודות על המתכון הנפלא.
    הכנתי בטעות בתבנית של 24, נבהלתי מהגובה שיצא אבל מהר מאוד הבנתי שזה מותאם ובטעם בהחלט הולך לפצות
    היתה התלהבות גדווולה, המון תודה .אין לי ספק שץהפוך לעוגה קבועה ולא רק לפסח!!

    1. הי שרי, תודה! הולך, אבל צריך להפחית 50 מ״ל מהחלב הצמחי. בהצלחה!

  12. בוקר טוב, נשמע מעולה !! האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בחלב רגיל ? המרקם יהיה זהה ?

    1. הי מזל, תודה רבה! המרקם יותר קטיפתי כשמשתמשים בקרם קוקוס או שמנת צמחית, אבל גם עם חלב זה יהיה טעים מאוד. בהצלחה 🙂

  13. היי אולגה, אשמח להמיר את שמן קוקוס במה אפשר? , תודה על מתכונים נהדרים

    1. הי אורלי, מה שיש לך זה חלב קוקוס. בעיקרון אפשר להשתמש גם, אבל מרקם העוגה יהיה קצת פחות קרמי. יש בחלב קוקוס פחות אחוזי שומן מהקרם.

  14. היי!
    נראה מעולה 🙂
    אם אני רוצה להכין בתבנית 20, צריך להגדיל כמויות? אם כן בכמה?
    או שהעוגה פשוט תהיה טיפה יותר נמוכה אבל לא קריטי?

    1. הי שקד, העוגה כבר לא כל כך גבוהה, אז הייתי ממליצה להגדיל ב-50%. בהצלחה וחג שמח!

  15. הכנתי אתמול ויצא מוצלח מאוד!! יש לי ספק קטן, את השתמשת בקרם קוקוס מומתק או ללא תוספת סוכר?

    1. הי, שמחה לשמוע. האמת היא שאין לי מושג – לא הסתכלתי על הרכיבים של קרם קוקוס. אני משתמשת בקרם קוקוס רגיל מהסופר, כזה שבא בפחיות. די סטנדרטי. למה? יצא מתוק מדי?

  16. עוגה פשוט מושלמת! הכנתי לארוחת חברים וכולם התענגו.
    שאלה: יש דרך לעשות את שכבת השוקולד קצת יותר רכה?

    1. הי אורלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל לשאלתך – כן, אם לא חייבים שזה יהיה ללא גלוטן או כשר לפסח.

  17. שלום אולגה, המתכונים שלך נהדרים אחד אחד.. פשוט שמחה להכיר את האתר!
    האם לדעתך במקום מייפל שפשוט אין לי בבית, סירופ עולש יעבוד? אולי יותר בכמות כי הוא מתוק באותה מידה?

    1. הי הילה, תודה רבה! אני לא מכירה את המוצר הזה, אבל בהחלט אפשר להמתיק את המסה עם מה שבא לך. בהצלחה 🙂

      1. יצא מצויין מסתבר שזה עובד גם עם עולש (שממש טוב למי שבעייתי לו סוכר, יש לו ערך גליקימי נמוך) וגם סוכר קוקוס raw עבד מצויין

    1. הי שירלי. כל פרי שאת אוהבת יעשה את העבודה. אם את מכינה עכשיו, אפשר לקשט בפטל טרי, אוכמניות, תאנים. ואפילו כבר ראיתי תותים

  18. היי אולגה
    הכנתי לכבוד היום נישואין
    ולמרות שאנחנו בית של שוקולד
    זה היה מדי כבד לכולנו!
    האם אין טעות במתכון – מדובר ב3וחצי חבילות שוקולד מריר על 1 קרם קוקוס 250מל?
    ביחס לא טבעוני שמים שמנת מתוקה על אחד וחצי שוקולד, זה יותר מפי 2 לטובתך!

    האם בדיעבד אחרי שהתבנית נשארה מלאה אפשר אולי להקציף את זה לקבל מוס יותר אוורירי?

    תודה!

    1. הי שלי, כמו שאפשר להבין מהכותרת, לא מדובר בעוגת מוס. לכן היא לא אוורירית. היא דחוסה ועשירה כמו טראפל. וזה כל הפואנטה. אוכלים ממנה חתיכות קטנות.

      1. הי אולגה
        אחרי לילה במקרר ובלי פיתויים נוספים מסביב… טעימה נוספת ו…
        אני חוזרת בי מהביקורת!
        פשוט מעולה,מרוכז ועשיר!
        אני חוזרת להגיב ועוברת שוב על המתכון ורואה שזה אכן נראה בתמונה כבד ולא מוס כמו שחשבתי
        נראה שהתמונה של טאפלס כעוגה עגולה וכחתיכה ככ גדולה ומשולשת הטעתה אותי לחשוב שזו עוגה
        כשלמעשה זה כדורי טראפלס שהתחפשו לעוגה (: ממש עלו כיתה

  19. שלום אולגה
    -אפשר להשתמש בשמנת מתוקה צמחית במקום קרם קוקוס?
    -ואם אשתמש בקרם קוקוס, אז כולו-גם החלק הקשה וגם הסמיך שמתחתיו?
    אשמח לתשובותייך

    1. הי מיכל. אפשר שמנת צמחית. וגם קרם קוקוס כולו. לשקשק לפני השימוש ולא לקרר

  20. שלום אולגה.
    שאלה נוספת.
    אינני מוצאת תמרים לחים (אולי תלוי בעונה), יש תחליף לזה?

    1. תמרים יש בכל העונות. הם לא צריכים להיות טריים. רבל אפשר להחליף אולי בצימוקים

  21. שאלות נוספות:
    1. אפשר להחליף את התמרים הלחים בתמרים מג’הול?
    2. לפזר קקאו, רק עם ההגשה?
    3. תותים? רק עם ההגשה?
    4. זו עוגת מקרר, נכון?

    1. תמרים מג׳הול זה התמרים הלחים שאני מדברת עליהם 🙂
      כן וכן לגבי הקקאו והתותים. זאת עוגה שמקפיאים ואז מעבירים למקרר

  22. שלום,
    האם ניתן להקציף חלק מקרם הקוקוס (אחרי קירור) כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר? ולהמיס את השוקולד עם שאר הקרם?
    תודה רבה!

    1. הי יעל, ברמה תיאורטית כן. ברמה מעשית זה לא יהפוך את העוגה להרבה יותר אוורירית. מה גם, זה עוגת טראפל, זה לא מוס שוקולד – היא אמורה להיות דחוסה ועשירה.

  23. שלום אולגה.
    מספר שאלות, לסיום סיומת:

    1.אני מכינה את העוגה יומיים לפני אירוח,
    אז את מציעה שתהיה במקפיא עד שעה לפני ההגשה?
    או
    במקפיא להקפאת הבסיס והחומר (בנפרד, ככתוב במתכון)
    ואז יומיים להשאיר במקרר?

    2.לא השתמשתי בשקף (לא הסתדרתי איתו) וכן בבסיס מנייר,
    אז
    צריך במקום זה לשמן תבנית?
    ואם כן
    באיזה חומר?

    3.להגשה, אשים קקאו ותותים (ככתוב במתכון),
    מה את עושה אם נשאר מהעוגה , תכניסי למקרר/להקפאה?

    4.החזרה למקרר, עם התותים?
    (כדי שלא יהיו מושים)

    אודה על תשובותייך

    1. הי, מה זאת אומרת להקפיא בנפרד? בסיס בנפרד ושכבת הטראפלס בנפרד? זה בלתי אפשרי. איך תחברי אותם?
      צריך להכין את כל העוגה ולהקפיא. להעביר מהמקפיא למקרר 3-4 שעות לפני הגשה ולפני הגשה לקשט בקקא ותותים.
      אם את לא משתמשת בשקף או נייר אפייה, את לא תצליחי להוציא את העוגה מהתבנית. לא יעזור שמן – זו לא עוגה אפויה. תוכלי להגיש אותה ישירות מהכלי.
      את שאריות העוגה אפשר לשמור במקרר. ברור שבאיזשהו שלה התותים יתרככו – עדיף לאכול אותם ביום ההגשה.

  24. שלום
    העוגה נראית מדהים
    אני רוצה להכין אותה ליומולדת של בתי
    האם ניתן להכין אותה 24 שעות לפני, לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר 3-4 שעות לפני ההגשה?
    תודה וחג שמח

    1. הי טליה, תודה רבה! בהחלט אפשר להכין מראש, בדיוק כמו שכתבת 🙂 חג שמח ומזל טוב!

  25. היי, האם אפשר להחליף את השוקולד המריר( שעדיין מכיל סוכר) במשהו אחר, ללא סוכר?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה