עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

מאת

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

איזה כיף – החג מגיע ממש בסוף השבוע הזה. אחרי ששיתפתי כאן את מתכוני עוגיות הקוקוס וחטיף המצות עם שוקולד וחמאת בוטנים, הגיע הזמן של כוכבת שולחן ליל הסדר שלי השנה – עוגת טראפל שוקולד טבעונית כשרה לפסח. זאת העוגה הפשוטה ביותר שקיימת בעולם הזה, ויחד עם זאת הכי טעימה. תחשבו על טראפל שוקולד – אז כזה, רק בעוגה 🙂 גם אם אף פעם לא הצלחתם להכין קינוח טעים ומרשים, או לצורך העניין אתם על הפנים בקינוחים באופן כללי, ויש לכם חרדות איומות – השנה אתם הולכים לקבל חוויה מתקנת ולהפתיע את כולם. תישארו איתי..

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

את העוגה המקורית הכנתי פעם בהזמנה לבחור שרצה להפתיע את החברה שלו שמאוד אוהבת שוקולד. מתוך הזדהות מוחלטת המצאתי בשבילה את העוגה הזו, שהיא הדבר הקרוב ביותר לממתק שוקולד. רק מרשים יותר. פרסמתי את התמונה באינסטגרם, ומאז אני לא מפסיקה לקבל בקשות לשתף את המתכון. ערב פסח זו הזדמנות מעולה סוף סוף לעשות זאת.

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)
כמו טראפל שוקולד, רק בעוגה

כי מדובר בעוגה שלא רק יפה, טעימה ופשוטה להכנה, ללא אפייה, אלא גם כשרה לפסח! לא – אין דברים כאלה. היא פשוט מושלמת 🙂 וכמו כל טראפל שמכבד את עצמו, גם היא מעוטרת בשכבת קקאו איכותי ובנוסף מקושטת בחצאי תותים שעדיין בעונה.

ההכנה לא רק פשוטה, אלא גם ממש זריזה. את התחתית מכינים תוך כמה דקות ספורות במעבד מזון, את שכבת השוקולד מכינים תוך עוד כמה דקות ספורות במיקרוגל או על באן מרי. לכמה דקות הגענו? נגיד ואתם לא הכי מנוסים במטבח, עדיין ייקח לכם גג 20 דקות. ועוד איזה 3 שעות לייצב אותה במקפיא. אבל היי – זה אומר שאפשר להכין את העוגה מראש, להקפיא ולשנע ממש בלי בעיה לארוחת החג.

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

הקוטר של העוגה לא גדול, אבל אל תמהרו להכפיל את הכמויות. את העוגה הזו אפשר לחלק בקלות ל-20 מנות, ואולי אפילו יותר. היא מאוד עשירה ומרוכזת, ומספיק לאכול ממנה פרוסה ממש דקיקה, והיא כבר תסגור את פינת המתוק שאחרי האוכל. כי זה כמעט 100% שוקולד!

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)
ביס שוקולדי מטורף

ולא סתם שוקולד, אלא שוקולד קטיפתי מעולה שנמס על הלשון, שמונח על תחתית קראנצ’ית שכזאת, שמשליחה את המרקם החלק של הטראפל. שחיתות מטורפת שהופכת את ארוחת החג לחגיגת טעמים. חובה לכל אוהבי שוקולד, חובה לכל מי שרוצה להפגיז עם קינוח בלתי נשכח, שאף אחד לא ינחש כמה מעט עמלתם עליו. אם אתם מכינים את העוגה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה עוד מעט עם מתכוני פסח נוספים, ובינתיים שיהיה חג שמח ובתאבון!

עוגת טראפל שוקולד טבעונית (כשרה לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס”מ:
תחתית:
1 כוס שקדים
4 תמרים לחים, מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
שכבת טראפל שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
250 מ”ל (1 כוס + 1 כף) קרם קוקוס
הגשה:
אבקת קקאו
תותים טריים חצויים

 

אופן הכנה:

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מרפדים את הדופן בשקף או פס נייר אפייה.
  2. מכינים את התחתית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת פירורית דקה ודביקה.
  3. מעבירים את המסה לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא.
  4. מכינים את שכבת הטראפל: שמים את השוקולד וקרם הקוקוס בקערה ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה, מבריקה וסמיכה.
  5. יוצקים את השוקולד מעל התחתית, טופחים כמה פעמים על השיש, מיישרים ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, או עד שהעוגה מתייצבת לגמרי. כ-30 דקות לפני הגשה מעבירים למקרר.
  6. מנפים מעל אבקת קקאו, מקשטים בחצאי התותים ומגישים. טובלים סכין במים רותחים, מנגבים וחותכים את העוגה למשולשים קטנים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • כשעה לפני הגשה מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר.
  • אפשר להחליף את השקדים באגוזים, אגוזי לוז או אגוזי פקאן.
  • אפשר להחליף את המייפל בסילאן.
  • טעם הקוקוס בשכבת הטראפל לא מורגש. אבל אם אתם ממש לא אוהבים קרם קוקוס, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של כל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את העוגה לפי הטעם האישי. ממליצה לא לוותר על הקקאו.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
50 תגובות
  1. מיכל 4 ימים לפני
    הגב

    שלום לך.
    עוגה מדהימה ביופיה.
    שאלות:
    1.האם את מקלפת את השקדים לפני הטחינה?
    2. להפחתת קלוריות, 1/2 מכמות הקרם תוריד מחצית בערך מהגובה לא?

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי מיכל. תודה רבה! אני לא מקלפת את השקדים. ולגבי הפחתת מסת העוגה – היא אכן תהיה נמוכה. היא מראש באה לא הכי גבוהה, כי אין צורך. היא הרי מאוד מאוד שוקולדית ועשירה. ממליצה פשוט לאכול חתיכות קטנות ממנה, אבל להכין כמות מלאה, כדי לשמור על המראה החגיגי 🙂 חג שמח!

    • עדי בלום 3 ימים לפני
      הגב

      היי, באיזה תחליף ניתן להשתמש במקום התמרים?
      תודה

      • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
        הגב

        אפשר צימוקים

    • אסתר אופיר 2 ימים לפני
      הגב

      שלום לך. ראשית העוגה נריאת מדהים. אבל הכנתי אותה בתבנית 24 והיא מאוד נמוכה. מה אפשר להוסיף כדי שתגבה קצת. לא חושבת להוסיף שוקולד כי זה יהיה יותר מידי. אשמח לרעיון. המון תודות

      • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
        הגב

        הי מיכל, לא הכפלת את הכמויות? הגיוני שהיא תהיה נמוכה.. בכל אופן, אפשר להוסיף גובה עם למשל קצפת ותותים. זה גם יותר אוורירי. בהצלחה וחג שמח!

  2. קרן 4 ימים לפני
    הגב

    שלום אולגה, אפשר להשתמש בתמרים רגילים?

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי קרן. אני לא יודעת מה זה תמרים רגילים, אבל בטוח אפשר 🙂 פשוט תדאגי שהתערובת אחרי הטחינה תרגיש דביקה. אם היא לא תהיה מספיק דביקה, תוסיפי עוד קצת מייפל וטיפה שמן קוקוס. בהצלחה וחג שמח!

      • קרן 4 ימים לפני
        הגב

        תודה רבה 🙂 חג שמח 🌺

  3. Anat Velcher Sokalski 4 ימים לפני
    הגב

    המתכון נראה ממש קליל להכנה והתמונות יפיפיות, חושבת להכין לערב החג כקינוח אישי בכוסות קטנות (אין לי עגולה בקוטר 18), האם נראה לך שמתאים כקינוח כוסות ?

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי ענת, תודה רבה! לדעתי יכול להתאים, אבל ב-2 תנאים: אל תקפיאי, תשמרי מלחתכילה במקרר. ואל תעשי מנות גדולות, כי זה עשיר מאוד מאוד! שיהיה בהצלחה וחג שמח!

      • Hilla Zvulun 4 ימים לפני
        הגב

        just wondering, why not freeze? sorry don’t have a Hebrew
        keyboard.

        • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
          הגב

          הי הילה. אפשר גם להקפיא. עדיף להגיש אבל מהמקרר

          • Hilla Zvulun 3 ימים לפני

            thanks and hag sameach!

  4. רעות 4 ימים לפני
    הגב

    כשאת כותבת קרם קוקוס זה אומר שצריך להשתמש רק בשכבה של השומן או בהכל?
    חדשה בתחום הטבעוני אז יכל להיות שאני מדברת שטויות… חחח

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי רעות, נעים מאוד והכל בסדר. אין דבר כזה שאלות לא רלוונטיות 🙂
      צריך להשתמש בכל תכולת פחות קרם הקוקוס. לא מקציפים, אז גם לא צריך להפריד. שיהיה בהצלחה עם העוגה וחג שמח!

  5. הדר 4 ימים לפני
    הגב

    היי, העוגה נראית מהמם! אני אלרגית לשקדים ואגוזים… יש לך רעיון למה ניתן לשים במקום?

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי הדר, תודה רבה! אפשר קשיו ובוטנים, אם זה לא נכלל באלרגיה. אם לא, לטחון עוגיות כשרות לפסח. בהצלחה וחג שמח 🙂

  6. miriomri 4 ימים לפני
    הגב

    חלב קוקוס גם יהיה בסדר במילוי, במקום קרם קוקוס?

    • אולגה 4 ימים לפני
      הגב

      כן, אין בעיה להשתמש בחלב קוקוס

  7. ‫מעין גלס‬‎ 4 ימים לפני
    הגב

    היי אולגה, האם להשתמש בקרם קוקוס שהיה במקרר לילה?

    • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
      הגב

      הי מעיין, אין צורך. גם ככה ממיסים אותו עם השוקולד.

      • ‫מעין גלס‬‎ 4 ימים לפני
        הגב

        אח”כ קראתי שוב את המתכון וראיתי שאין צורך חח. תודה רבה על התגובה המהירה!! ❤

  8. Nataly 3 ימים לפני
    הגב

    היי. העוגה מראת מדהימה.. אפשר להשתמש בשמנת רגילה במקום?

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      הי, לגרסה חלבית כן. לפרווה אפשר גם שמנת צמחית

  9. טל 3 ימים לפני
    הגב

    הי, במידה ואין לי סירופ מייפל, יש אפשרות לתחליף אחר?

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      הי טל, אפשר לנסות סילאן

      • טל 3 ימים לפני
        הגב

        יש לי גם סירופ אגבה..מתאים?

        • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
          הגב

          כן, תוסיפי לפי הטעם

  10. מיטל 3 ימים לפני
    הגב

    אולגה הנדירה! הכנתי הערב ויצא מעדן !!!! כמה פשוט-ככה טעים . 🙏👌🙏 תודה וחג שמח !!!

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      הי מיטל, איזה כיף לשמוע! הכי שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת לפרסם בעמודים שלי בפייס או באינסטגרם. שיהיה חג שמח 🌸

  11. מיכל 2 ימים לפני
    הגב

    שאלה.
    האם לדעתך אחרי שאוכלים ממנה
    אפשר להחזיר להקפאה?

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי מיכל. אין צורך – אפשר לשמור את העוגה במקרר, לדעתי לפחות שבוע. עדיף בלי התותים, הם מתחילים לנבול בשלב כלשהו..

  12. מיכל 2 ימים לפני
    הגב

    שלום לך.
    שאלות נוספות:
    1.למה את מרפדת את תחתית העוגה ואת השוליים?
    2. ואם אני שמה את הבצק ושכבת הקרם,זה יהיה יציב על הנייר ולא “ירקוד” לי?

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      1. פשוט יותר קל לשלוף ככה את העוגה מהתבנית
      2. בלי תבנית? בטוח ירקוד. חייבים תבנית או רינג. העוגה מתייצבת בקירור.

  13. מיכל 2 ימים לפני
    הגב

    שאלה נוספת:
    הקקאו והתותים רק לפני ההגשה נכון?

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      נכון מאוד 🙂

  14. Regina 2 ימים לפני
    הגב

    היי, שאלה: האם אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק גדולה במקום? בתודה מראש

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי רגינה. באופן עקרוני כן, אבל לדעתי תצטרגכי להוסיף 50% למצרכי המתכון. תלוי בגודל התבנית.

  15. אפרת בכר 2 ימים לפני
    הגב

    היי אולגה, אפשר פשוט להשתמש בשקד טחון? או שצריך מרקם יותר גס של התערובת?
    ואם אפשר, מה הכמות הנדרשת?
    תודה!

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי אפרת, אין באמת חוקים 🙂 עם שקד טחון המרקם יהיה ממש חלק ולא תרגישי גושים. זה בסדר גם. צריך את אותה הכמות אני מאמינה. בהצלחה וחג שמח!

  16. גולן 2 ימים לפני
    הגב

    היי אולגה, העוגה ניראת נהדר! כ”כ פשוט ובכל זאת הסתבכתי: הקרם התפרק לי תוך כדי חימום ועירבוב על בן מרי. המים לא נגעו בתחתית הקערה. השתמשתי בשוקולד מריר 85% וחלב קוקוס של חברת אירודי (19%שומן).יש לך מושג למה זה קרה לי?

    • אולגה טוכשר יום 1 לפני
      הגב

      הי גולן, מקווה שהנזק לא היה בלתי הפיך. אקדים ואומר שכשמשהו מתפרק, לרוב אפשר לחבר את זה בחזרה (נשמע קצת פילוסופי אפילו 😊) בעזרת בלנדר מוט או ערבוב עוצמתי אחר, כי מדובר באמולסיה. אני לא בטוחה מה קרה, אבל מניחה שפוט היה צריך כל הזמן לערבב. מה שלום העוגה?

  17. סיגל אזרפיק יום 1 לפני
    הגב

    רוצה להכין את העוגה להערב.
    נוזל קוקוס גם יכול לעבוד?
    ואם עושה עם שמנת רגילה האם עדיין להמיס בבן מארי ביחד עם השוקולד?
    תודה וחג שמח

    • אולגה טוכשר יום 1 לפני
      הגב

      הי סיגל. כן וכן 🙂 בהצלחה וחג שמח!

      • סיגל אזרפיק יום 1 לפני
        הגב

        המון המון תודה וחג שמח

  18. מיצ 17 שעות לפני
    הגב

    כשקיבלתי את המתכון במייל ישר קניתי קרם קוקוס ושוקולד מריר. כמה שעות לפני ליל הסדר באמת מוניתי לאחראית עוגה ורצתי למטבח.
    הכפלתי כמויות, אבל בתבנית 24 העוגה לא יצאה מאוד גבוהה (וטוב שכך, כי אמאלה כמה שוקולד), אז הוספתי עליה קצפת רכה ומלא תותים ופרחי כובע הנזיר, בשביל השופוני 😉 יצאה עוגה מהממת. השוקולד עשיר ונמס בפה וקצפת מאוד איזנה אותו.
    תודה על מתכון נהדר! חג שמח

    • אולגה 16 שעות לפני
      הגב

      הי, איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת. אם צילמת את כל השופוני, מוזמנת לפרסם בדף שלי בפייס או באינסטגרם 🙂 חג שמח!

  19. הדס 16 שעות לפני
    הגב

    חייבת להודות על המתכון הנפלא.
    הכנתי בטעות בתבנית של 24, נבהלתי מהגובה שיצא אבל מהר מאוד הבנתי שזה מותאם ובטעם בהחלט הולך לפצות
    היתה התלהבות גדווולה, המון תודה .אין לי ספק שץהפוך לעוגה קבועה ולא רק לפסח!!

    • אולגה טוכשר 11 שעות לפני
      הגב

      הי הדס, אני ממש שמחה לשמוע 🙂 תודה ששיתפת אותי וחג שמח!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם