מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים “שיכורים”

מאת

מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים "שיכורים"

מפה לשם – אנחנו מתקרבים לשבועות. וכרגיל, בסוף המסדרון תחכה לכם עוגת גבינה טבעונית חדשה, מלכת שולחן החג. לא פחות שווה מעוגת הגבינה עם פירורים של השנה שעברה. אבל חוץ ממנה יש מקום גם להרבה קינוחים אחרים. למשל, חשבתם פעם איך אפשר לקחת מלבי פשוט, ולהפוך אותו לקינוח חגיגי טעים ומהמם? כזה שירשים את כולם, ללא הבדלי גזע, דת, מין והרגלי אכילה? אם לא, אני חשבתי בשבילכם 🙂 לכן הכנתי מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים “שיכורים”.

מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים "שיכורים"

כמו מלבי קוקוס רגיל, אבל עם סירופ הרבה יותר מושקע, טעים ואיכותי מסירופ ורוד רגיל, עם תוספת אגסים מושלמים שבושלו בתוך הסירופ הזה, עם קישוטי קוקוס קלוי ופיסטוק קצוץ. וכל זה ללא גלוטן ובפחות אחוזי שומן. וגם בהגשה חגיגית בסגנון קוקטייל מרגריטה, כאשר במקום מלח משתמשים בשבבי קוקוס.

אז למה האגסים “שיכורים”? כי מבשלים אותם בתערובת תירוש ויין אדום. ככה לא צריך להוסיף סוכר, כי התירוש מספיק מתוק גם ככה. האגסים סופגים את כל הטעמים ומקבלים את צבעם המהמם. נוזלי הבישול הופכים לסירופ, וכל האלכוהול מתאדה בדרך, כך שהקינוח מתאים גם לילדים.

את הקינוח הזה, ועוד כמה שיבואו אחריו, הכנתי בשיתוף פעולה עם תנובה. זו השנה השנייה שאני מכינה קינוחי שבועות עם מוצרי הסויה הנהדרים שלהם. הכנת המלבי עצמו פשוטה ביותר. ומכיוון שמשתמשים במשקה קוקוס שקדים, ולא בחלב או קרם קוקוס, חוסכים לא מעט אחוזי שומן.

מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים "שיכורים"
כמה זה מהמם מ-1 עד אינסוף?

לקינוח הזה יש אינספור יתרונות, ואחד מהם הוא שאפשר להכין את המרכיבים השונים שלו מראש. זה חשוב במיוחד בחגים, כשיש הרבה לחץ מסביב לבישולים והכנות. את המלבי ללא הקישוט אפשר לניילן ולשמור במקרר עד 5 ימים. את הסירופ והאגסים אפילו יותר. כך שבחג עצמו אפשר לעשות רק את ההרכבה. יש יותר כיף מזה?

וכדי להעלות לכם את המוטיבציה לנסות את המלבי הזה, צילמתי סרטון קצר שלדעתי עושה הרבה תאבון 🙂

מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים "שיכורים"
קינוח מושלם לחג, ולא רק

וזהו, אתם מתחילים להיות מסודרים לקראת החג. הקינוח הזה לא רק טעים ופשוט להכנה, הוא גם לא מכיל גלוטן, והכי נראה מיליון דולר. המרקמים והטעמים משתלבים מצוין, והאגסים המתוקים הם קינוחי בונוס כשלעצמם. אני כל כך נהניתי לטעום שקשה לי אפילו לתאר את זה. ועוד יותר קשה היה להפסיק 🙂 אם אתם מכינים את המלבי הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ובינתיים שיהיה חג שמח ובתאבון!

מלבי קוקוס טבעוני עם אגסים “שיכורים”

אז מה היה לנו?

מרכיבים ל-6 מנות אישיות גדולות:
מלבי:
800 מ”ל (1/3 3 כוסות) משקה קוקוס שקדים של תנובה
80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
אגסים:
6 אגסים קטנים, קלופים
2 כוסות יין תירוש
1 כוס יין אדום יבש
2 מקלות קינמון (אופציונלי)
סירופ:
יין שנשאר מבישול האגסים, מסונן
9 גרם (3 כפיות) קורנפלור
1/4 כוס מים קרים
קישוט:
מעט סירופ תירס / מייפל להברשת כלי הגשה
שבבי קוקוס וקוקוס קלוי
פיסטוק קצוץ דק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את כלי ההגשה: שמים את שבבי הקוקוס בצלחת רחבה. טובלים את האצבע בסירופ תירס או מייפל ומעבירים על קצה כלי ההגשה כדי לייצר מעין “דבק”. טובלים את הכלי בשבבי הקוקוס, מנערים את העודפים, ומניחים בצד.
  2. מכינים את המלבי: שמים בסיר את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים.
  3. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-5 דקות, או עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
  4. יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים עד לגובה 3/4 כלי. מקררים תחילה על השיש עד לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר. אפשר לניילן ולשמור עד 5 ימים.
  5. מכינים את האגסים: יוצקים לסיר את התירוש והיין, מערבבים ומוסיפים את מקלות הקינמון. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאם לקערה. מוציאים מהיין את מקלות הקינמון.
  6. בקערית קטנה טורפים היטב את הקורנפלור והמים, ומוסיפים את התערובת לסיר.
  7. מבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, עד שהסירופ טיפה מסמיך, ומכבים את האש. מצננים.
  8. מרכיבים את הקינוח: מוציאים את הכלים עם המלבי מהמקרר ויוצקים מעל את הסירופ האדום. מניחים במרכז כל כלי אגס, מפזרים מסביב בנדיבות פיסטוק קצוץ קוקוס קלוי.
  9. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את משקה הקוקוס שקדים בחלב קוקוס או בכל חלב צמחי אחר שאוהבים.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר בתערובת המלבי. סה”כ הסירופ מתוק.
  • חשוב מאוד לערבב את המלבי והסירופ תוך כדי הבישול, במיוחד כשהם מתקרבים לרתיחה. אחרת הקורנפלור עלול להתגבש לגושים.
  • אל תחששו להשתמש ביין – בזמן הבישול האלכוהול שבו לגמרי מתאדה, ונשאר רק טעם וריח, שניהם טעימים מאוד.
  • במקום האגסים אפשר להשתמש בתפוחים קטנים. לצערי הפטנט הזה לא עובד עם פירות אחרים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם