עוגת בלינצ’ס טבעונית

מאת

עוגת בלינצ'ס טבעונית

אחרי שפרסמתי בשבוע שעבר את מתכון המלבי הטבעוני עם אגסים “שיכורים”, אני ממשיכה את מרתון השבועות עם עוגה שהייתה להיט במהלך השנה האחרונה. אני אישית לא הבנתי למה נוצר מסביבה כזה הד. הרי מדובר בערימה של בלינצ’ס עם קרם בין לבין. אבל אז הכנתי את הגרסה משלי והשתכנעתי שמדובר בעוגה מהממת ביופייה ובקינוח טעים, חגיגי ומפנק. קבלו את העוגה ששינתה את דעתי – עוגת בלינצ’ס טבעונית עם קרם, קצפת ודובדבנים.

עוגת בלינצ'ס טבעונית

אז קודם כל, אני כן צדקתי במה שחשבתי מלכתחילה – אכן מדובר בערימת בלינצ’ס. אבל, וה-אבל כאן גדול – יש ערימה, ויש ערימה 🙂

עוגת בלינצ'ס טבעונית
ערימת בלינצ’ס

כדי להמחיש את ההבדל, אני מפרסמת כאן את ערימת הבלינצ’ס המטוגנים לפני שהם הופכים לעוגה שראיתם בפתיח של הפוסט.

עוגת בלינצ'ס טבעונית
ערימת בלינצ’ס משודרגת לכדי עוגה

כלומר, לפני שהם הופכים לדבר המהמם הזה. אני לקחתי את הבלינצ’ס וחתכתי אותם לגודל אחיד. כן-כן, ממש הנחתי רינג בקוטר 18 ס”מ על כל עלה בלינצ’ס וחתכתי מסביב. כדי שהעוגה תהיה מדויקת. אל תשאלו, יש לי אישור מרופא 🙂

ואם זה לא מספיק, אני גם הרכבתי את העוגה בתוך הרינג, כדי שהעלים לא יזוזו תוך כדי ההרכבה. אפשר לעשות זאת גם בתוך תבנית. אבל אתם לא באמת חייבים להעתיק את כל השריטות שלי. אפשר בהחלט להרכיב את העוגה גם בלי חיתוכים, ובאופן חופשי ונונשלנטי.

עוגת בלינצ'ס טבעונית

את העוגה קישטתי בקצפת, דובדבנים טריים שבדיוק הגיעו אלינו בשעה טובה (איך אני אוהבת אותם!!) ושבבי שוקולד מריר. מעין הומאז’ לעוגת היער השחור. אפשר להחליף את הדובדבנים גם בתותים שעדיין כאן, או בכל פרי או שילוב פירות שאוהבים. את היופי של העוגה הזו קשה להרוס.

גם את הקינוח הזה הכנתי בשיתוף פעולה עם תנובה. לצורך הכנת הקרם שנמצא בין שכבות הבלינצ’ס השתמשתי במשקה סויה עם תפוח ופטל. זה הטעם שאני הכי אוהבת בסדרה – הוא עדין ומשתלב טוב עם הדובדבנים שבקישוט. אתם יכולים להשתמש גם בטעמים אחרים של המשקה הזה. הקרם הוא בעצם מעין פטיסייר מבושל, מאוד פשוט להכנה.

עוגת בלינצ'ס טבעונית
שכבות-שכבות..

העוגה הזו יפה מבחוץ, אבל גם מבפנים. כי כשחותכים אותה, מתגלות שכבות-שכבות של הבלינצ’ס, 16 במספרן. הקרם נספג עם הזמן, והופך את העוגה לרכה ועסיסית.

עוגת בלינצ'ס טבעונית

התמונות הבאות הן לחלוטין פרי ההתלהבות שלי מעניין השכבות 🙂 לא באמת הצלחתי לעצור אחרי הפריים הזה. הייתי חייבת להמשיך.

עוגת בלינצ'ס טבעונית
אולי הפרופיל מחמיא לה יותר?

כך נולדה התמונה הזו. כי מי יכול בכלל להחליט מה מצטלם יותר טוב ומה הכי מחמיא? בוודאי שלא אני.

וצילמתי גם וידאו קצר כדי שלא יישאר ספק שמדובר בפצצה של ממש, שכל אחד יכול להכין בבית. כי זה רק נראה מורכב, אבל בתכלס – זו עדיין רק ערימה של בלינצ’ס 🙂

עוגת בלינצ'ס טבעונית
פקמן דובדבנים 🙂

וכשנצמדים להנחיות המתכון ומכינים אותה באהבה – הופכת מברווזון המכוער לברבור יפה מלווה באפקט וואו.

עוגת בלינצ'ס טבעונית

בשורה התחתונה, העוגה הזו שווה! היא שווה בכל יום בשנה, והיא בהחלט שווה בשבועות. יש לה את כל האיכויות של קינוח חג: היא יפה, מרשימה, טעימה מאוד. היא תהיה טעימה לטבעונים ולא רק. ישנה כאן השקעת זמן מסוימת שנדרשת כדי להכין את הבלינצ’ס. אבל זה לא כזה נורא – כל העוגה כולה תהיה מוכנה בערך בשעה אחת של עבודה. לדעתי זו השקעת זמן מוצדקת וגם נכונה. אם אתם מכינים את העוגה הזו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ובינתיים, שיהיה חג שמח ובתאבון!

עוגת בלינצ’ס טבעונית

אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס”מ (16 בלינצ’ס):
בלינצ’ס:
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
4 כפות סוכר
קורט מלח
600 מ”ל (2.5 כוסות) משקה סויה תנובה
3 כפות שמן
קרם:
2 בקבוקים משקה סויה עם תפוח ופטל של תנובה
240 מ”ל (1 כוס) משקה סויה תנובה
3 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם)
1-2 כפות מיץ לימון
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
קישוט:
קצפת
דובדבנים טריים
שבבי שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבלינצ’ס: שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את משקה הסויה והשמן ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה, ללא גושים. אפשר לעשות את השלב הזה במעבד מזון או בלנדר.
  2. מחממים מחבת עם ציפוי non stick על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה), ויוצקים מצקת של הבלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לה להשתפך באופן שווה על פני המחבת.
  3. מטגנים כל בלינצ’ס  כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים לצד שני בעזרת תרבד או אצבעות (בזהירות), ומטגנים כ- 2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת ומכסים, למשל ע”י קערה גדולה.
  4. מכינים את הקרם: שמים את כל מרכיבי המתכון בסיר בינוני, מערבבים היטב ע”י מטרפה עד שאין גושים, ורק אז מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב קבוע, כ-4-5 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מצננים.
  5. מרכיבים את העוגה: אם רוצים עוגה מדויקת, מומלץ להרכיב בתוך רינג או תבנית. אבל אפשר גם ישירות על מלחת הגשה. מניחים עלה בלינצ’ס, שמים כף גדושה של הקרם ומורחים באופן אחיד. השכבה לא אמורה להיות עבה. שמים מעל עוד עלה בלינצ’ס וחוזרים על אותה הפעולה עם יתר הבלינצ’ס והקרם. העלה העליון נשאר לא ללא הקרם. מניילנים ומעבירים לקירור.
  6. מקציפים קרם קוקוס או שמנת צמחית ומורחים על פני העוגה המקוררת. מקשטים בדובדבנים טריים ושבבי שוקולד מריר ומגישים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף קמח רגיל בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו מעט יותר נוזלים. הבלילה אמורה להיות במרקם דליל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • בקרם תוסיפו את הסוכר ומיץ הלימון בהתאם לטעם האישי. שימו לב שהבלינצ’ס עצמם לא מאוד מתוקים.
  • מאוד חשוב לכסות את הבלינצ’ס המוכנים, אחרת הם לא יהיו רכים.
  • אפשר לקשט את העוגה בכל פירות שאוהבים: תותים, משמשים, ענבים וכו’.
  • העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
6 תגובות
  1. יהודה גזית 3 שבועות לפני
    הגב

    עוגת בלינצ’ס טבעונית
    האם יש אפשרות להסב את העוגה ללא גלוטן?
    תודה

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי יהודה. אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן. לא ניסיתי, אז קשה לי להגיד כמויות מדוייקות. הבלילה אמורה לצאת יחסית נוזלית, כמו יוגורט דליל. בהצלחה!

  2. רעות 3 שבועות לפני
    הגב

    הבלינצ׳ס הכי טובים EVER!! זוללת עכשיו עם גבינה לבנה (טבעונית) מעט פסטו וירקות מהתנור. מושלם!

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      תודה רבה רעות! כיף לשמוע 🙂

  3. לירז 8 שעות לפני
    הגב

    משקה סויה תנובה בבלינצ׳ס עצמו- זה גם משקה בטעם תפוח-פטל/ תות-בננה/ אפרסק?
    על זה מדובר?

    • אולגה טוכשר 3 שעות לפני
      הגב

      הי לירז. בבלילה זה חלב צמחי רגיל. אצלי סויה. אפשר כל חלב צמחי אחר.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם