קבב טבעוני ללא גלוטן

קבב טבעוני ללא גלוטן

מאת

קבב טבעוני ללא גלוטן

הבטחתי לכם שני מתכוני מנגל טבעוני ברצף, ואני מקיימת. למרות שאני עדיין לא מצליחה להירגע מכל הפרגון והתגובות שקיבלתי על מתכון העראיס הטבעוני שפרסמתי אתמול. כל מי שפספס, חובה לבדוק. ככה גם תקבלו את הרקע לכל הספיישל יום העצמאות טבעוני הזה שהוצאנו לפועל יחד עם אודי ברקן. אז בואו ניקח נשימה עמוקה ונעבור יחד לקבב טבעוני ללא גלוטן. כי היום הוא הכוכב התורני 🙂

קבב טבעוני ללא גלוטן
מתחילים להריח את יום העצמאות? 🙂

רק תסתכלו על הדבר הזה! שחום, פריך מבחוץ ונימוח ועדין מבפנים, עסיסי וארומטי, הכי על האש שיש. ובלי טיפת בשר. וגם, תאמינו או לא – בלי טיפת גלוטן. הכנו את הקבבים האלה בצורת קציצות, אבל אפשר להכין גם בצורה ארוכה של קבב רומני, או ממש לקבב אותם מסביב לשיפוד. הכל עובד.

ההכנה פשוטה. הבסיס של המתכון זה שעועית לבנה ואורז. כמובן בצל מטוגן ותיבול נכון שעושה את כל ההבדל. אגוזים מוסיפים קראנץ’ והופכים את הביס בתחושה ל”בשרי” במיוחד. תערובת הפשתן הטחון עם מים, שמוכרת בז’רגון המקצועי בתור “ביצת פשתן” נחוצה כאן במיוחד, כדי שהתערובת תצא דביקה ולא תתפרק בצלייה.

קבב טבעוני ללא גלוטן

אפשר לטגן את הקבבים האלה במחבת פסים או מחבת רגילה, כמובן לצלות על המנגל, ואפשר גם לאפות בתנור. כי לא כל יום זה יום העצמאות, לא חייבים עשן בבית, והמתכון שווה בהחלט לכל יום ויום בשנה.

סלט עגבניות מתובל
החבר הטוב ביותר של הקבב

כמו במקרה של העראיס, גם כאן יש מתכוני בונוס. הכי טעים וכיף להגיש את הקבבים המושלמים ליד סלט עגבניות מתובל עם בצל כבוש, שמגיע על מצע טחינה טובה, עם זילופים של שמן זית ורכז רימונים. זה פשוט סימפוניית טעמים בלתי נגמרת, שכל כך טעימה, שאני פשוט חייבת את זה שוב, כאן ועכשיו.

קבב טבעוני ללא גלוטן
ביס חלומי

זה בדיוק הביס עליו אני חולמת.. כמה שהיה לי טעים, וכמה שהולך להיות טעים לכם, אם רק תכינו את הקבבים האלה 🙂 אני לא מתגעגעת לבשר, אבל פעם בשנה, ביום העצמאות, או יום המנגל הלאומי, אני חושבת שטוב שקיימות חלופות טבעוניות טעימות שנותנות קונטרה לעל האש המסורתי. ובעיקר מראות שיש חיים טובים גם בלי לקחת חיים. חברים, אם אתם מכינים את המתכונים בחג, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. וגם כנסו לבדוק את האתר הדנדש של אודי ואושר. שיהיה חג העצמאות שמח, שקט וטעים. ובתאבון!

קבב טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-15-20 קבבים:
2-3 כפות שמן זית לטיגון בצל
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות רוטב סויה
800 גרם שעועית לבנה קפואה
400 גרם (4 כוסות) אורז לבן מבושל (אפשר להכין מראש)
1/2 כוס אגוזי מלך
1 צרור כוסברה, קצוצה דק
2 כפות זרעי פשתן טחונים מושרים ל-10 דקות ב-5 כפות מים
5 כפות קמח חומוס/עדשים
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת
2-3 כפות שמן זית
מעט שמן לטיגון
סלט עגבניות מתובל:
1/2 כוס טבעות בצל כבוש (ההנחיות לכבישה במתכון)
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ לטבעות דקות
3 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1/4 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים
1כפית מלח
1/2כפית סומק
הגשה:
טחינה מוכנה
שמן זית
רכז רימונים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים 2-3 דקות עד שהוא נספג בבצלים.
  2. שוטפים את השעועית תחת זרם מים כדי להפשירה, מסננים היטב ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  3. מעבירים את השעועית למעבד מזון יחד עם האורז וטוחנים בפולסים למרקם גרגרי גס.
  4. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  5. מעבירים לקערת מעבד המזון את הבצלים המטוגנים, אגוזי המלך והכוסברה וטוחנים למרקם גרגירי גס.
  6. מעבירים לקערת הערבוב יחד עם יתר המרכיבים (למעט השמן לצלייה), ולשים במשך כמה דקות עד שמרגישים שהתערובת אחידה, דביקה קלות ויציבה.
  7. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קבבים ומעבירים לכלי סגור. שומרים במקרר.
  8. מכינים את הסלט: פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מערבבים כף חומץ, 1/2 כף הסוכר, 1/2 כפית מלח וכוס מים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מכניסים את טבעות הבצל, מערבבים ומכבים את האש. משאירים ל-10 דקות ומסננים. מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט. מורחים טחינה בצלחת רחבה, מניחים מעל את הסלט ומזלפים מעט שמן זית ורכז רימונים.
  9. צולים את הקבבים: מורחים את הקבבים במעט שמן זית ומניחים על הגריל. צולים על חום בינוני כ-5 דקות מכל צד. אופציה נוספת היא להכין על מחבת פסים או מחבת רגילה, באותו האופן בדיוק.
  10. מגישים את הקבבים המוכנים לצד סלט העגבניות המתובל והטחינה.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את השעועית הקפואה בשעועית לבנה יבשה רגילה שצריך לבשל מראש.
  • אפשר להחליף את אגוזי המלח בשקדים, אגוזי פקאן או אפילו אגוזי לוז. אל תוותרו עליהם, הם מוסיפים לקבב קראנץ’ מושלם.
  • אם לא חייבים מתכון ללא גלוטן, אפשר להחליף את קמח החומוס / העדשים בכמות זהה של קמח רגיל או פירורי לחם.
  • תרגישו חופשי לשחק עם התיבול. היתרון הגדול של מתכונים טבעוניים הוא שאפשר לטעום את הכל עוד לפני הטיגון ולתקן בהתאם לטעם האישי.
  • מאוד חשוב ללוש את המסה לפחות 2-3 דקות ולאחר מכן לקרר אותה לפחות 30 דקות.
  • אפשר להכין גרסה אפויה בתנור: מחממים ל-220 מעלות, משמנים קלות את הקבבים ואופים עד להשחמה יפה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
6 תגובות
  1. ravit 2 חודשים לפני
    הגב

    נראה נהדר; האם יש תחיליף לאורז?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי רוית. בעיקרון אפשר להחליף בבורגול או קינואה, אבל קחי בחשבון שהאורז הוא זה שמדביק את המסה, כלומר עם כל תחליף אחר הקבב יהיה ברבה יותר עדין, ועלול להתפרק.

  2. יוסי 2 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי באפיה ויצא מעולה!!!
    חלק הקפאתי וחיממנו אחרי כמה ימים ברוטב בצל/סלרי/כורכום בטעם משופר…

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי יוסי, איזה כיף שאהבתם! תודה רבה ששיתפת אותי 🙂

  3. לי 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    מתכון לא פחות ממושלם!!
    יצאו לי מלא קבבים.
    עשיתי בגירסה אפויה, בצורה מאורכת של קבב, הילדים שלי טרפו את זה.
    הסלט עגבניות פשוט מדהים בטעמו!
    יחד עם זה, עשיתי את ‘קדירת הירקות והטופו’ שלך עם קוסקוס ואת מרק הפטריות שלך. הכל כל כך טעים. בלוג מהמם.

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי לי, איזה כיף לשמוע! הכי שימחת אותי הערב עם התגובה הזו 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם