כל מי שראה את הפוסט הקודם שלי עם מתכון ספרינג רולס טבעוניים, יודע שני דברים לפחות. דבר אחד – בזמן האחרון אני שמה דגש חזק על אוכל לא מבושל. לא כי החלטתי לעבור לתזונת raw, אני לא שם, אלא כי פשוט חם לי מדי לבלות במטבח. אז אני במצב חסכון אנרגיה:) הדבר השני – פגשתי עוד בלוגרית טבעונית לשיתוף פעולה כיפי, טעים וצונן במיוחד. כלומר המפגש היה חמים, התוצרים לעומת זאת היו קרירים ומרעננים. הכנו כמה סוגים של סמוזי טבעוני ללא גלוטן.
סמוזי (smoothie באנגלית) זו מילה טריקית שקשה להתאים לה אות נכונה בעברית. זה יכול להיות סמוזי עם ז או סמודי עם ד, וזה לא משנה את עצם העניין. מדובר במאכל קר, סמיך וקרמי, שלרוב מכינים בבלנדר על בסיס פירות או ירקות, עם או בלי תוספת חלב. בשונה משייק, סמוזי לרוב מוגש בקערה, ויושב על המשבצת של אוכל, ולא שתייה.
בתור אוכל שאמור בין השאר להשביע, סמוזי לרוב מוגש עם מלא תוספות. וכאן אני סוף סוף אגלה לכם עם מי נפגשתי, והידיים של מי מחזיקות את הצלחת הזו עם גרנולה יפהפייה. האורחת שלי היא לא אחרת מאשר אורי שביט, בעלת הבלוג המפורסם "טבעוניות נהנות יותר" – אישה, החיוך והאגדה. נפגשנו לכמה שעות משעשעות במיוחד כדי להכין אוכל טעים, לקשקש, לצלם, ובעיקר להוכיח ששתי טבעוניות נהנות כפליים 🙂
הקונספט היה פשוט: נכין כמה סוגים של סמוזי, שיהיו כמה שיותר שונים אחד מהשני ויעזרו לכם לקבל רעיונות נוספים. ונגיש אותם עם הגרנולה הקסומה של אורי ופינוקים אחרים. ככה אצלי בבלוג תמצאו את המתכונים של הסמוזי עצמם, ואצל אורי תמצאו את מתכון הגרנולה. היא סופר מיוחדת – אתם חייבים לנסות אותה! אורי השאירה לי קופסה, ואני עד היום מתענגת על כל ביס. הערה קטנה: גרנולה מבוססת על שיבולת שועל – דגן שלא מכיל גלוטן. אבל! אם אתם לא סתם נמנעים, אלא צליאקים עם רגישות גבוהה, חייבים לוודא שרשום על האריזה "ללא גלוטן". כמו למשל כאן או כאן (אני מזמינה לא מעט מהאתר).
המכנה המשותף של שלושת סוגי הסמוזי הוא שמכינים אותם על בסיס פירות קפואים. השתדלנו לגוון כמה שיותר. כולם יצאו טעימים ובריאים, כולם משדרים קיץ, וכולם נראים מיליון דולר. זו לפחות דעתנו של אורי ושלי – מותר לנו לעוף על עצמנו 🙂
הסמוזי הראשון עשוי על בסיס ענבים סגולים קפואים ושזיפים. הוא סולידי וצנוע, בלי יותר מדי קונצים, וגם בלי תוספת סוכר.
הסמוזי השני הוא סמוזי שוקולד. עשוי על בסיס בננות קפואות עם תוספת של קקאו איכותי. הלכנו על גרסה מושחתת, והוספנו לו זילופי שוקולד, חמאת בוטנים וקישוט מהמם של תאנים.
הסמוזי האחרון כתום וקצת אקזוטי. עשוי על בסיס מנגו, בננה ונקטרינה. מתוק וחמצמץ בו זמנית, בעל צבע משגע וקישוט דובדבני קיץ מושלמים.
כמו שניחשתם, הכנת סמוזי פשוטה במיוחד. הכי חשוב לדאוג להקפיא מראש פירות שרוצים להשתמש בהם. אני למשל תמיד מחזיקה במקפיא בננות, תותים מסוף העונה, ענבים, מלון, מנגו ופירות יער. ככה מה שמפריד ביני לבין קערת סמוזי מטריפה זה בערך 3 דקות עבודה. של הבלנדר שלי.
סמוזי זו ארוחה מעולה לכל שלב ביום. מתאימה במיוחד לימים החמים. היא בריאה, ללא גלוטן, אפשר להכין סמוזי ללא תוספת סוכר. הפירות שלנו מתוקים גם ככה. תוסיפו גרנולה, תוסיפו אגוזים, גרעינים, זרעים. קחו סמוזי למקומות שאתם הכי אוהבים, כי זו ארוחה זורמת, יפה ומפנקת. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. וגם פרגנו לאורי באינסטגרם שלה. הלינק לגרנולה נמצא בכל אחד מהמתכונים. ניפגש בשבוע הבא, ובינתיים שיהיה בתאבון!
עוד כמה מתכונים רלוונטיים שיכולים לעניין אתכם:
פנקייקים מקמח כוסמין לארוחת בוקר בריאה
מגוון מתכונים נוספים ללא גלוטן
סמוזי טבעוני ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים למנה אחת גדולה:
סמוזי ענבים:
2 כוסות ענבים סגולים, קפואים
1 שזיף מגולען
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב סויה / שקדים ללא סוכר
1-2 כפיות תמצית וניל
גרנולה
פולי קקאו גרוסים
פטל מיובש
תות עץ מיובש
אגוזי לוז, חצויים
סמוזי שוקולד:
2 בננות ללא קליפה, קפואות
2 כפות קקאו
1 כף סירופ מייפל טבעי / 1 תמר מגולען
קורט מלח
גרנולה
קוקוס קלוי
זילופי שוקולד וחמאת בוטנים
תאנים טריות, חצויות
סמוזי מנגו-נקטרינה כתום:
2 בננות ללא קליפה, קפואות
1 מנגו מגולען, קפוא
1 נקטרינה מגולענת, קפואה
1 כף מיץ לימון
גרד לימון לפי הטעם
גרנולה
דובדבנים טריים
נקטרינה, חתוכה לפרוסות
אגוזי פקאן
אופן הכנה:
- מכינים את סמוזי הענבים: שמים את הענבים, השזיף, חלב הסויה או השקדים ותמצית הווניל לתוך קערת מעבד מזון או בלנדר, וטוחנים לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בגרנולה, פולי קקאו גרוסים, פטל מיובש, תותי עץ מיובשים ואגוזי לוז ומגישים מיד.
- מכינים את סמוזי השוקולד: שמים את הבננות, הקקאו, המייפל והמלח לתוך קערת מעבד מזון או בלנדר, וטוחנים לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בגרנולה, קוקוס קלוי, זילופי שוקולד, חמאת בוטנים ותאנים ומגישים מיד.
- מכינים את סמוזי המנגו: שמים את הבננות, המנגו, הנקטרינה, מיץ וגרד הלימון לתוך קערת מעבד מזון או בלנדר, וטוחנים לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בגרנולה, דובדבנים טריים, נקטרינה ואגוזי פקאן ומגישים מיד.
הערות:
- הגרנולה מבוססת על שיבולת שועל – דגן שלא מכיל גלוטן. אבל! אם אתם לא סתם נמנעים, אלא צליאקים עם רגישות גבוהה, חייבים לוודא שרשום על האריזה "ללא גלוטן". אחרת שיבולת השועל עלולה להכיל גלוטן, כי בתהליך אריזתה היא באה במגע עם קמח וכו'. אפשר להשיג בארץ, או להזמין מחו"ל שיבולת שועל שלמה ללא גלוטן, או שיבולת שועל דקה (קוואקר) ללא גלוטן.
- אפשר לשחק עם מרכיבי הסמוזי בהתאם לטעם האישי. חשוב להקפיד שלפחות הפרי הבסיסי בכל מתכון יהיה קפוא.
- אפשר להשתמש בתוספות לפי הטעם.
4 תגובות
נראה מדהים! רק הלינק לגרנולה לא עובד משום מה :-/
הי ארבל, מטפלת בזה. תודה ששמת לב! עוד מעט יתעדכן
הי יקרה לא חסר נוזל? עשיתי את השוקולד כמו שכתבת במתכון, הייתי חייבת להוסיף כ 1/3 כוס חלב שקדים. בכל מקרה טעים למותתתתת. תודה 💗
הי אילת. קודם כל שמחה לשמוע שאהבת 🙂 לגבי הנוזלים – זה קשור רק למרקם שאת רוצה לקבל בסוף. כמובן שאפשר להוסיף אם רוצים משהו פחות סמיך.