סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

מאת

סלט ביצים טבעוני

אני אוהבת אוכל טבעוני. התרגלתי אליו, הוא טעים לי, ואני חיה איתו בשלום מוחלט כבר כמה שנים טובות. ואני מתה על הרגעים האלה שאני מגלה פתאום משהו חדש. דברים שעברו משום מה לידי. כמו כוסמת ירוקה למשל. או סלט ביצים טבעוני, שהרעיד את עולמי בשבוע שעבר, ומעכשיו נמצא קבוע אצלי במקרר.

סלט ביצים טבעוני
כמו המקור, רק יותר טוב!

זה לא שלא שמעתי על קיומו, פשוט מעולם לא ניסיתי. ואיזו טעות זו.. מדובר בדבר לא פחות מגאוני: כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים, שבא לי לבכות. לי ולעוד כמה אנשים לא טבעונים שטעמו אותו ועף להם הפוני 🙂 איזו דרך מושלמת זו לצרוך טופו, ובעצם חלבון.

מיונז טבעוני תוצרת בית

גם את המיונז הטבעוני הפיקנטי הכנתי לבד. ומכיוון שאני אוהבת אתכם, הוא כאן בתור מתכון בונוס! יש כמה דרכים להכין מיונז טבעוני, וכאן השתמשתי באמולסיה של שמן וחלב צמחי עם תוספות טעם משגעות. הדבר הזה מושלם בפני עצמו: שומני כמו כל מיונז (תשתמשו לפי מצפונכם), אבל המרקם והטעם בול כמו של מיונז מקורי. הוא מוכן תוך 2 דקות, אבל חייבים בלנדר או בלנדר מוט. הכמות שמתקבלת די גדולה, ויישארו לכם שאריות גם אחרי הכנת סלט הביצים. תשמרו אותן במקרר.

סלט ביצים טבעוני

ברגע שהמיונז מוכן, גם הסלט יהיה שלכם תוך 5 דקות בדיוק. אני חתכתי את הטופו לקוביות קטנות, כדי שיהיו צ’אנקים בסלט. ככה אני אוהבת. רוצים מרקם של סלט ביצים מקורי? תגרדו את הטופו בפומפייה גסה או תמעכו עם מזלג. מה שנותן לסלט את הצבע הצהבהב זה כורכום, אז תוסיפו לפי הטעם.

סלט ביצים טבעוני
can’t get enough

אפשר לאכול את סלט הביצים כמו שהוא. זה פשוט מעדן, לא פחות מזה! וכמובן אפשר להרכיב איתו כריך חלומות. אני אוהבת להשתמש בלחם כוסמין מלא ותוספת חסה, אבוקדו ועגבנייה. אבל כאן אין חוקים: תאכלו איך שאתם אוהבים.

סלט ביצים טבעוני

התגלית הקטנה הזו של סלט ביצים טבעוני זה ממש אבן דרך בחיי. אני לא מגזימה. עוד דרך טעימה לצרוך חלבון. וכל זה בכזו קלות ועם מלא טעמים נפלאים. לא המאכל הרזה ביותר, אבל מאוד משביע, אז אני לגמרי מרשה לעצמי. הכי ממליצה לכם לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון.

רוצים עוד מתכונים עם טופו? נסו את:

טופו ממולא ללא גלוטן

סלט אטריות ללא גלוטן עם טופו

טאקו טבעוני ללא גלוטן עם טופו בסלסה חריפה

קדרת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק (טבעוני)

סלט ביצים טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
מיונז טבעוני פיקנטי:
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי לא ממותק, אצלי סויה
360 מ”ל (1.5 כוסות) שמן
2 כפיות חרדל, או לפי הטעם
1.5 כפיות סריראצ’ה (רוטב חריף, אופציונלי)
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1.5-2 כפות מיץ לימון, לפי הטעם
סלט ביצים טבעוני:
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן ומיובש
5 כפות מיונז טבעוני
2 כפות שמרי בירה
1.5 כפיות חרדל דיז’ון / חרדל רגיל
3-4 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות
1 כפית שטוחה מלח הודי שחור (קאלה נמק)
¼ כפית אבקת כורכום
¼ כפית פלפל שחור
הגשה:
לחם טרי או קלוי
עלי חסה
פרוסות אבוקדו
פרוסות עגבנייה

אופן הכנה:

  1. מכינים את המיונז הטבעוני: שמים בקערת בלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט מיץ הלימון, וטוחנים במהירות גבוהה עד שהנוזלים הופכים למיונז במרקם עבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב. שומרים בכלי אטום במקרר.
  2. מכינים את סלט הביצים הטבעוני: חותכים את הטופו המיובש לקוביות קטנות, בערך 5X5 מ”מ. אם רוצים מרקם דק יותר, אפשר לגרד אותו על פומפייה גסה או למעוך עם מזלג.
  3. שמים בקערת ערבוב גדולה את הטופו, המיונז הטבעוני, שמרי הבירה, החרדל, הבצל הירוק והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עד שמתקבל סלט אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח הודי שחור שאחראי על הטעם ה”ביצתי”, וכורכום שצובע את הסלט בצהוב.
  4. מגישים את סלט הביצים הטבעוני עם פרוסות לחם, חסה, אבוקדו, עגבנייה, או כל תוספת אחרת לפי הטעם.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • בהכנת המיונז מומלץ להשתמש בחלב סויה לא ממותק, בעל טעם ניטרלי.
  • אם לא רוצים שהמיונז יהיה פיקנטי, אפשר לוותר על הסיראצ’ה.
  • אם אין לכם סריראצ׳ה, ואתם כן רוצים טעם פיקנטי, אפשר להוסיף למיונז מעט שבבי צ’ילי יבשים.
  • שימוש במלח הודי שחור די חשוב, כי זה המרכיב שנותן לסלט את הטעם של ביצים. אפשר לרכוש את המלח הזה בחנויות טבע.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
11 תגובות
  1. iris 4 חודשים לפני
    הגב

    תודה על המתכון אשמח לדעת מה זה שמרי הבירה איפה קונים ולמה צריך אותו במתכון

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי איריס. שמרי בירה זה בגדול תוספת טעם “גבינתי”. יש בזה גם B-12, וזה טוב לנו לגוף. זה לא מרכיב חובה, אבל אני ממליצה בחום להכיר. הוא פשוט נהדר. אפשר לקנות בכל חנות טבע.

  2. ניצן 4 חודשים לפני
    הגב

    היי, יש המלצה לאיזה טופו?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי ניצן, במקרה הזה באמת לא משנה. העיקר שיהיה טופו מוצק. אני משתמשת בכל מיני. אין לי העדפות אישיות 🙂

  3. Sarah 4 חודשים לפני
    הגב

    אני רק להגיד שהרוטב נקרא סריראצ׳ה ולא סיראצ׳ה

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי שרה. טוב שבאת 🙂 מתקנת

  4. שרון אנטמן 4 חודשים לפני
    הגב

    כמה זמן אפשר לשמור את המיונז שמכינים ?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי שרון. לדעתי עד שבוע. אצלי זה אף פעם לא שורד אחרי 5 ימים – פשוט נאכל 🙂

  5. רחל 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, למה צריך את החרדל במיונז ובסלט עצמו? רק עניין של תיבול או שהוא אמור לשמש למשהו (כמו שמרי הבירה)?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי רחל. גם שמרי בירה משמשים בעיקר את הטעם. לדעתי החרדל הופך את הסלט וגם את המיונז להרבה יותר טעים. אבל אם את לא אוהבת, בהחלט אפשר בלי 🙂

      • רחל 3 חודשים לפני
        הגב

        תודה על התשובה!
        אני מאד אוהבת חרדל אבל מכיוון שבסלט לא טבעוני אני לא שמתי חרדל, תהיתי אם יש צורך או שזה רק עניין של טעם

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם