תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

מאת

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

משהו קרה לי לאחרונה, כי פתאום הבנתי שאני מאוהבת בחורף. אולי זו ההשפעה של הטיול לאיסלנד הקסומה שפתחה לי את צ’אקרת הכפור. ואולי זה קשור לכך שאימצתי גורת כלבים קטנה, והכי כיף להתכרבל איתה מתחת לפוך. וכמובן אי אפשר להוציא מהמשוואה את עניין הבישול, שמה לעשות, הרבה יותר נעים עכשיו, ולא בקיץ במטבח הלא ממוזג שלי. היום אני מתחממת תוך כדי הבישולים, ובסופ”ש הסוער הכנתי תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן.

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

אני יודעת שלפעמים יש לי נטייה להגזים עם המילה “מושלם”. אבל התבשיל הזה יצא כל כך טוב, שאפילו הכנסתי את התואר “מושלם” לכותרת. כדי שלא יהיה שום בלבול – מדובר במנה נדירה ממש!

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

הכנסתי לתוכה את כל מה שהיה לי במקרר. וזה עוד יתרון גדול של התבשיל. אתם יכולים להכין אותו בדיוק כמו שאני הכנתי, אחד על אחד, או לראות מה יש לכם במקרר ולזרום עם חומרי הגלם שלכם. הכל הולך, בעיקר ירקות שורש. אבל גם עלים ירוקים, כל מיני פטריות, חומוס, שעועית או עדשים, ואפילו טופו לתוספת חלבון.

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

ההכנה מאוד פשוטה. מילת המפתח כאן היא בישול ארוך. קצת כמו חמין, רק לטעמי הרבה יותר טעים ופחות כבד. הכנתי את המתכון הזה בשיתוף עם חברת ג’מוקה, החברים הוותיקים שלי. השתמשתי בדונאבה – קדירת חרס יפנית מסורתית, שמאפשרת בישול על הגז וגם בתוך התנור. מבנה המעוגל שלה תורם לכך שהחום נאגר בצורה אחידה לאורך כל זמן הבישול, וזה מעצים את כל הטעמים.

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן
קדירה יפנית יפהפיה

הכלי עצמו איכותי ויפה, שומר על החום, וכיף לבשל בו, וגם להגיש אותו לשולחן. כמובן אפשר להכין את המנה בכל סיר אחר, ואפשר גם לוותר על החלק של התנור. אבל כל האלמנטים יחד מייצרים חוויה חד-פעמית של תבשיל מושלם עם מלא רוטב סמיך ועשיר. אם אתם רוצים קדירה כזו, באתר של ג’מוקה יש עכשיו עליה 20% הנחה עם קוד olga20, וגם משלוח חינם עד הבית.

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

מכיוון שבתבשיל יש הרבה רוטב, חובה להגיש אותו עם משהו שיספיג את כל הטעמים הנפלאים. אצלי זה קינואה, אבל אתם יכולים ללכת על אופציות אחרות שפירטתי בהערות, או אפילו להגיש סתם עם חלה או לחם בצד. הרוטב עצמו מתובל בסגנון מרוקאי ומתוגבר בזיתי קלמטה שמוסיפים טעם משגע ומליחות.

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן
שיא הטעם בצלחת אחת

לא יודעת מה עוד להגיד לכם ואיך לשכנע אתכם להכין את התבשיל הזה כבר בשבת הקרובה. מקווה שהתמונות מדברות בעד עצמן, ואתם רואים עד כמה הדבר הזה מעורר תיאבון, צבעוני, עשיר ומנחם. התבשיל לא כבד מדי, לא מכיל גלוטן, ואני יכולה להרחיק ולהגיד שהוא די בריא. הריח שלו מטריף והטעם מעולה. אתם הולכים כל כך להנות ממנו! מושלם, אמרתי כבר? 🙂 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד תבשילים טבעוניים חורפיים? נסו את:

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית

אושפלאו טבעוני

קדרת ירקות וטופו

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים לקדירה בנפח 3 ליטר:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
½ בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום גדולות, קצוצות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
½ דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות
1 פחית שימורי חומוס, מסוננת
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 סלסילת פטריות, אצלי שימג’י
400 גרם (1 פחות) עגבניות חתוכות
מים רותחים או ציר ירקות
1 כפית מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות כמון
1 כפית חוויאג’ למרק
½ כפית קינמון
1.5 כפיות פפריקה מתוקה או מעושנת
2 כפות שטוחות קורנפלור
250 גרם (1 חבילה) עלי תרד, אצלי ניו זילנדי
הגשה:
קינואה לבנה מבושלת

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מחממים את השמן בקדירה על הגז ומטגנים את שני סוגי הבצל והשום עד שהם הופכים לשקופים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה, הדלורית והגזר ומערבבים.
  4. מוסיפים את החומוס, הזיתים והפטריות ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את העגבניות החתוכות והמים הרותחים עד לכיסוי הירקות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מעבירים לקערה נפרדת כ-3 מצקות ממי הבישול, מוסיפים כ-1/2 כוס מים קרים, הקורנפלור ואת כל התבלינים וטורפים היטב עד שהאין גושים. מחזירים את תכולת הקערה בחזרה לסיר הקדירה ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול (שימו לב שהזיתים מוסיפים מליחות).
  7. מעבירים את הקדירה לתנור ומשאירים שם לשעה וחצי-שעתיים.
  8. מוציאים את הקדירה, מטביעים את עלי התרד, מכסים ומשאירים ל-10 דקות.
  9. מגישים את התבשיל כל עוד הוא חם, אצלי יחד עם קינואה לבנה מבושלת.
  10. שומרים במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל ירקות שאוהבים. ירקות שורש ישתלבו נהדר.
  • אפשר להחליף את הדלורית בדלעת.
  • אפשר להעשיר את התבשיל בתוספת טופו. מייבשים, חותכים לקוביות ומוסיפים לקראת סוף הבישול יחד עם עלי תרד.
  • אפשר לתבל את התבשיל בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר לעשות את כל תהליך ההכנה על הגז בלבד.
  • אפשר להגיש את התבשיל על קוסקוס, אורז, אורז יסמין מלא, כוסמת, פולנטה וכו’.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
14 תגובות
  1. מיכאל 4 שבועות לפני
    הגב

    תמוה בעיני איך בכתבות על בישול משתמשים במונחים שגויים. כשמחממים בצל במחבת עם שמן זה נקרא טיגון, לא אידוי.

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      תודה על ההערה מיכאל. לא כזה תמוה. עברית היא לא שפת אימי, ולפעמים אני טועה. מקווה שאנשים יתייחסו יותר למתכון ופחות למונחים 🙂

  2. ג׳סי 4 שבועות לפני
    הגב

    נראה מעולה ואני בהחלט הולכת לנסות 🙂
    יודעת אם הקדרה מתאימה גם לכיריים קרמיות?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      הי ג׳סי, תודה רבה! זה מתאים רק לגז או תנור. את יכולה להשתמש אבל בכל סיר אחר. בהצלחה 🙂

  3. וויני 4 שבועות לפני
    הגב

    התבשיל ניראה ונשמע מעולה, ואני בהחלט מתכוונת להכין אותו, ובוודאי שעל מצע של קינואה 🙂
    ניראה לך שאפשר להחליף את החומוס לכוס עדשים מבושלות?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      הי ויוני, תודה רבה! אפשר להשתמש בעדשים. לא חייבים לבשל, מספיק רק להשרות. זה יתבשל יחד עם כל השאר. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂

  4. דניאל 4 שבועות לפני
    הגב

    באיזו טמפרטורה לאפות בתנור? 180?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      לא, כתבתי שאופים בחום נמוך. 150 מעלות

  5. יהודית שמחוני 3 שבועות לפני
    הגב

    לא ברור את כמות המים הרותחים שמוסיפים לתבשיל וכמה עגבניות

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי יהודית. השתמשתי ב-400 גרם (פחית) עגבניות חתוכות דק, ומים רותחים שיכסו את כל הירקות. בהצלחה

  6. מירב 3 שבועות לפני
    הגב

    נראה מעולה
    כשמכניסים לתנור הסיר צריך להיות עם מכסה?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      תודה מירב. הסיר הספציפי שלי כן. אפשר אגב לכסות את הסיר עם נייר כסף

  7. נטע ברקוביץ 2 שבועות לפני
    הגב

    אם אני רוצה לשים חומוס טרי, צריך לבשל אותו לפני?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי נטע, כן. צריך להשרות אותו לילה לפני ולבשל חצי בישול. בהצלחה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם