דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

מאת

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

אני יודעת שיש עוד כמה שבועות עד לט”ו בשבט, אבל אני אישית כבר ממש מחכה לאביב, וגם אוהבת להיערך לחגים מראש. אבל האמת היא שהמנה שאני מציעה לכם היום אומנם מאוד חגיגית ומתאימה בול לט”ו בשבט, אבל גם יכולה להיות ארוחה רגילה שמתאימה לכל יום אחר בשנה. טעימה, נהדרת ופשוטה להכנה, למרות שנראית מתוחכמת ומושקעת. מדובר בדלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן.

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

אז למה דווקא ט”ו בשבט? כי תבשיל האורז שלי משודרג בתוספת מעולה של חמוציות ופיסטוק קצוץ. אבל במקומם, או בנוסף להם, אפשר להשתמש בפירות יבשים אחרים, וגם בכל סוג של אגוזים שאתם אוהבים. רשמתי לכם מלא אופציות בהערות. כמו כן, המנה מתוגברת בתוספת טופו, שמביא איתו חלבון, והופך את היופי הזה לארוחה בריאה, משביעה ומאוזנת.

הכנתי את המתכון הזה בשיתוף עם ג’מוקה, שכמו שסיפרתי לכם כבר בעבר, התאהבתי באורז האורגני שלהם. הפעם השתמשתי באורז האדום האורגני ECOBA שיש לו כמה וכמה יתרונות: קודם כל הצבע שלו מהמם ומוסיף המון לנראות של המנה. לא פחות חשוב מזה עניין המרקם והטעם – האורז הזה פחות דביק, מרקמו רך ונעים, והטעם מעט מתקתק וקצת אגוזי. לכן הוא משתלב נהדר עם החמוציות והפיסטוק. ועכשיו באתר של ג’מוקה אפשר לרכוש אותו בהנחה של 10 ש”ח עם קוד קופון olgarice. ההנחה תקפה לכל סוגי האורז האורגני שלהם – מומלץ!

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

כמו שכבר ציינתי, המנה רק נראית מורכבת, אבל ההכנה בעצם די פשוטה. מכינים במקביל את הדלעת בתנור, ואת האורז והתבשיל כולו על הגז. זה מרגיש קצת כמו לנצח על התזמורת, אבל בפועל התהליך הוא קל, כיפי וגם מאוד מחמם את הבית בימים הקרירים האלה. וגם ממלא אותו בריח משגע.

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן
תבשיל נהדר כשלעצמו, גם בלי הדלעת

אם אין לכם דלעות, אתם לא אוהבים דלעת, או סתם מתעצלים, אני ממליצה לכם להכין את התבשיל סתם ככה, כשחקן ראשי ולא המילוי של. מדובר בארוחה חורפית מושלמת, מנחמת, עשירה ומשביעה מאוד. אני אכלתי מלא ישירות מהמחבת, ונאלצתי לעצור את עצמי, כי חששתי שלא יישאר לי כלום למילוי הדלעות 🙂

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן
אפשר גם דלוריות

אגב, אם אין לכם דלעת ערמונים, אפשר למלא דלוריות. מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד מחבבת אותן, ומשתמשת בהן המון. במקרה הזה גם אין צורך לקלף אותן, אז השימוש בהן הרבה יותר ידידותי.

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

למרות שבמקרה של המנה הזו, מודה שדלעת הערמונים מוצלחת יותר: היא יותר יפה, יותר מכילה את המלית, ובעצמה הרבה יותר מתקתקה, עדינה וטעימה מדלורית. אבל זה כמובן כבר עניין של טעם.

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן
ביס מושלם

וככה גג בשעה של עבודה תקבלו מנה בריאה ומאוזנת ללא גלוטן, שהיא גם סופר טעימה, גם חגיגית ונראית יפה, וגם כמובן טעימה ברמות. כל החלקים בנפרד וכולם גם יחד. ביס נימוח, מתובל, מנחם. כל כך מתאים לעונה הזו, וגם כל כך מבשר את האביב המתקרב. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע חמים ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם אורז? נסו את:

אושפלאו טבעוני

דלורית במילוי אורז בר וירקות

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן

קבב טבעוני ללא גלוטן

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-8 מנות:
2 דלעות ערמונים עם הקליפה, חתוכות לרבעים (אפשר להחליף בדלוריות)
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
תבשיל אורז אדום:
1.5 כוסות אורז אדום אורגני ECOBA של ג’מוקה
¾ 3 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
150 גרם טופו, מיובש וחתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום, קצוצות
3 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
6-7 עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית קינמון
¼ כפית שבבי צ’ילי יבש (אופציונלי)
2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
1 חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
1 חופן פיסטוק, קצוץ דק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את דלעת הערמונים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרוקנים את רבעי הדלעת, מסדרים על גבי התבנית, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-40 דקות, או עד שהדלעת מתרככת לגמרי ומתחילה להזהיב.
  2. מכינים את האורז: שוטפים את האורז כמה פעמים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-40-45 דקות, או עד שהאורז מתרכך, וכל המים נספגים או מתאדים.
  3. מכינים את התבשיל: מחממים 1 כף שמן במחבת רחבה ומקפיצים את קוביות הטופו, תוך ערבוב, עד שהם משחימים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את יתרת השמן, הבצל והשום וממשיכים לטגן יחד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את הסלרי והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם.
  6. מוסיפים את עלי הקייל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  7. מוסיפים את האורז המבושל, כל התבלינים, שמרי הבירה, החמוציות והפיסטוק, מערבבים, טועמים, ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מטגנים עוד דקה תוך ערבוב, כדי שכל הטעמים יתאחדו, ומכבים את הלהבה.
  8. מגישים את תבשיל האורז מעל רבעי דלעת הערמונים.
  9. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג אורז שאוהבים. יש לבשל אותו לפי הוראות היצרן.
  • אפשר להחליף את דלעת הערמונים בדלורית. לדעתי דלעת הערמונים יותר מתאחמה וטעימה כאן, וגם יותר קל לעבוד איתה.
  • אפשר להחליף את עלי הקייל בכמה חופנים של עלי תרד.
  • אפשר להכין את התבשיל ללא תוספת קוביות טופו, אבל אני ממליצה לא לוותר: הם מוסיפים מרקם נחמד, וגם מהווים תוספת חלבון חשובה שהופכת את המנה לארוחה מאוזנת.
  • התיבול של התבשיל הוא בגדר ההצעה בלבד. תרגישו חופשי לתבל אותו לפי טעמכם האישי.
  • אפשר להחליף את החמוציות בצימוקים או פירות יבשים קצוצים אחרים, ואת הפיסטוק בשקדים, אגוזים או בוטנים קצוצים.
  • אפשר לשדרג את המנה בהגשה בתוספת זילופי טחינה גולמית.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם