ככל שיותר קר ואפור בחוץ, כך בא לי יותר ויותר להכניס לתפריט שלי מאכלים מחממים בצבעים עזים. אני אשכרה תפסתי את עצמי בסופ"ש מתלבטת מה בא לי יותר: אוכל צהוב או אוכל ירוק. ואז החלטתי שאין באמת צורך להתלבט, כשאפשר לשלב את שני הצבעים. והכנתי פולנטה טבעונית עם תבשיל תרד זריז ללא גלוטן. ירוק על צהוב עם נגיעות קטנות של אדום של צ'ילי חריף.
אחד היתרונות הגדולים של המנה הזו, מעבר לזה שהיא ממש משמחת את העין, זה שהיא סופר פשוטה וזריזה להכנה. ממש ערכת עזרה ראשונה לבן אדם רעב במזג אוויר סוער 🙂
תבשיל התרד מאוד זריז, כי העלים האלה מטבעם מוכנים צ'יק צ'ק. כבר אמרתי פעם בסטורי באינסטגרם שלדעתי קיימת קנוניית מגדלי תרד: לא יאומן איך ערימת העלים שבתחילת התהליך הופכת לשלולית רדודה בסוף. לפחות במקרה שלנו התרד הוא רק תוספת לפולנטה.
אני השתמשתי בפולנטה אינסטנט להכנה מהירה, וכך כל הארוחה כולה הייתה מוכנה לי תוך 15 דקות. אם בא לכם, אתם יכולים להשתמש בקמח תירס אמיתי. הבישול יקח קצת יותר זמן.
וזהו, בגדול אין לי מה להוסיף לסיפור הזה. מדובר במנה חורפית מנחמת, טעימה ומשביעה, צבעונית, ארומטית ועם עקצוץ קטן של חריף. לא אוהבים חריף? פשוט תדלגו על הצ'ילי. זאת ארוחה טבעונית נהדרת ללא גלוטן שמוכנה לפני שמספיקים להגיד את שם המתכון. והיא גם בריאה: התרד עשיר בסיבים תזונטיים, ויטמינים וברזל. לא סתם פופאי היה עף עליו 🙂 אם אתם מכינים את המתכון הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד תבשילים טבעוניים? נסו את:
תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית
עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה
פולנטה טבעונית עם תבשיל תרד זריז ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
תבשיל תרד:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות
2-4 שיני שום, פרוסות דק
¼ פלפל צ'ילי חריף, חתוך לטבעות (אופציונלי)
350 גרם עלי תרד, אצלי תערובת בייבי וניו זילנדי
¼ כפית מלח
½ כפית כמון
פולנטה:
150 גרם (1 כוס) פולנטה אינסטנט
480 מ"ל (2 כוסות) מים או ציר ירקות
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
הגשה:
בוטנים קצוצים
אופן הכנה:
- מכינים את תבשיל התרד: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה יפה. כדי שזה יקרה, צריך להוסיף למחבת אחרי הזהבת הבצל 2 כפות מים ולהמשיך לטגן תוך ערבוב. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. מתבלים ומערבבים שוב.
- מכינים את הפולנטה: שמים בסיר את החלב הצמחי והמים, מערבבים ומביעים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או כף עץ. מנמיכים את הלהבה, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-2-3 דקות נוספות, או עד שהפולנטה מסמיכה. מכבים את הלהבה, מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.
- מגישים את הפולנטה מיד בתוספת תבשיל התרד ובוטנים קצוצים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בקמח תירס רגיל ולא פולנטה אינסטנט. במקרה הזה הבישול יהיה יותר ארוך.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, עדיף ללא תוספת סוכר. אצלי זה סויה.
- אם רוצים לחסוך בקלוריות, אפשר להכין את הפולנטה על בסיס מים בלבד. פשוט ממירים את החלב הצמחי שבמתכון בכמות זהה של מים.
- אם הפולנטה יצאה לכם סמיכה מדי (אני דווקא מעדיפה כזו), אפשר לדלל אותה עם מים רותחים עד שמגיעים למרקם רצוי.
- אפשר לתבל את הפולנטה ואת תבשיל התרד בהתאם לטעם האישי.
10 תגובות
אפשר במקום חלב צמחי משקה קוקוס ?
הי אריאלה. לגמרי – חלב קוקוס זה גם חלב צמחי 🙂
את יכולה להסביר על שמרי בירה? מה היתרון?
הי יעל. שמרי בירה בגדול זה תוספת טעם. יש בהם משהו ״גבינתי״, ומשתמשים בהם הרבה פעמים כתחליף של פרמז׳ן. השימוש בהם לא חובה, אבל בהחלט משדרג את המנות. חוץ מזה הם עוד מקור ל-b12
הוספתי לפולנטה את גבינת הפטה שלך, נמסה בפמחם ומוסיפה טעם נהדר.
רעיון מעולה!
היי, האם אפשר לשתמש בתרד קפוא?
כן, קפוא מופשר
זהירות!! שמרי בירה הם גלוטן בשפע.
זה לא מדויק!ֶ יש שמרי בירה ללא גחוטן