עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

מאת אולגה טוכשר
אפריל 16, 2020

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

שמתם לב שבתקופה הזו אין באמת משמעות ליום בשבוע? זה לא כזה משנה אם זה יום ראשון, יום שישי, חג או מוצאי חג. הכל הפך לרצף אחיד עם הבדלים מינוריים. אתמול לא היה חמץ והיום יש. אני לגמרי זוכרת מי אני ואיפה אני, אבל לא תמיד בטוחה מתי אני 🙂 מה שכן, כל יום הוא יום טוב לעוגת שוקולד. במיוחד אם מדובר בעוגת שוקולד טבעונית פשוטה.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
לחה ומושלמת ליד הקפה

אתמול ביקשתם באינסטגרם שאכין אחת כזו, והנה היא כאן. עוגה בחושה שלא דורשת מיקסר. שמים את כל המרכיבים בקערה אחת ומערבבים. אין יותר פשוט מזה. במקרה נתקעתי בלי קמח כוסמין, אז הכנתי עם קמח רגיל. אתם יכולים אבל בקלות להמיר לכוסמין (ראו את ההערות).

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
הסדק המקסים

עוגה שמכינים בתבנית אינגלישקייק היא כאילו מראש יוצאת עם החותמת "בית". ואם במקרה יש לה גם סדק בחלק העליון, סימן שהיא ממש ביתית אסלית.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

כדי להפוך אותה לעוד יותר שוקולדית וטעימה, מרחתי מעל גנאש שוקולד. שימו לב, אנחנו עדיין נשארים במשבצת של סופר פשוט ? בשביל היופי פיזרתי פולי קקאו גרוסים ופטל מיובש. זה לא חובה – אתם יכולים לקשט אותה איך שבא לכם.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

כל חומרי הגלם זמינים ובסיסיים. זה די חשוב במיוחד היום, כשמשתדלים לא לצאת יותר מדי לקניות, ומשתמשים בעיקר בתכולת המזווה וארונות המטבח.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
פשוטה ונהדרת

העוגה הזו יוצאת במרקם לח. היא לא הכי אוורירית, וזה הופך אותה למלווה מושלמת לכוס קפה. היא גם לא מתוקה מדי. עוגה כיפית וטעימה לסופ"ש, שאני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של עוגות שוקולד טבעוניות? נסו את:

עוגת טראפל שוקולד טבעונית

עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

עוגת שוקולד-פטל טבעונית עם ציפוי שוקולד

עוגת מוס מוקה טבעונית עם תאנים

 

מתכון לעוגת שוקולד טבעונית פשוטה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 תבניות אינגלישקייק, או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ:
בלילה:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן צמחי
250 גרם רסק בננה ו/או תפוחים (1 תפוח גדול + 1 בננה גדולה)
2 כפיות חומץ או מיץ לימון
255 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים רותחים
ציפוי וקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה
פולי קקאו גרוסים
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את השמן, הרסק, החומץ או מיץ לימון ומים רותחים ומערבבים בזהירות עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שהעוגה נאפית ומתייצבת, נסדקת בחלקה העליון, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים. אם היא משמחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים אותה בנייר כסף.
  5. מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
  7. מורחים את הציפוי על העוגה, מקשטים בפולי קקאו ופטל מיובש, חותכים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר מים רותחים. תוסיפו בהדרגה עד שתתקבל בלילה סמיכה.
  • אפשר להשתמש רק ברסק תפוחים, או רק ברסק בננות.
  • אפשר להשתמש בסוכר חום. אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס מייפל או סילאן, או לפי הטעם.
  • אפשר להשתמש בכל שמן צמחי שרוצים, כולל שמן קוקוס מומס.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את העוגה במה שרוצים, לפי הטעם האישי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

54 תגובות

      1. הי רוני. הכנתי את העוגה באינגלישקייק. תבנית אחת. העוגה יוצאת יחסית גבוהה

  1. הי אולגה, למה הכוונה במשפט " מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת".
    שמתי את הבלילה בתבנית עגולה. להוציא מהתבנית? איזה רשת? לכבות תנור ולהשאיר בתוכו עם דלת פתוחה?

    1. הי מירי. הכוונה היא לא מוציאים עוגה חמה מהתבנית. היא צריכה קודם להתקרר טיפה ולהתייצב. אחרי זה אפשר להוציא מהתבנית ולקרר סופית. נהוג לשים עוגות על רשת כלשהי, כדי שלא יצטברו אדים בתחתית, והעוגה לא תירטב. אבל זה לא חובה.

  2. עוגה מצויינת!
    הכנתי ליום הולדת של חברה טבעונית, קיבלתי מלא מחמאות ולא הפסיקו לאכול

  3. היי, עכשיו הכנתי את העוגה. שאלה קטנה בבקשה–את הציפוי שמים כשהעוגה חמה יחסית או לצנן ואז?
    תודה
    והריח בבית מדהים!

    1. הי סיון, מקווה שתאהבי גם את הטעם 🙂 כדאי לשים את הציפוי אחרי שהיא תגיע לטמפרטורת החדר

  4. הי אולגה ?
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בקוטר 30 ס"מ, חשבתי לכפול בערך פי ארבע את הכמויות.

    חושבת שיש בעיה עם תבנית כל כך גדולה?

    1. הי נעמי, זה מרגיש לי תבנית ענקית! כמה אנשים יאכלו את העוגה! בכל אופן, אני מהיחה שטכנית הכל אמור להיות בסדר

    1. הי יולי, מצטערת לשמוע.. זה לא יכול להיות בגלל הרסק – הוא לא משפיע על אווריריות. שמת מספיק אבקת אפייה, סודה לשתייה וחומץ? אלה הגורמים המשפיעים

  5. היי אולגה, הכנתי חצי מהכמות. הוספתי קפה נמס ושמן קוקוס. הורדתי מכמות הסוכר ויצא כל כך טעים. מתכון מעולה. תודה רבה ???

  6. מתכון מעולה! פעם ראשונה שאני בכלל אופה , ויצא מדהים, האורחים עפו עליה
    תודה רבה!!

  7. היי לא האמנתי שעוגה בלי ביצים יכולה להיות ככ עסיסית וטעימה!!!!
    תודה לך על מתכון קסום❤️

  8. הכנתי היום עם כמה שינויים ויצא ממש ממש מוצלח!:) תודה על המתכון. קמח- השתמשתי בחצי כוס מכל קמח: קמח מלא, קמח שקדים, קמח קוקוס קמח כוסמת (+2 כפות). 1/3 כוס טחינה + 2 כפות שמן זרעי ענבים. החלפתי כמו בהערות סוכר בסילאן אבל בערך רבע כוס (ממליצה לשים קצת יותר באמת כי יצא כמעט לא מתוק). במקום הציפוי שמתי אגוזי מלך לפני שהכנסתי לתנור ואחרי האפיה הברשתי במעט מייפל. יצאה גבוהה ויפה:)

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם