שמתם לב שבתקופה הזו אין באמת משמעות ליום בשבוע? זה לא כזה משנה אם זה יום ראשון, יום שישי, חג או מוצאי חג. הכל הפך לרצף אחיד עם הבדלים מינוריים. אתמול לא היה חמץ והיום יש. אני לגמרי זוכרת מי אני ואיפה אני, אבל לא תמיד בטוחה מתי אני 🙂 מה שכן, כל יום הוא יום טוב לעוגת שוקולד. במיוחד אם מדובר בעוגת שוקולד טבעונית פשוטה.
אתמול ביקשתם באינסטגרם שאכין אחת כזו, והנה היא כאן. עוגה בחושה שלא דורשת מיקסר. שמים את כל המרכיבים בקערה אחת ומערבבים. אין יותר פשוט מזה. במקרה נתקעתי בלי קמח כוסמין, אז הכנתי עם קמח רגיל. אתם יכולים אבל בקלות להמיר לכוסמין (ראו את ההערות).
עוגה שמכינים בתבנית אינגלישקייק היא כאילו מראש יוצאת עם החותמת "בית". ואם במקרה יש לה גם סדק בחלק העליון, סימן שהיא ממש ביתית אסלית.
כדי להפוך אותה לעוד יותר שוקולדית וטעימה, מרחתי מעל גנאש שוקולד. שימו לב, אנחנו עדיין נשארים במשבצת של סופר פשוט ? בשביל היופי פיזרתי פולי קקאו גרוסים ופטל מיובש. זה לא חובה – אתם יכולים לקשט אותה איך שבא לכם.
כל חומרי הגלם זמינים ובסיסיים. זה די חשוב במיוחד היום, כשמשתדלים לא לצאת יותר מדי לקניות, ומשתמשים בעיקר בתכולת המזווה וארונות המטבח.
העוגה הזו יוצאת במרקם לח. היא לא הכי אוורירית, וזה הופך אותה למלווה מושלמת לכוס קפה. היא גם לא מתוקה מדי. עוגה כיפית וטעימה לסופ"ש, שאני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של עוגות שוקולד טבעוניות? נסו את:
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
עוגת שוקולד-פטל טבעונית עם ציפוי שוקולד
עוגת מוס מוקה טבעונית עם תאנים
מתכון לעוגת שוקולד טבעונית פשוטה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 תבניות אינגלישקייק, או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ:
בלילה:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן צמחי
250 גרם רסק בננה ו/או תפוחים (1 תפוח גדול + 1 בננה גדולה)
2 כפיות חומץ או מיץ לימון
255 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים רותחים
ציפוי וקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה
פולי קקאו גרוסים
פטל מיובש
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים את השמן, הרסק, החומץ או מיץ לימון ומים רותחים ומערבבים בזהירות עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שהעוגה נאפית ומתייצבת, נסדקת בחלקה העליון, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים. אם היא משמחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים אותה בנייר כסף.
- מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
- מורחים את הציפוי על העוגה, מקשטים בפולי קקאו ופטל מיובש, חותכים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר מים רותחים. תוסיפו בהדרגה עד שתתקבל בלילה סמיכה.
- אפשר להשתמש רק ברסק תפוחים, או רק ברסק בננות.
- אפשר להשתמש בסוכר חום. אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס מייפל או סילאן, או לפי הטעם.
- אפשר להשתמש בכל שמן צמחי שרוצים, כולל שמן קוקוס מומס.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אפשר לקשט את העוגה במה שרוצים, לפי הטעם האישי.
54 תגובות
יש לי רסק תפוחים בקופסה גדולה . כמה זה 250 גרם בכפות/כוסות ?
הי ליהי. זה כוס וכף. בהצלחה
היי, איזו תבנית היית ממליצה? ואם זה אינגליש קייק? 2?
ואיזה סוג של חומץ? חומץ תפוחים יעבוד? חומץ 5%?
שאלה אחרונה- אפשר להמתיק עם סירופ אגבה? תודה רבה לך מראש 🙂
הי רוני. הכנתי את העוגה באינגלישקייק. תבנית אחת. העוגה יוצאת יחסית גבוהה
כן, אני השתמשתי ב-5%, אבל כל סוג אחר יעבוד
כן, בוודאי. תוסיפי לפי הטעם 🙂
הי אולגה, למה הכוונה במשפט " מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת".
שמתי את הבלילה בתבנית עגולה. להוציא מהתבנית? איזה רשת? לכבות תנור ולהשאיר בתוכו עם דלת פתוחה?
הי מירי. הכוונה היא לא מוציאים עוגה חמה מהתבנית. היא צריכה קודם להתקרר טיפה ולהתייצב. אחרי זה אפשר להוציא מהתבנית ולקרר סופית. נהוג לשים עוגות על רשת כלשהי, כדי שלא יצטברו אדים בתחתית, והעוגה לא תירטב. אבל זה לא חובה.
עוגה מצויינת!
הכנתי ליום הולדת של חברה טבעונית, קיבלתי מלא מחמאות ולא הפסיקו לאכול
הי נעמה, שמחה לשמוע שאהבת 🙂
היי, איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח יעודי ללא גלוטן.
היי, עכשיו הכנתי את העוגה. שאלה קטנה בבקשה–את הציפוי שמים כשהעוגה חמה יחסית או לצנן ואז?
תודה
והריח בבית מדהים!
הי סיון, מקווה שתאהבי גם את הטעם 🙂 כדאי לשים את הציפוי אחרי שהיא תגיע לטמפרטורת החדר
היי אני רוצה להכין לבן שלי בצורת אוטובוס ליום הולדת
לדעתך יציבה מספיק לעיצוב?
הי גל. לדעתי כן. תאפי קצת פחות ותקפיאי
נגמרה ברגע. מתכון מעולה
הי רוני, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשרי גם כקאפקייקס?
הי מיטל. אפשר, אבל זמן האפייה יהיה יותר קצר
הי אולגה ?
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בקוטר 30 ס"מ, חשבתי לכפול בערך פי ארבע את הכמויות.
חושבת שיש בעיה עם תבנית כל כך גדולה?
הי נעמי, זה מרגיש לי תבנית ענקית! כמה אנשים יאכלו את העוגה! בכל אופן, אני מהיחה שטכנית הכל אמור להיות בסדר
יצאה לי עוגה מאוד דחוסה.
השתמשתי ברסק תפוחים תעשיתי. האם לך היתה הכוונה?
הי יולי, מצטערת לשמוע.. זה לא יכול להיות בגלל הרסק – הוא לא משפיע על אווריריות. שמת מספיק אבקת אפייה, סודה לשתייה וחומץ? אלה הגורמים המשפיעים
המתכון מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק.
תודה. עדכנתי. אני הכנתי בתבנית עמוקה יותר 🙂
היי אולגה, הכנתי חצי מהכמות. הוספתי קפה נמס ושמן קוקוס. הורדתי מכמות הסוכר ויצא כל כך טעים. מתכון מעולה. תודה רבה ???
הי דניאל, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בבננה מרוסקת נכון?
או מעוכה..
כן, אפשר. גם מרוסקת וגם מעוכה 🙂
לא הבנתי את כמות הרסק, נגיד רסק מוכן של תפוחים ללא בננות,מה הכמות?
הי. הכי נכון זה לשקול 250 גרם של רסק. לא משנה אם זה תפוחים או בננה
האם ניתן להקפיא אותה? אני רוצה שהעוגה תהיה בפריזר בגן של הבן שלי
כן, אבל לדעתי עדיף בלי ציפוי השוקולד
אם זה יהיה עם הציפוי זה יהיה פחות טעים? למה לא בעצם?
פשוט לא בטוחה שהציפוי ייראה טוב אחרי ההפשרה. זה רק עניין אסתטי
היי אם אני רוצה לאפות בקוטר 24?
תכפילי את הכמויות
היי
אם אין רסק תפוחים/ בננות זה חובה?
כן, זה תחליף של ביצה
היי אפשר לשים חלב קוקוס במקום שמן? או שמן רגיל קנולה?
אפשר שמן רגיל
הכנתי את העוגה , יצאה מעולה
קיבתי מחמאות מאורחים לא טבעוניים
שמחה לשמוע שאהבתם 🙂
מתכון מעולה! פעם ראשונה שאני בכלל אופה , ויצא מדהים, האורחים עפו עליה
תודה רבה!!
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
היי לא האמנתי שעוגה בלי ביצים יכולה להיות ככ עסיסית וטעימה!!!!
תודה לך על מתכון קסום❤️
הי דנה, תודה לך 🙂 שמחה שאהבת!
הכנתי היום עם כמה שינויים ויצא ממש ממש מוצלח!:) תודה על המתכון. קמח- השתמשתי בחצי כוס מכל קמח: קמח מלא, קמח שקדים, קמח קוקוס קמח כוסמת (+2 כפות). 1/3 כוס טחינה + 2 כפות שמן זרעי ענבים. החלפתי כמו בהערות סוכר בסילאן אבל בערך רבע כוס (ממליצה לשים קצת יותר באמת כי יצא כמעט לא מתוק). במקום הציפוי שמתי אגוזי מלך לפני שהכנסתי לתנור ואחרי האפיה הברשתי במעט מייפל. יצאה גבוהה ויפה:)
הי דורון, תודה רבה על ההערות. שמחה שאהבת את העוגה ושתהיה שנה טובה!
עוגה מצוינת! הטבעונית שבאה לבקר החמיאה מאד, תודה רבה!
תודה שרה! שמחה שאהבתן 🙂