אני לא יודעת למה, אבל יש לי בבלוג מעט מתכוני פסטה. אולי כי פסטה זה הגילטי פלז'ר המושלם, ואני מנסה להסתדר ללא. ואולי כי סתם פסטה עם רוטב זה נראה קצת מובן מאליו, ולא מצדיק מתכון בבלוג. למרות שתאמינו לי שאין שום דבר מובן מאליו לגבי פסטה טבעונית ברוטב קרם כרובית ופטריות שאני חולקת אתכם היום. היא בול פסטה אלפרדו מפורסמת, רק לא חלבית, ובכלל ללא שמנת.
כן-כן, לא רק שהיא לא חלבית, אלא גם שכל הקרמיות הנפלאה שלה נובעת מרוטב מהמם שמבוסס על כרובית. זה עובד הרבה יותר טוב מכל תחליף שמנת, והרוטב יוצא סופר קטיפתי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת ממש.
הכנתי את המתכון הזה בשיתוף עם ברילה. רוב הפסטות שלהם טבעוניות, כלומר לא מכילות ביצים, וכולן איכותיות מאוד. לאחרונה נעשו שיפורים בצורות הפסטה, למשל הספגטי נהיה קצת יותר עבה. זה מאפשר לו להישמר ברמת בישול "אל דנטה" גם כשלא מקפידים מדי על זמני הבישול. ואז הרוטב עוטף את הפסטה בצורה מלאה ומושלמת, והיא רק מתחננת לביס 🙂
כאמור אחרי הפסטה הגיבורה הראשית בכל העסק הזה היא כרובית. היא מחליפה את השמנת ברוטב פטריות ושמנת קלאסי. היא משדרגת את המנה, והופכת את הטעם שלה למתוחכם ועשיר יותר בכמה וכמה רמות. ועל הדרך חוסכת גם כמה קלוריות.
החלק של הפטריות נשאר ללא שינוי, ואין שידוך מוצלח יותר מפטריות שחומות, מוקפצות עם פרוסות שום, לבין כרובית משודרגת טעמים.
מה שחשוב לזכור כשמכינים פסטה עם רוטב, זה את כלל הברזל הבא: רוטב מחכה לפסטה, ולא להיפך! תתזמנו נכון את העבודה. תתחילו להרתיח מים ולבשל את הפסטה כשהרוטב כבר לפחות בחצי הדרך.
ובסוף התהליך תקבלו פרס שווה בצורת ספגטי אלפרדו טבעוני מהחלומות: פסטה מפנקת עשירה בטעמים, משביעה, מנחמת וטעימה ברמות על חלל. אני לא מרשה לעצמי מנה כזו בכל יום, אבל אם כבר פינוקים וגילטי פלז'ר מדי פעם – אז בדיוק כזה! ספגטי טבעוני שכולם יעופו עליו. תאמינו לי: את הרוטב הזה טעמו הרבה חברים לא טבעונים, והתלהבו עד מאוד. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. תהנו חברים ושיהיה בתאבון.
מחפשים עוד מתכוני פסטה טבעוניים? נסו את:
קונכיות פסטה טבעוניות במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות
לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות
לזניה טבעונית עם ירקות ומוצרלה ביתית
ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם
פסטה טבעונית ברוטב קרם כרובית ופטריות
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
500 גרם (1 חבילה) ספגטי מס' 5 של ברילה
רוטב:
1 ראש כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה קטן, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
3/4 כוס חלב צמחי לא ממותק
2-3 שיני שום
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1 כף חרדל דיז'ון, או לפי הטעם
2 כפות שמרי בירה
1 כף מיץ לימון, או לפי הטעם
תוספת פטריות:
1-2 כפות שמן זית
1 סלסילת פטריות יער, פרוסות
2 שיני שום, פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
הגשה:
שימרי בירה
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר עם מים רותחים את פרחי הכרובית ותפוח האדמה, עד שהם מתרככים. מסננים.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד להשחמה. מוסיפים את השום, מתבלים, מערבבים וממשיכים לטגן עד שגם השום מזהיב.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
- ממשיכים עם הרוטב: שמים בקערת מעבד מזון או בלנדר את הירקות המבושלים, החלב הצמחי, השום, התבלינים, החרדל, שימרי הבירה ומיץ הלימון וטוחנים לרוטב חלק ויחסית סמיך.
- מוסיפים את הרוטב והפטריות לסיר עם הפסטה המסוננת ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל הפסטה שימרי בירה ומגישים.
- שומרים במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, עדיף לא ממותק. אצלי זה סויה.
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים, או בשילוב של כמה סוגים.
- אפשר לשדרג את הפסטה בתוספות לפי הטעם האישי, למשל: אפונה ירוקה, עגבניות מיובשות, חתיכות אספרגוס, עגבניות שרי, פלפלים קלויים, בטטה צלויה, תירס, זיתים וכו'.
12 תגובות
אפשר בלי שמרי הבירה? את יודעת לספר אם זה בריא?
הי נועה. אפשר בלי. שמרי בירה הם תוספת טעם. במתכון הזה הם מחליפים פרמז׳ן. למיטב ידיעתי זה מרכיב בריא שמכיל בין השאר גם בי 12
היי אולגה
אני רוצה להוסיף את החלבון לפסטה ולסגור פינה לארוחה 😜 אז חשבתי להחליף את החלב בטופו משי, מה דעתך?
תודה על המתכון המהמם!
הי ליאת. רעיון טוב! יכול בהחלט לעבוד. אם יהיה סמיך מדי, תדללי קצת עם חלב צמחי. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂
היי אולגה
יש לי קצת קושי עם כמויות, כרובית קטנה כמה שוקלת בערך? וכנ״ל לגבי תפו״א. וחבילת פטריות באיזה משקל? כבר כתבתי לך שאני גרה בחו״ל והחבילות פה בגדלים שונים.
אני אשמח מאוד אם תצליחי לתת לי את הכמויות במשקל🙏
תודה רבה
הי שירן. אין לי כרגע את הירקות הרלוונטיים כדי שאוכל לשקול לך, אבל דווקא במתכון הזה יש לך חופש לכאן ולכאן. כלומר אם זה יהיה קצת יותר גדול או קטן, זה לא יפגע בתוצאה. בואי נגיד שהכרובית בקוטר כ-10-12 ס"מ, תפוח אדמה פשוט הכי גדול שתמצאי, ומשהו כמו 6-7 פטריות. בהצלחה 🙂
תודה רבה אולגה.
במתכון כתוב תפו״א קטן ואת בתשובה כתבת לי הכי גדול שאמצא. אני משערת שהנכון זה המתכון??
כן שירן! התבלבלתי… זה תפוח אדמה קטן. אבל הנקודה היא שגם אם הוא יהיה בינוני, זה בסדר 🙂
נראה טוב! אני רוצה להחליף את הפטריות, מה לדעתך יתאים במקום?
מכיוון שהן רק תוספת, אז די כל דבר: בטטה או פלפלים צלויים, ברוקולי מוקפץ, אפונה, אדממה או שעועית ירוקה. באמת שכל מה שבא לך 🙂
היי אולגה, נראה ממש טעים!!
האם אפשר לטחון בבלנדר מוט?
תודה וכן 🙂