אתמול שאלתי בסטורי באינסטגרם איזה מתכונים הכי חשובים לכם בתקופה המוזרה הזו בה אנחנו חיים. ומסתבר שבגלל ההסגר, ומכיוון שכל הילדים נמצאים עכשיו בבית, הכי מעניין אתכם לקבל מתכונים פשוטים שאפשר להכין יחד איתם. עדיף שיהיו מתוקים, וחוץ מהתעסוקה יתנו גם ערך מוסף של פינוק, הרגעה ונחמה. אז עוגת ביסקוויטים טבעונית פשוטה היא בול מה שצריך!
כדי שכל אחד יתחבר אליה וימצא את הטעם שהוא הכי אוהב, הכנו אותה, אני ומאשה, בשתי גרסאות כיפיות במיוחד: עם טופינג תותים וג'לי לאוהבי טעם פירותי, ועם טופינג שוקולד וסוכריות צבעוניות לכל השאר 🙂
שתי הגרסאות זהות לגמרי באופן הכנה והרכבה עד שמגיעים לטופינג. וגם בגרסת השוקולד יש תותים בין שכבות העוגיות והקרם. כבר אמרתי שהעוגה הזו סופר שווה?
ויחד עם זאת גם סופר פשוטה להכנה ועשויה מחומרי גלם די בסיסיים שיש בכל בית. במיוחד אם כמו כל עם ישראל ביקרתם לאחרונה בסופר ועשיתם קנייה מסיבית 🙂
אולי לא יהיה לכם אגר-אגר בשביל שכבת הג'לי. זה באמת חומר גלם למיטיבי לכת. אבל הי – הגיע הזמן להכיר אותו! אפשר לעשות איתו דברים נפלאים ממש.
אם לא שכנעתי אתכם, לכו על גרסת השוקולד. היא מהממת וטעימה לא פחות, וסוכריות צבעוניות לא רק מוסיפות קראנץ' חביב, אלא גם ממש ישמחו את הילדים שלכם.
העוגה הכי טעימה אחרי שהיא מנצאת כמה שעות בקירור: הקרם נספג היטב בשכבות העוגיות, וכל העוגה מתרככת, מתייצבת והרבה יותר קלה לחיתוך.
יש לה טעם של ילדות. היא לחה ועסיסית, מתוקה ותותית. מהעוגות האלה שקשה להפסיק ליישר. הילדים ימותו עליה, וגם מבוגרים. זאת עוגה טבעונית שכולם, ללא יוצא מן הכלל, ירצו ממנה עוד ועוד. ואפשר להכין אותה יחד עם הילדים בלי שום מאמץ, ממש בכיף. זאת ללא ספק עוגה מושלמת לכל עת, ובמיוחד לתקופות המשבר וההסגר. אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. תשמרו על עצמכם, תשמרו על המורל גבוה, ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים פשוטים? נסו את:
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’יפס
פאי טבעוני פשוט עם בצלים מקורמלים
עוגת ביסקוויטים טבעונית פשוטה
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית פיירקס בינונית:
250 גרם (1 שרוול) עוגיות פתי בר
½ כוס חלב צמחי לטבילת העוגיות
1 סלסילת תותים קטנה
קרם:
320 מ"ל (1/3 1 כוס) חלב צמחי
160 מ"ל (2/3 כוס) קרם קוקוס
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג
טופינג תותים וג'לי:
240 מ"ל (1 כוס) מים
1 כפית אבקת אגר-אגר
2 כפות סוכר (אופציונלי)
כמה טיפות צבע מאכל אדום
חצאי תותים
טופינג שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) קרם קוקוס
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן הכנה:
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד במרקם לא דליל, אך גם לא סמיך – באמצע.
- חותכים תותים לפרוסות דקות. במידה ומכינים את גרסת הג'לי, חותכים גם 5-6 תותים קטנים יחסית לחצאים.
- מרכיבים את העוגה: טובלים עוגיות בחלב צמחי ומסדרים שכבה ראשונה בתחתית התבנית. יוצקים מעל שכבה אחידה של הקרם ומיישרים. מסדרים מעל הקרם שכבה צפופה של תותים. חוזרים על הפעולות האלה באותו הסדר עד שנגמר הקרם. השכבה האחרונה לפני הציפוי בגרסת הג'לי היא שכבת חצאי התותים שמונחים עם החתך כלפי מטה. השכבה האחרונה לפני הציפוי בגרסת השוקולד היא שכבת העוגיות. מעבירים את התבנית לקירור.
- בוחרים את הטופינג ומתקדמים בהתאם.
- מכינים את טופינג הג'לי: שמים בסיר קטן את המים, האגר-אגר והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב, מוסיפים צבע מאכל, מערבבים ומכבים את הלהבה. יוצקים את הטופינג מיד מעל העוגה המקוררת ומחזירים למקרר. שכבת הג'לי תתייצב תוך כמה דקות.
- מכינים את טופינג השוקולד: ממיסים את השוקולד וקרם הקוקוס על באן מרי או במיקרוגל ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. יוצקים אותו מעל העוגה המקוררת, מיישרים בעזרת מרית ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. מחזירים למקרר עד ששכבת השוקולד מתייצבת.
- חותכים את העוגה ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה.
- אפשר להמיר את קרם הקוקוס בכמות זהה של שמנת צמחית.
- אפשר להכין את העוגה גם בלי תותים, אבל ממליצה לא לוותר. הם ממש משדרגים את העוגה גם מבחינת המראה, וגם מבחינת הטעם.
- אפשר להמיר כפית אבקת אגר-אגר בכף פתיתי אגר-אגר.
- אפשר לקשט את עוגת השוקולד בהתאם לטעם האישי ולפזר מעל במקום סוכריות צבעוניות שבבי קוקוס, אגוזים קצוצים, פרוסות תותים טריים וכו'.
24 תגובות
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג?
הי ליאת. במתכון הזה לצערי אי אפשר בלעדיו..
היי אולגה, כמה זמן יש להשאיר את העוגה במקרר עד ששמים מעליה את ציפוי השוקולד? תודה רבה מראש!
הי שביט. איזה רבע שעה. מה שחשוב זה לייצב אחר כך את ציפוי השוקולד. בהצלחה 🙂
תודה רבה!! ואיזה אינסטנט פודינג כדאי? שוקולד או וניל? האם זה משנה?
אני השתמשתי בווניל, אבל זה עניין של טעם. אין נכון ולא נכון 🙂
ועוד שאלה, אני מעוניינת לקשט את שכבת השוקולד בתותים- האם להניח אותם מעל השוקולד לפני או אחרי הקירור?
לפני 🙂 ספרי לי איך יצא לך
היי, מה יכול להיות תחליף לתותים במידה ואין תותים בעונה?
הי שירי. כל פירות שבא לך: פרוסות משמשים או שזיפים, ענבים, מנגו, דובדבנים מגולענים, פרוסות תאנה.. בטוח שכחתי עוד משהו 🙂
מה יכול להיות תחליף לקרם קוקוס?
הי דניאל, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל אפשר להחליף בשמנת צמחית.
היי האם אפשר להשתמש בתותים קפואים ?
הי ליאת. לא ניסיתי, אבל לדעתי אמור להיות בסדר. פשוט יהיה פחות יפה, כי התותים יהיו מעוכים כאלה אחרי ההפשרה
האם יש קרם אחר ללא קרם קוקוס וללא שמנת צמחית שאפשר להכין ושהעוגה עדיין תהיה מוצלחת? קרם עם טופו משי רך או עם גבינת טופו? תודה.
הי, לא ניסיתי, לכן לא יכולה לענות בשלוף..
שלום, מנסה להכין עכשיו את הקרם, והוא ממש לא מתגבש. מה אפשר לעשות? תודה
עוד קצת אינסטנט פודינג?
לצערי לא היה לי, וזה היה ממש נוזלי. ניסיתי להוסיף עוד חלק קשה של קרם קוקוס וזה לא תרם. העברתי לויטמיקס כי נהיו גושים וזה לגמרי הפך לנוזל. ועם טעם לוואי של הפודינג. הוספתי גרידת לימון וחמוציות קפואות וקיבלתי נוזל די טעים. הקפאתי לארטיקים וקישוטי לבבות לעוגה אבל קרם לא יצא מזה.
מצטערת לשמוע. זה מרגיש כאילו עיבדת את הקרם יותר מדי, לכן הוא "נפל" והפך לנוזלי. היה צריך פשוט לתת לו להתייצב בקירור.
הי אולגה, קרה לי מה שקרה ליוליה פה בתגובה לפני.
משהו בנוזלים נראה לי לא נכון.
הוספתי עוד חב׳ אחת שלמה של פודינג ולא הסמיך….
הי יעל, אני אבדוק את המתכון שוב
חבל שלא קראתי את התגובות עד הסוף לפני שניסיתי להכין. השתמשתי בחלב שיבולת שועל לקרם ולא הצליח להתמצק לי, זה נשאר נוזלי. ניסיתי להוסיף קורנפלור ולא עבד. יכול להיות שצריך להשתמש רק במוצקי קרם קוקוס אחרי שמקררים אותו, כמו שמכינים קצפת? מה אני יכולה לעשות עם הנוזל הזה של חלב שיבולת שועל, קרם קוקוס ואינסטנט פודינג?
הי, מצטערת לשמוע. אני לא יודעת למה זה לא עובד לאנשים מסוימים… אני אבדוק את המתכון שוב. בכל אופן, את יכולה להוסיף למסה קמח, סוכר לפי הטעם, קצת שמן ולהכין פנקייקים