אוקיי, אנחנו מתקרבים לשבועות, וקצב פרסום המתכונים עולה. בחסות השרב הכבד שבחוץ אני שמחה לשתף כאן את המתכון המהמם הזה – עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות. השם קצת ארוך, אבל בתכלס מדובר בקינוחים אישיים טעימים וחמודים ללא אפייה (חשוב!) וללא גלוטן, שמתאימים בול לשבועות.
העובדה שאין צורך להפעיל בשביל העוגות האלה את התנור כבר מעלה את המנייה שלהן לשחקים. אין לכם מושג כמה כיף לאכול בחום הזה עוגה קרה. כמעט כמו גלידה. והיעדר גלוטן זה בונוס נחמד לכל הנמנעים.
לכל המתחילים שביננו אני יכולה להגיד שמדובר בקינוח מאוד פשוט להכנה. צילמתי את כל השלבים כולל הקישוט, והם נמצאים באינסטגרם שלי בהיילייט "עוגות גבינה". אבל כן צריך שיהיה לכם בלנדר או מעבד מזון. ככל שהם יהיו חזקים יותר, כך המסה של העוגות תהיה יותר חלקה וכיפית במרקם.
את המתכון הכנתי בשיתוף פעולה עם תנובה. השתמשתי בממרח הסויה ומשקה הסויה שלהם. אומנם יש בממרח 9% שומן, אבל הוא עדיין יותר רזה מקרם קוקוס. וגם אין לו טעם קוקוסי שלא כולם אוהבים. בהערות אני רושמת לכם את כל התחליפים האפשריים.
אני קישטתי את העוגות בשני סוגי קישוטים: מחית פטל ושוקולד מומס. הראשון יותר חמוץ, השני יותר מתוק. אתם יכולים לעשות כמוני או לבחור רק אחד מהם. וכמובן אי אפשר בעונה בלי הדובדבנים הטריים. מצד שני, גם תותים יעשו את העבודה.
הגודל של העוגות מושלם ומתאים בול לסועד אחד. אני אוהבת שהן אישיות, ואין צורך להתעסק עם חיתוכים.
העוגות האלה מהממות: מתקתקות וטעימות, די בריאות, ללא גלוטן, פשוטות להכנה, וגם נראות חגיגיות ומתאימות לשולחן החג בשבועות. הן קרירות ומרעננות, וכל ביס מרגיש כמו גלידה עשירה. נסו אותן – אני ממליצה בחום. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:
עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 עוגות אישיות:
תחתית:
1 כוס אגוזי מלך
5 תמרים לחים גדולים, מגולענים
1 כף סילאן
1 כף שמן קוקוס, מומס (מומלץ, אבל אפשר גם בלי)
מלית:
200 גרם אגוזי קשיו טבעיים, מושרים לפחות ל-4 שעות ומסוננים
250 גרם (1 גביע) ממרח סויה תנובה Alternative בטעם טבעי
120 מ"ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה Alternative
60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
4-5 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
1.5 כפיות תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס, מומס (מומלץ, אבל אפשר גם בלי)
קישוט:
¼ כוס פטל קפוא, מופשר וטחון ו/או
50 גרם שוקולד מריר, מומס
פולי קקאו גרוסים
דובדבנים טריים
אופן הכנה:
- מכינים את התחתיות: שמים במעבד מזון את האגוזים והתמרים וטוחנים למרקם גרגרי דק. מוסיפים את הסילאן ושמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כמה שניות עד שמתקבלת מסה דביקה.
- שמים תבנית שקעים מסיליקון על קרש יציב. אם משתמשים בתבנית לא מסיליקון – מרפדים את כל השקעים בפסי נייר אפייה עם קצוות ארוכים, בצורת איקס, כדי שיהיה אפשר בעזרתם לחלץ את העוגות.
שמים כף גדושה של המסה בכל אחד מהשקעים ומהדקים לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים את התבנית למקרר או מקפיא. - מכינים את מסת המלית: שמים בקערת בלנדר או מעבד מזון חזק את הקשיו, ממרח הסויה ומשקה הסויה וטוחנים למסה אחידה, חלקה ויחסית סמיכה. מוסיפים את המייפל, מיץ הלימון, תמצית הווניל ושמן הקוקוס וטוחנים שוב עד שהכל מתאחד. טועמים ומתקנים את הטעמים: אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון לחמיצות, או עוד קצת מייפל למתיקות.
- מרכיבים את העוגות: יוצקים את המסה של המלית לתוך שקעי התבנית – מגיעים כמעט עד הסוף. טופחים את הקרש על השיש כמה פעמים כדי ליישר את פני העוגות.
- מקשטים: שמים כפית גדושה של מחית פטל או שוקולד מומס בתוך כל שקע ובעזרת קיסם מקשקשים ומייצרים מראה שיש. מפזרים מעל מחית הפטל קצת פולי קקאו גרוסים. תוקעים במרכז כל שקע דובדבן טרי.
- מעבירים את התבנית למקפיא ל-4 שעות לפחות, או ללילה שלם.
- מחלצים את העוגות מהתבנית ומגישים. אין צורך להעביר קודם למקרר – העוגות מפשירות יחסית מהר ואמורות להיאכל כאשר הן עדיין קרות.
- שומרים במקפיא.
הערות:
- כל שלבי הכנת המתכון, כולל הקישוט, מצולמים ונמצאים אצלי באינסטגרם בהיילייט "עוגות גבינה".
- אם אין לכם זמן להשרות את הקשיו, אפשר לשפוך עליהם מים רותחים – זה מקצר את תהליך ההשרייה ל-30 דקות.
- אפשר להחליף את ממרח הסויה בכמות זהה של קרם קוקוס מוצק אחרי לילה במקרר.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- המתכון מיועד לתבנית מאפינס של 12 שקעים, או כל תבנית שקעים אחרת. מומלץ להשתמש בתבניות סיליקון.
- אפשר לשחק עם החמיצות והמתיקות בהתאם לטעם האישי.
- אפשר לקשט את העוגות לפי ההצעה שלי, או לפי הטעם האישי. אפשר להשתמש בתותים טריים במקום דובדבנים.
- אפשר להכין מהחומרים עוגה אחת גדולה בקוטר 20-22 ס"מ.
- אלה עוגות שפחות מתאימות לשינוע. מומלץ להגיש אותן ישירות מהמקפיא, אולי לתת לעמוד בחוץ משהו כמו 10-15 דקות.
29 תגובות
היי,
רציתי לשאול האם אין לך בעייה עם העובדה שישנם חומרים משמרים בגבינת הסויה של תנובה?
האם יש לך רעיון לגבינה אחרת שתהווה תחליף דומה בריא יותר?
.
הי ליאת. אני משתדלת לשמור על אורך חיים בריא, אבל לא יורדת לרזולוציה של חומרים משמרים. אני יוצאת מנקודת הנחה שיש אותם ברוב המוצרים שאני קונה, כולל טופו. אין לי ברירה אלא לקבל את זה. ולגבי תחליפים, אפשר לנסות קרם קוקוס מוצק אחרי לילה במקרר, כמות זהה
היי אולגה, נראה ממש טעים ואני מתה לנסות 🙂
תוכלי לשתף מאיפה קנית את תבנית המשקעים מסיליקון?
הי רונה, תודה רבה. למיטב זכרוני הזמנתי אותה ברשת, אבל יש כאלה תבניות בכל חנות אפייה. אפשר גם להשתמש בתבנית פשוטה של מאפינס של 12 שקעים. פשוט העוגות יהיו קצת יותר נמוכות. בקטנה..
נראה מקסים! יש לי עוד שאלה על תחליפים אבל מכיוון אחר: אני לא גרה בישראל ואין כאן גבינות כאלה. יש לך רעיון למשהו שיכול להחליף? אולי יוגורט אלפרו? נראה לי דליל מדי…! תודה (:
הי יעל, תודה רבה! מה שיכול לעשות עבודה זה גבינת שמנת טבעונית או החלק המוקשה של קרם קוקוס שהיה בלילה במקרר. בהצלחה 🙂
תודה רבה (: 3>
יצא ממש ממש טעים!
עשיתי וריאציה משלי – בכוסות זכוכית קטנות של איקאה (אלה שהן לנרות) ואכלנו עם כפית.
התחתית לא פריכה אלא קצת דביקה ורכה. זה בסדר? עשיתי נכון?
הי מירי, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 התחתית אגן אמורה להיות רכה ודביקה. זה לא תחתית פירורי עוגיות, אלא תחתית ללא גלוטן.
היי אולגה, אני מאוד רוצה להכין אותן! אפשר להחליף את המייפל בסוכר_
הי גל, בהחלט. עדיף אבל אבקת סוכר. הייתי מתחילה מ-50 גרם (חצי שקית), טועמת ומוסיפה במידת הצורך. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂
תודה על המתכון אולגה
איך אפשר להמנע מהמצב בו לאחר ההוצאה מהמקפיא מבחוץ העוגה הפשירה לגמרי ומבפנים עדיין לא?
אם איני רוצה להשתמש בגביע גבינה וגם לא אוהבת את הטעם הדומיננטי של קוקוס, האם אפשר להחליף בעוד קשיו או טופו משי? מה מומלץ? תודה רבה
הי מרינה. אפשר להשתמש בטופו משי. לגבי ההפשרה, אפשר להעביר למקרר, ואז העוגות בהגשה יהיו יציבות אך רכות.
היי האם העוגות ישרדו חצי שעה נסיעה ? בשעות אחר הצהריים….
הי שרית. לצערי העוגות האלה פחות מתאימות לשינוע..
היי אולגה, אםשר להחליף את התחתית בתחתית פירורים לטובת אלו שלא אוהבים תמרים? ואם כן מה איך ומה הכמויות?
הי מור. כן, אין בעיה. שרוול של עוגיות (250 גרם) על חצי כוס שמן קוקוס מומס, או כל תחליף אחר של חמאה. בהצלחה 🙂
תודה רבה 🙏🏼
היי אלופה יצא ממש טעים ומאד מזכיר טעם של גבינה.
תודה לך
הי הודיה, איזה כיף שאהבת 🙂
היי אולגה, תודה רבה על המתכון! הכנתי ובהמשך אגלה איך יצא לי 🙂 אודה אם תוכלי לעזור בשאלות קצרות:
1. האם ניתן לשמור את הקאפקייקס 2 לילות במקפיא טרם ההגשה?
2. מהו משך הזמן המקסימלי שבו ניתן לשמור אותם במקפיא, במידה ולא יסויימו בארוחה?
3. מרוב עייפות התבלבלתי ושמתי את אגוזי הקשיו המושרים בתערובת של התחתית. התעשתתי והשריתי במים רותחים כמו שהצעת כמות נוספת של קשיו, שאותה שמתי בתערובת המילוי לפי המתכון. עד כמה לדעתך הטעות תשפיע לרעה על התוצאה?
תודה רבה שוב פעם!
נ.ב: מתנצלת אם הודעה זו תשלח פעמיים, הייתה לי נפילת אינטרנט והקלדתי מחדש.
הי מריה. אפשר לשמור את העוגות במקפיא, כדאי לניילן שלא יספגו ריחות. לא כדאי להחזיק יותר מ-2-3 ימים. לא נראה לי שתהיה בעיה מבחינת טעם התחתיות. קשיו זה טעים בדיוק כמו אגוזים או שקדים 🙂 לא טעמת את המסה תוך כדי? מקווה שתאהבי את התוצאה
שמחה לבשר שיצא נהדר למרות הפקשוש עם הקשיו! תודה רבה על מתכון נפלא, וגם על התשובה המפורטת 🙂
בשמחה! שמחה שאהבת 🙂
היי, תודה על המתכון! האם אפשר להכין כעוגה גדולה או שהן לא יציבות מספיק לזה?
הי פולה. אפשר, אבל צריך להקפיא
תודה וחג שמח!
היי נראה מהמם! רציתי לדעת מה הערכים לכל העוגה ולפרוסה אם את יודעת?
הי, תודה אבל אני לא יודעת..