עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

מאת

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

אוקיי, אנחנו מתקרבים לשבועות, וקצב פרסום המתכונים עולה. בחסות השרב הכבד שבחוץ אני שמחה לשתף כאן את המתכון המהמם הזה – עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות. השם קצת ארוך, אבל בתכלס מדובר בקינוחים אישיים טעימים וחמודים ללא אפייה (חשוב!) וללא גלוטן, שמתאימים בול לשבועות.

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות
יצאו בסגנון היער השחור – עם שוקולד ודובדבנים 🙂

העובדה שאין צורך להפעיל בשביל העוגות האלה את התנור כבר מעלה את המנייה שלהן לשחקים. אין לכם מושג כמה כיף לאכול בחום הזה עוגה קרה. כמעט כמו גלידה. והיעדר גלוטן זה בונוס נחמד לכל הנמנעים.

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

לכל המתחילים שביננו אני יכולה להגיד שמדובר בקינוח מאוד פשוט להכנה. צילמתי את כל השלבים כולל הקישוט, והם נמצאים באינסטגרם שלי בהיילייט “עוגות גבינה”. אבל כן צריך שיהיה לכם בלנדר או מעבד מזון. ככל שהם יהיו חזקים יותר, כך המסה של העוגות תהיה יותר חלקה וכיפית במרקם.

את המתכון הכנתי בשיתוף פעולה עם תנובה. השתמשתי בממרח הסויה ומשקה הסויה שלהם. אומנם יש בממרח 9% שומן, אבל הוא עדיין יותר רזה מקרם קוקוס. וגם אין לו טעם קוקוסי שלא כולם אוהבים. בהערות אני רושמת לכם את כל התחליפים האפשריים.

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות
שני סוגי הקישוטים

אני קישטתי את העוגות בשני סוגי קישוטים: מחית פטל ושוקולד מומס. הראשון יותר חמוץ, השני יותר מתוק. אתם יכולים לעשות כמוני או לבחור רק אחד מהם. וכמובן אי אפשר בעונה בלי הדובדבנים הטריים. מצד שני, גם תותים יעשו את העבודה.

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

הגודל של העוגות מושלם ומתאים בול לסועד אחד. אני אוהבת שהן אישיות, ואין צורך להתעסק עם חיתוכים.

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות
ביס קריר וטעים, כמו גלידה

העוגות האלה מהממות: מתקתקות וטעימות, די בריאות, ללא גלוטן, פשוטות להכנה, וגם נראות חגיגיות ומתאימות לשולחן החג בשבועות. הן קרירות ומרעננות, וכל ביס מרגיש כמו גלידה עשירה. נסו אותן – אני ממליצה בחום. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

עוגות גבינה טבעוניות קרות אישיות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 עוגות אישיות:
תחתית:
1 כוס אגוזי מלך
5 תמרים לחים גדולים, מגולענים
1 כף סילאן
1 כף שמן קוקוס, מומס (מומלץ, אבל אפשר גם בלי)
מלית:
200 גרם אגוזי קשיו טבעיים, מושרים לפחות ל-4 שעות ומסוננים
250 גרם (1 גביע) ממרח סויה תנובה Alternative בטעם טבעי
120 מ”ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה Alternative
60 מ”ל (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
4-5 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
1.5 כפיות תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס, מומס (מומלץ, אבל אפשר גם בלי)
קישוט:
¼ כוס פטל קפוא, מופשר וטחון ו/או
50 גרם שוקולד מריר, מומס
פולי קקאו גרוסים
דובדבנים טריים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את התחתיות: שמים במעבד מזון את האגוזים והתמרים וטוחנים למרקם גרגרי דק. מוסיפים את הסילאן ושמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כמה שניות עד שמתקבלת מסה דביקה.
  2. שמים תבנית שקעים מסיליקון על קרש יציב. אם משתמשים בתבנית לא מסיליקון – מרפדים את כל השקעים בפסי נייר אפייה עם קצוות ארוכים, בצורת איקס, כדי שיהיה אפשר בעזרתם לחלץ את העוגות.
    שמים כף גדושה של המסה בכל אחד מהשקעים ומהדקים לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים את התבנית למקרר או מקפיא.
  3. מכינים את מסת המלית: שמים בקערת בלנדר או מעבד מזון חזק את הקשיו, ממרח הסויה ומשקה הסויה וטוחנים למסה אחידה, חלקה ויחסית סמיכה. מוסיפים את המייפל, מיץ הלימון, תמצית הווניל ושמן הקוקוס וטוחנים שוב עד שהכל מתאחד. טועמים ומתקנים את הטעמים: אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון לחמיצות, או עוד קצת מייפל למתיקות.
  4. מרכיבים את העוגות: יוצקים את המסה של המלית לתוך שקעי התבנית – מגיעים כמעט עד הסוף. טופחים את הקרש על השיש כמה פעמים כדי ליישר את פני העוגות.
  5. מקשטים: שמים כפית גדושה של מחית פטל או שוקולד מומס בתוך כל שקע ובעזרת קיסם מקשקשים ומייצרים מראה שיש. מפזרים מעל מחית הפטל קצת פולי קקאו גרוסים. תוקעים במרכז כל שקע דובדבן טרי.
  6. מעבירים את התבנית למקפיא ל-4 שעות לפחות, או ללילה שלם.
  7. מחלצים את העוגות מהתבנית ומגישים. אין צורך להעביר קודם למקרר – העוגות מפשירות יחסית מהר ואמורות להיאכל כאשר הן עדיין קרות.
  8. שומרים במקפיא.

 

הערות:

  • כל שלבי הכנת המתכון, כולל הקישוט, מצולמים ונמצאים אצלי באינסטגרם בהיילייט “עוגות גבינה”.
  • אם אין לכם זמן להשרות את הקשיו, אפשר לשפוך עליהם מים רותחים – זה מקצר את תהליך ההשרייה ל-30 דקות.
  • אפשר להחליף את ממרח הסויה בכמות זהה של קרם קוקוס מוצק אחרי לילה במקרר.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • המתכון מיועד לתבנית מאפינס של 12 שקעים, או כל תבנית שקעים אחרת. מומלץ להשתמש בתבניות סיליקון.
  • אפשר לשחק עם החמיצות והמתיקות בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר לקשט את העוגות לפי ההצעה שלי, או לפי הטעם האישי. אפשר להשתמש בתותים טריים במקום דובדבנים.
  • אפשר להכין מהחומרים עוגה אחת גדולה בקוטר 20-22 ס”מ.
  • אלה עוגות שפחות מתאימות לשינוע. מומלץ להגיש אותן ישירות מהמקפיא, אולי לתת לעמוד בחוץ משהו כמו 10-15 דקות.
הדפסה
18 תגובות
  1. ליאת ברמן 2 שבועות לפני
    הגב

    היי,
    רציתי לשאול האם אין לך בעייה עם העובדה שישנם חומרים משמרים בגבינת הסויה של תנובה?
    האם יש לך רעיון לגבינה אחרת שתהווה תחליף דומה בריא יותר?
    .

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי ליאת. אני משתדלת לשמור על אורך חיים בריא, אבל לא יורדת לרזולוציה של חומרים משמרים. אני יוצאת מנקודת הנחה שיש אותם ברוב המוצרים שאני קונה, כולל טופו. אין לי ברירה אלא לקבל את זה. ולגבי תחליפים, אפשר לנסות קרם קוקוס מוצק אחרי לילה במקרר, כמות זהה

  2. רונה 2 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה, נראה ממש טעים ואני מתה לנסות 🙂
    תוכלי לשתף מאיפה קנית את תבנית המשקעים מסיליקון?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי רונה, תודה רבה. למיטב זכרוני הזמנתי אותה ברשת, אבל יש כאלה תבניות בכל חנות אפייה. אפשר גם להשתמש בתבנית פשוטה של מאפינס של 12 שקעים. פשוט העוגות יהיו קצת יותר נמוכות. בקטנה..

  3. Yael 2 שבועות לפני
    הגב

    נראה מקסים! יש לי עוד שאלה על תחליפים אבל מכיוון אחר: אני לא גרה בישראל ואין כאן גבינות כאלה. יש לך רעיון למשהו שיכול להחליף? אולי יוגורט אלפרו? נראה לי דליל מדי…! תודה (:

    • אולגה 2 שבועות לפני
      הגב

      הי יעל, תודה רבה! מה שיכול לעשות עבודה זה גבינת שמנת טבעונית או החלק המוקשה של קרם קוקוס שהיה בלילה במקרר. בהצלחה 🙂

  4. Yael 2 שבועות לפני
    הגב

    תודה רבה (: 3>

  5. miriomri 2 שבועות לפני
    הגב

    יצא ממש ממש טעים!
    עשיתי וריאציה משלי – בכוסות זכוכית קטנות של איקאה (אלה שהן לנרות) ואכלנו עם כפית.
    התחתית לא פריכה אלא קצת דביקה ורכה. זה בסדר? עשיתי נכון?

    • אולגה 2 שבועות לפני
      הגב

      הי מירי, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 התחתית אגן אמורה להיות רכה ודביקה. זה לא תחתית פירורי עוגיות, אלא תחתית ללא גלוטן.

  6. gal amster שבוע 1 לפני
    הגב

    היי אולגה, אני מאוד רוצה להכין אותן! אפשר להחליף את המייפל בסוכר_

    • אולגה שבוע 1 לפני
      הגב

      הי גל, בהחלט. עדיף אבל אבקת סוכר. הייתי מתחילה מ-50 גרם (חצי שקית), טועמת ומוסיפה במידת הצורך. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂

  7. מרינה 7 ימים לפני
    הגב

    תודה על המתכון אולגה
    איך אפשר להמנע מהמצב בו לאחר ההוצאה מהמקפיא מבחוץ העוגה הפשירה לגמרי ומבפנים עדיין לא?
    אם איני רוצה להשתמש בגביע גבינה וגם לא אוהבת את הטעם הדומיננטי של קוקוס, האם אפשר להחליף בעוד קשיו או טופו משי? מה מומלץ? תודה רבה

    • אולגה טוכשר 7 ימים לפני
      הגב

      הי מרינה. אפשר להשתמש בטופו משי. לגבי ההפשרה, אפשר להעביר למקרר, ואז העוגות בהגשה יהיו יציבות אך רכות.

  8. שרית 6 ימים לפני
    הגב

    היי האם העוגות ישרדו חצי שעה נסיעה ? בשעות אחר הצהריים….

    • אולגה טוכשר 6 ימים לפני
      הגב

      הי שרית. לצערי העוגות האלה פחות מתאימות לשינוע..

  9. מור 6 ימים לפני
    הגב

    היי אולגה, אםשר להחליף את התחתית בתחתית פירורים לטובת אלו שלא אוהבים תמרים? ואם כן מה איך ומה הכמויות?

    • אולגה טוכשר 6 ימים לפני
      הגב

      הי מור. כן, אין בעיה. שרוול של עוגיות (250 גרם) על חצי כוס שמן קוקוס מומס, או כל תחליף אחר של חמאה. בהצלחה 🙂

      • מור 5 ימים לפני
        הגב

        תודה רבה 🙏🏼

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם