וואו, איזה מרתון פרודוקטיבי זה היה! אני ממש גאה במתכוני שבועות שלי השנה. אבל לא באמת חשבתם שאני אשאיר אתכם בלי עוגת גבינה אפויה חגיגית?! אני לא זוכרת מי ומתי ביקשה ממני לטבען את עוגת הגבינה עם הספירלה המפורסמת של קרין גורן. העיקר שעשיתי את זה. אז קבלו את המלכה של החג – עוגת גבינה טבעונית אפויה עם ספירלת שוקולד.
אני עדיין לא יכולה להגיד מה אני אוהבת יותר: עוגות גבינה קרות או אפויות. לא ידעתי להגיד את זה כשעוד לא הייתי טבעונית, וגם היום אני מתקשה לעשות את הבחירה. אולי כי עמוק בלב אני הכי בעולם אוהבת עוגות שוקולד.
ומכיוון שהעוגה הזו משלבת גבינה אפויה עם שוקולד, היא מיד הפכה לפייבוריטית שלי. כדי שכלום לא יחסר, ושהעוגה תהיה עוד יותר חגיגית, הוספתי גם זילוף קרם שוקולד. זה לא חובה, אבל יש לו עוד תפקיד: הוא מסתיר את הסדקים הקטנים שנוצרים על פני העוגה בזמן האפייה.
ההכנה לא קשה בכלל. כדי להגיע למראה הספירלה שמתגלה בחיתוך, פשוט צריך לצקת לסירוגין את שתי הבלילות: הגבינתית והשוקולדית. בדיוק כמו אצל קרין, רק בטבעונית 🙂
ואז אחרי האפייה, כשתחתכו את העוגה, זה מה שתראו מבפנים. מראה זברה חמוד וסקסי, שהופך את עוגת הגבינה האפויה הפשוטה למשהו הרבה יותר מיוחד, משודרג וחגיגי.
בואו תראו כמה היא חתיכה! והטעם שלה מתקתק וגבינתי. מאוד מזכיר עוגות גבינה אפויות מקוריות. היא לא אוורירית מדי, אבל במרקם עסיסי וכיפי. וכל האושר הזה גם לא שומני מדי ולא מכיל גלוטן.
אני הכנתי את העוגה הזו מלא פעמים בסדנאות שלי, והיא תמיד גרפה המון מחמאות. כי תכלס מגיע לה. מדובר בעוגה טעימה ומושלמת. מקווה שהיא נכנסת ישירות לתוך תפריט החג שלכם. מזל שזה סופ"ש ארוך, אז תוכלו להכין גם אותה 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:
עוגת גבינה טבעונית אפויה עם ספירלת שוקולד
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
תחתית:
1 כוס שיבולת שועל דקה
2/3 כוס שבבי קוקוס
1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/4 כוס סילאן טבעי / מייפל / סירופ אגבה
מלית "גבינה":
110 גרם (2/3 כוס) אגוזי קשיו אחרי השרייה של לפחות 4 שעות
680 גרם (2 חבילות) סילקן טופו (טופו משי רך), מסונן
80 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס
100 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) סירופ מייפל טבעי, או לפי הטעם
3 כפות מיץ לימון סחוט
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
חלק שוקולדי:
30 גרם (3 כפות) קקאו
2 כפות מייפל טבעי
גנאש שוקולד מוקצף (אופציונלי):
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת צמחית / קרם קוקוס (#1)
100 גרם שמנת צמחית / החלק המוצק של קרם קוקוס אחרי לילה במקרר (#2)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה, וגם את הדופן בפס רחב בגובה התבנית.
- מכינים את התחתית: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי התחתית ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מעבירים לתוך התבנית ומשטחים היטב בתחתית – אפשר להיעזר בתחתית כוס או כף. שומרים בצד.
- מכינים את המלית: שמים בקערת בלנדר חזק את הקשיו המושרה, הסילקן טופו, קרם הקוקוס, המייפל, מיץ הלימון, הקורנפלור ותמצית הווניל. טוחנים במהירות גבוהה במשך כדקה עד שמתקבלת בלילה אחידה לגמרי. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים קצת ממתיק או להפך – קצת מיץ לימון.
- מוציאים בערך 1/2 מכמות המלית לכלי נפרד. מכינים את החלק השוקולדי: מוסיפים לקערת הבלנדר עם המלית שנותרה את הקקאו והמייפל וממשיכים לערבב עוד כ-20 שניות, עד שהקקאו נטמע, ומתקבל קרם בצבע שוקולד.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים מעל תחתית העוגה קצת פחות מכוס של המלית הלבנה. לא חייבים לדייק – העיקר שהתחתית תתכסה לגמרי. מנערים את התבנית, או עוזרים לבלילה להתפשט בעזרת כף. יוצקים מעל במרכז כמות קצת קטנה יותר של הבלילה השוקולדית, כך שהיא תתפשט, אך שהשוליים של העוגה יישארו לבנים. ממשיכים הלאה לסירוגין – בלילה לבנה ושוקולדית. מדי פעם טופחים את התבנית על השיש, כדי להוציא מהמלית בועות אוויר.
- אופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, אך נשארת טיפה רותתת במרכז. היא עלולה טיפה להיסדק בחלקה העליון – זה בסדר.
- מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים עוד ל-10 דקות. מצננים על השיש ומעבירים למקרר לשעה, כדי שהעוגה תתייצב סופית.
- מכינים את הגנאש המוקצף: ממיסים את השוקולד והשמנת #1 במיקרוגל או על באן מרי, מערבבים היטב לגנאש חלק ומקררים עד שהוא מתייצב. מעבירים את הגנאש למיקסר עם וו בלון, מוסיפים את השמנת #2 ומקציפים לקרם חלק, יציב ואוורירי. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר שאוהבים ומקשטים את העוגה.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את רסק התפוחים שבתחתית בבננה בינונית מעוכה.
- אם לא חייבים עוגה ללא גלוטן, אפשר להכין את התחתית על בסיס 150 גרם עוגיות פתי בר טחונות עם 1/4 כוס + 1 כף שמן קוקוס.
- אם אתם אלרגיים לאגוזים, או לא אוהבים קשיו, אפשר להחליף אותו ב-120 מ"ל (1/2 כוס) נוספים של קרם קוקוס.
- אפשר להחליף את הסילקן טופו בכמות זהה של גבינת שמנת טבעונית.
- אפשר להחליף את המייפל במלית ב-100 גרם אבקת סוכר, לפי הטעם.
- אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה.
21 תגובות
טופו משי כחול זה מתאים? או שחייבים את הסגול?
הי נעמי. הכי טוב זה דווקא האדום, אבל גם הכחול מתאים. ספרי לי איך יצא 🙂
הי אולגה תודה על עוד עוגה מהממת! אפשר להמיר את שבבי הקוקוס בתחתית במשהו שאינו קוקוס? טנקס וחג שמח
עניתי לך בפייס, נכון? 🙂
הבלילה יצאה מאוד נוזלית, והעוגה רטובה, וגם לא הצליחה לקבל את האפקט זברה🙄 איך בדיוק מסננים את הטופו משי? או מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצא טוב יותר?
הי דורית. בטוחה שהכמויות שלך היו נכונות? כי המסה לא אמורה לצאת נוזלית. למעשה היא די סמיכה. אין דרך מיוחדת לסנן את הטופו – פשוט מסננים את המים שיש בחבילה. זה גם לא כזה יותר מדי. מציעה לבדוק שלא הכנסת בטעות נוזלים אחרים. סיננת את הקשיו?
האם תבנית 22 תהיה סבבה לכמויות האלה? (:
האם אפשר להוסיף קצת גרידת לימון או שעדיף שלא?
אני כבר מת להכין את העוגה המהממת הזו!!!
הי לירון. בתבנית 22 העוגה תהיה קצת יותר נמוכה. אפשר להגדיל כמויות ב-50% לעוגה גבוהה יותר. אפשר להוסיף גרידת לימון לחלק הלבן של הבלילה. בהצלחה 🙂
תודה על המתכון, בדיוק העוגה שהבן שלי ביקש שאכין לו ליום הולדת 4 ולא ידעתי איך "לטבען"… 🙂
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד כדי שהעוגה תהיה יותר "שוקולדית"?
הי אורי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי. אבל באופן כללי אפשר 🙂
היי אולגה,
עד כמה הטעם של קרם הקוקוס מורגש?
ולדעתך אגוזים יכולים להחליף את הקוקוס בתחתית?
הי שירן. הטעם קצת מורגש. אם את לא אוהבת, עדיף להשתמש בשמנת צמחית. בתחתית אפשר לוותר ככל הקוקוס
אני אישית אוהבת אבל חשבתי להכין אותה למישהו אחר שפחות אוהב קוקוס ואני מעדיפה לא להשתמש בשמנת צמחית. אולי אכין במקום את העוגה של המוס מוקה ששמתי עליה עין מזמן;)
תודה רבה:)
הכנתי את העוגה ויצא מעולה! מרקם מדויק של עוגת גבינה, מאוזנת מבחינת טעמים ומתיקות
תודה רבה על המתכון:)
הי ענת, מאוד שמחה שאהבת 🙂
היי תודה על המתכון! יצא מאוד מוצלח! כמה הערות מהניסיון שלי לטובת מי שירצו להכין בעתיד:
– לא הייתה לי תבנית מתאימה, אז הכפלתי את הכמויות ב1.5 והיא יצאה בגובה מעולה.
– את הבצק הכנתי מקמח כוסמין, שקדים, מייפל ושמן קוקוס.
– במקום קקאו שמתי 100 גר שוקולד מריר עם קרם קוקוס במיקרו, לאחר שהתחמם ערבבתי עד שנמס ביחד. הוספתי כף מהבלילה כדי לקרר את התערובת ואז את השאר ומזה יצרתי את הזברה. יצא שוקולדי וממש טעים.
– בגלל שהגדלתי כמויות אפיתי אותה טיפה יותר, ובדיעבד אפילו הייתי אופה אותה עוד עשר דקות.
-את הקשיו השריתי לילה קודם, ואחרי שהחלטתי שאני רוצה להגדיל כמויות השריתי את עוד קשיו במים רותחים לעשר דקות וזה הספיק בשביל להתרכך כמו שצריך.
תודה רבה על הבלוג מאוד אהבתי!
הי אביגיל, מאוד שמחה שאהבת את המתכון! תודה על הטיפים – הרעיון להשתמש בשוקולד במקום קקאו נשמע לי מעולה 🙂
יש אפשרות להפוך את הספירלה משוקולד לאוכמניות?
הי, בעיקרון אין בעיה. צריך רק מחית אוכמניות לא נוזלית מדי ולהמתיק בהתאם לטעם האישי.
היי
אני מקווה להכין את העוגה לחברה עם רגישות לסויה. יש לך רעיון במה אפשר להשתמש במקום טופו משי? אולי להכפיל את הכמות של הקשיו?
הי גל. אני לא ניסיתי, לכן קשה לי להתחייב לתוצאה טובה.