אחרי הצלחה רבה של ספגטי ברוטב קרם בטטה שפרסמתי באינסטגרם, הבנתי שלא רק אני אוהבת אוכל צבעוני 🙂 ומכיוון שלא מחליפים את הסוס המנצח, יש מצב שאכין פסטה בכל צבע אפשרי. טוב, לפחות עוד מנה איטלקית אחת לכבוד שבועות. הכנתי פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק, ויצא משהו מטורף ממש!
אני עדיין לא מצליחה להגדיר את הצבע הזה. זה סגול? זה ורוד בזוקה? זה פוקסיה? אין כאן שום מעורבות של תוכנות עריכה או צבעי מאכל. הצבע המהמם הזה מתקבל אך ורק כתוצאה מהמפגש בין סלק אפוי לקרם קוקוס.
מה שכן, אני ממש ממליצה לכם לאפות את הסלקים. כשאופים אותם בקליפתם במקום לבשל, המיץ לא בורח לשום מקום. הוא נלכד בתוך הסלקים, ולכן צובע את הכל בגוון כזה עז. גם הטעם של הסלק הרבה יותר מתוק וטעים.
הרוטב יוצא סמיך, וממש עוטף את הפסטה מכל הצדדים בשכבה קטיפתית טעימה במיוחד. אני אוהבת שאין צורך בהרבה תבלינים. זה כאילו שהרוטב כמו שהוא כבר עושה את כל העבודה.
אפשר להכין את המנה הזו עם כל סוג של פסטה, אבל לדעתי במקרה הזה הכי מתאים להשתמש דווקא בספגטי. תחשבו איך אתם מגלגלים אותו מסביב למזלג, והביס המושלם כבר בחצי הדרך אליכם 🙂
אני פיזרתי מעל הפסטה שמרי בירה במקום פרמז'ן, ועירית בשביל הטעם והיופי. ויצאה מנה סופר טעימה, יפהפייה, זריזה ופשוטה להכנה. במיוחד אם מכינים את הסלק מראש. היא חגיגית ומתאימה לככב בשולחן שבועות. מפנקת, מנחמת, מחבקת, וכל סופרלטיב אחר שמתאים לאוכל איטלקי משובח. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:
פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק
אז מה היה לנו?
פסטה:
1 חבילה ספגטי / פסטה אחרת
½ כפית מלח
רוטב קרם סלק:
2 סלקים בינוניים, אפויים או מאריזת וואקום
1-2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, פרוסות
250 מ"ל (1 מיכל קטן, או 1 כוס) קרם קוקוס
1 כף מיץ לימון
¾ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
הגשה:
שימרי בירה
עירית, קצוצה
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון. שומרים את המחבת בצד.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה.
- מקלפים את הסלקים, חותכים גס ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצאים הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס, מיץ הלימון ותבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך בצבע סגול מהמם. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים או מי בישול הפסטה.
- מעבירים את הרוטב המוכן למחבת. מסננים את הספגטי, מוסיפים גם אותם למחבת ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
- מפזרים שימרי בירה ועירית ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
- אם משתמשים בסלק חי, מומלץ לאפות אותו ולא לבשל במים. ככה הצבע והטעם של הרוטב יהיו יותר עזים. אפשר להכין את הסלק האפוי מראש ולשמור במקרר.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית לבישול או סילקן טופו רך.
- אפשר לתבל את הרוטב לפי הטעם האישי.
29 תגובות
הי, נראה טעים!!! איך אופים את הסלק בתנור?
הי מיכל, תודה רבה. 200 מעלות, 50-60 דקות. לפני כן עוטפים בנייר כסף. בהצלחה 🙂
איזה צבע משגע!!
נראה מעולה
הי תמר, תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
אני בישלתי את הסלק, יצא בצבע משגע ואת העירית החלפתי בבזיליקום ויצא טעים, טעים, טעים!!!!
הי נטלי, שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת לפרסם את התמונה בעמודי שלי בפייס
מה אפשר לשים במקום שמרי בירה? ושישאר טבעוני כמובן
הי ענבל. שמרי בירה זה תוספת טעם, ולכן הם לא הכרחיים. אפשר לפזר מעל שקדים טחונים שיתנו קצת קראנץ׳
ורוד מרקר! נראה מתכון פשוט מדהים
תודה רבה וחג שמח!
הכנתי עם סלק מוואקום והצבע יצא ורוד עתיק, קצת מאכזב אבל עדיין טעים גם בקרב לא טבעונים
הי דורית. כמו שכתבתי בפוסט, הכי מומלץ לאפות את הסלק, ואז הוא מדמר בפנים את כל המיצים שלו, והצבע נשאר עז. סלק בוואקום זה סלק מבושל, וזו הסיבה. מצטערת שהתאכזבת. אבל הטעם עדיין מנצח את המראה 🙂 חג שמח!
הכנתי ויצא טעים!
גיליתי לאחרונה את האתר שלך וכל המתכונים יוצאים כל כך טוב! מדהים, תודה לך!
הי מיכל, תודה רבה וברוכה הבאה לבלוג 🙂
יצא מדהים!! אני לא ממש אוהב קוקוס אז החלפתי בקרם קשיו של כוס קשיו וכוס ושליש מים בבלנדר. אחת המנות היפות והטעימות שהכנתי!
הי ברק, שמחה שאהבת :))
במה אפשר להחליף את קרם הקוקוס אם אין לי (יש לי מי קוקוס, זה אותו הדבר?).. ןאין לי קרם קשיו וכאלה
הי שרית. אם זה נוזל שקוף, זה לא מתאים. אם חלבי – זה כן. אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית
נראה מושלם! אפשר להחליף את קרם הקוקוס בטופו משי? (פשוט אין לי קרם קוקוס 🙂 )
הי רותם. לדעתי אפשר. אולי תצטרכי להתאים טיפה את התיבול. בהצלחה וחג שמח! ספרי לי איך זה עבד
תודה רבה! אני אעדכן 🙂
חג שמח גם לך!
מהמם וטעים ברמות! אני הוספתי כמה פקאנים טבעיים לבלנדר וזה מוסיף ממש(:
הי ענבר, מאוד שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה , הייתי שמה קצת פחות מהקרם קוקוס וקצת מה מי פסטה או איכשהו כדי שהטעם של הקוקוס יצא פחות חזק
הי הדר, שמחה שאהבת 🙂 אם לא מתחברים לטעם של קוקוס, תמיד אפשר לנסות שמנת אורז או סויה לבישול
הכנתי ויצא מושלם! תודה רבה אולגה על מתכון מדהים 🙂 אלופה!
בכיף! שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? אני רוצה להכין לארוחה משפחתית…
הי, אין בעיה. כמובן תצטרכי לחמם