פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

מאת

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

אחרי הצלחה רבה של ספגטי ברוטב קרם בטטה שפרסמתי באינסטגרם, הבנתי שלא רק אני אוהבת אוכל צבעוני 🙂 ומכיוון שלא מחליפים את הסוס המנצח, יש מצב שאכין פסטה בכל צבע אפשרי. טוב, לפחות עוד מנה איטלקית אחת לכבוד שבועות. הכנתי פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק, ויצא משהו מטורף ממש!

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק
מה זה הצבע המהמם הזה?!

אני עדיין לא מצליחה להגדיר את הצבע הזה. זה סגול? זה ורוד בזוקה? זה פוקסיה? אין כאן שום מעורבות של תוכנות עריכה או צבעי מאכל. הצבע המהמם הזה מתקבל אך ורק כתוצאה מהמפגש בין סלק אפוי לקרם קוקוס.

הצובע הראשי

מה שכן, אני ממש ממליצה לכם לאפות את הסלקים. כשאופים אותם בקליפתם במקום לבשל, המיץ לא בורח לשום מקום. הוא נלכד בתוך הסלקים, ולכן צובע את הכל בגוון כזה עז. גם הטעם של הסלק הרבה יותר מתוק וטעים.

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

הרוטב יוצא סמיך, וממש עוטף את הפסטה מכל הצדדים בשכבה קטיפתית טעימה במיוחד. אני אוהבת שאין צורך בהרבה תבלינים. זה כאילו שהרוטב כמו שהוא כבר עושה את כל העבודה.

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק
רוטב שעוטף את הספגטי באופן מושלם

אפשר להכין את המנה הזו עם כל סוג של פסטה, אבל לדעתי במקרה הזה הכי מתאים להשתמש דווקא בספגטי. תחשבו איך אתם מגלגלים אותו מסביב למזלג, והביס המושלם כבר בחצי הדרך אליכם 🙂

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

אני פיזרתי מעל הפסטה שמרי בירה במקום פרמז’ן, ועירית בשביל הטעם והיופי. ויצאה מנה סופר טעימה, יפהפייה, זריזה ופשוטה להכנה. במיוחד אם מכינים את הסלק מראש. היא חגיגית ומתאימה לככב בשולחן שבועות. מפנקת, מנחמת, מחבקת, וכל סופרלטיב אחר שמתאים לאוכל איטלקי משובח. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

פסטה טבעונית ברוטב קרם סלק

אז מה היה לנו?
פסטה:
1 חבילה ספגטי / פסטה אחרת
½ כפית מלח
רוטב קרם סלק:
2 סלקים בינוניים, אפויים או מאריזת וואקום
1-2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, פרוסות
250 מ”ל (1 מיכל קטן, או 1 כוס) קרם קוקוס
1 כף מיץ לימון
¾ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
הגשה:
שימרי בירה
עירית, קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון. שומרים את המחבת בצד.
  2. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה.
  3. מקלפים את הסלקים, חותכים גס ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצאים הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס, מיץ הלימון ותבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך בצבע סגול מהמם. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים או מי בישול הפסטה.
  4. מעבירים את הרוטב המוכן למחבת. מסננים את הספגטי, מוסיפים גם אותם למחבת ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
  5. מפזרים שימרי בירה ועירית ומגישים מיד.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
  • אם משתמשים בסלק חי, מומלץ לאפות אותו ולא לבשל במים. ככה הצבע והטעם של הרוטב יהיו יותר עזים. אפשר להכין את הסלק האפוי מראש ולשמור במקרר.
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית לבישול או סילקן טופו רך.
  • אפשר לתבל את הרוטב לפי הטעם האישי.
הדפסה
18 תגובות
  1. מיכל 2 חודשים לפני
    הגב

    הי, נראה טעים!!! איך אופים את הסלק בתנור?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי מיכל, תודה רבה. 200 מעלות, 50-60 דקות. לפני כן עוטפים בנייר כסף. בהצלחה 🙂

    • תמר 2 חודשים לפני
      הגב

      איזה צבע משגע!!
      נראה מעולה

      • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
        הגב

        הי תמר, תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂

  2. נטלי 2 חודשים לפני
    הגב

    אני בישלתי את הסלק, יצא בצבע משגע ואת העירית החלפתי בבזיליקום ויצא טעים, טעים, טעים!!!!

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי נטלי, שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת לפרסם את התמונה בעמודי שלי בפייס

  3. ענבל 2 חודשים לפני
    הגב

    מה אפשר לשים במקום שמרי בירה? ושישאר טבעוני כמובן

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי ענבל. שמרי בירה זה תוספת טעם, ולכן הם לא הכרחיים. אפשר לפזר מעל שקדים טחונים שיתנו קצת קראנץ׳

  4. רותי 2 חודשים לפני
    הגב

    ורוד מרקר! נראה מתכון פשוט מדהים

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה וחג שמח!

  5. דורית 2 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי עם סלק מוואקום והצבע יצא ורוד עתיק, קצת מאכזב אבל עדיין טעים גם בקרב לא טבעונים

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי דורית. כמו שכתבתי בפוסט, הכי מומלץ לאפות את הסלק, ואז הוא מדמר בפנים את כל המיצים שלו, והצבע נשאר עז. סלק בוואקום זה סלק מבושל, וזו הסיבה. מצטערת שהתאכזבת. אבל הטעם עדיין מנצח את המראה 🙂 חג שמח!

  6. מיכל 2 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא טעים!
    גיליתי לאחרונה את האתר שלך וכל המתכונים יוצאים כל כך טוב! מדהים, תודה לך!

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי מיכל, תודה רבה וברוכה הבאה לבלוג 🙂

  7. ברק 2 חודשים לפני
    הגב

    יצא מדהים!! אני לא ממש אוהב קוקוס אז החלפתי בקרם קשיו של כוס קשיו וכוס ושליש מים בבלנדר. אחת המנות היפות והטעימות שהכנתי!

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי ברק, שמחה שאהבת :))

  8. שרית 2 חודשים לפני
    הגב

    במה אפשר להחליף את קרם הקוקוס אם אין לי (יש לי מי קוקוס, זה אותו הדבר?).. ןאין לי קרם קשיו וכאלה

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי שרית. אם זה נוזל שקוף, זה לא מתאים. אם חלבי – זה כן. אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם