ריזוטו סלק טבעוני

ריזוטו סלק טבעוני

מאת

ריזוטו סלק טבעוני

אז אוכל ורוד.. נכון שאי אפשר לעמוד בפניו? 🙂  מכיוון שיש לי מלא סלקים טריים בבית, ובעקבות הצלחתה המטורפת של פסטה ורודה ברוטב קרם סלק, החלטתי להכין עוד מנה של נסיכות – ריזוטו סלק טבעוני. ותקשיבו, לפחות הנסיכה שבתוכי מאוד מרוצה!

ריזוטו סלק טבעוני
מנה של נסיכות 🙂

בואו שנייה נדבר על ריזוטו. אל תתנו לשם הזה להפחיד אתכם. זה נשמע כמו מנה פנסית שמגישים במסעדות, אבל בשורה התחתונה מדובר בתבשיל אורז. נכון ששיטת הבישול קצת שונה, וכדאי להשתמש באורז עגול מיוחד, אבל חוץ מזה זו מנה הכי פשוטה להכנה.

ריזוטו סלק טבעוני
יפה גם בלי שום תוספת

לדעתי אפילו יותר פשוטה מהאורז הרגיל, כי לא צריך להקפיד שיצא אחד-אחד. להיפך – הוא אמור להיות דייסתי ודביק. זה כל הפואנטה. ויסלח לי העם האיטלקי אם לא דייקתי. המטרה שלי היא להעלות לכם את המוטיבציה לבשל, ולא לגרום לחששות מיותרים 🙂

ריזוטו סלק טבעוני

הצבע המהמם מתקבל בזכות הסלק. הוא צובע את כל מה שבא איתו במגע. זה כולל גם את הידיים שלכם והבגדים, אז תקפידו על סינר ואפילו כפפות. מזל שבעידן קורונה זה לא מצרך נדיר בבתים. חוץ מהצבע, הסלק מביא איתו המון וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

ריזוטו סלק טבעוני
אורז עגול שהכי מתאים להכנת ריזוטו

האורז המיוחד שמיועד לריזוטו נקרא ארבוריו. כל אורז עגול אחר גם יתאים. ושוב, אני חייבת לבקש סליחה מהעם האיטלקי: אם אין לכם אורז עגול, אבל אתם ממש בדודה על ריזוטו ורוד, אני מרשה לכם להשתמש בכל סוג אורז אחר. אמרנו הרי שזה פשוט תבשיל אורז 🙂

ריזוטו סלק טבעוני

כדי שהוא יצא יותר דביק ודייסתי, משתמשים בבישול בכמות נוזלים גדולה יותר מהרגיל. וגם מערבבים לעיתים קרובות. ורואים איך לאט אבל בטוח הסלק צובע את כל גרגרי האורז בוורוד משגע.

אפשר לשדרג ולהלחיף חלק מנוזלי הבישול בציר ירקות או יין

הכי כיף לאזן את הטעם המתקתק של הסלק עם חומץ בלסמי או מיץ לימון. אפשר לשדרג ולהלחיף חלק מנוזלי הבישול בציר ירקות או יין לבן יבש. ובהגשה סופר טעים להוסיף את הלאבנה הטבעונית ועלי רוקט. השילוב הזה פשוט מושלם! וגם הופך את הריזוטו לארוחה מזינה עם חלבון מהצומח.

אפשר לשדרג ולהלחיף חלק מנוזלי הבישול בציר ירקות או יין
ביס מושלם

וככה בלי מאמץ גדול מדי תהיה לכם ארוחה טעימה, בריאה וללא גלוטן, מתאימה לאג’נדה של החזרה לשגרה, ולא פחות חשוב – מהממת ביופיה. כי כיף לאכול אוכל שנראה טוב. מקווה שגרמתי לכם ללכת למטבח, או לפחות להכניס סלק לרשימת הקניות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם אורז? נסו את:

אושפלאו

קציצות עדשים ואורז ללא גלוטן

דלורית במילוי אורז בר וירקות

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום ללא גלוטן

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

 

ריזוטו סלק טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
2 סלקים בינוניים
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
4-5 שיני שום, כתושות
1 כוס אורז ארבוריו, או אורז עגול לריזוטו
3 – ¼ 3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות חומץ בלסמי / מיץ לימון
הגשה:
לאבנה טבעונית
עלי רוקט טריים

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים את הסלקים ומגרדים בפומפייה גסה. מומלץ להשתמש בכפפות.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן.
  3. מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את כל האורז ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ומבשלים תוך כדי ערבוב: אני הוספתי כוס שלמה, ואחרי שהיא נספגה, המשכתי להוסיף חצאי כוסות. מבשלים תוך ערבוב עד שהאורז נהיה דייסתי ודביק. ריזוטו מוכן כשהוא רך לגמרי עם גרגר קטנטן קשה במרכז.
  6. מתבלים את הריזוטו, טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מגישים מיד בליווי לאבנה טבעונית ועלי קורט טריים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • מומלץ להשתמש בסלקים טריים לקבלת צבע עז.
  • הכי טוב להשתמש באורז ארבוריו יעודי לריזוטו. אבל אם אין, אפשר להשתמש גם בסוגי אורז עגולים אחרים. במקרה הכי גרוע אפשר להכין תבשיל אורז עם סלק עם כל סוג של אורז.
  • אפשר לתבל את הריזוטו לפי הטעם האישי.
  • אם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להמיר כוס אחת של הנוזלים ביין לבן יבש.
  • אפשר להגיש את הריזוטו ללא תוספות, או פשוט לפזר שימרי בירה. לדעתי הלאבנה והעלים הירוקים מחמיאים מאוד לטעם המנה.

 

הדפסה
6 תגובות
  1. andishon חודש 1 לפני
    הגב

    אולגה יקרה, מתכון מדהים, פשוט והכי טעים שיש, לחובבי ריזוטו. מתאים לכל דבר. מנה מצויינת . אשלח תמונה בהמשך. תודה לך , תותחית על.👏

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      תודה רבה! מאוד שמחה שאהבת 🙂 שבת שלום.

    • מירית 3 שבועות לפני
      הגב

      הכנתי ויצא נהדר, פשוט וטעים!

      • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
        הגב

        הי מירית, שמחה שאהבת 🙂

  2. תמר 3 שבועות לפני
    הגב

    מתכון מהמם לגמרי כמו כל המתכונים שלך! יש מצב להכין מאורז עגול מלא? תודה

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי תמר, תודה רבה על הפרגון! כן, לדעתי לא אמורה להיות בעיה. יש מצב שהבישול יהיה יותר ארוך. פשוט תוסיפי יותר נוזלים. בהצלחה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם