טופו חמוץ מתוק

טופו חמוץ מתוק

מאת

טופו חמוץ מתוק

זה רק בעדה שלי, או אצל כולם נהוג להביא לאנשים חולים ומבריאים לימונים? כנראה שהוויטמין C אמור לרפא את כל בעיות העולם, מצינון פשוט עד לב שבור. ככה או אחרת, אמא שלי באה לבקר אותי והביאה שקית לימונים. ואני במקום להפוך אותם ללימונדה, הפכתי לטופו חמוץ מתוק.

טופו חמוץ מתוק

אני עליתי לארץ בשנות ה-90, והשנים האלה קשורות בזכרוני הקולינרי בין השאר לאוכל סיני. מהיר, זול וטעים, למרות שהכל דומה להכל, כי הרוטב החמוץ מתוק המפורסם מטשטש את כל ההבדלים בין חומרי הגלם. רוטב דביק ומבריק שכולו נוסטלגיה.

טופו חמוץ מתוק
טופו פריך

לא מזמן אחת העוקבות באינסטגרם ביקשה ממני להכין גרסה טבעונית לעוף סיני ברוטב לימונים חמוץ מתוק. בום – הלימונים של אמא. באתם לי כל כך בזמן! אצלי התחליף לעוף זה טופו. טיגנטי אותו קודם כל בציפוי קורנפלור כדי שיהיה פריך וזהוב. את השלב הזה אגב אפשר לעשות גם בתנור, ובכך לחסוך כמעט את כל השמן.

טופו חמוץ מתוק
רוטב דביק ומבריק בטעם חמוץ מתוק

הרוטב מאוד פשוט להכנה וגם טעים. הוא יוצא מבריק וסטיקי, כזה שעוטף את קוביות הטופו באופן מושלם. אתם יכולים לשחק עם חמיצות / מתיקות / מליחות בהתאם לטעם האישי. אל תחששו לטעות – אפשר לתקן את כל הטעמים תוך כדי ההכנה.

טופו חמוץ מתוק

אני מאוד מרוצה מהתוצאה. אחלה טופו עם טעם של פעם תרתי משמע. ואני מניחה שהגרסה הביתית הרבה יותר בריאה מהגרסה הקנויה, כי אתם שולטים באיכות החומרים ובכמויות שנכנסות למנה. היא גם לא זוהרת בחושך 🙂 אין בה גלוטן, ויש כמות מכובדת של חלבון מהצומח.

טופו חמוץ מתוק
דש משנות ה-90

אפשר לאכול את הטופו הזה סתם ככה, או להגיש כמו במסעדות סיניות – עם אורז. תוסיפו גם קצת ירקות בצד, ותהיה לכם ארוחה שלמה: טעימה, בריאה, מהירה ופשוטה להכנה. מה עוד צריך כדי להתחיל את השבוע? ממליצה לכם לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם טופו? נסו את:

טופו מוקפץ עם ברוקולי ועגבניות שרי

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

סלט אטריות ללא גלוטן עם טופו

קדירת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

טופו חמוץ מתוק

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, מיובש וחתוך לקוביות
מלח
2-3 כפות קורנפלור
2-3 כפות שמן
3-4 שיני שום, כתושות
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ דק (אופציונלי)
רוטב:
80 מ”ל (1/3 כוס) מיץ לימון
80 מ”ל (1/3 כוס) סירופ מייפל / סוכר
1 כף רוטב סויה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
15 גרם (1 כף גדושה) קורנפלור
½ כפית סריראצ’ה או 1 כף רוטב צ’ילי מתוק (אופציונלי)
הגשה:
אורז מבושל
שומשום
בצל ירוק חתוך

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הטופו בקערה, ממליחים, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים את הכל ביחד עד שכל הקוביות מכוסות בקורנפלור מכל הצדדים.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת. מנערים את עודפי הקורנפלור מקוביות הטופו, מסדרים אותן בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מעבירים לצלחת.
  3. באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה.
  4. בינתיים טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה בלי גושים.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב כדקה, או עד שהוא מתחיל להסמיך.
  6. מחזירים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב עד שהן מכוסות מכל הצדדים ברוטב המבריק.
  7. מפזרים שומשום ובצק ירוק ומגישים עם אורז.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל טופו קשה שאוהבים. אפשר לחתוך אותו לקוביות בכל גודל שרוצים.
  • אפשר להוריד למינימום את כמות השמן במתכון: מחליפים את טיגון הטופו הראשוני באפייה ב-180 מעלות עד להזהבה. הופכים באמצע האפייה.
  • מומלץ להמליח את הטופו לפני הטיגון הראשוני. לרוב רוטב סויה אחראי על הטעם המלוח במוקפצים, אבל במתכון הזה נותנים כבוד לחמוץ של הלימונים.
  • אפשר לעשות את הטיגון הראשוני של הטופו בלי הקורנפלור, אבל אז הקוביות לא יקבלו מעטה פריך.
  • תטעמו את הרוטב לפני הבישול ותוסיפו מליחות / מתיקות / חמיצות לפי הטעם האישי. קחו בחשבון שאחרי הבישול טעם הרוטב יהיה יותר מרוכז.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם