מוקפץ ירקות

מוקפץ ירקות

מאת

מוקפץ ירקות

אחרי תקופה די ארוכה של חוסר מעש, לאחרונה אני סוף סוף מוצאת את עצמי עסוקה עד מאוד. וזה אומר שיש לי פחות זמן להקדיש להכנת ארוחות. זה פותח בבלוג מגמה הפוכה: במקום שהמתכונים יהיו יותר מורכבים עם הזמן, הם רק הולכים ונהיים יותר פשוטים וזריזים. כמו למשל מוקפץ ירקות.

מוקפץ ירקות
נבחרת הירקות

גם אם אתם יותר עסוקים ממני, אני מבטיחה שתמצאו בחייכם 20 דקות להכין את המנה הטעימה והבריאה הזו. כל מה שתצטרכו מעבר ל-20 דקות זה כמה ירקות שלרוב גם ככה יש בכל בית. עדיף לבחור ירקות צבעוניים, גם מטעמי תזונה ובריאות, וגם כי זה הרבה יותר יפה ומגרה 😊

מוקפץ ירקות

כל הפואנטה של מוקפץ זה טיגון / הקפצה על אש גבוהה. זאת אומרת שהכל מתרחש צ’יק צ’ק. אם אתם לא מצליחים להקפיץ כמו אהרוני, תשתמשו בכף עץ ופשוט ערבבו את הכל. הירקות אמורים להישאר קצת פריכים. ככה הביס כיפי וגם משמר את הערכים התזונתיים של הירקות.

מוקפץ ירקות

הוספתי לירקות גם אגוזי קשיו כדי להפוך את המוקפץ לעוד יותר מזין. אתם יכולים ללכת גם על קוביות טופו צרובות. וכמובן, אפשר לשלב כל ירק שאוהבים. נתתי לכם רשימת אופציות בהערות שמתחת למתכון.

מוקפץ ירקות
אוכל שנראה תמונה

אפשר לעבות את מוקפץ הירקות ולהפוך אותו לארוחה שלמה: פשוט מגישים לצד אורז, אטריות, כוסמת, קוסקוס, או כל דבר אחר שיש לכם במקרר.

מוקפץ ירקות
ביס של טעם ובריאות

עם או בלי תוספות, מדובר במנה בריאה וטעימה, ללא גלוטן, צבעונית וכיפית, שבקלות סוגרת את הפינה של ארוחת צהרים או ערב זריזה ולא מסובכת. שחקו עם הירקות, נסו להכניס שילובים מגניבים לרוטב ובקיצור – לכו תנסו את המוקפץ 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של מוקפץ טבעוני? נסו את:

מוקפץ טבעוני פשוט

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

טופו חמוץ מתוק

מוקפץ ירקות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
רוטב:
3 כפות רוטב סויה / תמרי (לגרסה ללא גלוטן)
1-2 כפות סירופ מייפל / סילאן / סוכר חום
1 כף רוטב צ’ילי מתוק / חריף
ירקות:
1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
1 חופן אגוזי קשיו
2-3 כפות שמן
1 בצל סגול / לבן קטן, חתוך לחצאי טבעות
1 פלפל גמבה אדום, חתוך לקוביות בגודל ביס
2 שיני שום, קצוצות
1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לרבעים
הגשה:
שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שלושת המרכיבים ומשאירים בצד.
  2. שמים את פרחי הברוקולי בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. משאירים לדקה ומסננים.
  3. קולים אגוזי קשיו במחבת יבשה, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להזהיב.
  4. מחממים טוב-טוב שמן במחבת ומטגנים את הבצל על אש גבוהה, תוך הקפצה, עד שהוא טיפה נצרב. אם אתם לא מצליחים להקפיץ – מערבבים עם כף עץ.
  5. מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן עוד דקה תוך הקפצה / ערבוב.
  6. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  7. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך הקפצה / ערבוב 3-4 דקות, עד שהפטריות מתחילות טיפה להתכווץ.
  8. מוסיפים את הברוקולי והקשיו ומקפיצים / מערבבים עוד דקה.
  9. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים / מערבבים עוד 1-2 דקות, עד שכל הטעמים מתערבבים.
  10. מפזרים שומשום ומגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש במוקפץ בכל ירק שאתם אוהבים או יש לכם בבית. ישתלבו מעולה: פרחי כרובית, פלפלים בשלל צבעים, זוקיני, עגבניות שרי. אם אתם רוצים לשלב ירקות יותר קשים, כמו בטטה, דלעת, תפוח אדמה וכו’, צריך לעשות להם חצי בישול מקדים, או לרכך אותם במיקרו.
  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
  • אפשר להוסיף למוקפץ קוביות טופו צרובות או אפויות. במקרה הזה מומלץ להגדיל קצת את כמות הרוטב.
  • אפשר להגיש את מוקפץ הירקות כמו שהוא, או בתור תוספת לאורז, אטריות, כוסמת, קוסקוס וכו’.
הדפסה
4 תגובות
  1. nira dafni 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה,
    הכנתי היום את המתכון שלך – ויצא מעולה!
    בכלל, אני מוכרחה לציין שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך – למרות שאני לא טבעונית: הם מאוד טעימים, קלים להכנה ( שזה לא פחות חשוב) והם כוללים מרכיבים זמינים ( גם זה חוסך זמן).
    נירה

    • אולגה טוכשר 5 דקות לפני
      הגב

      הי נירה, מאוד שמחה שאת נהנית מהמתכונים. ראיתי את התגובה רק עכשיו – אז תודה רבה על הפרגון! שנה טובה!

  2. Revital Federbush 3 שבועות לפני
    הגב

    הכנתי ויצא מדהים. אכין שוב ואצלם. המתכונים שלך מעולים!

    • אולגה טוכשר 2 דקות לפני
      הגב

      תודה רבה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם