קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

מאת

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

בכל שבת אני חושבת איזה מתכון לפרסם כאן ביום ראשון, כדי לסדר לכם ארוחה כיפית ופשוטה לתחילת השבוע. כי למי יש כוח להשקיע בראשון? הפעם באמת הצלחתי להכין משהו נהדר שעונה בול להגדרה של ארוחה זריזה וקלה להכנה – קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן.

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן
רכות מבפנים וקראנצ’יות מבחוץ

היתרון של הקציצות האלה שאפשר להכין אותן גם מאורז טרי שבושל זה עתה, וגם משאריות אורז מסופ”ש. בכלל ארוחה משאריות זה החיים. וכשאפשר להפוך את השאריות לקציצות שחומות ומושלמות שכאלה – אז בכלל!

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

שידכתי לאורז פטריות פורטובלו, כי זה מה שהיה לי. כל סוג פטריות יעשה כאן עבודה טובה: שמפיניון, פטריות יער, שילוב כל מיני פטריות וכו’. מה שהופך את תערובת האורז והפטריות לקציצות במראה וטעם “בשרי” למדי זה התיבול.

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן
אפשר לטגן ואפשר גם לאפות

כשמכינים את הקציצות על בסיס אורז טרי שזה עתה בושל, המסה יוצאת דביקה וכיפית לעבודה. הקציצות לא מתפרקות, למרות שהן רכות בזמן הטיגון. הן יתייצבו אחרי שיתקררו, אז מומלץ להפוך אותן בזהירות. כתבתי לכם בהערות מה כדאי לעשות במקרה של אורז ישן.

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן
קציצות מעולות לכל יום בשנה

אגב, אם אתם בעד קצת חריף, תוסיפו לתערובת צ’ילי יבש או טרי – זה יתן לקציצות עוקץ מגניב וכיפי. אם אתם רוצים לחסוך את השמן של הטיגון, את הקציצות האלה אפשר גם לאפות. ההנחיות נמצאות בהערות מתחת למתכון.

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

כשבאתי לצלם את הקציצות המוכנות פתאום קלטתי שאין לי בבית כלום להגיש לצידן, חוץ מעגבניות. אתם בבית מוזמנים להכין סלט יותר מושקע, ולהפוך את הקציצות לארוחה שלמה: טעימה, מזינה ומשביעה.

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן
ביס טעים

הקציצות האלה מושלמות לתחילת השבוע וגם לכל יום אחר בשבוע. הן סופר טעימות, במיוחד אם אתם אוהבים פטריות. רכות ועסיסיות מבפנים וקראנצ’יות מבחוץ. הן פשוטות וזריזות להכנה, ולא כוללות חומרי גלם מסובכים. אפשר להכין אותן משאריות אורז, מכל סוג פטריות, וגם לתבל לפי הטעם. קציצות זורמות במראה וטעם “בשרי”. ממליצה לכם בחום לנסות כבר השבוע. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:

קציצות חומוס וסלק טבעוניות ללא גלוטן

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

קציצות כוסמת ירוקה טבעוניות ללא גלוטן ברוטב עגבניות

קציצות מש טבעוניות ללא גלוטן

קציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

 

קציצות פטריות ואורז טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-13 קציצות:
2 כוסות אורז מבושל (1 כוס אורז לא מבושל)
2-3 כפות שמן
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, פרוסות
5 פטריות פורטובלו גדולות, או 1.5 סלסילות פטריות שמפיניון
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
¼ כפית שבבי צ’ילי חריף (אופציונלי לאוהבי חריף)
שמן לטיגון הקציצות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן יחד תוך ערבוב מדי פעם כ-3-4 דקות, או עד שהן מתחילות להתכווץ. מתבלים ומערבבים.
  3. שמים את האורז המבושל מקערת מעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים כדי לשבור את הגרגרים. מעבירים לקערת ערבוב.
  4. מעבירים לאותה קערת המעבד את תכולת מחבת הפטריות (לא שוטפים עדיין את המחבת) וטוחנים בפולסים למשחה דקה ודביקה. מוסיפים לקערה עם האורז.
  5. מערבבים היטב את 2 המסות עד לאיחוד החומרים וקבלת מסה אחידה ודביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מחממים מעט שמן במחבת. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בגודל בינוני. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. הופכים בזהירות – הקציצות רכות תוך כדי הטיגון, ומתייצבות לגמרי אחרי שמתקררות. מעבירים את הקציצות המוכנות לצלחת עם נייר סופג.
  7. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • הכי מומלץ להשתמש באורז שבושל קצת לפני הכנת הקציצות – טרי אך לא חם מדי. אם האורז שלכם כבר שהה במקרר, כדי להוסיף למעבד מזון 1-2 כפות מים חמים.
  • אפשר לתבל את הקציצות בהתאם לטעם אישי. אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול קצוצים.
  • אפשר להכין גרסה אפויה: מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים קלות את נייר האפייה. מסדרים את הקציצות ומשמנים קלות גם את החלק העליון שלהן. אופים עד להזהבה. הקציצות יהיו פחות שחומות מאשר בגרסה המטוגנת, אך לא פחות טעימות.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם