שניצל פטריות טבעוני

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 18, 2020

שניצל פטריות טבעוני

איך אני יודעת שאני לא רובוט? פשוט: אם אני נחתכת – יורד לי דם. אם אני עושה יותר מדי ספורט – כואבים לי השרירים. וגם מדי פעם, עם כל הבנת היתרונות של מאכלים אפויים, יש לי חשק בלתי נשלט למטוגן 😊 ואני זורמת איתו. במיוחד כשמדובר בשניצל פטריות טבעוני, זהוב ופריך בטירוף.

שניצל פטריות טבעוני
שיא הפריכות

הוא פטרייתי במרות על חלל, ופשוט חובה לכל מי שאוהב פטריות. ואני מבינה שיש הרבה כאלה בקרב העוקבים שלי, כי בדיוק בדקתי במשאל באינסטגרם. אם הצבעתם פטריות – וואו – אתם הולכים להנות!

שניצל פטריות טבעוני
שניצל פורטובלו

מדובר בשניצל הפשוט בתבל, כי מכינים אותו מפטריות פורטובלו שלמות. משתמשים רק בכובעים, ובהתאם לרצון וצורך משאירים אותם שלמים (שניצל גדול), או חותכים לכמה פרוסות (שניצלונים קטנים יותר).

שניצל פטריות טבעוני

מתבלים את הבלילה שמחליפה ביצים לפי הטעם האישי, או לפי ההצעה שלי במתכון, ומצפים את הפטריות היטב בפירורי פנקו. זה הקראסט שלנו, אז בנדיבות 😊 אפשר להשתמש גם בפירורי לחם רגילים, מוזהבים, או ללא גלוטן.

שניצל פטריות טבעוני

כאמור, השניצלים האלה מטוגנים, אבל בהחלט ניתן גם לאפות אותם. כתבתי לכם את ההנחיות בהערות מתחת למתכון. קחו בשחבון שבגרסה אפויה הם יצאו טעימים, אבל פחות שחומים.

שניצל פטריות טבעוני
גילטי פלז’ר

מה שמאפיין את השניצלים האלה, זה שהם סופר פריכים מבחוץ ומאוד עסיסיים מבפנים. פטריות שומרות על הלחות שלהן, והביס יוצא מגניב וטעים. מומלץ גם לשדרג אותו עם קטשופ, מיונז טבעוני, חרדל, צ’ימיצ’ורי, גוואקמולי, פסטו, אפילו מטבוחה, או כל רוטב אחר שאתם אוהבים.

שניצל פטריות טבעוני
ביס חלומי

וככה ב-20 דקות עבודה תהיה לכם קופסה שלמה של שניצלים מעולים. אולי לא שיא הבריאות, אבל גם לא כזה נורא. בהחלט מותר להתפנק מדי פעם. הם פריכים וקראנצ’יים, עסיסיים, טעימים. תגישו אותם עם ירקות בצד, ותהיה לכם ארוחה כיפית ששוברת את השגרה. ממליצה בחום לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מפנקים? נסו את:

שניצל ברוקולי טבעוני

שניצל תירס טבעוני

עראיס טבעוני

שווארמה טבעונית מפטריות

 

שניצל פטריות טבעוני

אז מה היה לנו?
פטריות:
שמן לטיגון חצי עמוק
6 פטריות פורטובלו, רק כובעים
בלילה:
¾ כוס (180 מ”ל) חלב צמחי
1 כפית חומץ
½ כוס (70 גרם) קמח
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
½ כפית אבקת שום
ציפוי:
2 כוסות פירורי לחם פנקו / פירורי לחם רגילים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת. מרפדים צלחת גדולה בנייר סופג.
  2. אם לא רוצים להשתמש בפורטובלו שלמים (שניצל), חותכים כל פטרייה ל-2-3 פרוסות (שניצלונים).
  3. מכינים את הבלילה: שמים בקערה בינונית את החלב והחומץ, מערבבים ומשאירים לכמה דקות. התערובת תקבל מרקם של ריוויון. מוסיפים את הקמח והתבלינים וטורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.
  4. שמים פירורי לחם בקערה רחבה נפרדת.
  5. מכינים את השניצלים: טובלים את הפטריות בבלילה ומצפים היטב מכל הצדדים בפירורי לחם. מטגנים בשמן חם משני הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מגישים עם ירקות ורטבים לפי הטעם. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה לא ממותק.
  • אפשר לתבל את הבלילה בהתאם לטעם האישי.
  • לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח ופירורי לחם בקמח ופירורי לחם ללא גלוטן.
  • לגרסה אפויה של השניצלים מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הפטריות המצופות במרווחים ומשמנים גם אותן. אופים כ-25 דקות עד להזהבה. באמצע הופכים לצד השני.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

  1. נראה מעולה. אכין לבתי הטבעונית שאמורה להגיע לביקור ארוך בארץ בעוד חודש . יש לי שאלה. , אני לא ממש מצליחה עם קציצות טבעוניות כמו כדורי בשר ברוטב וכו’. יש לך מתכון או עצה איך שלא יתפוררו? אני לא מבשלת את הקציצות בתוך הרוטב. רק לחימום לפני הגשה ובכל זאת .

    1. אם המסה לא נדבקת לך כמו שצריך, את תמיד יכולה להוסיף קצת טחינה גולמית. נסי את המתכון של קציצות אורז ופטריות שלי מהבלוג – הוא תמיד מצליח 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 22, 2021
כדורי תמרים טבעוניים ללא סוכר וגלוטן זה קינוח טעים, בריא, זריז ופשוט להכנה על בסיס שלושה מרכיבים בלבד. מתאים גם לחגי תשרי
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 18, 2021
תבשיל טופו ופטריות טבעוני ללא גלוטן זה תבשיל טעים, בריא ומזין, עשיר בחלבון מהצומח, שמכינים בקלות וזריזות ומגישים ביום יום או בערב חג
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 4, 2021
תבשיל במיה הודי טבעוני זה תבשיל טעים, מתובל, בריא וללא גלוטן וגם מאוד פשוט להכנה. יחד עם אורז זו ארוחה טעימה והכי מנחמת שיש