שניצל פטריות טבעוני

שניצל פטריות טבעוני

מאת

שניצל פטריות טבעוני

איך אני יודעת שאני לא רובוט? פשוט: אם אני נחתכת – יורד לי דם. אם אני עושה יותר מדי ספורט – כואבים לי השרירים. וגם מדי פעם, עם כל הבנת היתרונות של מאכלים אפויים, יש לי חשק בלתי נשלט למטוגן 😊 ואני זורמת איתו. במיוחד כשמדובר בשניצל פטריות טבעוני, זהוב ופריך בטירוף.

שניצל פטריות טבעוני
שיא הפריכות

הוא פטרייתי במרות על חלל, ופשוט חובה לכל מי שאוהב פטריות. ואני מבינה שיש הרבה כאלה בקרב העוקבים שלי, כי בדיוק בדקתי במשאל באינסטגרם. אם הצבעתם פטריות – וואו – אתם הולכים להנות!

שניצל פטריות טבעוני
שניצל פורטובלו

מדובר בשניצל הפשוט בתבל, כי מכינים אותו מפטריות פורטובלו שלמות. משתמשים רק בכובעים, ובהתאם לרצון וצורך משאירים אותם שלמים (שניצל גדול), או חותכים לכמה פרוסות (שניצלונים קטנים יותר).

שניצל פטריות טבעוני

מתבלים את הבלילה שמחליפה ביצים לפי הטעם האישי, או לפי ההצעה שלי במתכון, ומצפים את הפטריות היטב בפירורי פנקו. זה הקראסט שלנו, אז בנדיבות 😊 אפשר להשתמש גם בפירורי לחם רגילים, מוזהבים, או ללא גלוטן.

שניצל פטריות טבעוני

כאמור, השניצלים האלה מטוגנים, אבל בהחלט ניתן גם לאפות אותם. כתבתי לכם את ההנחיות בהערות מתחת למתכון. קחו בשחבון שבגרסה אפויה הם יצאו טעימים, אבל פחות שחומים.

שניצל פטריות טבעוני
גילטי פלז’ר

מה שמאפיין את השניצלים האלה, זה שהם סופר פריכים מבחוץ ומאוד עסיסיים מבפנים. פטריות שומרות על הלחות שלהן, והביס יוצא מגניב וטעים. מומלץ גם לשדרג אותו עם קטשופ, מיונז טבעוני, חרדל, צ’ימיצ’ורי, גוואקמולי, פסטו, אפילו מטבוחה, או כל רוטב אחר שאתם אוהבים.

שניצל פטריות טבעוני
ביס חלומי

וככה ב-20 דקות עבודה תהיה לכם קופסה שלמה של שניצלים מעולים. אולי לא שיא הבריאות, אבל גם לא כזה נורא. בהחלט מותר להתפנק מדי פעם. הם פריכים וקראנצ’יים, עסיסיים, טעימים. תגישו אותם עם ירקות בצד, ותהיה לכם ארוחה כיפית ששוברת את השגרה. ממליצה בחום לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מפנקים? נסו את:

שניצל ברוקולי טבעוני

שניצל תירס טבעוני

עראיס טבעוני

שווארמה טבעונית מפטריות

 

שניצל פטריות טבעוני

אז מה היה לנו?
פטריות:
שמן לטיגון חצי עמוק
6 פטריות פורטובלו, רק כובעים
בלילה:
¾ כוס (180 מ”ל) חלב צמחי
1 כפית חומץ
½ כוס (70 גרם) קמח
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
½ כפית אבקת שום
ציפוי:
2 כוסות פירורי לחם פנקו / פירורי לחם רגילים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת. מרפדים צלחת גדולה בנייר סופג.
  2. אם לא רוצים להשתמש בפורטובלו שלמים (שניצל), חותכים כל פטרייה ל-2-3 פרוסות (שניצלונים).
  3. מכינים את הבלילה: שמים בקערה בינונית את החלב והחומץ, מערבבים ומשאירים לכמה דקות. התערובת תקבל מרקם של ריוויון. מוסיפים את הקמח והתבלינים וטורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה.
  4. שמים פירורי לחם בקערה רחבה נפרדת.
  5. מכינים את השניצלים: טובלים את הפטריות בבלילה ומצפים היטב מכל הצדדים בפירורי לחם. מטגנים בשמן חם משני הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מגישים עם ירקות ורטבים לפי הטעם. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה לא ממותק.
  • אפשר לתבל את הבלילה בהתאם לטעם האישי.
  • לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח ופירורי לחם בקמח ופירורי לחם ללא גלוטן.
  • לגרסה אפויה של השניצלים מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הפטריות המצופות במרווחים ומשמנים גם אותן. אופים כ-25 דקות עד להזהבה. באמצע הופכים לצד השני.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם