טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

מאת

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

האמת היא שלא התכוונתי לפרסם עוד קינוח לפני החג הזה, אבל כשאתם מבקשים – אין לי לב להגיד לכם לא 😊 מה שאתם רואים בתמונה זה טארט תפוחים טבעוני עם מרנג, והכנתי אחד כזה בסדנת זום לפני כשבוע. העליתי את התמונות לסטורי באינסטגרם וקיבלתי מלא בקשות לפרסם את המתכון.

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

אני אגיד מראש שהמתכון הזה קצת יותר מורכב משאר מתכוני הבלוג. הוא כולל כמה טכניקות שונות, ביניהן אפייה עיוורת והקצפת מרנג טבעוני מאקווה פאבה, ויש בו ארבעה שלבי הכנה שונים. אבל התוצאה לגמרי שווה את המאמץ. וכמה פעמים בשנה יש את ראש השנה? אני אומרת – תתחברו לקונדיטור הפנימי וכנסו למטבח 🙂

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג
בצק של קלתית פריכה

הכנתי טארט בתבנית קפיצית עגולה ולא בתבנית טארט נמוכה בכוונה: רציתי שהטארט עצמו יצא יותר גבוה, מרשים וחגיגי. זה ממש לא חובה – אתם יכולים להכין אותו בתבנית טארט רגילה עם שוליים נמוכים.

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

תפוחים מופיעים בקינוח הזה בשתי צורות: מיץ תפוחים בקרם סמיך וקטיפתי של המלית, ותפוחים מקורמלים כשכבת הפתעה. היא מתגלה בחיתוך הטארט, מוסיפה עוד מרקם, ונותנת מקום של כבוד לפרי שבמרכז האירוע.

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג
שכבת הפתעה של תפוחים מקורמלים

כל הטארט כולו יוצא מאוד תפוחי בטעם. אי אפשר לפספס שמדובר בקינוח שמתאים בול גם לראש השנה וגם לחגי תשרי.

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג
מרנג טבעוני מאקווה פאבה

המרנג הטבעוני ממי חומוס (אקווה פאבה) זה בכלל סיפור אהבה נפרד. בשבילי הפיכת מי חלבון מהצומח למרנג מבריק ויציב זה קסם שאף פעם לא נמאס ממנו. והמרנג המתוק הזה מאוד מחמיא לטארט: גם מבחינת המראה וגם מבחינת הטעם. הטארט נראה כמו קיפוד, שבמקום המחטים יש עליו מלא נשיקות קטנות 🙂

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג
טארט עם מלא נשיקות

אני זילפתי תלוליות בצורת נשיקות ושרפתי את הקצוות שלהן בעזרת ברנר. אם אין לכם, זה ממש לא נורא. אפשר להגיש את הטארט סתם ככה – לבן, צחור ומאוד חגיגי. אפשר אפילו לוותר על הזילוף ופשוט להניח עם כף שכבת מרנג גבוהה במראה מרושל ונונשלנטי.

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג
טארט תפוחים חגיגי ונוסטלגי

הרי מה שבאמת משנה זה טעם הקינוח. והטעם של הטארט שלי פשוט מעולה! הוא מתוק, כיפי, מפנק. משלב כמה מרקמים: פריך של הקלתית, קרמי של המלית, אוורירי של המרנג. כל השלושה משלימים אחד את השני. הוא בהחלט חגיגי וייראה פנטסטי על שולחן החג. אני ממליצה לכם בחום לנסות אותו. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון ושנה טובה ומתוקה, לכם ולמשפחות שלכם!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

 

טארט תפוחים טבעוני עם מרנג

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר 20-22 ס”מ:
מרנג טבעוני:
150 גרם אקווה פאבה (נוזל מ-2 קופסאות שימורי חומוס)
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 כפות מים
קלתית:
280 גרם (2 כוסות) קמח
125 גרם (1/2 גביע) ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה אלטרנטיב
50 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות או 40 מ”ל שמן קוקוס מוצק
30 גרם (2 כפות) סוכר חום / לבן / קנים
קורט מלח
תפוחים מקורמלים:
1 תפוח ירוק גדול, בלי ליבה וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות סוכר חום בהיר
מלית תפוחים:
240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי
240 מ”ל (1 כוס) מיץ תפוחים לא ממותק
½ כפית גרידת לימון (אופציונלי)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
45 גרם (4.5 כפות) קורנפלור
1 כף שמן קוקוס

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את האקווה פאבה: מסננים מי חלבון מקופסת חומוס, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים על אש בינונית במשך 15 דקות. שוקלים 150 גרם ומעבירים לקירור.
  2. מכינים את בצק הקלתית: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, ממרח הסויה, הנטורינה, הסוכר והמלח ומעבדים עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
  3. מכינים את הקלתית: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר ב-3 ס”מ מקוטר התבנית. מרימים את הבצק בעזרת מערוך ומניחים אותו מעל התבנית. מכניסים את הבצק פנימה ומהדקים בעזרת האצבעות לתחתית ודפנות. חותכים בעזרת סכין חדה את עודפי הבצק ליצירת קלתית ישרה. בעזרת מזלג דוקרים חורים בתחתית הקלתית, ומעבירים אותה להקפאה של 15 דקות.
  4. מכינים את התפוחים המקורמלים: שמים את התפוחים במחבת, מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים, מתכווצים טיפה ומתחילים להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  6. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה, שמים מעל משקולת ואופים אפייה עיוורת 15 דקות. מורידים את המשקולת ונייר האפייה ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מכינים את מלית התפוחים: שמים בסיר ½ כוס החלב הצמחי (שומרים עוד ½ כוס בצד), מיץ התפוחים, הסוכר וגרידת הלימון ומביאים לסף רתיחה. בקערה קטנה טורפים היטב את ½ כוס החלב הצמחי ששמרנו בצד והקורנפלור עד שאין גושים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לנוזל החם וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע עד שהמלית מתחילה להסמיך. מוסיפים את שמן הקוקוס ומעט כורכום בשביל צבע צהבהב, ומערבבים למלית חלקה.
  8. מרכיבים את הטארט: יוצקים ½ מכמות המלית לתוך הקלתית. שמים מעל את התפוחים המקורמלים. יוצקים מעל את יתרת המלית, מיישרים ומשאירים בצד להתייצב. כשהמלית מגיעה לטמפרטורת החדר, אפשר להעביר את הטארט למקרר, עד לזילוף המרנג.
  9. מכינים את המרנג: שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל- 118 מעלות (כ- 7 דקות אחרי תחילת הרתיחה). במקביל שמים את האקווה פאבה בקערת מיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך. יוצקים את הסירופ המוכן על דופן קערת המיקסר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ-7 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים אותו לשק זילוף עם צנטר גדול חלק.
  10. מוציאים את הטארט מהמקרר, מזלפים תלוליות גבוהות וצפופות של המרנג ושורפים אותו קלות עם ברנר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין לבן או מלא.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם