עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

מאת

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

מאז המעבר האישי לאורח חיים בריא, כל כמה זמן אני מקבלת מכם בקשה לפרסם בבלוג מתכונים ללא סוכר. והאמת היא שאני לא נגד סוכר. גם לא נגד מייפל, סילאן, אגבה ושאר החברים מסוג זה. אני בעד מידתיות. אבל בכל זאת החלטתי לבחון את הנושא, ולרגל החג הכנתי עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין.

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

עד היום לא היה לי ניסיון טוב עם תחליפי סוכר. תמיד הרגשתי טעם לוואי כלשהו, או לא הצלחתי להמיר כמות סוכר במתכון בכמות נכונה של אבקה או טיפות. וזה הרס לי את כל החשק אפילו לנסות.

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

ואז הכרתי את Sweetango. תחליף סוכר ומוצריו מרכיבים טבעיים על בסיס צמח סטיביה. ללא קלוריות, ללא טעם לוואי, בטוח לסוכרתיים. קל ונוח לשימוש, מכיוון שמשתמשים בו אחד על אחד, ולא מסתבכים עם המרות. או, אמרתי לעצמי – זו כבר תחילתה של ידידות מופלאה 😊

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

ומכיוון שההיכרות עם המוצרים האלה התרחשה לקראת החג, היה די ברור שאני מכינה עוגת תפוחים בריאה ודיאטטית, מקמח כוסמין, וללא סוכר בכלל. רק עם הסוכר של סוויטאנגו ואבקת הסוכר של סוויטאנגו בהגשה.

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין
יפה ושזופה

כל הזמן שהעוגה הייתה בתנור, הייתי לחוצה, כי חששתי שהיא לא תשחים. הרי השחמת העוגה מתרחשת בעיקר בזכות קירמול הסוכרים שבבלילה. וכמה ששמחתי לראות איזה חתיכה שזופה יצאה לי מהתנור 😊

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין
עיטור תפוחים בצורת פרח

סידור התפוחים מייצר בחלקה העליון מעין ציור של פרח. ואבקת הסוכר שמפזרים מעל רק מדגישה את הציור הזה. וגם מוסיפה לעוגה מראה מושלג חגיגי יותר.

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין
עוגה גבוהה וחגיגית

הכנתי את העוגה בתבנית קטנה יחסית בקוטר 20 ס”מ, והיא יצאה תפוחה וגבוהה. יש לה נוכחות, וגם אי אפשר להתעלם מהריח המטורף שמלווה את יציאתה מהתנור.

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

העוגה נראית חגיגית, ויחד עם זאת היא מאוד פשוטה להכנה. מדובר בבחושה שמכינים בקערה אחת עם מטרפה ידנית בלבד. בלי מיקסר, בלי כלים מיותרים, בלי כאב ראש. אפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר. רק מומלץ לחמם שוב לקראת ההגשה. ואז אפשר להשתגע ולהוסיף גם קצת מייפל ואפילו איזה כדור סורבה או גלידה טבעונית 🙂

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין
פרוסה מושלמת לסיים איתה את ארוחת החג

אתם יכולים לראות כמה שהעוגה הזו יוצאת עסיסית, אוורירית ויפה. היא מתוקה, ויחד עם זאת אין בה טיפה של סוכר. ממש קסם! עוגה טעימה, בריאה ודיאטתית. מתאימה לכולם, ובמיוחד לאלה מאיתנו שמתכוונים לשמור גם בחגים ובסגר הארוך. אני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון וחג שמח!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

 

עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס”מ:
1-1.5 תפוחי עץ שאתם אוהבים
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפייה
120 גרם סוכר של Sweetango
1 כפית קינמון (אפשר קצת פחות)
קורט מלח
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה לא ממותק
80 מ”ל (1/3 כוס) מים
100 מ”ל (1/3 כוס + 2 כפות) שמן
הגשה:
אבקת סוכר של Sweetango
סירופ מייפל טבעי (אופציונלי)

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות. חותכים את התפוחים לרבעים ומורידים את הליבה. חותכים כל רבע לשלושה חלקים (מכל תפוח יוצאים 12 פלחים).
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר של סוויטאנגו, הקינמון והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים לתערובת היבשים את החלב הצמחי, המים והשמן ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים את התפוחים בצורת פרח (כמו בתמונה), או בכל צורה אחרת שאוהבים.
  5. אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה תופחת, משחימה, והקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים. אם היא משחימה מהר מדי בחלקה העליון, אפשר לכסות את התבנית עם חתיכת נייר כסף.
  6. מצננים קצת את העוגה, מפזרים מעל אבקת סוכר של סוויטאנגו, חותכים ומגישים. אפשר לזלף בהגשה קצת סירופ מייפל טבעי.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בתפוחי עץ מכל זן שאוהבים. העיקר שלא יהיו רכים מדי.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא (אצלי לבן), או בקמח לבן רגיל.
  • אם לא משתמשים בתחליפי סוכר, אפשר להשתמש בכמות זהה של סוכר רגיל או חום. אפשר גם להשתמש ב-1/2 כוס סירופ מייפל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. עדיף לא ממותק.
  • אם רוצים להעשיר ולשדרג את העוגה, אפשר להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, חמוציות בלי סוכר, תפוחים חתוכים לקוביות וכו’.
הדפסה
8 תגובות
  1. רחלי 4 שבועות לפני
    הגב

    120 גרם סוויטאנגו זה חצי כוס בערך?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי רחלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן – חצי כוס ועוד כף.

  2. נאוה בלומן 4 שבועות לפני
    הגב

    האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום חלב צמחי?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי נאוה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.

  3. Ora Shai 2 ימים לפני
    הגב

    פתיחת קישור בחלון נפרד.
    המלצתי בעבר וממליצה שוב.
    חבל שהיציאה לקישורים שאת מצרפת גורסת אותך.
    שבוע טוב

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי אורה, לא זכור לי שדיברנו. מה הכוונה?

  4. מיכל 5 דקות לפני
    הגב

    היי, את יודעת להגיד בערך כמה קלוריות יש בעוגה ?
    תודה ☺️

    • אולגה טוכשר 2 דקות לפני
      הגב

      הי מיכל. לצערי לא..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם