מאז המעבר האישי לאורח חיים בריא, כל כמה זמן אני מקבלת מכם בקשה לפרסם בבלוג מתכונים ללא סוכר. והאמת היא שאני לא נגד סוכר. גם לא נגד מייפל, סילאן, אגבה ושאר החברים מסוג זה. אני בעד מידתיות. אבל בכל זאת החלטתי לבחון את הנושא, ולרגל החג הכנתי עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין.
עד היום לא היה לי ניסיון טוב עם תחליפי סוכר. תמיד הרגשתי טעם לוואי כלשהו, או לא הצלחתי להמיר כמות סוכר במתכון בכמות נכונה של אבקה או טיפות. וזה הרס לי את כל החשק אפילו לנסות.
ואז הכרתי את Sweetango. תחליף סוכר ומוצריו מרכיבים טבעיים על בסיס צמח סטיביה. ללא קלוריות, ללא טעם לוואי, בטוח לסוכרתיים. קל ונוח לשימוש, מכיוון שמשתמשים בו אחד על אחד, ולא מסתבכים עם המרות. או, אמרתי לעצמי – זו כבר תחילתה של ידידות מופלאה 😊
ומכיוון שההיכרות עם המוצרים האלה התרחשה לקראת החג, היה די ברור שאני מכינה עוגת תפוחים בריאה ודיאטטית, מקמח כוסמין, וללא סוכר בכלל. רק עם הסוכר של סוויטאנגו ואבקת הסוכר של סוויטאנגו בהגשה.
כל הזמן שהעוגה הייתה בתנור, הייתי לחוצה, כי חששתי שהיא לא תשחים. הרי השחמת העוגה מתרחשת בעיקר בזכות קירמול הסוכרים שבבלילה. וכמה ששמחתי לראות איזה חתיכה שזופה יצאה לי מהתנור 😊
סידור התפוחים מייצר בחלקה העליון מעין ציור של פרח. ואבקת הסוכר שמפזרים מעל רק מדגישה את הציור הזה. וגם מוסיפה לעוגה מראה מושלג חגיגי יותר.
הכנתי את העוגה בתבנית קטנה יחסית בקוטר 20 ס"מ, והיא יצאה תפוחה וגבוהה. יש לה נוכחות, וגם אי אפשר להתעלם מהריח המטורף שמלווה את יציאתה מהתנור.
העוגה נראית חגיגית, ויחד עם זאת היא מאוד פשוטה להכנה. מדובר בבחושה שמכינים בקערה אחת עם מטרפה ידנית בלבד. בלי מיקסר, בלי כלים מיותרים, בלי כאב ראש. אפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר. רק מומלץ לחמם שוב לקראת ההגשה. ואז אפשר להשתגע ולהוסיף גם קצת מייפל ואפילו איזה כדור סורבה או גלידה טבעונית 🙂
אתם יכולים לראות כמה שהעוגה הזו יוצאת עסיסית, אוורירית ויפה. היא מתוקה, ויחד עם זאת אין בה טיפה של סוכר. ממש קסם! עוגה טעימה, בריאה ודיאטתית. מתאימה לכולם, ובמיוחד לאלה מאיתנו שמתכוונים לשמור גם בחגים ובסגר הארוך. אני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון וחג שמח!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה
עוגת תפוחים טבעונית ללא סוכר מקמח כוסמין
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ:
1-1.5 תפוחי עץ שאתם אוהבים
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפייה
120 גרם סוכר של Sweetango
1 כפית קינמון (אפשר קצת פחות)
קורט מלח
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה לא ממותק
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
100 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) שמן
הגשה:
אבקת סוכר של Sweetango
סירופ מייפל טבעי (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות. חותכים את התפוחים לרבעים ומורידים את הליבה. חותכים כל רבע לשלושה חלקים (מכל תפוח יוצאים 12 פלחים).
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר של סוויטאנגו, הקינמון והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מוסיפים לתערובת היבשים את החלב הצמחי, המים והשמן ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים את התפוחים בצורת פרח (כמו בתמונה), או בכל צורה אחרת שאוהבים.
- אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה תופחת, משחימה, והקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים. אם היא משחימה מהר מדי בחלקה העליון, אפשר לכסות את התבנית עם חתיכת נייר כסף.
- מצננים קצת את העוגה, מפזרים מעל אבקת סוכר של סוויטאנגו, חותכים ומגישים. אפשר לזלף בהגשה קצת סירופ מייפל טבעי.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בתפוחי עץ מכל זן שאוהבים. העיקר שלא יהיו רכים מדי.
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא (אצלי לבן), או בקמח לבן רגיל.
- אם לא משתמשים בתחליפי סוכר, אפשר להשתמש בכמות זהה של סוכר רגיל או חום. אפשר גם להשתמש ב-1/2 כוס סירופ מייפל.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. עדיף לא ממותק.
- אם רוצים להעשיר ולשדרג את העוגה, אפשר להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, חמוציות בלי סוכר, תפוחים חתוכים לקוביות וכו'.
30 תגובות
120 גרם סוויטאנגו זה חצי כוס בערך?
הי רחלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן – חצי כוס ועוד כף.
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום חלב צמחי?
הי נאוה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
פתיחת קישור בחלון נפרד.
המלצתי בעבר וממליצה שוב.
חבל שהיציאה לקישורים שאת מצרפת גורסת אותך.
שבוע טוב
הי אורה, לא זכור לי שדיברנו. מה הכוונה?
כל פעם שאת שמה לינק בפוסט, עדיף שהוא יפתח בעמוד חדש ולא יפתח על חשבון האתר שלך.
את אמורה לשנות את זה בהגדרות.
למה עדיף? אשמח לדעת
היי, את יודעת להגיד בערך כמה קלוריות יש בעוגה ?
תודה ☺️
הי מיכל. לצערי לא..
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס?
כן, בהחלט
העוגה יצאה מ ע ו ל ה !! תודה על המתכון המוצלח!!
הי דניאלה, שמחה מאוד שאהבת את המתכון והעוגה 🙂
הי, אפשר במקום חלב צמחי לשים חלב שקדים? והאם אפשר במקום סייטטנגו- הממתיק לשים סוכר קנים? אם כן כמה? תודה
הי עליזה. חלב שקדים זה חלב צמחי. אפשר להשתמש סוכר. בעיקרון ההמרה אחד על אחד, אבל את יכולה להוסיף לפי הטעם
שלום
מה הסיבה שהעוגה לא תפח ולא היה גבוה
תודה
הי עידית. שמת את אבקת האפייה? שמת מספיק? אין סיבה שהעוגה לא תעלה
תודה רבה על המתכון. ערכת התאמות לתזונה שלי והקמח היה שיבולת שועל ללא גלוטן ובמקום סויטאנגו הוספתי להמתקת הבלילה מייפל טבעי. לאחר האפייה זייפתי מעל מעט מייפל טבעי. לי טעים מאוד!!!
מאוד שמחה שאהבת 🙂
הי, לאחרונה התחלתי להכין מרשמים שלך והם מעולים!!! אשמח לדעת – הכנתי את עוגה השתמשתי בסירופ מייפל טבעי במקום בסוכר והעוגה לא יצאה מספיק מתוק. אשמח אם יש לך רעיון מה אפשר לעשות..
תודה רבה!!
הי חנה, תודה רבה! אפשר לנסות להוסיף יותר
היי, האם צריך להכניס תפוחים אל תוך הבלילה ?
אפשר להכניס לבלילה ואפשר לפזר מלמעלה..
האם העוגת התפוחים הטבעונית ללא ביציםבכלל?
כן. כי זו עוגה טבעונית…
עוגה מצוינת! הכנו כבר פעמיים וחוסלה תוך יום:) השתמשתי בקמח כוסמין מלא והחלפתי את הסוכר במייפל ואת השמן ברסק תפוחים + תוספת קוביות תפוחים בתוך הבלילה.
תודה אלונה! מאוד שמחה שאהבת 🙂
שלום. האם אפשר קמח מצה במקום כוסמין? כדי להפוך לכשרה לפסח… תודה
הי תמר. מעולם לא ניסיתי, אז קשה לי להתחייב לתוצאה.