כבר הרבה זמן אני מתכננת לפרסם את המתכון המעולה הזה של טופו מוקפץ ברוטב חמאת בוטנים. הראיתי אותו פעם בסטורי באינסטגרם, וקיבלתי ים בקשות לשתף את המתכון. אז אתמול פרגנתי לעצמי ארוחת צהרים טעימה במיוחד, כי זה הבומוס של בלוגרים – אנחנו זוכים לאכול את הפוסטים שלנו 😊
מי שעוקב אחרי הבלוג מספיק זמן, בטח יודע כמה אני משוגעת על טופו. זה אומנם היה טעם נרכש, אבל רכשתי אותו טוב-טוב! כבר הכנתי טופו במלא גרסאות, אז הרוטב הזה מצטרף לנבחרת רחבה ומכובדת. אני מצרפת לכם לינקים למתכונים אחרים בסוף הפוסט.
לרוב אני חותכת טופו לקוביות או מלבנים. הפעם גיוונתי וחתכתי למשולשים: פשוט חותכים כל מלבן באלכסון לשני משולשים חמודים. אני רוצה להגיד לכם שיש מצב שמשולשים יותר טעימים ממלבנים 😊 אגב, הטיגון הראשוני שאני עשיתי במחבת, אפשר לעשות גם בתנור, ובכך לחסוך את כל השמן.
סתם, לא באמת! לצורה יש פחות חשיבות. אבל כן חשוב לחתוך את הטופו לחתיכות לא עבות מדי. ככה הוא יהיה יותר קריספי, וכל ביס יקבל כמות נכונה של הרוטב השווה.
כן, הרוטב הוא בהחלט השוס של המנה: טעים, עשיר, מפנק. יש לו מרקם סמיך וקטיפתי, הוא עוטף כל חתיכה, והופך את הטופו, שתכלס אין לו טעם משלו, למעדן מכוכב הבוטנים. וכל האושר הזה לא מכיל גלוטן והכי קל להכנה שיש.
אם אתם אוהבים חמאת בוטנים, אתם חייבים לנסות את המתכון! אני אכלתי את הטופו הזה סתם ככה, עם מלפפון טרי בצד. אבל אפשר להפוך אותו לארוחה שלמה, טעימה ומזינה, ולהגיש לצד אורז או אטריות. בהערות רשמתי לכם עוד כמה רעיונות להגשה.
אז הנה לכם עוד דרך כיפית לצרוך את החלבון מהצומח. מדובר במנה פשוטה וזריזה, כמו כל המוקפצים. הטופו כל כך טעים, שקשה להפסיק לנשנש אותו. אני בפעם הבאה מכינה מראש כמות כפולה. ממליצה לכם לנסות ובהקדם! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים של טופו מוקפץ? נסו את:
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
מתכון לטופו מוקפץ ברוטב חמאת בוטנים
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-1-2 מנות:
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן
1-2 כפות שמן לטיגון ראשוני (*אין צורך בגרסה האפויה)
רוטב:
4 כפות חמאת בוטנים, טבעית נוזלית או מומסת
2 כפות רוטב סויה / רוטב תמרי ללא גלוטן
1 כף מייפל טבעי
¼ כפית שבבי צ'ילי יבש או 1 כף רוטב צ'ילי (אופציונלי)
120 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
בנפרד:
1 כף שטוחה קורנפלור
120 מ"ל (1/2 כוס) מים קרים
הגשה:
שומשום לבן ושחור
בוטנים קלויים
מעט כוסברה קצוצה או בצל ירוק
אופן הכנה:
- מייבשים היטב את הטופו וחותכים למשולשים או מלבנים בגודל רצוי. הכי חשוב שהחתיכות לא יהיו עבות מדי.
- טופו בטיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת. לא שוטפים את המחבת.
- טופו באפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את פרוסות הטופו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהטופו נהיה פריך ומתחיל להזהיב.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את חמאת הבוטנים (חייבת להיות נוזלית), הסויה, המייפל והמים הרותחים עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם רוצים רוטב פיקנטי או חריף, מוסיפים שבבי צ'ילי או רוטב צ'ילי.
- בקערית נפרדת טורפים היטב את הקורנפלור עם המים הקרים.
- יוצקים את הרוטב למחבת ומחממים על אש נמוכה. ברגע שהוא מגיע לסף רתיחה, מוסיפים למחבת את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים שוב – הרוטב מיד יתחיל להסמיך. מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהרוטב חלק וקטיפתי.
- מחזירים את הטופו למחבת ומערבבים היטב עם הרוטב, עד שכל הטופו עטוף מכל הצדדים.
- מגישים מיד עם שומשום, בוטנים קלויים ומעט כוסברה או בצל ירוק. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- חשוב להשתמש בחמאת בוטנים נוזלית: או טבעית, או מומסת.
- תטעמו את הרוטב המוכן, ואם חסרה מליחות, תוסיפו עוד קצת סויה. אם חסרה מתיקות, תוסיפו עוד קצת מייפל.
- אפשר לאכול את המנה כמו שהיא, או להגיש כתוספת לאורז, קינואה, אטריות, פסטה, קוסקוס, כוסמת וכו'. אפשר גם להגיש את הטופו עם סלט ירקות.
26 תגובות
תחליף לקורנפלור?
קמח טפיוקה
הכנתי ויצא מעולה, טעים ומיוחד.
הי טלי, שמחה שאהבת 🙂
איך ממיסים חמאת בוטנים? חימום רגיל?
לגמרי, כמו חמאה רגילה
עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא טעים ממש אבל הטופו היה צמיגי. מה הסוד לטופו שאינו צמיגי?
הי מיטל, יכול להיות שטיגנת / אפית אותו יותר מדי? הוא אמור להיות יחסית רך מבפנים
יכול להיות שטיגנתי יותר מדי…איך יודעים מתי זה יותר מדי? זה היה ברמה של 2 דקות לדעתי
בגדול מטגנים עד שהוא מזהיב. יכול להיות שזה המרקם הטבעי של הטופו? כלומר, הוא תמיד יוצא לך כזה או רק הפעם?
הי, נראה מדהים!
אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר?
הי מיכל. בעיקרון אפשר, אבל בקירור הרוטב מתייצב, אז תצטרכי לחמם
מתכון מעולה! ממליצה בחום
קל ומהיר להכנה, סופר טעים
תודה רבה 🙂
קודם כל, אני ממש נהנית מהמתכונים שלך. הם נהדרים.
משום מה כששמתי את הרוטב במחבת הוא מיד נעשה צמיגי ומצומצם עם מרקם לא נעים. מה יכולה להיות הבעיה?
תודה רבה גליה. עושה רושם שהוספת יותר מדי קורנפלור. בפעם הבאה פשוט תוסיפי קצת מים בהדרגה ותערבבי עד שהרוטב יחזור להיות חלק ובמרקם שאת אוהבת.
מתכון קצת כבד
זה עניין של טעם 🙂
מהמם ! תודה! אני והחבר הכנו ❤️
בכיף! שמחה שאהבתם 🙂
אם אני רוצה לאכול את זה ביחד עם אטריות, פשוט לבשל את האטריות בסיר נפרד ולשפוך עליהן את הרוטב עם הטופו כשהוא מוכן? או להוסיף את האטריות למחבת עם הרוטב/טופו ולהקפיץ? איך זה ייספג הכי טוב?
הי, לדעתי האופציה השנייה.
יצא לי רחוק מבתמונה כמובן, ועם יותר מדי רוטב, לא ברור לי למה(אוסיף ברוקולי או משהו לתערובת), 4 כפות חמאת בוטנים + הקונפלור יצא גם סמיך מדי והלכה לי היד מהערבוב חחחחח, לדעתי אין צורך בקונפלור(או שאולי כמות קטנה יותר)
אני אנסה שוב בהזדמנות, תודה רבה על המתכון!
בכיף. נשמע ששמת יותר מדי קורנפלור או פחות מדי מים..
טעים מאוד! לדעתי הרוטב יכול להספיק לכמות גדולה יותר של טופו, אבל זה עניין של טעם 🙂
תודה רבה רותם! אני אכן אוהבת כשנשאר רוטב ומשתמשת בו כדי "להרטיב" את האורז.