אני נרגשת להתחיל את הפרק המקסיקני בפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית". גילוי נאות – מעולם לא הייתי במקסיקו, אבל היא נמצאת בראש הרשימה שלי. ואם אי פעם נחזור לטוס, אני לגמרי אהיה שם כדי לטעום את המדינה הקסומה הזו מקרוב. ובינתיים מתחילים מטעימה של צ'ילי טבעוני.
תבשיל צ'ילי קון קרנה מדבר על בשר כבר ברמת הכותרת. לפני שהפכתי לטבעונית, יצא לי לאכול גרסה בשרית, ואני יכולה להגיד לכם בוודאות מוחלטת, בתור אחת שיודעת, שהגרסה הטבעונית של נועם כרמון לוקחת אותה בסיבוב 😊
אני כבר אירחתי את נועם בבלוג כשבישלנו יחד טאקו טבעוני, והיה לי ברור שהוא ה-אדם ה-נכון ללוות אותי בשבוע מקסיקו. נועם כרמון מוכשר ברמות, והוא שרוף על מקסיקו וכל מה שקשור אליה. הוא מעביר סדנאות בישול מקסיקני טבעוניות, והאוכל שהוא מכין חריף, אותנטי, יפה, וכל כך טעים שפשוט חבל על הזמן.
נפגשנו ליום הבישול הזה אצל מורן רסקין המקסימה, aka Vegan High Tech Mom, וגם אצלה בבלוג תוכלו לראות מתכון של מרק תירס מקסיקני. ועכשיו חוזרים לצ'ילי. מאז התחלתו של פרויקט "תבשישיל" אין אדם שלא יודע כמה אני אוהבת תבשילים.
זה ז'אנר בישול ביתי ופשוט שתמיד מניב תוצאה טעימה ומשביעה. תבשילים טעימים בכל עונה בשנה, אבל הם מושלמים במיוחד בחורף. אין דבר מחמם ומנחם יותר מתבשיל עשיר וסמיך, במיוחד אם הוא מקסיקני וחריף 😊
אפרופו חריפות: אתם יכולים לשחק עם הדרגות שלה. ואם לא תמצאו פלפלים מסוג צ'יפוטלה שמוסיפים לתבשיל טעם מעושן נדיר (נועם ממליץ לא לוותר, ואני אכתוב בהערות איפה אפשר לקנות אותם), תשתמשו בצ'ילי חריף, וגם תוסיפו בהתאם לטעם האישי שלכם.
או תוסיפו מה שרשמתי במתכון, ותגישו כמוני עם גבינת סויה, או אורז, או כמה פרוסות לחם לכיבוי שריפות פנימיות. אני מאוד אוהבת אוכל חריף, וגם הדמעות לא עוצרות אותי. הצ'ילי הטבעוני הזה מעולה – טעים, בריא, ללא גלוטן, עשיר, עסיסי, נימוח, משביע והכי מנחם שיש. הוא גם מחטא ומשמיד חיידקים, אז אני ממליצה לכם ממש להכין אותו בהקדם כארוחה מיוחדת במינה, וטיפול נגד קורונה 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של תבשילים טבעוניים? נסו את:
צ'ילי טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
¼ כוס שמן
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
½ גמבה אדומה, חתוכה לקוביות
½ גמבה צהובה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום, פרוסות
1 כוס שעועית שחורה מבושלת / שימורים
1.5 כוסות שעועית אדומה מבושלת / שימורים
2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
2 כפיות כמון
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
2-3 פלפלים חריפים מסוג צ'יפוטלה, מושרים בכוס מים רותחים כשעה
1.5 כוסות מים רותחים
הגשה:
גבינת סויה
כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, הגזר ושני סוגי הפלפלים במשך כ-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום, הפפריקה, הכמון, המלח והסוכר ומערבבים היטב עם הירקות במשך כמה דקות.
- מוסיפים את פלפלי הצ'יפוטלה ביחד עם נוזלי ההשרייה שלהם (אפשר בשלומתם, או קרועים גס לתוצאה חריפה יותר), את שני סוגי השעועית ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בלי כיסוי במשך כשעה. מדי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים עם גבינת סויה וכוסברה קצוצה.
הערות:
- אפשר להשתמש בפלפל גמבה שלם בצבע אחד כלשהו.
- אפשר להשתמש בשעועיות יבשות. פשוט משרים ומבשלים אותן מראש. אם לא עושים את זה, הבישול יהיה הרבה יותר ארוך.
- אפשר לקנות פלפלי צ'יפוטלה בסניפי מזרח מערב, ספייסז או בלה טיינדה.
- אם אין לכם פלפל צ'יפוטלה מקסיקני, אפשר להחליף אותו בצ'ילי חריף. החריפות תהיה מסוג אחר, בלי הטעם המעושן האופייני של הצ'יפוטלה.
10 תגובות
אפשר שעועית לבנה במקום שחורה?
כן ניצן, בהחלט.
ואוו נראה כל כך טעים. אנסה להכין בסוף השבוע. גם אני כמוך , לא הייתי במקסיקו אבל אוהבת אוכל מקסיקני.
הי בתי, תודה רבה וספרי לי איך יצא לך 🙂
נראה מעולה! מתכוונת לנסות השבוע.
כשאת כותבת שעועית שחורה מבושלת- איך לבשל? אני מנסה להפחית שימורים.
הי ליאת. כמו כל שעועית – להשרות ל-24 שעות ולבשל עד שהיא מתרככת. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙏
יצא מעולה. הוספתי טמפה ויצא אש. מתכון מעולה. הייתי סקפטי שאין עגבניות אבל ממש לא צריך! טעים!
הי יונתן, שמחה שאהבת 🙂
פשוט משגע! וההמלצה על פלפל הצ׳יפוטלה והטעם המעושן הייחודי שלו שווה זהב, תודה לך מקרב לב אולגה על מתכון נפלא, הכנתי וזו הייתה הצלחה מסחררת…
איזה כיף לשמוע נגה! תודה לך 🙂