מי שעוקב אחרי הפוסטים בבלוג יודע שאנחנו נמצאים בעיצומו של שבוע מקסיקו במסגרת הפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית". אני מרשה לעצמי לעשות קפיצה קלה הצידה, כדי לבשר מה צפוי לנו בהמשך מהבחינה הגאוגרפית. אז הכנתי טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ'וי, כי אחרי מקסיקו, ואחרי חנוכה, עוברים לתאילנד 😊
אני לא אעשה ספוילרים, ולא אתמקד כרגע יותר מדי במדינה הזו, שביקרתי בה פעם אחת, והתאהבתי לכל החיים. יש לי המון סנטימנטים לתאילנד, ולמרות שטיילתי בה בתחילת דרכי הקולינרית, לא יכולתי שלא להעריך כבר אז את המטבח המשובח שלה.
המנה שלי, שהיא ארוחה ממש, מורכבת משלושה רכיבים: אורז, טופו ובוק צ'וי מוקפצים ברוטב שומשום. לטופו עצמו יש מעטפת פריכה, כי לפני ההקפצה טיגנתי אותו בציפוי לנאגטס. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור – ראו את ההערות. את האורז אפשר להחליף באטריות עם או בלי גלוטן.
אם אתם לא מכירים את בוק צ'וי (או באק צ'וי), ממליצה לכם בחום לנסות אותו ובהקדם. מדובר בירק מהמם, טעים ובריא מאוד, שהוא סוג של כרוב סיני. הוא פריך ויפהפה בחתך, ואפשר לאכול אותו חי, חלוט או מוקפץ. עדיף לא לבשל, כדי לשמר את היתרונות התזונתיים הרבים שלו.
הרוטב מאוד מחמיא לטופו וגם לבוק צ'וי, שהגבעולים שלו נשארים פריכים וקראנצ'יים. יחד עם האורז הבסמטי הנהדר מתקבלת ארוחה משביעה, מזינה ובריאה, ללא גלוטן. והיא גם מאוד פשוטה להכנה.
אני מקווה שעשיתי לכם חשק לשבוע תאילנד שצפוי לנו בהמשך, ושאתם כבר מכניסים את מרכיבי המנה הנפלאה הזו לרשימת הקניות הקרובה 😊 תכינו אותה! זה טעים, בריא, פשוט ומגוון את שגרת הארוחות. הטעמים יקחו אתכם מזרחה, ומשם עולה השמש, אז מה יכול להיות רע? אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני טופו אסיאתי טבעוני? נסו את:
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
מתכון לטופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ'וי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
1.5 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף
3 כוסות מים רותחים
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן
1 כוס תערובת ציפוי לנאגטס מאסטר שף / קורנפלור
2 כפות שמן
2 בוק צ'וי (1 חבילה), חצויים
¼ כוס מים רותחים
רוטב:
2 כפות גדושות שומשום
1 כפית שמן שומשום
60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה / רוטב תמרי ללא גלוטן
2 כפות סילאן טבעי / מייפל
2 כפות חומץ אורז / מיץ לימון
½ כפית פפריקה מתוקה / חריפה
הגשה:
בצל ירוק, קצוץ
אופן הכנה:
- מכינים את האורז: שמים את האורז בסיר, יוצקים מעל את המים הרותחים ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-20-25 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז רך ומוכן. מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז מכוסה לעוד 10 דקות. אחרי זה אפשר לאוורר אותו בעזרת מזלג.
- מכינים את הטופו: מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג, חותכים ל-12 קוביות ומעבירים לצלחת רחבה עם תערובת לציפוי נאגטס. מגלגלים אותו היטב בתערובת עד לכיסוי מלא מכל הצדדים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הטופו מכל הצדדים עד שנוצר קראסט פריך, והטופו מזהיב יפה. מעבירים לצלחת ושומרים בצד. מנגבים את המחבת עם נייר סופג.
- מכינים את הבוק צ'וי: שמים את הבוק צ'וי באותה המחבת עם החתך כלפי מטה וצורבים כ-15-20 שניות. מוסיפים את המים ומאדים את הירק במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שהוא מתרכך ומקבל צבע ירוק בוהק. מוציאים מהמים ושומרים בצד. מנגבים את המחבת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מפזרים את השומשום על המחבת היבשה וקולים עד להזהבה קלה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים ברוטב מכל הצדדים. מוסיפים את הבוק צ'וי ומכבים את האש.
- מגישים את הטופו מיד לצד האורז המבושל ובוק צ'וי. יוצקים מעל את שאריות הרוטב.
הערות:
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא, באטריות או בקינואה.
- אפשר להחליף את הבוק צ'וי בירקות ירוקים אחרים, כגון ברוקולי, תרד, אפונת שלג, שעועית או קייל.
- אפשר להחליף את התערובת לציפוי נאגטס בקורנפלור.
- אפשר לעשות את השלב הראשוני של הזהבת הטופו בתנור ב-180 מעלות.
14 תגובות
מתכון טעים ממש!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון אליפות. תודה רבה!
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
איך הציפוי של הטופו אמור להידבק אליו?
ואיזה גובה שמן לטגן? תודה רבה.
הי, הרוטב דביק, אז הוא נדבק.. אני לא משתמשת בהרבה שמן, ממש ברמה של כף-שתיים. אבל צריך מחבת טובה עם ציפוי נונסטיק
יצא מעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה!! הפך להיות קבוע אצלי במטבח, תודה ❤️
איזה כיף! שמחה לשמוע 🙂
הכנתי כבר פעם שניה ובשניהם יצא מדהים! תודה על המתכון הנפלא הזה
בשמחה! איזה כיף שאהבת 🙂
תודה על המתכון! פעם ראשונה שעבדתי עם בוק צ'וי ויצא נהדר 🙂
בכיף דור! שמחה שאהבת 🙂